Kedves FVF!
Az lenne a kérdésem, hogyha a vízóra szétfagyott, miért én vagyok az oka? Víztelenítettünk, de a vízórából nem lehet teljesen kifolyatni a vizet (mivel a csap magasabban van). A körbebugyolálás sem segít a mínusz fokokban. A Vízműnél azt mondták, hogy az idő az oka, de nekem kell kifizetni a 6600 Ft-ot az új vízóráért. Ha nem fizetek, leszerelik. Hogy van ez?
Köszi a választ előre is!
Kedves FVF!
Kaphatnék választ?
Köszi!
Persze, csak nekem is van hétvégém meg ünnepnapom:)
Meg kell ehhez kérdeznem egy kolléganőmet, akit momentán nem érek el, de ígérem igyekszem!
Bocsi, ne haragudj, de eléggé felrántottak.
További fejlemények: valószínűleg ki fognak nekem számlázni 40 m2-es fogyasztást, mármint ami a vízóra szerint elfolyt(ehhez hozzátartozik, hogy nem lakunk ott, tehát nem fogyott egyáltalán víz). De hiteles az az óra, ami szétfagyott????? Egyébként is képtelenség, hogy két hónap alatt, aminek nagy részében fagy vagy hóolvadás volt, fél m2-es területen felszívódjon ennyi víz.
Hova fordulhatok???
Köszi!
Ma felhívtam a Vízműt. A számla mégsem fog kijönni, mert a szétfagyott óra mérését máshogy bírálják el. Úgyhogy egy átlagfogyasztást fognak kiszámlázni erre az időszakra.
Várjuk meg a végeredményt, ez már egy fejlemény. HA semmilyen fogyasztás nem történt, akkor ezt továbbra is be kell jelenteni, s a csekket nem kell figyelembe venni. Végső soron majd az OMH-hoz kell fordulni.
Sziasztok!
Kaptam csekket, kiszámlázva az el nem folyt vizet, sőőőt, azóta nem használtunk vizet, a vízóra állása 0, és arra is kaptam 40 m2 fogyasztást. Akkor hogyan olvassák le????
Ja, mindez a csekken 27.000 Ft.
Ha a munkámban én is ennyit hibáznék, mint ők, kifizettetnék velem...
Tanulságos történet az egyeszer biztos.
Jól értem, hogy felszereltek egy új vízórát, és az utáni időszakra is kiszámláztak fogyasztást pedig bizonyíthatóan nem volt? Hát én verném asztalt
Igen, ilyen szándékkal mentem be, és nem telefonálgattam. De nem került rá sor, csak annyit mondtak, hogy valaki "elcseszte" a csekket, küldenek másikat. De nem kell ahhoz főiskola, csak józan paraszti ész, hogy egy átlag ember nem használ el ennyi vizet... Nem?
Még mindig huzakodunk. A Vízmű szerint a vízóra hiteles, mert rá van írva, de le kell cserélni, mert a fagyás miatt nem hiteles... Az óra által mutatott fogyasztás kifizetendő, de az óra a továbbiakban használhatatlan.
Ja, és a 45 m3 víz szerintük simán elfolyik pár nap alatt fél m2-en, a fagyott földben...

Csak én nem értem???
Üdv Mindenkinek!
Nekem is hasonló jellegű problámám lenne, kicsit más fűszerekkel:
2004. májusában balatoni nyaralónkban a Vízmű felszerelt egy vízórát. (Aknában, terepszinttől 1 méterre) Mint utóbb kiderült, állítólag valamiféle "új típusú" műszert, melyben (szintén utóbb kiderült) van valamiféle víztelenítő szelepecske is. 2004. szeptemberében víztelenítettünk, téliesítettünk a szokásos módon, majd múlt hétvégén, első idei látogatásunkkor (nyaraló) tapasztaltuk, hogy a vízóra teljesen szétfagyott, 80 m3 víz elfolyt. Panaszt tettünk a területileg illetékes Vízügyi hivatalban, ahol közölték, hogy nem kell kifizetnünk a szennyvíz díjat, de a 80 m3 ivóvíz árát, és az új vízóra 15.000 Ft-os beszerelését igen.
A házunkban, illetve bátyámék azonos településen lévő házában (az is nyaraló) a régi típusú vízóráknak semmi baja nem lett, de a mi utcánkban, ahová ugyanakkor szerelték be ezt a típust, mind (!!!) szétfagyott. Szóbeli panaszunkra azt a választ adták, hogy a helyszínen a kolléga elmondta, hogy hogyan kell ezt a típust használni, ami NEM igaz! Semmit sem mondott.
Tiszteletteljes kérdésem: mi ilyenkor a teendő?
Saját tapasztalat: verheted az asztalt, az Ügyfélszolgálat igazából semmire sem jó, csask hogy burkoltan(vagy nyíltan) kifejezzék a hozzánemértésedet. Persze ők!?
Írj egy levelet a Vízűnek, amelyben leírod, miért nem értesz egyet velük.
Ha az állítólagos használati utasítás elmondásakor nem csak Te voltál ott, van tanúd arra, hogy nem mondtak semmit. A jogszabály szerint tisztán kell tartanod a vízórát, nem megszerelni, bebugyolálni, esetleg fűtést szerelni az aknába...
Ezek szerint ők voltak a kivitelezők, az engedélyezők. Ha ezután szétfagyott, bennük van a hiba...
Nálunk az új vízóra "csak" 6.500 Ft volt. Ott jobbat szerelnek fel???
