Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Aqua Computer
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2
Josi
(pet @ 2006.12.15, 09:46) *

Én azt sem értem,hogy egy elfüstölt alkatrész miért külsérelmi nyom?
Ez egyszerüen egy meghibásodott alkatrész és kész.
A külsérelmi nyom az lenne, ha a karin látszana a bakancsod talp lenyomata, vagy egy mély karcolás stb.

Üdv.

És mi van akkor ha egy nem garanciális táp elfüstöl, és emiatt elfüstöl a garanciális videókártya?
Ez rendeltetésszerű használatnak minősül?
Az a gond, hogy elég nehéz bizonyítani a nem rendeltetésszerű használatot.
Pl. ha valaki biost frissit és közben elmegy az áram, akkor ugye nem indul a lap.
Ezt a sima szerviz nem fogja tudni bebizonyítani sad.gif . Pedig itt a felhasználó a hibás.
torma99
(Josi @ 2006.12.24, 10:42) *

És mi van akkor ha egy nem garanciális táp elfüstöl, és emiatt elfüstöl a garanciális videókártya?
Pl. ha valaki biost frissit és közben elmegy az áram, akkor ugye nem indul a lap.
Ezt a sima szerviz nem fogja tudni bebizonyítani sad.gif . Pedig itt a felhasználó a hibás.

Én úgy tudom a biosos dolgot tudják bizonyítani, már persze ott ahol értenek hozzá. Egyébként ez a tápos dolog érdekes kérdés engem is érdekelne...
Josi
(torma99 @ 2006.12.24, 11:03) *

Én úgy tudom a biosos dolgot tudják bizonyítani, már persze ott ahol értenek hozzá. Egyébként ez a tápos dolog érdekes kérdés engem is érdekelne...

Az elméletet én is tudom smile.gif. Csak kivitelezni elég nehéz, főleg ha nincs megfelelő felszerelésed hozzá.
Egy átlag számtech bolt szervize nem tart forrasztóállomást és eeprom programozót.
Csaba_20
(Josi @ 2006.12.24, 11:20) *
Az elméletet én is tudom smile.gif . Csak kivitelezni elég nehéz, főleg ha nincs megfelelő felszerelésed hozzá.
Egy átlag számtech bolt szervize nem tart forrasztóállomást és eeprom programozót.

Nem is a saját szerviznek kell bizonyítania, az ugyanis nem minősül bizonyításnak.

(Josi @ 2006.12.24, 10:42) *

A független bevizsgáltatás a megfelelő szervnél megoldja a problémát. Természetesen egy szimpla felhasználónak valóban nagyon bonyolultnak tűnik a bizonyítás, hiszen fogalma sincs általában az embernek arról, hogy miképp is kell azt.
04ahgy
Sziasztok!

Olvastam Josi és Jam esetét is.
Nagyon csúnya dolognak tartom, habár egy dolgot emelnék ki (Jam esete).
A szervizes ment hátra, és ő piszmogott a kártyával. Mert az ilyesmi erre a cégre egyáltalán nem jellemző szerintem, nem titok az sem, hogy szinte csak ott vásárolok. Mivel már nagyon sokat költöttem ott, sok árura, a nagy számok törvénye alapján volt már jónéhány termék, ami bizony beadta a kulcsot... Pl. 160-as Maxtor vincsit 3-szor cseréltek, azóta a negyedik üzemel itt a gépemben, immáron 2 éve! Hibátlanul. Mikor azt ígérték, hívnak, hívtak. Mikor azt mondták, 5-6 nap múlva már érdeklődhetek egy MP3 lejátszó ügyében, de biztosat csak kb. 2 hét eltelte után várjak, akkor már a következő héten megkaptam a cserét, cirka 9 nap alatt!
Az üzletben még csak hírből sem ismerik a levásárlás fogalmát (sőt!), a pénztárnál leszámolják a markomba a pénzt - eredeti vételárat nézve, ha nincsen cseretermék. Még nyugtát is kapok róla! Szerintem ezek után az a minimum, hogy bizalmammal ezt az üzletet tisztelem meg továbbra is.

