Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Monitorok
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
rupet
Tisztelt FVF !

Mit lehet tenni?

Vásároltam egy TFT monitort 60000 Ft , a vásárlásnál nem lett beüzemelve.
Miután hazaértem és beinditottam felfedeztem rajta egy pixelhibát a képernyő közepén ami azért eléggé zavaró. Én naiv másnap visszavittem hogy cseréljék ki mert ugye 3 év garancia van rá, de a gyártó szerint 3 pixelponttól számít hibásnak ISO akármilyen szabvány szerint. Ezt még nagyából elfogadtam csak hogy ha ez a vásárláskor amikor a garanciáról beszéltünk szóba kerül akkor mindenképpen bekapcsoltatom amit igazábol nem is akart. Ez elmaradt !

Ezután arra gondoltam hogy még nem telt el a vásárlástól 3 nap ezért kicseréltetem mert igaz hogy a gyártó szerint nem de nekem azért hibásnak
tűnik. Még abba is belementem volna hogy egy másik drágább monitort vinnék el cserébe persze értékegyeztetéssel. Erre azt a választ kaptam hogy ilyen már
nincs, ez megszünt. Nincs mit tenni ! Csak nekem ez a monitor nem kell !

Ez tényleg így van ? Nem tehetek semmit ?
Captain Crash
Vetettél fel jegyzőkönyvet a jótállási igényedről? Ha nem, akkor azonnal tedd meg, abban jelezni kell, hogy milyen hibával vitted vissza és abban nekik is le kell írniuk, hogy miért nem akarják a jótállási igényt érvényesíteni.

Itt egy dokumentumban megnézheted, hogy hogyan is néz ki egy ilyen jegyzőkönyv!
Joooe
Sajnos, ha jól tudom bizonyos kategóriás kijelzőknél tényleg normálisnak tekintenek egy-két pixelhibát. Így szerintem jótállást nem lehet érvényesíteni, mert nem tekinthető meghibásodásnak.
Szavatossági igénnyel azonban felléphet talán, arra hivatkozva, hogy monitoroktól teljesen normális elvárás a hibátlan kép, tájékoztatni kellet volna, hogy pixelhibák előfordulhatnak. Ez egyáltalán nem triviális, de fontos eltérés a reális elvárásoktól.
Az már jó kérdés hogy tájékoztatásnak minősül-e, ha termék leírásában valahol apró betűvel meg van említve...
Captain Crash
Én hibásnak tekintem a készüléket, mert jelentős értékcsökkenést jelent a közepén található pixelhiba. Gondoljunk csak arra, hogy a készüléket tőlünk megvenné-e valaki?
FVF
Szerintem is hiba, ez volt a véleményünk nekünk is. Kérjen fogyasztóvédelmi vizsgálatot!!!
Captain Crash
Mellesleg a véleményem az, hogy az ISO minőségellenőrzési szabvány engem, mint vásárlót egyáltalán nem izgat, főleg az nem, hogy gyártástechnológiailag, az ISO alapján Ők 3 pixelhibát tekintenek hibának, vagy 5 pixelhibát. És az se izgat egyáltalán, hogy mekkora szórás és medián engedhető meg egy-egy termék esetén. Ezzel a gyártás minőségellenőrei foglalkozzanak! A készülék hibás, kiégett egy folyadékkristály, látható és feltünő helyen, a termékben jelentős értékcsökkenés lépett fel. Kiváncsi vagyok a fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményére, ha jól tudom, hogy ez a kereskedőt terheli, tehát nem kell félni elindítani egy ilyet.
rupet
Vetettem fel jegyzőkönyvet még 3 napon belül és grátiszba van egy
jogvédelmi biztosításom amiben véletlenül benne van a fogyasztóvédelem is. Úgyhogy támadás, meglátjuk mi lesz. Ha megtudom mi lett az eredmény
megírom biztos van akit érdekel.
Pjotr
Meg kell kérdeni a gyártót mert van ahol nem mindegy, hogy hol vana pixelhiba mert ahány gyártó, annyiféleképpen értelmezik a pixelhiba fogalmát...
Mindenképpen írd meg, hogy mire jutottál!
M76
Üdv!

