No, egy újabb MÁV-os vidám történetem van, happy end nélkül. Nagyon nincs már kedvem sokadjára is reklamálni, bár...
Nos a hideg időjárással tavaly télen párszor igen közelről voltam kénytelen ismerkedni a MÁV jóvoltából, ugyanis a péntek esti vonaton, amellyel tavaly szinte minden hétvégén 200 km-t utaztam, rendszeresen nem volt fűtés. Próbáltam én első osztályra venni jegyet, de az sem segített.
Az első hideg hétvégén most épp örültem, hogy volt lehetőségem hamarabbi vonattal menni, így elkerülhettem a tömeget és a hideget. Gondoltam én. De nem. A visszafelé úton ugyanis a csodálatos nemzetközi IC-n, ahova 390 Ft-os helyfoglalás nélküli IC pótjeggyel juthat csak fel a hétköznapi halandó, nem volt fűtés! Eleinte reménykedtem, hogy csak be kell melegednie (ha több országon át eddig nem sikerült), de nem így történt. Fél órával Bp-re érkezésünk előtt végre jött a kalauz, és egyik utastársam feltette a nagy kérdést: a fűtéssel lehetne-e valamit csinálni? (mármint hogy legyen). Kalauznő válasza: nem, ha fáznak, menjenek át másik vagonba, ahol van fűtés.

(x6) Ezt mégis hogy gondolta a hölgy, amikor zsúfolva van a vonat, amin a kis pótjegyecskénk ugye elvileg garantálná nem csak a fűtést, hanem a tuti ülőhelyet is?
Na ezek után olvastam híreket arról, hogy állítólag emelni fogják a vonatjegyek árát.
link Példaként hozzák a 200 km-es teljesárút (pl. enyém), ami 2200 helyett 3800 lenne, egy útra.

Lehet, hogy a fűtésért pluszdíjat kell majd fizetni, mint a repcsiknél a kerozinpótdíjat?

Ez különösen azért felháborító, mert ugyanebben a cikkben szerepelt egy táblázat arról, milyen az egyes jegytípusokat vásárlók megoszlása. És íme, leírom, hogy megmaradjon az örökkévalóságnak:
18% teljesárú
20% bérletes
10% díjmentes gyerek, nyugdíjas, megváltozott képességű - ez jogos...
2% kulturális rendezvények - legalább néha lehessen ingyér' az olyan dógozó kedvezményezetlen droidnak is, mint én

17 % (!) ingyenes (úgymint a szegény vasutas és rokonai hetedíziglen, fel, le és oldalt menőleg; csóri országgyűlési képviselők, ha elromlott az Audi, meg GKM-esek - mégis miért?!)
és végül tadám, 33% "szociális alapon", ebből a diák az oké, végülis a szülő tartja el és sokat utazik, meg a 26 év alattit is komálom, mert milyen jó is volt és elfogult vagyok, a nyugdíjasokat sem bántanám; de hogy jövedelemre tekintet nélkül minden nagycsaládos 90%-os kedvezménnyel mehet meg az összes közalkalmazott 50%-ossal, az nagyon szúrja a szemem, különösen az utóbbi...
Szóval nem tudom, hogy vagytok vele, de ez a megoszlás szerintem igen-igen rossz - erre megemelnék még jobban, így két nem közalkalmazott, üdülési csekk és téli, nyári, őszi és tavaszi pihik nélkül élő felnőttnek 200 km-es retúr 16000 Ft lenne?! Ezt ne már...
szerk: De jól esett kidühöngeni magam, na.