Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Láncfűrész
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
mihály
Tisztelt FVF!

érdekelne a véleményed az alábbiakról:

vettem fél éve egy Electrolux (márkás) láncfűrészt 20ezerért. Amit tudtam, hogy (nyilván) nem garanciális:
lánc, láncvezető, meg a külseje, ha törik.
Amit azóta megtudtam hogy nem garanciális, az egy műanyag fogaskoszorú, ami a motorról átviszi az erőt a láncra. Na ebből eddig kettő ment tönkre (simára kopott). Ezt azért rakják bele, mert ez védi a motort. A motor ugyanis garanciális. Normális dolognak tartod azt, ha valami rendeltetés szerű használat következtében állandóan tönkre megy? A fogaskoszorú ára 6ezer, a lánc 4ezer, a láncvezető 6ezer. Tehát egy új gép.
Kicsit ez olyan, mintha egy autóra adnának 5év meg 5km garanciát. Ha nem használod, nem megy tönkre...
Szerinted lehet ez ellen valamit tenni? Ez normális? Megjegyzem, a motor (1600Watt) annyira terhelődik használat közben, hogy nem lehet hallani fordulatszám-változást. Tehát szinte semennyire.

Köszi a választ
m
FVF
A dolog nem így működik. Megszűnt mára hatályos lenni a régi rendelet, nincsenek főalkatrészek. Egy termék egészéért kell felelősséget és jótállást vállalni, nem adott részeiért. Ajánlom figyelmedbe a 151/2003 kormányrendeletet, mert a 117-es, amire jelen esetben a bolt hivatkozhat, már nem hatályos.

A rendelet fellelhető itt a fórumon fogyasztóvédelmi információk alatt.
mihály
Köszönöm, utánanézek.
De a kopóalkatrészekre hogy van a garancia? Merugye ez az, és ez rendben is lenne, ha nem kopna el ilyen sebességgel.

m
Joooe
Nem értek a láncfűrészekhez, de biztos hogy a fogaskoszorú külön kopóalkatrész? Az mint erőátviteli eszköz a fűrész alkatrésze, ha elkopik az nem rendeltetésszerű elhasználódás, hanem meghibásodás, nem?
Shia-ko
Milyen meghibásodás nem garanciális, ami rendeltetésszerű használat esetén következik be? shifty.gif
Pjotr
(A márkás lánfűrész a sthil, Husqarna, DeWalt és hasonlók... biggrin.gif )
Azt azért jó lenne tudni, hogy mennyi és milyen használat után kopik simára az alkatrész!
A használatijában vagy a jótállási jegyében benne van -szerintem- hogy ipari felhasználásra nem használható...
Én éppen most szedtem szét egy 15 éves B&D-et és én is meglepődtem, hogy egy erre a célra ennyire alkalmatlan eszközzel védik abban is a motort, nyilván, ha egy kuplungszerezet lenne benne az többe kerülne, de nem is menne tönkre...
Pjotr
geek.gif
FVF
Még egyszer: nincsen alkatrész a jótállás fogalmai szerint. Csak az egész szerkezet együttes kezelése lehetséges. Bármi elromlik benne, azt cserélni kell.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.