Szerettem volna érvényesítani a garanciát egy MAG monitorra, ezért felkerestem a garancialapon szereplő szervízt (a garancialapot ez a szervíz állította ki). Ahol viszont közölték velem, hogy ők nem vállalják a monitor garanciális javítását, mert egy évvel ezelőtt felbontották a szerződésüket a forgalmazóval. Elküldtek azzal, hogy menjek a monitort eladó céghez az igényemmel. A kiskereskedő, ahol a monitort vásároltam, viszont azt mondta, hogy a garanciapapíron feltüntetett szervíznek kötelességge vállalni a garanciát..A szervíz ezután sem volt hajlandó a monitort átvenni, arra hivatkozva, hogy a garanciapapíron az szerepel, hogy a forgalmazó költségére vállalják a garanciális javítást, de a forgalmazóval ők szerződést bontottak ezért már nem áll módjukban elvégezni a javítást, csak térítés ellenében.

A Monitor forgalmazó cég kiléte számomra ismeretlen, ez nincs feltüntetve a garanciapapíron sem.

Összegezve: A kisker a szervízre mutogat, a szervíz meg egy kifogással elküld, akkor kinek van igaza? És kihez fordulhatok a garanciális igényem érvényesítése érdekében?
Joooe
"5. § (1) A fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti."

De tökmindegy, ott ahol vetted mindenképp érvényesítheted a garit.
M76
Ez szép és jó, de nekem kézzel fogható dolog kellene.

De tökmindegy, ott ahol vetted mindenképp érvényesítheted a garit.

Igen, ha egyszer azt mondják a szervíznek kell vállalnia, mit csináljak? Akaratuk ellenére nem hagyhatom ott.
Joooe
Mond hogy te nagyon rendes vevő vagy mert még oda is vitted nekik. (már ha nehezebb mint 10kiló...)

"6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik."

Nyomtasd ki a 151/2003-ast és told az orruk alá.
Jegyzőkönyvet is vetethetsz fel (49/2003 ebből is készülj fel smile.gif )

Ha meg nagyon kukacoskodnak vásárlók könyve.
M76
Igen, ott van benne, hogy a "forgalmazó gondoskodik" Pont ez az ami hiányzik jelen esetben, nincs forgalmazó, elpárolgott.
Joooe
A forgalmazó az akittől vetted, ahol vásároltál. (151/2003 1.§ (3) )
M76
Na akkor majd bemegyek oda is egy két asztalt felborogatni. Megmondom engem nem érdekel hogyan de ráveszik a szervízt, hogy végezze el a javítást.
M76
(Joooe @ 2005 Apr 27, 10:35 PM)
Nyomtasd ki a 151/2003-ast és told az orruk alá.
Jegyzőkönyvet is vetethetsz fel (49/2003 ebből is készülj fel smile.gif )

A 151/2003 -at nem tolhatom az orruk alá, mivel visszamenőleg nem érvényes. A vásárlás 2002/7-ben volt.
FVF
Akkor még a 117-es volt érvényben, olyan is van:)
M76
(FVF @ 2005 Apr 28, 12:02 PM)
Akkor még a 117-es volt érvényben, olyan is van:)

Viszont abban meg nincs benne a monitor.
Joooe
Van jótállási jegyed, tehát van jótállás. Ha nincs is felsorolva a mellékletben kötelezőként, akkor is vállalták rá.

Nincs ráírva hogy ki a kötelezett?
Szerintem akkor is elsősorban az eladó, hogy ő hogyan rendezi le az ügyet a szervízzel, vagy akár egy másik szervízzel, az már nem a te problémád.
M76
Az van a garanciapapíron, hogy a feltüntetett szervíz a forgalmazó költségére.

Szerintem akkor is elsősorban az eladó, hogy ő hogyan rendezi le az ügyet a szervízzel, vagy akár egy másik szervízzel, az már nem a te problémád.

