Sziasztok,
találtam az Origo Bevásárlóközpontjában egy nagyon jó árú (br. 52900 Ft) S5500-as fényképezőgépet. Belelkesülve felhívtam azt a céget, akihez tartozik - Extreme Digital, hogy ennyiért adják-e a fényképezőgépet. Itt kiderült, hogy br. 72375 Ft náluk.
Azt mondta a srác, hogy intézkedik, javítják. Pár óra múlva még mindig az az ár volt fent, amit eredetileg is láttam. Ezek után bátran megvettem, azaz a rendszer (Origo) visszaigazolása alapján "vásároltam". Egyébként minden megfelelt annak, ahogy a WEB lapon kint van.
A kérdésem az, hogy ilyenkor terheli-e az eladót az interneten kötött "szerződés", és megkapom az árut ezért a pénzért, vagy nem fognak velem foglalkozni és nem is tehetek ellene semmit?
Kösz a választ,
Zsolt
Tény, hogy a reklámokért vállalni kell a felelősséget, akkor azonban, ha nem hajlandóak kártérítést vállalni, akkor két lehetőséget lehet számba venni.
Az egyik a GVH. A versenyhivatal vizsgálhatja a fogyasztók megtévesztését, és esetleg bírságot szabhat ki azért, hogy a versenyt sértette.
A másik egy kártérítési per, melyben az okozott kellemetlenségekért kártérítést kérsz, vagy kéred a bíróságot, hogy állapítsa meg: a cikket kötelesek az adott áron adni.
Én nem érzem ezt iszonyat problémának, nem is pereskednék, arról nem is beszélve, hogy nem tudni, milyen álláspontot foglal el a kérdésben a bíróság.
csabban
2005.04.05, 16:44
Sajnos többször rendelek,interneten keresztül,leginkább könyveket,mert
nincs időm a boltokat járni,de tapasztalatom,hogy több forgalmazó olyan
termékeket hirdet /főként akciósan!!!/ amelyeket valószinüleg sosem
tartott sem raktáron,sem egyéb módon.A szállitási határidőket /ha egyál-
talán van ilyen!/ szinte senki nem tartja , üditő kivétel ha valaki 1-2 mun-
kanapos bevállalt határidőt két-három hét alatt leszállit!
Miért nem lehet tenni ez ellen semmit,miért nem tiltják le ezeket a cégeket
a netről?Ez egyértelmüen a potenciális vásárlók becsapása!
Bocs,most látom,hogy ez eredetileg a bevásárlóközpontos internetes vásárlási fórum,de most már itt hagyom,hátha mást is érdekel!
Ezért letíltani nem lehet. Ilyenkor a fogyasztó teheti meg, hogy eláll a szerződéstől késedelmes teljesítésre hivatkozva, vagy kártérítésért perel.
Kösz a választ. Az induló storynak az lett a vége, hogy kiértesített - teljesen korrekt módon az Extreme Digital, hogy megérkezett a gépem. Elmondtam, hogy más ár volt az Origón. Nagyon sajnálták, kérték, hogy akkor döntsem el szükségem van-e rá. Szükségem volt, tehát megvettem. Direkt ellenőriztem az Origót, hogy a rossz ár van-e még fent és már azt is javították. Végső soron korrekt volt minden, de ha már a vásárló kötelezi magát egy bev. központban, akkor illene, hogy az eladó is ezt tegye, ne csak ajánlat szinten...
Olyan ez, mint amikor a MegaToys-ban vásároltunk és helytelen ár volt a terméken feltüntetve. Mondta a pénztáros hölgy, hogy más - magasabb - ár van a gépében, de kiütötte és a terméken lévő árat fizettük ki. Ez nagyon korrekt eljárás. Ehhez kellene felnőni az internetes vásárlásnak.