nagyrobert
2005.05.05, 15:15
Egy nagyon idegesítő problémával találtam magam szemben.
3 nappal ezelőtt történt.
Kikapcsolták az áramot.
Állítólag nem fizettem be egy 4 hónappal ezelőtti számlát...
Nem küldtek egyetlen egy felszólító levelet sem vagy bármi nemű értesítést.
A legnagyobb probléma, hogy semmilyen számlát nem kaptam.
Így 20E forint volt a visszakötés illetve 2 havi részszámlám 11E forint volt, amit természetsesn be kellett fizetnem.
A legroszabb az,hogy 1 havi áramszámlám eddig max 2500Ft volt.
Viszont most 2 hónapra 11000Ft-t kellett befizetem miközben le sem olvasták az óraállást csak ezt adta ki a gép.
Közel 30000Ft az éves fogyasztásom.
Az elmúlt 4 hónap alatt viszont nem olvastak órát és már 20000Ft-nál járunk.
A problémám nem is az abszolút magas áramszámla.
Ha ismét nem kapom meg a számlám akkor ismét nem tudom befizetni .
Így ismét ki fogják kötni?!
Ez nevetséges.
Hogyhogy nem szólítanak fel?
Egy munkatársam 0 azaz nulla forintos csekket kapott.
Ezt természetesen nem fizette be.
Felszólítás nélkül kikötötték nála is az áramot.
Ezen esetekből nem lehet tanulni mert ezek szerint nem tehetünk ellene semmit..
Üdv.
Nagy Róbert
Azta! Kik dolgoznak ezeken a helyeken???
nagyrobert
2005.05.10, 08:12
Ismét én...
Ma megkaptam a kikapcsolási értesítőmet miszerint nem fizettem be 11000Ft-t.
Tehát ez azt jelentené,hogy jogtalanul kapcsolták ki egy héttel ezelőtt nálam az áramot???
Most jött az első! felszólítás az elmaradt számlám kifizetésére.
Ennek ellenére egy héttel ezelőtt már ki is kapcsolták az áramot.
Akkor ezt most nem értem.
Ismét azt a pénzt kérik tőlem mit már egyszer befizettem.
Azt hiszem kártérítést fogok követelni, mert ez a rendszer amiben ők dolgoznak az FAKE.
Nincs egy ilyen szolgáltatónak normális adatbázisa ahol minden befizetést nyomon tudnak követni?
Akkor milyen jogon küldenek felszólítót?
Nem is tudják,hogy befizettem már azt az összeget amit most ismét követelnek rajtam?
Vagy én vagyok szellemileg visszamaradott és valamit nagyon nem értek vagy nagyon gyorsan megoldást kell erre találni mert ez nevetséges és egyben elszomorító.....
Szia!
Hol tartasz az ügyben? Próbálkoztál már egy jól megfogalmazott levéllel? A Vízműnél nálam ez bevált, hátha...

Liza
nagyrobert
2005.05.26, 08:26
Szia!
Igazából próbálkoztam email küldésével.
Személyesen reklamációval ahogyan azt kell.
Illetve telefonon is.
Nem lehet mit tennem úgy érzem.
Rá kellett döbbennem, hogy a rendszerben van a hiba.
Viszont ez a hibás rendszer nekik pénzt hoz - a mi zsebünkből pedig ez ki van húzva.
Nem értem, hogy egy ilyen "komoly" cégnek , hogyan lehet ennyire követhetetlen instabil rendszere.
Mindenre tudnak magyarázatot adni azonnal de ha véletlenül valamely oknál fogva te érintetté válsz azonnal szigorúan eljárnak kérdések nélkül.
Ez nem unio kompatibilis

))
Captain Crash
2005.05.26, 10:43
Javaslom, hogy fordulj ügyvédhez! Ameddig a pénz gyűjtöd az ügyvédnek: több jogi fórumot is találhatsz a neten, keress ezekre rá, kérdezz ott is!