Ezt én is így gondolom, éppen ezért fogom felkeresni az eladót, és megmondani, hogy akkor most itt előttem hívják fel a szervízt, és beszéljék meg, hogy ki mit csinál.
M76
Voltam ma az eladónál és a szervíznél is. Az eladó azt mondta, hogy ők csak akkor foglalkoznának a dologgal, ha 1 éven belül lenne, meg elmondták, hogy már 5 ember járt úgy mint én. (Ez nem igazán vígasztal)

A szervízből meg sikerült kiszednem, hogy ki volt a kötelezett, akinek fizetnie kéne a javítást. P-TRADE 21 Kft. A MAG, Neso és a Prodisma Monitorok hivatalos magyarországi disztribútora. De ez a cég állítólag megszűnt.

Most, hogyan tovább?
FVF
Amennyiben a sorban következő kötelezett nem vállalja a felelősséget, akkor fenyegetheted őket, ha jól zajlik velük a kommunikáció, akkor minket is felhívhatnak, elmondom én nekik, ha nem hiszik.

Ha a tárgyalásos út nem járható, akkor nincs más út, mint bírói kötelezést szerezni polgári peres eljárás keretében.
M76
És ki a sorban következő kötelezett?

A bolt azt mondja, ők csak a törvény által előírt 1 évért vállalják a felelősséget.
Joooe
Be tudnád esetleg rakni a jótállási jegy szövegét? (persze személyes adatok nélkül... smile.gif )
Amit azon vállaltak az mindenképp érvényes.
A boltot nem értem, ha a gyártó x év garit vállal, akkor azzal nem lehet sumákolniuk...
(Kivéve ha a jótállási jegyen szerepel, hogy egy év után miben korlátozódik a jótállás.)

(117/1991 1.§ (5))
Ha a termékre a gyártó (importáló) az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, ezt a jogot a kereskedő köteles átruházni a vásárlóra.
M76
(Joooe @ 2005 May 6, 04:28 AM)
(Kivéve ha a jótállási jegyen szerepel, hogy egy év után miben korlátozódik a jótállás.)

Itt a pontos szöveg:

A jótállásra kötelezett megbízásából a PROFI SERVICE CENTER KFT. Látja el a szervízszolgáltatást.

A jótállás időtartama és módja: A szervízközpontban a kiadástól számított 12 hónapig teljeskörű garancia, plusz 2 év garancia a főalkatrészek (képcső, sorkimenő) kizárásával, a Mo-i forgalmazó alvállalkozójaként és annak költségére. Minőségi kifogások esetén a szervízköny által adott tűréseket tekintjük mértékadónak!

A cserét végző szerv neve, címe: A magyarországi forgalmazó költségére és annak telephelyén.

Ennyi ami érdemleges a jótállási jegyen, ezen felül csak a szokásos szövegek vannak rajta.
Joooe
Először is úgy látom az akkor hatályos jótállási rendelet (117/1991) rendelkezései érvényesek, mert kijelentik hogy jótállást=garanciát vállalnak, csak azt korlátozzák hogy egy év után mire nem.

"A jótállásra kötelezett megbízásából a PROFI SERVICE CENTER KFT. Látja el a szervízszolgáltatást."

Ez is azt mondja végülis, hogy az a kötelezett ahol vetted, így a jótállási ügyintézéskor (véleményem szerint) ő _köteles_ eljárni. Az említett rendelet ugye csak lehetőséget ad neked hogy a szervízhez fordulj, nem kötelező.

Itt sem azt írják, hogy neked konkrétan hova kell fordulnod, hanem az egymás közötti viszonyokat rendezik, amivel nem kell foglakoznod. Szerintem.

De ez csak az én naív értelmezésem, ha Máté erre jár szerintem ő ennyi alapján amit most idéztél már meg tudja mondani a frankót...
M76
Najó de mind2-en, akitől vettem és a Profi service kft is azt mondja, hogy a kötelezett egy P-Trade nevű cég volt, ami megszűnt.