A két srácot, akinek valóban gondja van, nagyon sajnálom, remélem megoldódik a problémájuk, minél kevesebb kellemetlenséggel! Szurkolok nekik!

Elmesélek továbbá egy történetet, mikor a szervizben tartózkodtam, a 3 nap alatt meghibásodott MP3 lejátszó azonnali bevizsgálását várva (azt azonnal cserélték is). A következő az eset: Srác + nagyon felháborodott anyuka bejön, egy gépet cipelve a hónuk alatt. A VGA kártyát a szervizes hozza elő. (Előzmények, melyekre a párbeszédből következtettem: VGA kártyát vittek be magában (ASUS 7600GS), hogy egyből nem működik, be sem indul a gép, mikor beletették. Ekkor mondhatta a szervizes emberke, hogy vigyék be a gépet is megnézni, merthogy a VGA az teljesen hibátlan. A VGA-t vették csak - az amúgy új alkatrészekből - a kb. 17 éves srác által magának összeállított konfighoz az AQUA-ban. Korábban tehát nem derülhetett ki, hogy a hiba nem a videokártyánál van. Szervizes a gépet feltette a pultra. Ott, mindenki előtt tette bele a videokártyát! természetesen nem működött. És csodák csodájára: nem volt az alaplapba dugva a 12V-os tápcsati, ezért nem indult a gép. Okos gyerek meg csak annyit látott, hogy nem ad képet... Heh. Szervizes ember összedugta, és egyből ment is a gép! Szívességből még a BIOS beállításokat is néhány pillanat alatt ott helyben megcsinálta. Semmit nem kért érte.
A történet MAJDNEM happy enddel végződött. Azért csak majdnem, mert az addig is elég arrogáns, pattogó anyuka egy akkora taslást lekevert ott nyilvánosan a fiának, hogy azt mindenki megmosolyogta... Azen kísérő szavak tolmácsolása mellett: "Azt mondtad, hogy össze tudod szerelni!"...

HGyu
Josi
(04ahgy @ 2006.12.27, 18:14) *

Sziasztok!

Olvastam Josi és Jam esetét is.
Nagyon csúnya dolognak tartom, habár egy dolgot emelnék ki (Jam esete).

Köszi az együttérzést, de szerencsére nem fordult elő még nálam. clap2.gif
Csak egy elméleti probléma felvetése volt, ami a való életben sürübben előfordulhat.
Viszont még nem kaptam rá fogyvédelmi szempontból választ smile.gif

Kellemes ünnepek utáni időt mindenkinek.
Joooe
(Josi @ 2006.12.27, 20:23) *
Viszont még nem kaptam rá fogyvédelmi szempontból választ smile.gif

Juj unsure.gif Na lássuk smile.gif

Nem rendeltetésszerű használat a videokari szempontjából. Az ilyen hibáért - feltéve hogy a tápért való felelősség reálisan már nem érvényesíthető - a számítógép összeszerelője, üzemeltetője felel, azaz te. smile.gif
csu
[quote]És mi van akkor ha egy nem garanciális táp elfüstöl, és emiatt elfüstöl a garanciális videókártya?
Ez rendeltetésszerű használatnak minősül?[/quote]
Nem rendeltetésszerű használat a videokari szempontjából. Az ilyen hibáért - feltéve hogy a tápért való felelősség reálisan már nem érvényesíthető - a számítógép összeszerelője, üzemeltetője felel, azaz te. smile.gif
[/quote]

És ezt a számtek bolt hogyan bizonyítja, hogy a táp tette tönkre, ha a kiscsávó csak a VGA-t viszi vissza?
Csaba_20
(csu @ 2006.12.28, 21:20) *
És ezt a számtek bolt hogyan bizonyítja, hogy a táp tette tönkre, ha a kiscsávó csak a VGA-t viszi vissza?

