Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Monitorok
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Mozigépész
Elállás esetén (mivel a készülék nincs nálad mert nem tudják ugyan arra cserélni) a szerződés semmis, olyan mint ha meg sem történt volna, így az akkori vételár JÁR vissza!
otiiz
sziasztok!

nekem egy olyan kérdésem van hogy kérhetek pénz visszafizetést eben az esetben ?

2008/06/16.-án vetem egy HANNSverona 22" LCD monitort 3-éves garanciával.
2009/01/19.-én meghibásodott, ezt kijavitoták
2009/09/07.-én megint meghibásodott, itt készülék cseréje történt. új jótállási jegy!
2010/03/30.-a a készülék megint meghibásodott.

egy másik típusú monitort szeretnék veni, de az eladó azt monya nem vásárolhatom le az árát
és pénzvisszafizetést sem ad. egyszeruen kulgyem el javitatni wacko.gif

(otiiz @ 2010.03.31, 12:12) *
egy másik típusú monitort szeretnék veni, de az eladó azt monya nem vásárolhatom le az árát és pénzvisszafizetést sem ad. egyszeruen kulgyem el javitatni wacko.gif
Általában két-három meghibásodás még nem jelent jelentősebb kellemetlenséget, pláne két év alatt, így javaslom, hogy javíttassad meg, és ha megint elromlik, akkor már esetleg el lehet gondolkodni, hogy mitévő legyél. Ha jól értem 2012-ig garanciád van a termékre, az azért nem rossz.

(L_Matyi @ 2010.03.31, 13:28) *

(otiiz @ 2010.03.31, 12:12) *
egy másik típusú monitort szeretnék veni, de az eladó azt monya nem vásárolhatom le az árát és pénzvisszafizetést sem ad. egyszeruen kulgyem el javitatni wacko.gif
Általában két-három meghibásodás még nem jelent jelentősebb kellemetlenséget, pláne két év alatt, így javaslom, hogy javíttassad meg, és ha megint elromlik, akkor már esetleg el lehet gondolkodni, hogy mitévő legyél. Ha jól értem 2012-ig garanciád van a termékre, az azért nem rossz.

nem rossz a 2012-ig való garancia de mindig ugyanazal a hibával jelenkezik.
2. meghibásodásnál kieröszakoltuk a cserét, mivel azt hitem hogy az megoldás de az új is
félév után kampec. A javítás meg 2 hétig tart ami az én számomra sok sad.gif
Nincs megoldás ara hogy vissza kapjam a vételárat ? unsure.gif

(otiiz @ 2010.03.31, 15:59) *
Nincs megoldás ara hogy vissza kapjam a vételárat ? unsure.gif
Ha azt mondod, hogy ez számodra jelentősebb kellemetlenség (mert nélkülözni kell a monitort és így a gépet is), akkor elállhatsz a szerződéstől, de nem igazán állja meg a helyét a dolog. Esetleg ha ez az egyetlen monitorod és sokat használod a gépedet, akkor mondhatod, hogy ez így nem fogadható el, nem tudsz otthon dolgozni. De ezt a cégnek el kéne fogadnia, vagy akkor mehetsz Békéltető Testülethez vagy bíróságra, ahol nehéz lesz a dolgod. Azt javaslom, hogy még egy meghibásodást várjál meg, és akkor rögtön, írásban álljál el a szerződéstől (főlapon van erre minta).
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
(49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet)

Azt javaslom, hogy még egy meghibásodást várjál meg, és akkor rögtön, írásban álljál el a szerződéstől.

Így teszek happy.gif kösz a segítséget biggrin.gif
Mozigépész
Sorry, át akartam helyezni a hozzászólásokat a megfelelő topikba, de véletlenül összevontam. Remélem azért érthető így egyben is!
L_Matyi
(Mozigépész @ 2010.03.31, 22:07) *

Sorry, át akartam helyezni a hozzászólásokat a megfelelő topikba, de véletlenül összevontam. Remélem azért érthető így egyben is!
Furán működik ez a szoftver, ha lehet én elkerülöm a pakolgatást, múltkor fordítva vonta össze a két topikot, aztán meg nem engedte átnevezni.
Mozigépész
(L_Matyi @ 2010.04.01, 10:05) *

(Mozigépész @ 2010.03.31, 22:07) *

Furán működik ez a szoftver, ha lehet én elkerülöm a pakolgatást, múltkor fordítva vonta össze a két topikot, aztán meg nem engedte átnevezni.

Sajnos így van, és van olyan topik ahova nem enged nyitni ujjat, stb.... De rajtunk kívül meg nincs fenn senki....
bigatti
Az ASUS cég termékei valaha a lejobb hardver márkák közé tartoztak és a cég a legjobbak közé, sőt sokak szerint az alaplapok királya. Nos mára odáig süllyedt e vállalat, hogy LCD monitorait nem hajlandó korrekten, garanciálisan javítani, cserélni. Újonnan vettem egy 22 colos LCD-t, megjelent egy JÓL LÁTHATÓ, ZAVARÓ piros pötty (ha fekete a háttér akkor látszik) Nos a cég szerint ez így jó ahogy van, nézegessem a piros pöttyöcskét, hiszen ez még egy bizonyos pixel szabványon belül van, így erre nem vonatkozik a jótállásuk. Az hogy a termék értéktelen így és megfelelően használhatatlan, nem érdekli őket. Fogyasztóvédelmi felejelentést tettem, az Amnesty Internationalt megkerestem, polgári és büntetőjogi pert fogok indítani és kártérítési pert. Bármeddig elmegyek, Hágába, Strassburgba akárhová, mert ez tűrhetetlen, felháborító bűncselekmény! Nem a 35 ezer forint itt a probléma, hanem az elv, hogy pofánköpik a mulitk a vásárlót. Továbbá a hetek óta tartó idegesség miatt több milliós pszichés kártérítést követelek... E topikba az ügyek fejleményeiről mindent beírok.

