Tisztelt FVF!
Egy szünetelő/megszűnő lap (Magyar PC Magazin) előfizetésének visszatérítésével kapcsolatban kérem tanácsát!
Azért szünetelő/megszűnő, mert az utolsó hivatalos értesítés szerint „szünetel” a lap, de többek tudni vélik a lap megszűnését.
Természetesen szívesen fogadom mások hozzászólását is.
A következő problémám, ami nem egyedi eset, nagyon sokan (lehetünk) vagyunk, akik így jár(hat)tak.
A történet a következő:
- Ez év február 9.-i keltezéssel - 2005. 02. 21.-i fizetési határidővel - kaptam egy „Számlát helyettesítő okmány”-t, amin felszólítottak az újabb egy éves előfizetés befizetésére. Már az ”okmány” gyanús volt, ugyanis ollóval levágták a fejlécét. Ez tisztán látszik. Tehát nincs rajta, hogy ki az eladó és ki a vevő.
- Ezt befizettem 2005. 02. 15-én.
- Vártam a befizetést igazoló számlát, amit a mai napig nem kaptam meg. Ehelyett jött egy tájékoztató levél - 2005. 03. 10.-i keltezéssel, amit 2005. 03. 09.-én postáztak (!!)-, amiben: „Sajnálattal értesítjük, hogy a Magyar PC Magazin megjelenése 2005. márciusától kezdődően szünetel”. Ezen túlmenően tájékoztatnak még arról is, hogy a kártalanításom érdekében 5 (öt) lehetőség közül választhatok: áttérés másik lapok előfizetésére, ill. kártalanítás. Az 5. lehetőséggel éltem, miszerint „5. Ha Ön egyik lehetőséggel sem kíván élni, úgy kérjük, írásban értesítse az IPMA- Service Kft”. Én az értesítésen túlmenően jeleztem, hogy kérem vissza a befizetett előfizetési díjat is. Részletesen leírtam adataimat és azt, hogy összesen 13 lapszám előfizetési díjával tartoznak (a márciusi számot már nem kaptam meg, plusz a befizetett újabb egy év előfizetés). Ezt a - 2005. 03. 21.-én kelt - levelet személyesen vittem be a szerkesztőségbe, aminek átvételét a borítékon leigazoltattam (sajnos csak egy példány volt a levélből nálam. A postára készültem, de útba esett a szerkesztőség).
- 2005. 04. 04.-én írtam egy újabb levelet, amiben ”nyomatékosan” felszólítottam a szerkesztőséget/terjesztést előfizetésem visszatérítésére. Ebben mellékeltem az első levelemet is.
Hát körülbelül ennyi a történet. A szerkesztőség/terjesztés még válaszra sem méltatott.
Az általam ismert hivatalos értesítés ITT OLVASHATÓ. "A PC World veszi át a Magyar PC Magazin tartalmi értékeit és olvasótáborát" címmel.
Időközben folyamatosan figyelemmel kisérem a témával foglalkozó internetes oldalakat/fórumokat, amikből kiderül, hogy az én esetem nem egyedi - sőt sokan lehetünk, akik így meg lettek tévesztve. Mert ez egyértelmű: - valószínűsíthetően -, amikor postázták az új előfizetés befizetésére a felszólítást, már akkor tudhatták, hogy a lap szünetel/megszűnik (különbem miért vágták volna le a fejlécet?). Egy megszűnő lapra miért kérnek újabb előfizetést?
Semmit sem lehet tudni arról, hogy valósak-e a kártalanítási szándékaik (többek szerint semmire se számítsunk), ugyanis semelyik elérhetőségükön sem elérhetőek és eddig semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Többen tudni vélik, hogy a szerkesztőség/terjesztés időközben csődöt jelentett.
Esetleg, ha valakit érdekelne: a témával kapcsolatos - általam eddig talált - internetes oldalak:
PCMagazin idevágó fóruma
Prohardver fóruma
HWSW hasonló témájú fóruma
Ebben az ügyben kérem szíves segítségét, tanácsát! Én (mi), egyszerű előfizetők szinte teljesen tanácstalanok vagyunk, mit is lehetne tenni az ügyben, hova lehet fordulni, hogy visszakapjuk befizetett előfizetésünket. Mik a jogszabály által élőírt lehetőségek?
Válaszát érdeklődéssel várva, előre is köszönöm:
SSanya
Ui: elnézést a hosszúra sikeredett írásért.