Független vizsgálattal. Had ne menjünk már bele a szakmai részletekbe, mert baromira nem erről szól a fogyasztóvédelem. De hidd el, bizonyítható a dolog.
Pjotr
Itt nem arról van szó, hogy hogyan élljünk vissza a joggal, mert nagy valószínűséggel ki fogják cserélni a kártyát neked, de akkor te se panaszkodj amikor meg majd a bolt ver át.
Nem fognak -szerintem- egy ilyen esetben szakértőztetni.
De ezzel te átvered a boltot meg a gyártót.
Ennyi erőből lophatnál is magadnak egyet a boltból az is ugyanaz.
wyc
A történet a következő:
Párom vásárolt magának 1 gépet alkatrészben. Pontosabban 1ik smerőse.
A hűtőventillátoron kívül minden az Aquánál lett véve.
Az összeszerelést ez az ismerős végezte. A gép a vásárlástól kezdődően fél évig működött, majd utána leállt, és kiégett benne az 1ik memória és a táp is elszállt.
Visszavittük a gépet, hogy nézzék meg, azt mondták, hogy csak alkatrészre vállalnak garanciát, komplett gépre nem. Tehát ki kell venni belőle a hibás egységeket, és megnézik.
A kivétel úgy történik, hogy a kezembe nyomnak 1 csavarhúzót, hogy szereljem ki...
Mivel nem ők szerelték össze, ezért úgy kezelték a gépet, mintha madárinfluenzás lenne, hozzá se értek, mindent nekem kellett kiszednem.
De amikor meglátták a memóriát, azt mondták, az kormos, tehát garanciavesztés.
Az alaplap is "komolyan kiégett", az is garanciavesztés. Max a tápot visszaküldhetik....
Mire vállalnak akkor garanciát?
Mert ugye ha végigkarcolom az alaplapot csavarhúzóval, az külsérelmi nyom. Ha rosszul teszem be a videókarit, és letörik a sarka az is küsérelmi nyom. De ha fél éves működés után valami elszáll az véleményme szerint más eset.
Ha valami kiég benne, az nem a nem megfelelő használatból következik, hanem valamelyik alaktrész hibájából.
A "nagyon kiégett" alaplap úgy nézett ki, hogy a memória foglalatán 2 ponton enyhe kormozódás látszott... Se deformálódás, se más nem volt, pedig én már láttam pár kiégett dolgot (alaplap, videókari, dvd író, proci)...
Egy laza mozdulattal letörölhettem volna, és már is "sértetlen"....
Mondom az embernek, hogy csak a táppal van a gáz, nyomjon rá 1 másikat, megnézzük.
Erre a szervizes azt mondja, hogy nem tesz rá, mert elszállhat az alaplaptól a táp....
Megnézte a működőképes memóriét, és a videókártyát bekérte 1 hetes tesztelésre.
1. A videókarinak semmi köze nincs a dologhoz, és a "3d-s tesztelés", ahogy ő mondta tudom jól, hogy 3d-s játékok játszását takarja, aminél a hiba pár óra működés után kijön, max 1 nap, de semmiképp nem 1 hét.
2. Az alaplap ugye mikrofeszültséggel dolgozik, tehát attól a táp nem mehet tönkre, úgy meg pláne, hogy amint valami rendellenes működés van a táp leold, nem lehetséges, hogy az alaplaptól elszálljon.

A garancialevélre hivatkozva nem akarják a garanciát intézni, mivel azon az égés garanciavesztést jelent.
De kérdem én, milyen alapon veszik be az égést is a garancialevélbe?
Persze arra azt írnak rá, amit akarnak, a hatályos jogszabályok vannak érvényben, és azt a fogyasztó kárára megváltoztatni nem lehet.
És nem csak náluk, utánanéztem, minden számítástechnikai cégnél a garancialevélen szerepel az égés, mint kizáró ok.