A Démász Rt. ÁSZF-jét olvasd át, abban le kell lennie írva, hogy mik a szerződő felek jogai és kötelezettségei! Ebből megtudhatod, mi a helyes eljárás. ÁSZF-et a Démász Rt. kirendeltségén kérhetsz, ezt lehetővé kell, hogy tegyék számodra. Pl.: Bankokban ki van téve egy táblára, ahol bármikor megtekintheted.
A postai ajánlott levélnek nagyobb nyomatéka van, mint egy e-mailnek. Kérlek, fogalmazd csak meg ami eddig történt, add fel ajánlottként postán, bizony, hogy szükséged lehet később rá. Ne sajnáld a pénzt és az erre fordított időt! Főleg, hogy jelenleg akkor kapcsolgatják le az áramot, amikor akarják...
nagyrobert
2005.05.26, 12:18
Köszönöm értékes hozzászólásod.
Nem sajnálom rá sem az időm sem a pénzem viszont szeretném ha változnának a dolgok.
Így minden lehetséges szálat megfogok amit csak lehet.
ÁSZF több száz oldal:) A hírdetőtáblán csak kivonat van. Elvben valahol közzé kell tenniük, mert kötelező: többnyire ezért interneten elérhető.
Captain Crash
2005.05.30, 18:11
Kérésre át kell adniuk, mivel a szerződő felek tájékoztatási kötelezettséggel tartoznak egymás felé a ptk. szerint, és a szerződéskötéskor és az ÁSZF a szerződéskötés lényeges része. Az ÁSZF megismerését tehát nem akadályozhatják.
Azért nem ismerik az emberek általában, mert a szerződéskötéskor csak egy kivonatot, vagy a szerződési lapon az ÁSZF pontjaira való hivatkozást ismernek meg. Amennyiben a szerződő fél szeretnél megismerni, úgy kötelesek azt lehetővé tenni. Ezen túl az ÁSZF-et nyilvánosságra is kötelesek hozni, hogy szerződéskötés előtt megismerhesse az ember.
Bankokban ez egy kifüggesztett táblán található, internet szolgáltatóknál pedig az interneten is. Valóban az egyik legjobb eszköze a nyilvánossá tételnek az internet.
Épp azért van ez így, mert ez a dokumentum sok oldalból, akár több száz oldalból is állhat.
The Rover
2005.06.01, 21:25
Kedves FVF és kedves hozzászólók!
Ugyanebben a cipőben járok, csak az ELMŰ Rt-vel. Mivel kellően felbosszantottak, én átnyálaztam a vonatkozó törvényeket, és sajnos kevés fogást találtam, de találtam!
Nálunk az történt, hogy mikulásnapi ajándékként (2 éves gyermekkel épp ünnepségről jöttünk haza) kikapcsolták az áramot. Még meg sem lepődtem nagyon, mert áramszünet volt pár héten belül többször is, de hamar kiderült, hogy ez most más: csak nálunk nincs áram. Kéthavi tartozás, cca 8 ezer Ft. Ami miatt morcos lettem, az az, hogy nem szóltak. Se egy levél, se semmi. Emellett a zárt helyiségbe erőszakkal hatoltak be, lefűrészelték a lakatot. Másnap ügyfélszolgálat, s kiderült, hogy küldtek levelet ajánlottan, ami visszament "nem kereste" címzéssel. Sem levéllel, sem értesítéssel nem találkoztam. Ott helyben alkut akartak kötni, mondván csak a fele visszakötési díjat fizessem meg, mert hibáztak. Nem fogadtam el (én hülye..). Levél a vezéreknek, akik helyett jogtanácsos válaszolt, hogy minden igényem (költségek megtérítése: visszalkapcsolás, kiesett munkanap, utazás, s egyéb nem vagyoni dolgok) elutasítják, a társaság jogszerűen járt el.
Ehhez képest:
- megváltoztatták az Közüzemi Üzletszabályzatot (90 napról 60 napra csökkentették a türelmi időt), amelyet én alá nem írtam, holott a PTK szerint csak akkor lehet a szerződés részévé tenni, ha az én kifejezetten elfogadom.
