Mielőtt a történetnek nekikezdenék, szeretném leszögezni, hogy csak tapogatolódzom egyelőre, így sem boltneveket, sem pontos dátumokat nem tudok írni, leszámítva, amire pontosan emlékszem.
A 2002. 10. hónapban vásárolt, ~110.000,- Ft-os ágyam a garanciaidő lejárta után 2004. dec. 27-én széthullt. Nem lehetett kinyitni, mert az egyik csuklóvas el volt ferdülve, illetőleg az ágynemütartó görgői elhajoltak, gyak. 'kitörtek' a kihúzható ágy kerekei.
Jeleztem a boltnak, mondták, mivel garancia már nincs rá, javítják pénzért. Már ekkor utánanéztem a rendelkező törvényelnek és a PTK 306 és 308/A§ környékén találtam egy olyan részt, ami kedvezően rendelkezne erre az esetemre, de sajnos a 306 csak 2003. 07. hótól érvényes.
A szerelők a helyszínen azt mondták, a hibás összeszereléstől járt úgy, ahogy. Én ekkor felkerestem a boltot és megmondtam, hogy a javításért nem vagyok hajlandó fizetni, mivel az a hibás teljesítésből adódik, szakemberek mondták. Hosszas telefonos győzködés következett, beszéltem több ízben a bútorbolttal, a fuvarozóval és a székesfehérvári céggel is, végül abban maradtunk, hogy állapodjanak meg egymás között, kinek a kontójára megy a javítás, mert az enyémre nem.
Végül megjavították ingyen és bérmentve, igaz, közel másfél hónapot kellett várnom, mivel kalapálással a csuklóvasat nem tudták kiegyenesíteni, másik vas és görgők nem voltak náluk, amikor először jöttek...
Pár héttel később egy fáradt estén próbálom kinyitni az ágyat, nem megy. Persze, hogy nem megy, mivel a jobb oldali görgő kiszakadt, csavarostól, falemezrésszel együtt (valószinüleg a rendeltetésszerű használat ellenére, délelőtt a beágyazásnál)!
Jeleztem a boltnak ezt, két hónapja (a pontos dátumokat meg tudom szerezni, láttam, hogy a boltvezető egy eseménynaplót vezet spirálfüzetben). Akkor ígéretet kaptam, hogy természetesen jönnek, javítják... csak várni kell megint egy-másfél hónapot. Jó, várunk. Vártam egy hónapot, bementem, mi van már? A boltvezető mondta, pont akart is hívni, hogy most nem tudnak jönni, mert... amúgy pedig egyértelmű, hogy az egész ágynemütartót cserélni kell, tehát a kereten kívül mindent... azért felhívta a székesfehérvári bútoros nőt, hogy tudja, az a bukó garnitúra az Erdész utcában. Adom az urat... mondom, ki vagyok, mit akarok, meg hogy nem biztos, hogy jó ötlet az ágy 70%-át cserélni, a többi része már biztos fakóbb. Erre a hölgy: miért, mikori az ágy? Mondom "2002 októberi". Válasz: hiszen az már nem garanciás! ...
Újra elmagyaráztam, mi van, mi volt az előzmény. A boltvezető is mondta miután visszaadtam neki a telefont, hogy "ha már belementünk a játékba, akkor ne szórakozzunk". Szavaiból kivettem, hogy igazából a székesfehérvári teherautó akkor jár erre fedélzetén a szerelőkkel, ha ez a bolt, ahol vettem a bútort, berendelt valamiket.
Türelmemet kérték.
Volt is. Tegnap délután, 17h körül csörgött a telefonom, a székesfehérvári telefonszámot felkapva az ismerős női hang... "Holnap délben tudnak menni a kárpitosok. Jó úgy?" !!! Mit mondhattam volna?! Ha azt mondom, nem, akkor megint egy hónap várakozás következett volna. Ám legyen.
Persze én nem tudtam itthon lenni, ellenben a 74 éves nagyanyám igen. Meg is javították a bútort, nagyanyám alá is írta a munkalapot...
DE HOGYAN JAVÍTOTTÁK MEG?! Az ágyneműtartó azon mahagóni színű falát, amiből kiszakadt a kerék magávalbontva a fél faanyagot, fehér színü lapra cserélték ki. Girbe-gurbán, esztétikátlanul csavarozták az ágy eredeti részéhez. Szóval nem megfelelően javították az ágyat, enyhén szólva.
Ez az egyik, a másik pedig, hogy görgők, amik aluminium lapon rögzítődnek az ágynemütartó oldalfalaihoz, megint kezdenek görbülni... az elmúlt 5 és fél hónapban csak pár hétig volt rend a szobámban, különben az ágyat nem lehetett betolni a helyére, a szobaasztal és fotelok úgy voltak a szobámban, mint ha ez egy raktár lenne. ÉS most a játék pár héten belül újrakezdődni látszik...
Most mit tegyek? Ez a játék így megy vajon örökké?
Szíves válaszukat előre köszönöm!