sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem van hogy kérhetek pénz visszafizetést eben az esetben ?
2008/06/16.-án vetem egy HANNSverona 22" LCD monitort 3-éves garanciával.
2009/01/19.-én meghibásodott, ezt kijavitoták
2009/09/07.-én megint meghibásodott, itt készülék cseréje történt. új jótállási jegy!
2010/03/30.-a a készülék megint meghibásodott.
egy másik típusú monitort szeretnék veni, de az eladó azt monya nem vásárolhatom le az árát
és pénzvisszafizetést sem ad. egyszeruen kulgyem el javitatni

(otiiz @ 2010.03.31, 12:12)

egy másik típusú monitort szeretnék veni, de az eladó azt monya nem vásárolhatom le az árát és pénzvisszafizetést sem ad. egyszeruen kulgyem el javitatni
Általában két-három meghibásodás még nem jelent jelentősebb kellemetlenséget, pláne két év alatt, így javaslom, hogy javíttassad meg, és ha megint elromlik, akkor már esetleg el lehet gondolkodni, hogy mitévő legyél. Ha jól értem 2012-ig garanciád van a termékre, az azért nem rossz.
(L_Matyi @ 2010.03.31, 13:28)

(otiiz @ 2010.03.31, 12:12)

egy másik típusú monitort szeretnék veni, de az eladó azt monya nem vásárolhatom le az árát és pénzvisszafizetést sem ad. egyszeruen kulgyem el javitatni
Általában két-három meghibásodás még nem jelent jelentősebb kellemetlenséget, pláne két év alatt, így javaslom, hogy javíttassad meg, és ha megint elromlik, akkor már esetleg el lehet gondolkodni, hogy mitévő legyél. Ha jól értem 2012-ig garanciád van a termékre, az azért nem rossz.
nem rossz a 2012-ig való garancia de mindig ugyanazal a hibával jelenkezik.
2. meghibásodásnál kieröszakoltuk a cserét, mivel azt hitem hogy az megoldás de az új is
félév után kampec. A javítás meg 2 hétig tart ami az én számomra sok
Nincs megoldás ara hogy vissza kapjam a vételárat ?

(otiiz @ 2010.03.31, 15:59)

Nincs megoldás ara hogy vissza kapjam a vételárat ?

Ha azt mondod, hogy ez számodra jelentősebb kellemetlenség (mert nélkülözni kell a monitort és így a gépet is), akkor elállhatsz a szerződéstől, de nem igazán állja meg a helyét a dolog. Esetleg ha ez az egyetlen monitorod és sokat használod a gépedet, akkor mondhatod, hogy ez így nem fogadható el, nem tudsz otthon dolgozni. De ezt a cégnek el kéne fogadnia, vagy akkor mehetsz Békéltető Testülethez vagy bíróságra, ahol nehéz lesz a dolgod. Azt javaslom, hogy még egy meghibásodást várjál meg, és akkor rögtön, írásban álljál el a szerződéstől (főlapon van erre minta).
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
(
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet)
Azt javaslom, hogy még egy meghibásodást várjál meg, és akkor rögtön, írásban álljál el a szerződéstől.
Így teszek

kösz a segítséget