Egyébként megnéztem cégnyilvántartásban és ilyen P-Trade névvel három cég is szerepel, és valahogy érdekes módón mind egymást követő időben került bejegyzésre, és mind a Mag monitorok disztríbútora névvel "büszkélkedett".
Joooe
Nem értem... Milyen kapcsolatban állsz te ezzel a P-Trade-del?
Edig nem írtad hogy ilyen is van a jótállási jegyen... Írd be azt a részt is ahol hivatkoznak rá.

Elvileg talán elképzelhetőnek tartom, hogy egy külső cég vállalt garanciát amolyan biztosítás jelleggel, de elég furán hangzik...
M76
Én semmiféle kapcsolatban nem állok a P-Trade-el. Nincs is a garancialevélen P-trade.

Én csak annyit tudtam kideríteni, hogy a P-Trade hozta be az országba a monitort, ő volt a disztribútor és gondolom a nagyker is, akitől a kisker vette a monitort ahol én vettem.

A P-Trade állította ki viszont a garancialevelet. És azt már nekem a szervíz szóban mondta (ez nincs rajta a garnacialevélen) hogy nekik a P-Trade-el volt szerződésük, arra vonatkozóan, hogy ők javítják a monitorokat, és a P-Trade fizeti a költségeket. Na most a P-Trade tavaly megszűnt, így a költségeket sem fizeti, és erre hivatkozva utasítja el a szervíz az én igényemet.
Joooe
Akkor vegyük sorba mert kezdek belekavarodni smile.gif

Tehát... Van X ahol vásároltál, van a P-Trade aki a jótállási jegyet kiállította, és van a szervíz. Ugye?

Kérdés: X aláírása/bélyegzője is szerepel-e a jótállási jegyen, vagy csak a P-Trade?

- Ha igen akkor mégiscsak X adta ki a jótállási jegyet és ő a kötelezett, hiába használja a csubakka védelmet, hiába hivatkozik endoron élő wukikra, P-Tradere vagy bármire, az az ő gondjuk.
Ezt az is megerősíteni látszik, hogy - amint írtad - azt mondták ha egy éven belül lennél akkor foglalkoznának vele, így nem. Viszont mivel jótállást vállaniuk nem lett volna kötelező (egy évest sem), és a jótállási jegyen ilyen nem szerepel, hogy egy év után így módosulna a kötelezettségük, tehát most is foglalkozniuk kell vele.

- Ha nem, akkor mivel aki közvetlenül vállalta a jótállást megszűnt (jogutód nélkül?), neked kell a soron következő kötelezetthez fordulnod és nem X-nek. Hogy ki a soron következő nem tudom, de a sor végén a gyártó van.
Joooe
Azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy kell-e neked azzal foglalkoznod, hogy a szervíz hogy hajtja be a költségeit a P-Trade-en...

Szóval megint odajutottunk, hogy mindkettőnél érvényesíthetnéd... smile.gif

Én ehhez kevés vagyok, minden jó szándék ellenére smile.gif És mivel FVF mostanában nem nagyon járt erre, az lenne a legtisztább ha bemennél a helyi fogyasztóvédelmi képviselethez tanácsot kérni, ők bizonyára felteszik a megfelelő kérdéseket (amivel már lassan 3 hete pingpongozunk itt smile.gif ) és azzonnal meg tudják neked mondnai hol kell az asztalra csapnod.
szalontai
Sziasztok!

So a követkető bajom lenne:
Vettem egy lg tft moncsit és nem igazán ugy müködik ahogy neki kellene.A 3nap alatt nem tudtam visszavinni kicserélni,de rájöttem,hogy felesleges volna.A baj az hogy hullámzik a képe...
Most vettek a sulinkba kb. 50 ilyen moncsit,és mindegyiknek (majd) hullámzik.A probléma időszakos egyszer hullámzik,majd egy óráig nem majd megint igen.Bent a suliban ue. a helyzet.
Az LG online servíz visszairt triviális dolgokat,h ez meg ez,majd megirtam nekik,hogy minden kipróbáltam,és fennáll a baj,de nem irtak vissza.
Ha beviszem szervizbe vlszeg nem csinálnak rajta semmit,mert alapból ilyen @*&#.
Viszont ez igy normális szeme épségét féltő embernek nem kell.
Vigyem vissza az eladóhoz,vagy próbáljam meg a szervizt? blink.gif
Mire megleszek minden hellyel már .... wacko.gif
Légyszi irjatok vlmi okosat.
Köszi
(jah és sorry,h beleranditottam,de moncsi ez is cool.gif )

