Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Alexandra.hu Online Könyvesbolt
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
Soockit
Rendeltem a www.alaxendra.hu oldalon egy pár könyvet. Muszály voltitt megtennem, mert már nagyon régen keresek egy-két könyvet amit máshol nem nagyon láttam.
Ami nagyon felháborít, hogy Új könyvek árán használt könyveket küldtek ki.
Nem állítom, hogy minden könyv használt volt, de volt három könyv ami kritikán aluli állapotban volt, karcos fedőlap, meghajlott borító és volt olyan ami meg volt törve.

Ekkor jobban megnézve, mind a három könyvön árcédula volt. Volt olyan amelyiken LIBRI-s cimke volt.

Tehát ez a könyvek valamikor már megjárták a könyvesboltokat, nem tudták eladni és majd itt az online boltban rásózzuk a vásárlóra. Ilyen állapotban lévő könyveket még egy antikváriumban sem vásárolok meg.

Sok könyvet rendeltem a www.bookline.hu oldalról, antikvár könyveket is, de ezek ott jó minőségű antikvár könyveket küldenek, van kivétel de akkor az fel van tüntetve és megalkuszik az ember, mert nincsen más lehetőség. De nekem most lett volna, csak egyetlen egy könyv volt amit máshol nem nagyon láttam csak utolólag találtam meg!

Mit tehetek, kihez fordulhatok jogorvoslásért?

Üdv.: Soockit van Dälen (egy felháborodott könyvbarát)
Soockit
Senki nem tud tanácsot adni?
robesz6
Én sem ajánlanám ezt az e-boltot. Én megrendeltem 3 könyvet tőlük, szállítási határidőnek 2 nap volt megadva mindháromnál. Egy hét múlva telefonon megkerestem őket, hogy mi van a megrendelt könyvekkel(egy e-mailt sem képesek küldeni, hogy ne várd a könyveket még egy ideig). A csaj azt mondta 2 megvan a harmadikat viszont nem tudták eddig beszerezni. Szerencsére lemondtam a megrendelést. Ha nekem is ilyen könyveket hoztak volna felrobbantam volna a dühtől. Gyanítom, hogy összeszedik a boltjaikból az eladhatatlan, rongálódott könyveket és ezeket küldik ki rendelések esetén, így próbálják meg elpasszolni, dehogy Libris cimke....ez elég nevetséges.
Soockit
Kellemes. Az csak mellékes, hogy nekem is a 5 napos szállításból 14 lett. Nem tudom minek kell odaírni ha nem tudják teljesíteni!

Holnap reggel hívom őket 7-kor, és majd megírom, hogy mire jutottam velük! Csak azt nem tudom, hogy mit tehetek ha ők mondjuk tagadnak?!
Soockit
Felhívtam őket, nem is kételkedett a szavamba, hanem azt kérdezte, hogy melyik könyvek voltak használtak!

Portósan vissza kell küldenem és küldenek helyette másikat!

Eddig minden rendben, majd meglátjuk, hogy a továbbiakban is minden ok lesz!

Soockit
robesz6
Majd írd meg mi lett a vége. Érdekelne....
Soockit
Írtak már azóta egy e-mailt is, hogy elnézést...
Az volt a leggyanúsabb, hogy amikor mondtam nekik, hogy mi van, hogy egy pár könyv gyűrött, és használt, akkor nem azt mondta, hogy tényleg vagy mi hanem egyből azt kérdezte, hogy melyik az a könyv. Mondtam neki, hogy melyikek, akkor azt mondta, hogy jól van küldik...Csak előtt küldjem nekik vissza és írjam meg egy levélben, hogy mi van. wink.gif
robesz6
A Libris cimkére nem kérdeztél rá? biggrin.gif

