Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Garanciális Csere
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
Szivike
Hétvégenként is nyitvatartó üzletre hogyan kell alkalmazni a 3 napos a visszacserélési/vásárlási garanciát (beleszámít-e a szombat, vasárnap?)?
Joooe
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Szerintem a szombat, vasárnap nem munkanap...
Idézni most nem tudok, de úgy emlékszem, hogy az is ki van kötve, hogy ebbe a három munkanapba olyan napok sem számítanak bele, amikor a forgalamzó bármilyen oknál fogva nem tartott nyitva. Vagy az már hatályát vesztette? unsure.gif
FVF
Csak ez érvényes, az pedig a Mtv (munka törvénykönyve) alapján dönthető el, mi a munkanap és mi nem. Általánosságban elmondható, hogy a hétvége és az ünnepnapok nem azok.
dworak
(FVF @ 2005 Apr 25, 02:31 PM)
Csak ez érvényes, az pedig a Mtv (munka törvénykönyve) alapján dönthető el, mi a munkanap és mi nem. Általánosságban elmondható, hogy a hétvége és az ünnepnapok nem azok.

Ezt nem pontosan értem, akkor a hétvégén, szombat és vasárnap is nyitvatartó üzletek alkalmazottainak ezekre a napokra nem járna fizetés sem? question.gif
FVF
KÖnyörgöm!!!!!!
Nem azt írtam, hogy az nem munkanap!
Éppen azt írtam, hogy általánosságban az, de vannak kivételek. Éppen ezért a non-stop üzlet esetében a hétvége is benne van a 3 napban. mad.gif
Joooe
Tehát akkor munkanap=azok a napok amikor az üzlet nyitva tart?

Ha az üzlet nem tart nyitva olyan napon ami általánosságban munkanap, illetve nyitvatart olyan napon ami általánosségban nem az akkor az üzlet nyitvatartása a mérvadó? Van valami szabály arra, hogy az üzletnek hogyna kell meghírdetnie a nyitvatartását, illetve az attól való rendkívüli eltéréseket?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.