majd felejtem:sulinetes wink.gif
Pjotr
Elvileg ha hullámzik a kép, akkor nem alkalmas arra amire vetted, elméletben vissza kéne adniuk a pénzt vagy kicserélni egy másikra.
Meg kell próbálni, hátha...
szalontai
(Pjotr @ 2005 May 19, 08:47 PM)
Elvileg ha hullámzik a kép, akkor nem alkalmas arra amire vetted, elméletben vissza kéne adniuk a pénzt vagy kicserélni egy másikra.
Meg kell próbálni, hátha...

oké.megpróbálom majd irok milyen sikerrel.köszi
FVF
M76: a panaszt mindig elsősorban a kereskedőnél kell megejteni a jogszabály azonban lehetőséget ad arra is, hogy a szerviznél javíttassunk, de már itt is kimondják, hogy csak kijavítás esetében van jogosultsága a szerviznek. Feljebb (gyártó) csak akkor lehet fordulni, ha a kereskedés megszűnt.
moricka
Szép napot, sziasztok.

(Nem tudom lehet-e itt cégnevet irni, mert csak most regisztráltam, de legalább azért is jó hog más ne járjon igy. Ha nem lehet, legyetek szivesek csak a cégnevet kitörölni.)

Olyan problémám van, hogy megrendeltem a pcland online kft-től az interneten /www.pcland.hu/ egy Acer TFT monitort, továbbá hozzá egy VGA kártyát közel 115.000 Ft értékben. Ők egy futárszolgálattal szállitanak vidékre. Amikor megérkezett a futár, kipakolta nekem a dobozokat, és mutatta a fuvarlevelet, és kréte hogy irjam alá.
Én ekkor mondtam hogy kérném a számlát és a sulinetes papirokat, mert ugye csak ezzel tudom igénybe venni az adójóváirást. A futár azt mondta hogy valószinüleg ez Pesten a központban maradt, vagy pedig nála az autóban. Én aláirtam hogy átvettem a termékeket.
A monitor jótállási jegye a monitor dobozában volt, de a számla se a monitorról, se a vga kártyáról ill. a sulinetes papirok sem voltak sehol.
A megrendelésen Sulinetes ügyintézés is szerepel, amit szintén kifizettem.

Még utána egyből felhivtam magát a Pcland Kft-t és érdeklődtem a papirok holléte felől, erre egy uriember elmondta hogy mostanában egyre több bajuk van a futárszolgálattal, de ő egészen biztos abban hogy a papirok ott nincsenek, mivel ő maga csomagolta azt be nekem és tette a 2 doboz mellé.

Igéretet kaptam hogy utánanéz és jelentkezik, ill. leküldik a futárral a papirokat, mert ugye a posta nem elég, mivel egy aláirt példány nekik is kell a sulinetes papirokból.

Azóta eltelt több mint 1 teljes hónap, és semmi fejlemény nem történt. Telefonáltam többször is, de az uriember azt mondta, hogy ne telefonáljak, majd ők jelentkeznek. Persze ez sajnos nem történt meg sad.gif

Most az a kérdésem, mit tehetek? Mert nagyon ugy érzem hogy nem akarnak foglalkozni velem. A pénzem eltették, de ezentul kész. És sajnos nem is tudom kivel kellene felvennem a kapscolatot, mert a cég email cimeire irtam több alkalommal is, de semmi hatás ill. válasz nem volt. Telefonáltam is, de az is hatástalan volt.

Legyetek szivesek adjatok valami tippet / tanácsot, hogy mit tehetnék és hogyan,
mert igy akkor engem egyszer 33e Ft-tal becsaptak. És még akkor nem számoltam az ügyintézést amit szintén kifizettem.