A kérdés az, hogy ebben az esetben mi a rendes ügymenet? Mert 1 gép nem fél évig kell mennyen, ha ennyi idő alatt elromlik akkor kötelesek lennének garanciában cserélni.
Élhetünk-e a garanciával, ha nem ők szerelték össze a gépet?
A rendeltetésszerű használat hogyan bizonyítható?
Létezik-e olyan jogszabály vagy rendelkezés, ami pontosan kitér a garanciavesztés okaira?
Mire vállalnak akkor garanciát ha nem erre?

Előre is köszönöm a válaszokat!
toreki
Csaba a tápszakértőnk, de addig is, amig megjön: Ha a bolt szerint az alkatrészek meghibásodása nem lene garis (ez még érthető lenne), azonban ha a táp volt a hibás, akkor a táp hibája miatt meghalt alkatrészekre kártérítést kell adni. PTK 310. Ezt azonban nehéz lesz behajtani rajtuk. A lényeg, hogy legyen jegyzőkönyved arról, hogy a tápot átvették, és cserélték.
Ariadne
Attól, hogy az összeszerelést nem ők végezték, még ugyanúgy van jótállás és szavatosság mindenre. Más kérdés, hogy szvsz tényleg nem illik ilyenkor egyben bevinni, és jogos, hogy veled szereltették szét, mert ilyenkor külön az egyes alkatrészekre van jótállás. Nincs meg az a plusz könnyebbbség, amit a helybeli, fizetett összeszerelés ad - akkor ugyanis a macera helyett csak feltetted volna a pultra a teljes gépet, aztán mondják, mikorra javítják meg... rolleyes.gif Az mondjuk a dolog másik oldala, hogy a helyükben azért azt is bírnám értékelni, ha valaki egy komplett gépet náluk vesz, még ha nem is ott szereltette össze...

A hiba okának megállapításához nem értek, ezt leszögezem. Azt viszont jól tudod, hogy tényleg nem jelenthet az égés garanciavesztést, csak akkor, ha ők bizonyítani (független szakértővel...) tudják, hogy nem gyártási hibás az adott alkatrész. Az égésnyom pusztán egy jel lehet arra, mi történt, de nem bizonyítja, mitől és legkevésbé azt, kinek a hibájából történt.
Captain Crash
Had legyek kicsit OFF: hogy a kereskedőknek sose jó semmi, hogyha ha nem kompletten viszik a gépet, akkor az a baj, ha meg úgy, akkor az a baj. Egy másik témában, ahol azon vitáztunk, hogy a kereskedő kérhet-e pénzt x. bevizsgálás után, ott pont azt kifogásolták,hogy miért nem az egész gépet viszik, itt meg tessék, most az a baj. smile.gif

Ahogyan Ariadne mondta, jótállási kötelezettség alól nem mentesült a kötelezett azáltal, hogy égésnyom mutatkozott a terméken, csak akkor mentesül, hogyha bizonyítja, hogy a hiba oka nem rendeltetésszerű használat következménye. Úgy bizonyít, ahogyan tud. Hogy tud? Leginkább független szakértővel tud, merthogy a bizonyítás akkor érvényes, hogyha a fogyasztó azt elfogadta, vagy, ha bíróság ki nem mondta, hogy a kötelezett bizonyított. (Természetesen ez akkor fordulhat elő, ha a fogyasztó nem fogadja el a kötelezett bizonyítását. Például azért, mert a kötelezett saját szakértelmével, vagy nem független bevizsgálóval kiállított szakvéleménnyel és azzal próbál bizonyítani, a fogyasztó pedig rendelkezik egy független laboratóriumi eredménnyel, amely annak ellenkezőjét mondja ki.)
Mindenképpen fel kell hívni a kötelezett figyelmét, hogy csak azért, mert ők leírták a jótállási jegyre, hogy ilyen esetben nem vállalnak jótállást, még nem lesz érvényes, mert a jótállási jegyen ez a kikötés a fogyasztó hátrányára térne el, s a joggal ellentétes, tehát semmis kikötés. Magyarázd el nekik, hogy jótállási jegyzőkönyvet köteles kiállítani, amelyben ha nem teljesíti a jótállási igényedet, úgy az indoklásának a jegyzőkönyvön kell szerepelnie. Tehát, ha arra hivatkozik, hogy azért nem teljesíti a jótállási igényed, mert szerinte a hiba oka nem rendeltetésszerű használat következménye (pl azt mondja, hogy te tetted tönkre) akkor közöld velük, hogy ahhoz, hogy mentesítse a jótállási kötelezettségük alól őket a jog, bizonyítaniuk kell, melynek költségét nekik kell viselniük.

