Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Sulinetes garancia
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
tyfel
Egy 80 Gb-os winchestert vettem sulinet keretében 2 éves garanciával.
Négy hónap elteltével a winyó elromlott; az egyik chipje kiégett.
Látszik rajta, hogy át van égve.
Visszavittem az üzletbe, ahol közölték velem, hogy nem érvényes rá a garancia, mert túláramot kapott és ezzel elveszett a garanciális feltétel.
Ez az érvelés szerintem nem fogadható el, mert a többi párhuzamosan rákapcsolt egységek is tönkre mentek volna a feltételezett túláram miatt.
Ez a chip-kiégés kifejezetten a winyóban levő alkatrész hibája miatt következett be.
Kérem segítségüket, hogy hogyan érvényesíthetem a garanciát, mert a cég mereven elzárkózik a cserétől vagy javítástól.

Üdv.: Demeter László
email címem: anyue@vodafone.hu
FVF
Más is reklamált már ebben a kérdésben, éppen egy megoldási javaslaton dolgozunk. Az elmúlt időben életbe lépett szabatossági és jótállási szabályok sok mindent felforgattak, ezek megoldása még nem bejáratott. Igérem válaszolok, amint tudok.
tyfel
Kérlek FVF segíts!
Shia-ko
A SEx-es termékekkel kapcsolatban hogyan tudom a 72órás cserét érvényesíteni?
FVF
Részletesebben légyszíves, mert én sem érthetek minden ügyet és rövidítést!

Egy gyorsabb bírósági eljárás alkalmas arra, hogy ne kelljen ügyvédet fogadni, stb, bíróságon tulajdonképpen panaszt teszel, jegyzőkönyvet vesznek fel, így pár költségtől megkíméled magad.
Ez íly módon egyszerüsített eljárás.
Shia-ko
Amennyiben rám vonatkozott, én a Sulinet expressz keretében vásárolt termékre gondoltam. ermm.gif
Amit ott veszek, azt nem tudja a polcról leemelt darabbal cserélni, hisz központi adatbázisban regisztrált darabról van szó. Ekkor, hogyan tudom érvényesíteni a jogaimat?
FVF
A jogszabályok nem említik a Sulinet expressz keretein belül vásárolt termékekre vonatkozó kivételezéseket...

Amennyiben a szerződésben van erre valami kapaszkodó, akkor azt kell megvizsgálni, ha nincs, akkor az adott jogszabályok érvényesek rá. Egyébként amúgy is, hiszen a PTK-ban és a rendeletekben foglaltaknál roszabb feltételekkel nem lehet értékesíteni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.