Ez olyan, mintha Coca-colát vennél pepsis kupakkal tongue.gif
Elég ciki!
Soockit
Én naív ismét rendeltem az Alexandra Online oldalán. bangin.gif Kényszerültem erre, mert egy könyvet máshol nem találtam. Egyúttal gondoltam megrendelek másik két könyvet is amit ugyancsak nem tudok máshol megvenni. Két könyvvel nincsen baj, de az egyik könyv használt. Annyira, hogy a könyvben alávan húzva minen oldalon valami, és a végén még egy fekete pecsét is van, hogy SÉRÜLT-HIBÁS smile.gif Ez pofátlanság határa. Hogy mit meg nem engednek maguknak emberek. Most ismét mehet a postára, csomagolhatok, állhatok sorban stb, stb.
Ariadne
Hoppá, a tapasztalt fórumozó sem mindig elég elővigyázatos? Rendeltem tőlük, és épp írnám, hogy milyen korrektek - azonnali e-mail visszajelzés a rendelésről, véletlenül kétszer elküldött rendelésnél maguktól törölték az egyiket, 2 napos határidőt vállaltak, 1. nap letelte után e-mail arról, hogy pontosan milyen tételeket, milyen árban adtak át a futárszolgálatnak - amikor megtalálom ezt a topikot... Eddig pozitív a mérleg, de hajaj, még várom a végét. unsure.gif
Ariadne
No, ma meg is érkeztek a könyvek, hibátlanul, teljesen újak. Nekem nem volt gondom velük, bár szerdai rendeléshez képest nem sikerült azért a könyveknél jelölt 2 napon belül hozniuk. 2:1-re javítottam az elégedetlen-elégedett vásárlók arányát. biggrin.gif
Iván
(Ariadne @ 2006.07.03, 09:49) *

No, ma meg is érkeztek a könyvek, hibátlanul, teljesen újak. Nekem nem volt gondom velük, bár szerdai rendeléshez képest nem sikerült azért a könyveknél jelölt 2 napon belül hozniuk. 2:1-re javítottam az elégedetlen-elégedett vásárlók arányát. biggrin.gif

Nem akarok ellenreklámot, de én a bookline-ról rendelek mindent és ott eddig nem volt gondom, sőt az antikvarium.hu is nagyon korrekt.
Az alexandrában a múltkor a boltban nem találták meg a könyvet amit kerestem, és nem is igazán törték magukat,miközben a gép szerint volt két példányuk, furcsa egy kicsit de van elég könyvesbolt :-)
Ercsike
Én csak egy rövid történetet mesélnék el neketek. Már elég régen rendeltem interneten egy könyvet és 2 hét múlva még semmi. Ja tegyem hozzá hogyha interneten rendel az ember bizonyos kedvezmény van. Felhívtam őket és érdeklődtem a könyv iránt és mondák hogy nem látják a rendelésem. És most az egyszer kellemeset csalódtam a szolgáltatóban. Kedves volt a nő és úgy felvette telefonon a rendelést mintha interneten érkezett volna és a kedvezményt is megkaptuk smile.gif clap2.gif
Ariadne
(Iván @ 2006.07.05, 02:27) *

Nem akarok ellenreklámot, de én a bookline-ról rendelek mindent és ott eddig nem volt gondom, sőt az antikvarium.hu is nagyon korrekt.
Az alexandrában a múltkor a boltban nem találták meg a könyvet amit kerestem, és nem is igazán törték magukat,miközben a gép szerint volt két példányuk, furcsa egy kicsit de van elég könyvesbolt :-)

Az antikvarium.hu-t én is szeretem, bár mi személyes átvétellel szoktuk onnan megszerezni a könyveket, azzal még nem volt gond sosem. tongue.gif Nagyon jó antikvárium az Szegeden, akik működtetik ezt a webáruházat is, már azelőtt is jó volt, hogy lett volna net. biggrin.gif
makó
[font=Arial Black][size=3]
Helló mindenkinek!Velem is megtörtént ez az eset a használt könyvekkel! Amúgy van ismerősöm aki az egyik üzletben dolgozik és ő mondta,hogy sok könyvet hívnak vissza ,és vannak olyanok is amik a boltban kicsit elhasználódnak!Magyarul, kívülről szép de belülről rohad!Olyan mint az egész alexandra felépítése!Ne hogy azt higyjük ,hogy már,de szuper egy könyvesbolti eladóna!Amúgy jó de nem az alexandránál!Kőkemény fizikai munka szarért,hugyért!(bocsánat a szófordulatért).És mosolyogni kell mindezek felett,még akkor is ha az embert hülyének nézik.Jó a mai világban tényleg igaz,szinte mindenre, de az Alexandránál különösen!Úgyhogy nem ajánlom egy kereskedelemben dolgozónak,hogy oda menjen dolgozni!Sajnos ez a vadkapitalizmus balkáni változata Alexandra módra!--Mert minde ami könyv.......................
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.