Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kábelinternet
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Vlagyi
Üdvözlök mindenkit!
FVF
smile.gif
Szenye
Szintén üdvözlök mindenkit! De én már egy problémámat is leírnám:

Két hete beköttettem otthonra a Chello Classic szolgáltatást. Ebből nyílván kiderült: az UPC-ről van szó. 1 éves hűségnyilatkozattal a hátam mögött a havidíj 10990Ft lett és az első 2 hónap ingyenes. Eddig rendben is van.
Az első héten gondok voltak a kapcsolattal (fél óránként megszakadt), mint utóbb kiderült hibás modem lett beszerelve hozzám, kicserélték 5 nap alatt, ez is rendben van.
Azóta más gondjaim vannak: minden este 19.30-20.00 óra körül lelassul a kapcsolat annyira, hogy használhatatlanná válik (a normál 1500 Kbit/s helyett akár 30 Kbit/s).
Eddig ötször telefonáltam a helpdesk vonalra (amit meglepő módon én fizetek, jóllehet a szolgáltató hibájából kifolyólag van problémám), de nem látok semmi előrelépést a dologban.

Mivel elsődlegesen az a célom, hogy rendbehozzák a kapcsolatot, a kérdésem az lenne, hogyan tudnék még hatást gyakorolni rájuk?
Illetve ha szerződésbontásra kerülne a sor, őszintén remélem, nem hajthatják be rajtam az elengedett bekötési díjat valamint az eddigi havidíjat. Mivel nem tudták a szerződésbe foglalt ígéreteket nyújtani.
Szenye
Elnézést, elfelejtettem hozzátenni, hogy az elmúlt 5 évben kétszer 1 évig volt már chellos hozzáférésem, és nem volt vele semmiféle gondom, így van viszonyítási alapom.
Captain Crash
Olvasd el az ÁSZF-jét:

A UPC Magyarország Kft. jelenleg érvényben lévő internetes Általános Szerződési Feltételei

2005. április 4-től érvényes internetes Általános Szerződési Feltételek

Itt le van írva minden, ami téged érint. Előljáróban annyit, hogy nem olyan egyszerü az ügy, mint ahogy Te hiszed. wink.gif
megelegedett
Szia Szenye!

Nekem volt egy UPC-s kábeltévé-előfizetésem, ill. pár napja rájöttem, hogy még sem volt. A UPC előszeretettel "köt szerződést" olyan módon, hogy a szerződés neked jutó példányáról hiányzik a UPC cégszerű aláírása, helyette egy üzletkötő, vagy egy ügyfélszolgálatos (helyenként olvashatatlan) aláírása szerepel.

Legjobb tudomásom szerint, ma Magyarországon gazdasági társaság estében csak akkor jön létre érvényes szeződéses jogviszony, ha a szerződést a cég jegyzésére jogosult személy írja alá. Például, a biztosítótársaságok és bankok esetében is hiába mész be a székházba szerződést kötni, az ott dolgozók csak a szerződés ürlapját töltik ki, a cégszerűen aláírt szerződést később küldik el postán.

Tehát, azt javaslom, hogy első lépésben ellenőrizd, hogy van-e fentiek szerinti érvényes szerződésed! Ha nincs, akkor valszeg csak a szolgálatatás bejelentésére szolgáló igénylőlapod van, amit rendkívül sok célra fel lehet használni, de - jogállamban - szerződéses jogok érvényesítésére nem.

Kedves FVF!
Neked mi a véleményed az érvényes szerződés létrejöttének feltételeiről?
wetzi7
Sziasztok,

csak egy gyors kerdes: mitol lehetseges az, ill. hogyan letezik ilyen 2008-ban MO-on, hogy egy telefonos ugyfelszolgalat 50 percen keresztuli hivasa is eredmenytelen legyen. Azt hogy 2000 HUFba kerult mobilrol csak zarojelben jegyzem meg. De nem fer a fejmebe, hogyha egy utolso ugyintezo, masodik probalkozas utan, azt igeri hogy vmilyen modon meggyorsitja a folyamatot (egy jelszo ujrageneralas lett volna, max. 5 perc, adategyeztetessel egyutt), akkor 25 perces varakozas utan miert nem tortenik semmi. miert nincs legalabb egy automata, aki figyelmeztet hogy mennyi a varakozasi ido. Illetve a lenyeges kerdes: hol lehet erre vmi orvoslatot kapni. vagy naiv vagyok es nincs semmi lehetoseg???

udv
Blade
(megelegedett @ 2005.06.06, 22:28) *

Legjobb tudomásom szerint, ma Magyarországon gazdasági társaság estében csak akkor jön létre érvényes szeződéses jogviszony, ha a szerződést a cég jegyzésére jogosult személy írja alá. Például, a biztosítótársaságok és bankok esetében is hiába mész be a székházba szerződést kötni, az ott dolgozók csak a szerződés ürlapját töltik ki, a cégszerűen aláírt szerződést később küldik el postán.

Nem hiszem. Ha a vásárlónál van olyan, hogy "szerződéskötésre utaló magatartás", akkor náluk miért ne lehetne???
Ha nem tiltakoznak 8 napon belül, hogy náluk ilyen szerződés nincs, akkor bizony az így is érvényes... SZVSZ. biggrin.gif

(wetzi7 @ 2008.01.24, 23:42) *

mitol lehetseges az, ill. hogyan letezik ilyen 2008-ban MO-on, hogy egy telefonos ugyfelszolgalat 50 percen keresztuli hivasa is eredmenytelen legyen. Azt hogy 2000 HUFba kerult mobilrol csak zarojelben jegyzem meg. De nem fer a fejmebe, hogyha egy utolso ugyintezo, masodik probalkozas utan, azt igeri hogy vmilyen modon meggyorsitja a folyamatot (egy jelszo ujrageneralas lett volna, max. 5 perc, adategyeztetessel egyutt), akkor 25 perces varakozas utan miert nem tortenik semmi. miert nincs legalabb egy automata, aki figyelmeztet hogy mennyi a varakozasi ido. Illetve a lenyeges kerdes: hol lehet erre vmi orvoslatot kapni. vagy naiv vagyok es nincs semmi lehetoseg???

Semmi sem kötelezi őket, hogy egyáltalán telefonos ügyfélszolgálatot tartsanak fent. Így annak a színvonala sincs megszabva. Ha nem tetszik, menj át egy másik szolgáltatóhoz! Én már megtettem! tongue.gif
Annyi van talán, hogy a kapcsolásra várakozás idejét nem lehet kiszámlázni az ügyfélnek...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.