Ha szarakodnak és nem hajlandóak cserélni, akkor mondd el nekik, hogy kurva drága lesz nekik. Mert ha minden terméket külön kezelnek és a tápegység hibájára hivatkoznak, s hogy ennek kapcsán az összes termék esetében nem rendeltetésszerű használat következménye a hiba, akkor minden termék esetében ezt külön bizonyítaniuk is fog kelleni. (Minden bevizsgálási költség őket terheli.) És mivel a jótállási igényeden túl károd megtérítését is követelhetet rajtuk, így bíróságon a tápegység által megrongált alkatrészek árát is vissza fogod perelni. Merthogy ugye, ők egyenként minden egység tekintetében bizonyítani fogják, hogy a hiba oka a tápegység volt... biggrin.gif

Sok sikert!
Ariadne
(Captain Crash @ 2007.01.11, 14:24) *

Ha szarakodnak és nem hajlandóak cserélni, akkor mondd el nekik, hogy kurva drága lesz nekik. Mert ha minden terméket külön kezelnek és a tápegység hibájára hivatkoznak, s hogy ennek kapcsán az összes termék esetében nem rendeltetésszerű használat következménye a hiba, akkor minden termék esetében ezt külön bizonyítaniuk is fog kelleni. (Minden bevizsgálási költség őket terheli.) És mivel a jótállási igényeden túl károd megtérítését is követelhetet rajtuk, így bíróságon a tápegység által megrongált alkatrészek árát is vissza fogod perelni. Merthogy ugye, ők egyenként minden egység tekintetében bizonyítani fogják, hogy a hiba oka a tápegység volt... biggrin.gif

Sok sikert!

Ez de jó! Tényleg! clap2.gif
toreki
Pont azért nem szabad szétszadni a gépet, mert utána ki bizonyítja, hogy azt azt a memóriát az a táp tette tönkre? Arra fog hivatkozni a bolt, hogy bizonytsd, hogy egyben voltak, amikor a gép meghalt. Először össze kell írni, hogy mi van a konfigban gyári számok alapján. Erről hivatalos jegyzőkönyv kell, amit a bolt elfogad. Ezután lehet szétszedni, és megvizsgálni a táp hibáját. Ha hibás, és ettől szállt el a többi alkatrész, akkor kártérítés jár a hibás működésből eredő kárra.
Csaba_20
(wyc @ 2007.01.11, 13:20) *
Mondom az embernek, hogy csak a táppal van a gáz, nyomjon rá 1 másikat, megnézzük.
Erre a szervizes azt mondja, hogy nem tesz rá, mert elszállhat az alaplaptól a táp....
Megnézte a működőképes memóriét, és a videókártyát bekérte 1 hetes tesztelésre.
1. A videókarinak semmi köze nincs a dologhoz, és a "3d-s tesztelés", ahogy ő mondta tudom jól, hogy 3d-s játékok játszását takarja, aminél a hiba pár óra működés után kijön, max 1 nap, de semmiképp nem 1 hét.
2. Az alaplap ugye mikrofeszültséggel dolgozik, tehát attól a táp nem mehet tönkre, úgy meg pláne, hogy amint valami rendellenes működés van a táp leold, nem lehetséges, hogy az alaplaptól elszálljon.

