Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kötelező Felelősségbiztosítás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
bronco
A Magyar Postánál vagyok kötelező felelősségbiztosításon autóra. Az autó az én nevemen van, 81-es születésű vagyok. A postának 2003-ban indult ez a szolgáltatása hogy gépjárművekre is lehet biztosítást kötni. Ez volt a legkedvezőbb az összes biztosító társaság közül, 10385 Ft negyedévente, úgy hogy az én nevemen van és az üzembentertó is én vagyok.
2005-re valami oknál fogva emeltek kb. 75%-ot minden díjukon, de hogy miért arra nem tudtak választ adni, csak annyit hogy mert emeltek és kész.
Na én ekkor biztosítót váltottam volna, de mondták hogy ha üzembentartót változtatok édesapám nevére és módosítjuk az ő nevére a szerződésemet, akkor marad a díj ugyanannyi mint volt, vagy lehet még kevesebb lesz. Meg is csináltam az üzembentartói váltást, ide-oda küldözgettek, a postáról az okmányirodába, onnnan meg vissza, mindenhol azt mondták hogy először csináltassam meg a papírokat a másik helyen, aztán jöjjek vissza...ide-oda rohangáltam, mire jutottak valamire.
Sikerült minden, módosító szerződést postán megkötöttem, el lett küldve a biztosítónak.
Ennek ellenére kijött 2005-ben az első negyedéves csekk 19 316 Ft-ról.
Hívtam őket, elmondtam a panaszom, mondták igazam van, csak annyit csináljak hogy a forgalmimat faxoljam el nekik. Ez is megtörtént, mindenre mondták rendben van, jóváírják a következő számlán. Ez nem történt meg.
Hívtam az ügyfélszolgálatot, azt mondták ilyen nincs is, nem lehet így csinálni...
Kérdeztem hova fordulhatok a panaszommal, mondták a fogyasztóvédelemhez.
Ilyenkor mit lehet tenni?
FVF
Fogyasztóvédelem nem tud foglalkozni biztosítókkal, nincsen ilyen hatáskörünk. Amit én tennék: levél az ügyvezetőnek a részletek leírásával. Bele kell írni, hogy amennyiben nem tesznek valamit, akkor kártérítési pert indítasz. Énszerintem is butaság amit Neked mondtak, de meg kell próbálni.

Azért nem lehet az, mert az idősebb embereknek kevesebbet kell fizetniük: kisebb rizikót jelentenek.
Otto Normalverbraucher
(bronco @ 2005 Mar 30, 11:46 AM)
.
Kérdeztem hova fordulhatok a panaszommal, mondták a fogyasztóvédelemhez.
Ilyenkor mit lehet tenni?

Persze, jól beküldtek az erdőbe! :-( Ide fordulj:

Állami Biztosításfelügyelet
(1051 Budapest, Nádor u. 15. Postacím: 1369 Budapest, Pf. 481.)

Egyébként leellenőrizheted a http://www.netrisk.hu oldalon, hogy mennyit kéne fizetned így vagy úgy...
cidrynk
2004-ben az Allianz-nál volt a kötelező biztosítás. A netrisk.hu-n a díjszámítás szerint a Tir kedvezőbb igy átléptem. Nem is volt gond egészen a második negyedéves díjbekérőig amely emelt összegű díjat tartalmazott. A probléma abból adódik, hogy a megfigyelt időszakban két káresemény történt. A díjszámító adatlap kérdése: okozott-e kárt az utóbbi két évben.
A honlapon biztosították a leendő ügyfeleket, hogy a fizetendő díj nem különbözik a számítottól. Az Allianz által postázott 2005-ös díj megegyezett a díjszámítás kedvezőtlenebb Allianz díjával. Reklamációmra azt ismételgetik, hogy a két káresemény= -4 malus. Ezt miért nem vették figyelembe a díjszámításkor. A jelenlegi éves díj kb 10 000 Ft-al kedvezőtlenebb mint az Allians lenne.

Mit lehet tenni?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.