Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Magyar Pc Magazin
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
SSanya
Tisztelt FVF!

Egy szünetelő/megszűnő lap (Magyar PC Magazin) előfizetésének visszatérítésével kapcsolatban kérem tanácsát!
Azért szünetelő/megszűnő, mert az utolsó hivatalos értesítés szerint „szünetel” a lap, de többek tudni vélik a lap megszűnését.
Természetesen szívesen fogadom mások hozzászólását is.
A következő problémám, ami nem egyedi eset, nagyon sokan (lehetünk) vagyunk, akik így jár(hat)tak.

A történet a következő:

- Ez év február 9.-i keltezéssel - 2005. 02. 21.-i fizetési határidővel - kaptam egy „Számlát helyettesítő okmány”-t, amin felszólítottak az újabb egy éves előfizetés befizetésére. Már az ”okmány” gyanús volt, ugyanis ollóval levágták a fejlécét. Ez tisztán látszik. Tehát nincs rajta, hogy ki az eladó és ki a vevő.
- Ezt befizettem 2005. 02. 15-én.
- Vártam a befizetést igazoló számlát, amit a mai napig nem kaptam meg. Ehelyett jött egy tájékoztató levél - 2005. 03. 10.-i keltezéssel, amit 2005. 03. 09.-én postáztak (!!)-, amiben: „Sajnálattal értesítjük, hogy a Magyar PC Magazin megjelenése 2005. márciusától kezdődően szünetel”. Ezen túlmenően tájékoztatnak még arról is, hogy a kártalanításom érdekében 5 (öt) lehetőség közül választhatok: áttérés másik lapok előfizetésére, ill. kártalanítás. Az 5. lehetőséggel éltem, miszerint „5. Ha Ön egyik lehetőséggel sem kíván élni, úgy kérjük, írásban értesítse az IPMA- Service Kft”. Én az értesítésen túlmenően jeleztem, hogy kérem vissza a befizetett előfizetési díjat is. Részletesen leírtam adataimat és azt, hogy összesen 13 lapszám előfizetési díjával tartoznak (a márciusi számot már nem kaptam meg, plusz a befizetett újabb egy év előfizetés). Ezt a - 2005. 03. 21.-én kelt - levelet személyesen vittem be a szerkesztőségbe, aminek átvételét a borítékon leigazoltattam (sajnos csak egy példány volt a levélből nálam. A postára készültem, de útba esett a szerkesztőség).
- 2005. 04. 04.-én írtam egy újabb levelet, amiben ”nyomatékosan” felszólítottam a szerkesztőséget/terjesztést előfizetésem visszatérítésére. Ebben mellékeltem az első levelemet is.

Hát körülbelül ennyi a történet. A szerkesztőség/terjesztés még válaszra sem méltatott.

Az általam ismert hivatalos értesítés ITT OLVASHATÓ. "A PC World veszi át a Magyar PC Magazin tartalmi értékeit és olvasótáborát" címmel.

Időközben folyamatosan figyelemmel kisérem a témával foglalkozó internetes oldalakat/fórumokat, amikből kiderül, hogy az én esetem nem egyedi - sőt sokan lehetünk, akik így meg lettek tévesztve. Mert ez egyértelmű: - valószínűsíthetően -, amikor postázták az új előfizetés befizetésére a felszólítást, már akkor tudhatták, hogy a lap szünetel/megszűnik (különbem miért vágták volna le a fejlécet?). Egy megszűnő lapra miért kérnek újabb előfizetést?
Semmit sem lehet tudni arról, hogy valósak-e a kártalanítási szándékaik (többek szerint semmire se számítsunk), ugyanis semelyik elérhetőségükön sem elérhetőek és eddig semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Többen tudni vélik, hogy a szerkesztőség/terjesztés időközben csődöt jelentett.

Esetleg, ha valakit érdekelne: a témával kapcsolatos - általam eddig talált - internetes oldalak:
PCMagazin idevágó fóruma
Prohardver fóruma
HWSW hasonló témájú fóruma

Ebben az ügyben kérem szíves segítségét, tanácsát! Én (mi), egyszerű előfizetők szinte teljesen tanácstalanok vagyunk, mit is lehetne tenni az ügyben, hova lehet fordulni, hogy visszakapjuk befizetett előfizetésünket. Mik a jogszabály által élőírt lehetőségek?

Válaszát érdeklődéssel várva, előre is köszönöm:
SSanya

Ui: elnézést a hosszúra sikeredett írásért.
FVF
Bíróság ítélheti meg az összeget abban az esetben, ha az jogos, s a lap tulajdonosa nem akar fizetni. Nem árt sietni, mert egy adott idő elteltével már a végrehajtó sem talál semmit...
SSanya
Köszönöm a gyors válaszát. Hát nem megnyugtató...

Érdemes lenne összegyűjteni a pórul járt előfizetőket és egy pert indítani? Van ennek némi realitása?

Arról mi a véleménye, hogy az IPMA nem küldött számlát a befizetésről és az előzetes számlának is eltávolították a fejlécét?
Mit szólna ehhez az APEH? Ez mulasztás vagy esetleg már jogszabály sértésnek minősül?

Tudom... csak kérdés és kérdés...