- a PTK szerint jóhiszeműen, kölcsönösen együttműködve kellene a feleknek eljárni. Ehhez képest vagyok én a jóhiszemű, együttműködő (a mobilszámom és az emilcímem is megvan az adatbázisban), a másik oldal pedig az ellenkezője.
- az Üzletszabályzatban még le is írják, hogy: „A fizetési hátralékok behajtásának hatékony formája a fogyasztókkal való személyes kapcsolatfel-vétel, telefon, mobil sms, e-mail, levél.”
- elkövették a magánlaksértés és a rongálás cselekményét is.
- Úgy vélem, hogy gazdasági erőfölénnyel is visszaélnek, mivel nem tudok más szolgáltatót választani.
Mindezeket hosszú, fotókkal, bizonyítékokkal ellátott levélben megküldtem nekik, de a válasz csak az volt, hogy jogszerűen jártak el, pereljem be őket.
Ami viszont érdekes: sajnos a villamos-energia tv azt mondja, hogy az Üzletszabályzat a mindeható, és 60 napos tartozás után kikapcsolhatnak bárkit, ha egyszer felszólították. Ami rendben is van, de legalább tudjam meg, hogy felszólítanak! Sajnos Magyarországon sok olyan környék van, ahol bármit kilopnak a postaládából, de ha tök rendes ország is lenne, a Magyar Postától teszik függővé egy szerződés felmondását? Szerintem nincs olyan ember, akinek ne veszett volna már el levele a postán..
Úgy vélem, hogy a törvényi szabályozás rossz, kötelezni kellene a szolgáltatókat arra, hogy min. 2 felszólító levelet küldjenek ki, érjék el az ügyfelet emailen, sms-ben, mobilon, bárhogyan, de ne legyen már ez a szabályozás, hogy ha meg sem kapod a levelet, akkor úgy tekintik, mintha megkaptad volna!
Szerintem az ELMŰ legalább 3 törvényt megsértett az eljárással, egyszerűen semmibe vettek, és egy "bocsi"-ra sem futotta tőlük. Nekem viszont nincs pénzem pereskedni max 100 ezer Ft-ért.. Így azonban azt tehetnek bárkivel, amit csak akarnak. Nem nagyon tudom, hogy mit tegyek..... Van ötletetek?
Köszönettel:
The Rover
Shia-ko
2005.06.02, 15:00
Ehhez csak annyit, hogy ki sem kell. laktam olyan környéken, ahol akkor kaptam csomagról, ajánlott levélről értesítést, ha a postásnak olyan kedve volt, vagy egyszerre 3at dobott be, ebből 2 már a figyelmeztetés volt, hogy nem vettem át.
A párom véleménye erről: fizesd ki, amit akarnak, majd pereld be őket 2 millióra magánlaksértés és rongálás miatt...
The Rover
2005.06.06, 14:10
Hááát, lehet, hogy azt kéne, de mivel nem tettem feljelentést akkor, amikor történt, asszem, nem járnék sok sikerrel..
Érdemes elolvasni a Magyar Energia Hivatal állásfoglalását az ilyen ügyekkel kapcsolatban (nyilván volt millió panasz, de ahelyett, hogy a jogi környezetet változtatnák, a panaszosokat hajtják el...):
http://www.eh.gov.hu/gcpdocs/200402/gyikki...jav20040225.docKedves FVF, Neked mi a meglátásod?

Üdv.:
The Rover
Majdnem minden aszf-ben ugy van, hogy amennyiben az adott hataridore nem kapod meg az szamlat, ezt NEKED kell jelezned a szolgaltato ugyfelszolgalatan. Ettol fuggetlenul egeszen pofatlan pl. az, ahogy az elmu csinalta itt a dolgot...
Amugy en ugy vagyok a dologgal, hogy ugyis majdnem mindenkinek van bankszamlaja, es siman az osszes kozuzemi szamlara beszedesi megbizast kell adni, kerul vagy havi 300 ft-ba, es a postara sem kell rohangalni a csekkekkel, az eredmenyt meg a havi egyenlegkozloben latod, hogy tenyleg elment az osszeg /vagy akar online is megnezheto a neten/.