Üdv!

A kérdésem a WizzAir értékesítési gyakorlatával kapcsolatos.

A mai napsütéses délelőttön a WizzAir honlapján kívántam repülőjegyet vásárolni. Aki már próbálta, tudja, hogy ez egy hosszabb folyamat, sokat kell sakkozni az időpontokkal, hogy végül tényleg alacsony áron vegye az ember a jegyet. Eközben a folyamat közben történhetett a hiba, ugyanis - bár biztos vagyok benne, hogy a folyamatot a 2 felnőtt utas bejelölésével kezdtem, a végére csak 1 lett belőle, és ezt - voltam olyan figyelmetlen - nem is vettem észre, különösen, hogy az árak "utasonként" vannak megadva, így az összeg is stimmelni látszott.

Lényeg a lényeg: a már elküldött - és kártyával kifizetett - tranzakciót körülbelül másfél perc után telefonon szerettem volna visszavonni azért, hogy két utassal újraküldjem a megrendelést. A telefonos kisasszony közölte, hogy már elküldött megrendelést _nem_lehet_ visszavonni, próbáljak meg ugyanezekre a gépekre még egy utas számára megrendelést leadni.

Mondanom sem kell, hogy - két és fél perccel az eredeti tranzakció után - ugyanazokkal a feltételekkel már nem tudtam ugyanazokra a repülőkre jegyet rendelni (hiszen a jegyek az egyes meghatározott árakon csak korlátozott darabszámban állnak rendelkezésre, és nyilván én - vagy közben valaki - vettem meg az utolsót), csak lényegesen drágábban, ami viszont már nem állt szándékomban.

Jelenleg tehát szeretnék a teljes megrendeléstől elállni, ami egyáltalán nem tűnik abszurdnak, hiszen a WizzAir egyelőre egyáltalán nem teljesített, sőt, május elejéig nem is fog. Az "üzletszabályzatuk" mégsem teszi lehetővé, hogy - még ha kezelési költség vagy egyebek levonása után is - visszakapjam a pénzemet.

A kérdésem az volna, hogy nincs-e valamilyen törvényben rögzített jog, ami alapján - a jótálláshoz hasonlóan - bizonyos időkereten belül ráadásul, hangsúlyozom: a cég teljesítése előtt elállhatnék a megrendeléstől. Az "üzletszabályzat" elfogadásával - ami szükséges a vásárláshoz - nyilván mindenről lemondtam, de bizonyos jogaimról nem tudok így lemondani - vagy tévednék?

A válaszukat előre is megköszönve
üdv:
BallaZsolt