zsonita
2005.04.27, 13:32
T. cím!
Az én esetem a következő:
megrendeltem egy rugós matracot egy cégtől 2005.03.18.-án. A megrendelés határideje: 2005.04.18.-a. A matrac még mindig nem érkezett meg!
A megrendelés alján aláíratták velem a következő szöveget: a szállítási határidő tájékoztató jellegű. A B.... B... Kft. az ebből eredő károkért semmiféle jogi, vagy anyagi felelősséget nem vállal!
Kérdés: meddig kell tűrni a cégnek, hogy beszerezze a matracot? Nekem szállítási határidő nem is szerepel, csak megrendelési határidő. Vagy a megrendelés határideje egyenlő volna a szállítási határidővel? Na jó, de akkor a fent említett szöveg aláírása miatt ha egy év múlva szállítják a matracot, akkor azt nekem el kell fogadnom?
Mit tehetek?
Azt még el kell mondanom, hogy ezzel a céggel szemben már elég bizalmatlan vagyok. Kb. egy éve rendeltem tőlük egy ülőgarniturát, aminek a megjövetelével 7 hétig várattak, amikor kiderült, hogy még csak meg sem rendelték! Ugyan a pénzt visszaadták, de nem szeretnék szintén ilyen helyzetben lenni, mint akkor!
Ja és mikor érdeklődök telefonon vagy személyesen, akkor nem túl szép modorban azt mondják, hogy várjak, majd telefonáljak. NA DE MEDDIG????
Köszönöm segítségüket!
Ha bizalmatlan vagy, akkor miért náluk vettél matracot?
Persze, hogy tartozik felelősséggel, hiszen semmit nem írhat le csak úgy. Ez egy fogyasztói szerződés, te fizettél, ők teljesítenek. Bár úgy tűnik, ők mégsem. Ezt jogilag vagy késedelmes teljesítésnek, vagy nemteljesítésnek nevezzük. Ezekre hivatkozva lehet kérni a szerződéstől való elállást, tehát vissza lehet kérni a pénzt. Elvben ezt a határidő lejárta után is meg lehet tenni, egy nappal.
zsonita
2005.04.27, 16:08
Azért, mert náluk volt olyan matrac és olyan árban:) Különben a közelükbe sem mentem volna!
zsonita
2005.04.27, 16:09
Ja és köszönöm a gyors választ!!!
zsonita
2005.04.28, 12:16
Igen, én ezt értem, de nekem a matracra van szükségem. Nem tudom valahogy bevasalni rajtuk hamarabb!
Captain Crash
2005.04.28, 17:09
Én azt szoktam mondani, hogy kétszer ugyanabba a kutyaszarba nem lépek. Te nem szoktad kikerülni, amikor már egyszer beleléptél? (Nem, mert szerencsét hoz)

Biztos van más cég, akinél van még matrac...az üzleti életben nincs kutyaszar, csak ilyen üzletek. Nem Bee Bee Kft véletlenül a neve?
Főleg mert ilyenkor már az sem érv, hogy ennyiért csak itt kapom meg. Valószínűleg azért ennyi, mert ilyen a matrac és így intézik a reklamációt. Nem értem azonban egészen, hogy mit szeretnél. Arra senki sem kötelezheti a céget, hogy azonnal hozzon Neked egy matracot. A bíróság is az elállásra kötelezheti őket, legjobb esetben is. Ezt azonban bíróság nélkül is megteheted. Akkor szabad vagy, van pénzed, s vehetsz egy matracot normális helyen.