Előre is köszönöm a segitségeteket!

Móricz Tamás | Zalaegerszeg | moricka@gmail.com
Renwick
Szia,

Én az első sulinet ügyintézési menetét ismerem csak, ott ha jól rémlik minden tranzakciót eltárolt a rendszer (a számlát amúgy is kötelező iktatni), azokat később néhány kattintással újra ki lehet nyomtani. A matricák (melyből kötelezően ragasztani kell a számlára, számlakísérő igazolásra és a termékre is) viszont szigorú számadásúak, szóval azokat nem hinném, hogy postán elküldözgetnék. Ha nem kaptál számlakísérőt, és nincs sehová sem felragasztva a hologramos matrica, akkor szabálytalan a tranzakció, és adójóváírás nem igényelhető utána.

Ha nem reagálnak a levelekre, vagy telefonra, akkor meg kell őket látogatni személyesen, a jövő évi adóbevallás messze van még, addig biztosan eljutsz Budapestre, ahol határozott személyes fellépésre szerintem intézkedni fognak. smile.gif

üdv

R.
moricka
Én is többször vásároltam sulinetben, igaz azt csak személyesen, de mivel itt helyben 3 üzlet is azt mondta hogy nem tudja beszerezni a fenti terméket, mert nincs szerződése az adott konzorciummal, ezért is fordultam a fenti céghez.

Matricát szintén nem kaptam, de ez is az általuk kiszámlázott szolgáltatás része lett volna. Végülis 30e Ft mindenképp megér annyit hogy ha másképp nem hajlandóak megtenni amit kell, akkor személyesen elmegyek a weblapon megadott cimre, de tudod, én ugy látom, hogy itt nem ezzel van a gond. Sőt, nem érzem hogy az segitene, ha ott megjelennék és morcosan kérném ami nekem jár.

Viszont ha minden igaz és alapjában véve őszinte emberekkel beszéltem, akkor tényleg ki van töltve minden sulinetes papir, és a rendelés is teljesen tiszta, tehát akkor már csak a gombnyomásra lenne szükség, hogy ujra kinyomtassák nekem azokat a számlákat, papirokat.

De épp azért fordultam ide Hozzátok, hogy tudjam hogy mi a lenne hivatalos út és hogy esetleg milyen jogszabályokra hivatkozhatok...

Üdv,
Móricz Tamás | Zalaegerszeg
M76

Tehát... Van X ahol vásároltál, van a P-Trade aki a jótállási jegyet kiállította, és van a szervíz. Ugye?

Ez idáig így van.

Kérdés: X aláírása/bélyegzője is szerepel-e a jótállási jegyen, vagy csak a P-Trade?

Csak X és a szervíz szerepel a jótállási jegyen, a P-Trade nem, csak arra mutogatnak ujjal a szervízesek és a boltosok is.

- Ha igen akkor mégiscsak X adta ki a jótállási jegyet és ő a kötelezett, hiába használja a csubakka védelmet, hiába hivatkozik endoron élő wukikra, P-Tradere vagy bármire, az az ő gondjuk.

Ez idáig rendben, van de mit tudok tenni, azon kívül, hogy polgári pert indítok ellenük, ha nem hajlandóak foglakozni a dologgal?
Joooe
"Csak X és a szervíz szerepel a jótállási jegyen, a P-Trade nem, csak arra mutogatnak ujjal a szervízesek és a boltosok is."
Ez esetben a P-Trade-et el kell felejteni, a kötelezett egyértelműen a bolt. (Ahogy FVF is írta)