Nem azért nem kötött rá másik tápot, mert attól félt, hogy tönkremegy a gépedtől. Hanem azért, mert tudta, hogy utána érvelhetsz azzal, hogy az ő tápjuk tette tönkre az alkatrészeid. Ezt a lehetőséget nem akarta neked megadni.
Elvben az alaplap nem teheti tönkre a tápegységet, de ez is csak a megfelelő minőségű tápegységekre igaz. Attól se mehetne tönkre egy táp, ha a kimeneteiből valamelyik rövidre zárod, mégis láttam már kábeleket égni hasonló szituációban. De mégegyszer mondom, nem emiatt nem kötött rá másik tápot.

Pontosan ott van a dolog buktatója, amit toreki mond. Sajnos azt kell mondjam, hogy bele kell törődnöd abba, hogy a tönkre ment alkatrészeket buktad. Egyedül a tápegységet kell, hogy cseréljék. Annál nem hivatkozhatnak arra, hogy a rá kötött terhelés tette tönkre. A rá vonatkozó szabvány ugyanis kizárja ezt a lehetőséget.

Nagyon oda kell figyelni, hogy milyen tápegységet választ az ember a számítógépéhez. De vannak emberek, akiknek ezt hiába mondjuk.

Szerintem próbáltasd le mindegyik alkatrészt, hogy melyik működőképes még. Az alaplapot egyébként talán meg lehet javítani, de ehhez látni kéne, hogy pontosan mi ment rajta tönkre. A tápot nem érdemes javítani, mert valószínüleg olcsóhulladék kategóriába tartozik. Ezt abból gondolom, hogy a komolyabb kontrukciók nem szoktak kárt okozni a kimenetükre kötött egységekben.

(toreki @ 2007.01.12, 11:48) *
Pont azért nem szabad szétszadni a gépet, mert utána ki bizonyítja, hogy azt azt a memóriát az a táp tette tönkre? Arra fog hivatkozni a bolt, hogy bizonytsd, hogy egyben voltak, amikor a gép meghalt. Először össze kell írni, hogy mi van a konfigban gyári számok alapján. Erről hivatalos jegyzőkönyv kell, amit a bolt elfogad. Ezután lehet szétszedni, és megvizsgálni a táp hibáját. Ha hibás, és ettől szállt el a többi alkatrész, akkor kártérítés jár a hibás működésből eredő kárra.

Ez is kevés hozzá, mert amíg nem a szervizben volt, bármelyik alkatrészt kicserélhették.
Fincy GO.
Üdv minden olvasónak!

Most nem szeretnék tanácsokat adni garancia ügyben, csak egy kis történettel szeretném bemutatni, hogy véleményem szerint miért is nem akarja sok esetben az Aqua a garanciális kötelezettségeket teljesíteni:

Informatikai osztályunkon az a szokás, hogy a névnapos köllégát felköszöntjük vmi kis ajándékkal amire épp szüksége van. Így szaladtunk el az Aqua-ba egy mikrofonos fejhallgatóért. Örömünkre találtunk egy árban megfelelő Genius terméket amit nagy örömmel adtunk át az ünnepeltnek.
Igen rosszúl éreztük magunkat amikor kb. 15 fő ovációja közepette előkerült a csomagból egy törött termék. Hát igen, nem akartuk az ajándéknak szánt dobozt kibontani, de aki járt már az Aqua-ba az tudhatja, hogy különösebben nincs is erre mód az üzletben. Sokszor nagy ott pörgés (sajons).