Azon kívül a szétfagyott vízóra nem képezheti a mérés alapját, mivel ez már nem hiteles. Bár erre nekem azt mondták, hogy hiteles, mert rá van írva. Erre megkérdeztem, hogy akkor miért cserélik le, miért nem javítják? És nem tudtak válaszolni...
Ha gondolod, add meg az e-mail címedet, elküldöm azt a levelet, amit írtunk. Vagy akár itt is.
Liza
Jut eszembe, a levelet persze ajánlva add fel,legyen bizonyítékod, hogy írtál... Biztos, ami biztos.
Legyőztük a Vízműt! Küldetk egy újabb javított csekket, amelyen a valós, azaz 0 m3 fogyasztás szerepel.
Gratula!
Köszi, Liza! Már elküldtük a leveleket. Kiváncsian várom a történet végét....
Gratulálok a vízműves sikeredhez!!!!

Ügyi vagy!
Én is gratulálok!!! Sajnos úgy tűnik, hogy csak így megy, de legalább megy!!!
Annyit még hadd mondjak el, hogy küldtem levelet a helyi Fogyasztóvédelemnek. Most kaptam egy elutasító választ, mert nem hozzájuk tartozik, hanem a Bírósághoz, de 5.000 Ft-ért fellebbezhetek ez ellen.
Tudjátok, tényleg szörnyű az, hogy a kis emberek ki vannak szolgáltatva. Ki fog Bírósághoz foirdulni ilyennel? És abban a pár évben, amíg folyik a per, nem használunk vizet, villanyt, stb. ????
És egy minimálbérből elég nehéz kifizetni több tízezreket a Szolgáltató hibájáért...
Jobb helyeken, aki ennyit(vagy akár csak egyet is) hibázik, kirúgják. És ezeken a helyeken???
Liza
Heló!
2000 óta élek egy Pest megyei kis településen, ahol a vízszolgáltatóval folyamatos vitáim vannak a következők miatt: a szolgáltató rendre megküldi a számlát, azonban csekket sosem mellékel hozzá, azt kiegyenlíteni hétfő délutánonként (15-18 óráig) a díjbeszedőnél, vagy a helyi takarékszövetkezetben befizetve lehet. De mi a helyzet akkor, ha én elindulok fővárosi munkahelyemre a takarékszövetkezet nyitása előtt, és sajnos nem érek haza csak jóval pénztárzárás után? Próbáltam több alkalommal csekket kérni, erre eleinte azt válaszolták hogy sajnos a technikai feltételeik nem adottak, azonban az elmúlt másfél év folyamán már válaszra sem méltatnak. Terészetesen átutalhatnám, és végül kb félévente át is utalom egy összegben, de miért én viseljem az átutalás költségeit, és hát egyébként is minden más számlát csekken fizetek. Nem mellékes, hogy a vállalati bankszámlámról ezt a számlát elvileg nem is utalhatnám, de most csak az ő kedvükért nyissak egy másik, lakossági számlát is, és viseljem annak a költségeit csak azért, mert egy szolgáltató nem tud csekkes fizetést kialakítani?
Véleményeteket előre is köszönöm!
Roberta
2005.09.18, 21:53
Kedves FVF!
Nekem vízminőségi problémáim vannak-konkrétan a csapból folyó lé(ivóvíznek még Kongóban sem neveznék) hol vörös, és rozsdapelyheket tartalmaz, hol állott-büdös, hol pedig világoszöld a vegyszerektől.
Sajnos nem sikerült néhány óra alatt az interneten megtalálnom hol tehetnék panaszt, sem egy független laboratóriumot, ahol bevizsgáltathatnám.
Mivel városunkban(megyeszékhely) az Ántsz már nem foglalkozik a vízminőséggel az ivóvíz minőségét a helyi vízszolgáltató!!!! vizsgálja.
Két kisgyereket kell ebben a "vízben" fürdetnem, a ruhájukat mosnom, az edényeiket mosogatnom, az ételüket ebben főzöm, mert mindezt ásványvízben ugye nem lehet.Amit megiszunk az is tetemes költség.
Mielőbbi válaszát köszönöm!
FVF ritkán jár erre, ezért egyszerűbb lenne a www.fvf.hu címen az ott található elérhetőségen megkérdezni a dolgot.
Nincs a gépemen komplex (majd talán Ariadne megnézi..) de szerintem még mindig a
201/2001. (X. 25.) Korm. rendelet a hatályos ez alapján a ÁNTSZ-nek kell a vizsgálatot elvégezni.
Szerintem más nem is végezheti.
Még érvényben van, vagyis -szerintem- az ANTSZ végzi a vizsgálatokat, de lehet, hogy egyéni felkérésre nem ingyen..
Roberta
2005.09.20, 17:34
ÁNTSZ megkeresve, Debrecenben a Debreceni Vízmű Rt szolgáltatta ivóvizet a Debreceni Vízmű Rt vizsgálja be.
Köszönöm a gyors választ
Beleolvastam a rendelkezésbe, és lehet, hogy igazuk van, mer azt írja, hogy:
az ivóvíz minőségét ivóvízvizsgálatra akkreditált laboratórium a 2. számú mellékletben meghatározottak alapján az ÁNTSZ megyei intézetével egyeztetett vizsgálati program szerint ellenőrizze.
De el lehet kérni az akkreditált laborok listáját, és a saját költségen be lehet vizsgáltatni máshol a vizet.