"Ez idáig rendben, van de mit tudok tenni, azon kívül, hogy polgári pert indítok ellenük, ha nem hajlandóak foglakozni a dologgal?"
Csinálj úgy mint a sikló amelyik kobrának tetteti magát smile.gif
Fenyegesd őket perrel, fogyasztóvédelemmel, minden. Említsd meg, rosszabbul járnak ha még a perköltséget is ki kell fizetniük pluszban.
Add értésükre hogy tisztában vagy a jogaiddal és nem fogsz engedni belőle.
Ragaszkodj a jegyzőkönyvhöz ez neked jár(nyomtasd kia 49/2003-at, ha esetleg nem hiszik, hogy nekik olyat adniuk kell). Ha nem adnak az durva szabálysértés, esetleg nem árt ha tanú van rá. Írj a vásárlók könyvébe is. Ha a jegyzőkönyvben hivatalosan nyilatkoznak arról hogy nem tartják magukat kötelezettnek, akkor a jótállási jeggyel és ezzel már talán az FVF is tud kezdeni valamit (nem?)
FVF
Igen, ebben az esetben a területi felügyelőségek már szabhatnak ki szabálysértési bírságot.
Kellisz
Sziasztok!

A nyitó sorokat akár én is írhattam volna. Szórol szóra ugyanez a történetem. A különbség csak annyi, hogy nem Acer monitort vettem, hanem Samsungot, de ez lényegtelen. Nekem több, mint egy hónapja tart a huzavona és én sem tudom, mit tegyek. Az e-mailre nem válaszolnak, a telefonon mindig csak annyit mondanak, hogy majd utánanéznek. Én 60000-et buknék, de nem fogom hagyni. Móricka, szólj, ha van valami fejlemény!

Kellisz
moricka
Felhivtam őket tegnap megint.
Azt mondták, keresik a papirokat, meg hogy tudják hogy nem csak én jártam igy, meg persze legyek türelemmel.

Nevet és telefonszámot tudok Neked is adni, én már megtaláltam 2 kollégát név szerint. És épp ő intézte az én papirjaimat.

Azt mondat hogy a türelmemet kéri még, mert szedegetik össze hogy kiknek hiányoznak még a papirok és lerendezik őket egy huzamban.

De kérdem én, hogy 1 hónap alatt akkor mit csináltak?
És nincs valami ami alapján őket is lehetne kicsit "noszogatni"?

A mail cimem itt fent láthatod az első hozzászólásnál, tartsuk a kapcsolatot,
ha valami fejlemény van, mindenképp szólok, de én is ugyanerre kérnélek Téged.
Kellisz
Rendben.
Kellisz
Egyébként én a panasz oldalon megkérdeztem, hogy milyen jogaink vannak, ha véletlen nem kapjuk meg a papírokat. Kíváncsian várom a választ.
moricka
A PcLand-nak tetted fel a kérdést vagy itt?

Csak azt nem tudom, hogy ha megrendeltem a cuccost, lehozzák,
és nem fizetem ki mondván hogy hol vannak a papirok, akkor mit tettek volna.

Komolyan remélem hogy lesz vmi fejlemény.
Kellisz
Természetesen itt. Én nekik többet nem írok. Ja, és ha meglesz a számlám, az összes számtech fórumba beírom a történetet. Messze kerülje mindenki ezt a boltot.
Kellisz
Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy mire fel számlázták a Sulinetes ügyintézést? Vajon azt visszafizetik? Csak álom, örülök, ha megkapom a papírokat.
moricka
(Kellisz @ 2005 May 27, 04:04 PM)
Természetesen itt. Én nekik többet nem írok. Ja, és ha meglesz a számlám, az összes számtech fórumba beírom a történetet. Messze kerülje mindenki ezt a boltot.

Lehet hogy tényleg a futárszolgálat babrált ki velük, én még ezt is el birom képzelni, csak akkor legalább törekednének arra, hogy minél hamarabb rendbehozzák a dolgokat.
moricka
(Kellisz @ 2005 May 27, 04:10 PM)
Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy mire fel számlázták a Sulinetes ügyintézést? Vajon azt visszafizetik? Csak álom, örülök, ha megkapom a papírokat.

Ezen én is gondolkoztam. A megrendelésen ugye ott voltak a termék(ek) amiket én megrendeltem, a futárszolgálat dija, és a sulinet ügyintézés.
Most ebből igy nekem is számláztak olyan tételt amit nem is teljesitettek / nem kaptam meg. Ez jogilag minek minősül?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.