Mindegy, megpróbáltuk kicseréltetni, de mivel törésről volt szó mindentől elzárkóztak. Beszéltünk jóindulatúlag az üzletvezetővel, aki elmondta, hogy ilyen fizikai sérülés esetén ő sem tudja a garanciát érvényesíteni a beszállítóval.

Vettünk máshol egy másik terméket, és felindulásomban írtam egy levelet a Geniusnak, hogy ezen sajnálatos eset miatt a jövőben semmilyen Genius terméket nem fogunk vásárolni és ezt minden beszállítónk számára elő fogjuk írni.
Egy másik kollégám fel is kereste személyesen a Genius márkaképviseletét, ahol minden külön kérdés nélkül, kicserélték a törött terméket.

Most jön a poén: A napokban kaptuk a hírt a Geniustól, hogy a gyári szám szerint nem ők voltak a termék beszállítói és elvileg ilyen gyári számmal nem is lehetne ez a termék az országban.

Nos így tényleg nehéz garit érvényesíteni. Szerintem a termék akkor törött el amikor leesett a kamionról.
Az Aqua meg épp arra járt.... Csak vélelmezni tudom, hogy nem csak fejhallgatók potyognak le.

Pjotr
Az egy vicc, hogy nem lehetne az országban, kizárólagos kereskedő nincs, aki ezt állítja magáról, hazudik.
ityam
nem kizarolagos kereskedo hanem hivatalos importor. es ez a jelenseg nagyon is ottvan hogy ha felhivunk egy ceg(szinte barmely ceg) magyarorszagi kepviseletet akkor ha nem rajtuk keresztul jott be a termek akkor le van szarva az ugyfel. egyszer valamihez akartunk magyar nyelvu leirast kerni es kozoltek hogy csak akkor adnak ha rajtuk keresztul jott be az orszagba.
mondjuk megertem oket is hogy amin ok nem keresnek azzal nem akarnak foglalkozni de mint kepviselet nem biztos hogy ez a jo hozzaallas.

Fincy: valoszinuleg nem az aqua jart arra hogy felvegye a leessett arut hanem a "nagyker/importor" aki vitte a cuccot az aquanak es masik 300 boltnak akik olcson akartak vasarolni.ez ebbol van folfele a garis ugyintezeses problema is.
TheElf
Pjotr: Pedig akadnak szépen kizárólagos forgalmazó szerződések, és igen szomorú, hogy sokan úgy gondolják: Szívjon a fogyasztó mert a kereskedő úr lusta megnézni, milyen módon kellene együttműködni a gyártóval, mi kell ahhoz, hogy az adott terméket jogszerűen forgalmazhasd.
asdf
Figy, amig az a tipikus fogyasztoi magatartas, hogy a III. keruletbol lemegy lagymanyosra, mert ott 23900 helyett 22100 Ft. a kinezett termek, addig sztem minden kisker barmit is arusitson, eloszor az alacsony arat nezi, nem pedig azt, hogy na azon a toneren van e hp magyarorszagos hologramos matrica, vagy mittudomen.
(Kedvenc tortenetem ebben a temaban, amikor az intel callcenteres munkatars felhivott minket valahonnan kulhonbol -merugye kozpontositva minden -, es ajanlotta, hogy ha most ilyen processzort veszunk /egy jo dragat, ujat, ugy 90k huf/ akkor kapunk belole 5$ visszateritest. En meg mondtam neki, hogy ne viccelj mar, ha az 5$-t leveszem a hivatalos arbol, a szurkeimportost meg akkor is tobb mint 10k huffal olcsobban veszem meg.)
Sz'al ne abrandozzunk, Magyarorszagon vagyunk smile.gif
(termeszetesen viszont en is tuzzel-vassal irtanam es buntetnem azon cegeket, melyek sportot uznek abbol, hogy na majd 4-6 het mulva visszakapod a fenykepezogepedet, hogy egy gyakori peldat mondjak).
TheElf
Nem tudom, én azért megvállogatom, hol vásárolok.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.