Itt is tárgyalom:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9208014
Joczika
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy monitor javítással kapcsolatban,előre leszögezem,sík hülye vagyok az ilyen jogi dolgokhoz sajnos.

2008.08.25.-én vettem egy monitort a Ex.... D.... zrt-nél,3 év garanciával. Tavaly volt egy garanciás javítása,melyet a profi szerviz kft intézett,majd most megint bedöglött.

A lényeg:mikor bevittem a szervizbe,kedves szervizes úriember közölte,hogy a jótállási jegy nem eredeti,valamilyen lézeres fénymásolat vagy mit mondott,és így ha tőle nem fogadják el fizetős lesz a javítás.
Ezt meg én nem tudom elfogadni,mivel nekem viszont megvan az eredeti számla.
Az a gond,hogy nekem a jótállási jegyből csak az van,azt úgy kaptam vissza az előző javításból összetűzve a számla másolatával és az előző javítási papírral.
Én mint laikus nem is láttam,hogy az másolat lenne,az átvevő emberke meg ott nyalogatta,meg a tintát is nézte.
Szóval ez lenne "röviden",remélem érthető volt.

Mit tudok tenni abban az esetben ha azt mondja fizessem meg a javítást,amit én egyáltalán nem tartok jogosnak?

köszönöm előre is a segítséget.
Mozigépész
(bigatti @ 2011.04.04, 19:22) *

Az ASUS cég termékei valaha a lejobb hardver márkák közé tartoztak és a cég a legjobbak közé, sőt sokak szerint az alaplapok királya. Nos mára odáig süllyedt e vállalat, hogy LCD monitorait nem hajlandó korrekten, garanciálisan javítani, cserélni. Újonnan vettem egy 22 colos LCD-t, megjelent egy JÓL LÁTHATÓ, ZAVARÓ piros pötty (ha fekete a háttér akkor látszik) Nos a cég szerint ez így jó ahogy van, nézegessem a piros pöttyöcskét, hiszen ez még egy bizonyos pixel szabványon belül van, így erre nem vonatkozik a jótállásuk. Az hogy a termék értéktelen így és megfelelően használhatatlan, nem érdekli őket. Fogyasztóvédelmi felejelentést tettem, az Amnesty Internationalt megkerestem, polgári és büntetőjogi pert fogok indítani és kártérítési pert. Bármeddig elmegyek, Hágába, Strassburgba akárhová, mert ez tűrhetetlen, felháborító bűncselekmény! Nem a 35 ezer forint itt a probléma, hanem az elv, hogy pofánköpik a mulitk a vásárlót. Továbbá a hetek óta tartó idegesség miatt több milliós pszichés kártérítést követelek... E topikba az ügyek fejleményeiről mindent beírok.

Itt is tárgyalom:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9208014

Sok sikert! clap2.gif

(Joczika @ 2011.04.05, 01:49) *

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy monitor javítással kapcsolatban,előre leszögezem,sík hülye vagyok az ilyen jogi dolgokhoz sajnos.

2008.08.25.-én vettem egy monitort a Ex.... D.... zrt-nél,3 év garanciával. Tavaly volt egy garanciás javítása,melyet a profi szerviz kft intézett,majd most megint bedöglött.

A lényeg:mikor bevittem a szervizbe,kedves szervizes úriember közölte,hogy a jótállási jegy nem eredeti,valamilyen lézeres fénymásolat vagy mit mondott,és így ha tőle nem fogadják el fizetős lesz a javítás.
Az a gond,hogy nekem a jótállási jegyből csak az van,azt úgy kaptam vissza az előző javításból összetűzve a számla másolatával és az előző javítási papírral.
Én mint laikus nem is láttam,hogy az másolat lenne,az átvevő emberke meg ott nyalogatta,meg a tintát is nézte.

Mit tudok tenni abban az esetben ha azt mondja fizessem meg a javítást,amit én egyáltalán nem tartok jogosnak?

Most csak azt nem értem, hogy ez akkor milyen szerviz? Nem itt javították előzőleg?
Joczika
(Mozigépész @ 2011.04.05, 07:04) *

(Joczika @ 2011.04.05, 01:49) *

Sziasztok!

Most csak azt nem értem, hogy ez akkor milyen szerviz? Nem itt javították előzőleg?

Igazad van,ez kimaradt. Először futárszolgálat vitte hozta a profi szerviztől,sajnos itt is voltak már problémák. Cserélni akarta a monitort szerviz,csak az volt a gond,hogy valami használt monitort küldtek helyette amit én nem vettem át a futártól,kértem,hogy az enyémet javítsák meg. Azt vissza is kaptam,de nem,nem volt 100%-os. Felbontás váltásnál kattog a monitor. Ennek kb 1 éve,eddig ment a monitor.

Most egy másik céghez vittem be személyesen,ez közelebb van a lakóhelyemhez,ők a PalettOne nevű cég. Ez is már 03.18.-án volt,papíron meg 03.30.-ra vállalták,hogy kész lesz. Felhívtam őket,és azt mondták,hogy még nem érkezett meg a szervizből,sajnos van egy sanda gyanúm ,hogy ők is a profihoz küldik javításra.

Az a gond,hogy lövésem sincs,hogy azt a jótállási jegyet az Ext...Di.... cégtöl kaptam e így ,vagy a profi szerviz másolta így le. Az ember nem nagyon nézegeti szerintem ,hogy eredeti e vagy sem,meg honnan tudhatnám,hogy most így jó vagy sem,visszakaptam és ment a fiókba.

köszi

Senki nem tudja mi ilyenkor a teendő?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.