SSanya
FVF
Be kell jelenteni, én a számlákkal kapcsolatos jogszabályokat nem ismerem annyira. A megfelelő, említett hivatal tud megoldást az ügyre, de ettől nem lesz megoldva a kérdés. Maximum akkor segíthet, ha megfenyegetjük őket, hogy az ügy elintézése nélkül fel lesznek jelentve.
SSanya
(FVF @ 2005 Apr 20, 02:25 PM)
"... Maximum akkor segíthet, ha megfenyegetjük őket, hogy az ügy elintézése nélkül fel lesznek jelentve."

Ezt kérhetném egy kicsit pontosítva!
Ki fenyeget és ki jelent fel?

Köszönöm
SSanya
FVF
Nem adott számlát: szabályt sértett. Ha nem intézi el az ügyet, kénytelenek leszünk az APEH-hez fordulni. Csúnya és undorító dolog, de az általuk elkövetett sem szép...
SSanya
T. FVF!

Köszönöm az eddigi válaszait!

Egyedül - egyelőre - nem kívánok tenni semmit. Várok, hátha jelentkeznek más volt előfizetők is. Bár, csekély ennek az esélye...

Üdv
SSanya
deluck
Én is írtam a szerkesztőségnek levelet, hogy nem kérem a másik újságot. Adják vissza az előfizetési díjat, de semmi válasz. Próbáltam az általam ismert telefonszámokat felhívni, de nem vette fel senki a telefont.

Nem tudom, hogy mit kéne tenni.

deluck
SSanya
(deluck @ 2005 Apr 27, 11:05 AM)
Én is írtam a szerkesztőségnek levelet, hogy nem kérem a másik újságot. Adják vissza az előfizetési díjat, de semmi válasz. Próbáltam az általam ismert telefonszámokat felhívni, de nem vette fel senki a telefont.

Nem tudom, hogy mit kéne tenni.

deluck

Hi!

Hát azt én sen tudom, hogy "mit kéne tenni"...

Egyet tehetünk: Ajánlom, folyamotosan kövesd figyelemmel az első hozzászólásomban ajánlott linkeket. Hátha megmozdul valami... bár előbb-utóbb késő lesz.
Főképp az IPMA idevágó fórumának átolvasásával lehet a legtöbbet megtudni a dologról.

Üdv
SSanya
Grapee
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a témában van e valami előrelépés...

Mert ugyan én átváltottam (legalább is azt hittem) az előfizetésem PCW-re, de csak egy lapszám jött és ma telefonáltam a szerkesztőségbe: "A PCM adatbázisában úgy szerepelt, hogy már csak egy lapszám járt önnek..." Érdekes, mert a levélből nekem az jött le, hogy a komplett előfizetésemet átveszik, amit pedig év elején hosszabítottam meg újabb egy évre (amiről persze a PCW-nél nem tudnak..érdekes...) ... igaz csak proforma számla jött, rendes azóta sem, így lőhetem a díjat, mert még a könyvelésbe sem tudom bevenni....

Lehet ez ügyben tenni valamit, vagy törődjek bele, hogy ez MAGYARORSZÁG és az ember örüljön hogy egyáltalán élhet???? mad.gif
SSanya
(Grapee @ 2005 Jun 17, 09:59 AM)
Lehet ez ügyben tenni valamit, vagy törődjek bele, hogy ez MAGYARORSZÁG és az ember örüljön hogy egyáltalán élhet????

Hi!

Hát ez van... ...ez MAGYARORSZÁG !

"Állóvíz" lett a téma. Nemigazán mozdul semmi.
Tudom ajánlani, hogy időnként kövesd figyelemmel az idevágó fórumokat!

/Link itt ebben a fórumban, ha elnézel oda ott is találsz további linkeket!/

Üdv
SSanya
gabelking
Sajnos a helyzet még változatlan. Én két levelet küldtem, hogy jó lenne ha már végre visszaküldenék a pénzemet, de semmi reakció nem érkezett. Sajnos én pont januárban fizettem elő egy évre és ezért kb. 10.000,- Ft-tal lógnának nekem. Gondolom nem vagyok egyedül ezzel, hogy ilyen nagyságrendű összeg lóg a levegőben.

Én a lapkiadó irodájában voltam bent és ott fizettem be az összeget, így rendes számlát kaptam, amin aláírás és bélyegző is van. A beküldött levélhez mellékeltem is a számla fénymásolatát.

Az már tényleg nem semmi, hogy így lelép a cég a pénzünkkel és nem foglakozik velünk károsultakkal senki.
Ariadne
Esetleg próbálkozhattok kissé "fenyegető hangú" ajánlott levéllel, kilátásba helyezve a békéltető testülethez fordulást, illetve a bíróságot, mellékelve - ha van - a számla másolatát.

Különösen ha többen is összejöttök e szomorú ügy kapcsán, fordulhattok - minél hamarabb! - békéltető testülethez. Ingyen járnak el, bár a döntésük nem kötelező, ha a bepanaszolt cég nem vállalja előre, hogy elfogadja azt. A lenti linkeken viszont úgy olvastam, sokszor sikerül megegyezni az eljárás alatt.

Itt egy link róluk:
http://www.mkik.hu/index.php?id=57&term=békéltető%20testület

Ez pedig a munkájukról
http://www.mkik.hu/index.php?id=884

Hátha ez segít valamit...
SSanya
Üdv Mindenkinek!

Hát jó régen jártam erre....
A téma is megfeneklett. Csak a "cég" járt jól a pénzünkkel.

"Hát ez van... ...ez MAGYARORSZÁG !" ...és azóta csak "ezebb" lett. Sajnos. crybaby.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.