Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Monitorok
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
ccrider
Tiszteletem , 8-)

Van egy problemem , a 3 eves gyartoi jotallassal megaldott winchesterem a vasarlastol szamitott 8. honapban tonkrement .
Mivel ez boven benne van a torveny altal eloirt es kiskereskedo altal "vallalt" garancianak igy visszavittem hozza .
O azt modnta , hogy a 15 napos hatarido megvaltozott es mar 30 nap ez a hatarido .
Ez valoban igy van , mint mas szamlakon olvastam illetve forumokon halottam , 15 nap all a rendelkezesere a javitasra , illetve 30 nap amennyiben cserekeszuleket biztosit , ez igy van ?
Tovabba azzal "biztattak" , hogy altalaban 30 napon belul nem szokott meglenni egyebkent sem a javitas/csere .
A szamlarol es garanciajegyrol ( a kiskereskedo alitotta ki ) azt kell tduni , hogy a termek gyari szama , vevo , vasarlas idopontja , ermek neve , etc van feltuntetve , de a 15 / 30 napos hataridoktol semmi sem , habar mas boltokban van egy "kis regeny" is feltuntetve .

Nos , mi a jelenlegi tenyallas ? Valoban 30 napra valtozott a javitas ideje cserekeszulek nelkul ? Mennyi ido elteltevel kerhetem a vetelar visszateriteset illetve egy uj azaonos keszuleket ?
Amennyiben 30 napra valtozott volna igy hivatkozhat a "mindekori" ( mint emlitettem a garanciajegyen nincsenek feltuntetve a szokasos 15/30 napos idotartamok ) hataridokre ?

kosznom
Shia-ko
Nincs 30 nap.
15 nap ajánlása van, ami azt jelenti, hogy törekedni kell rá, ha 25-30 nap után sincs eredmény, már nyugodtan reklamálhatsz, de elsősorban javítást, majd cserét kérhetsz, minden más közös megállapodás kérdése, illetve ha nem cserélik, vagy javítják, akkor a pénzt vissza.
ccrider
Ertem , koszonom .
Mar egy ideje naluk van , ertelemszeruen "javitas" celjabol .
A 15 nap "ajanlas" elegge keplekeny dolognak tunik nekem , vegulis igy akar honapokig is huzodhat ?
Gondolom kezuket labukat torik , hogy betartsak az ajanlasban szereplo 15 napot 8-)))))

udv.
TheElf
Ne feledd, sok javítás esetében nem lehet megmondani mennyi idő alatt legyen kész, hiszen nem biztos, hogy annyi idő alatt a javítás megvalósítható.
ccrider
Ez teljesen ertheto , gondolom pontosan ezert lenne celszeru megszabni egy "-tol" - "-ig" hataridot , miheztartas vegett 8-)
Sajnos sokan csak igy "kenyszerithetoek" barmire is ha torvenyben foglaltatott az eljarasmod 8-((
Mellesleg megertem , hogy ilyen "nonprofit" dolgokkal foglalkozni nincsen meg a kello motivacio ....
TheElf
Vannak olyan hibák, amit hiába csinálna éjjel nappal nem férne bele a 15 napba smile.gif Ha nem is számítógépnél, de más tartós fogyasztási cikknél bizonyosan.
ccrider
Igen , valoban ilyesmire gondolok , ebben az esetben , torvenybe foglalt hataridok hianyaban , evekig mondogathatjak , hogy hat , talan jovo heten ... 8-)
Annak remenyeben , hogy a vasarlo egyszer feladja es nem jon vissza a beszolgaltatott hibas termekeert ...
Shia-ko
Vannak ilyen esetek, de ezzel neked nem kell foglalkozni, ez a szervíz dolga, és a kereskedő baja. A törekedés azt jelenti, hogy nem húzhatják hónapokig. Én 1 hónap, 6 hét után szoktam bekeményíteni, és magasról teszek arra, hogy az MP3 lejátszómhoz Koreából kell alaktrészt hozatni. Ha nem tudják időben megcsinálni, cseréljék ki. Neked nem lehet abból hátrányod, hogy ők nem tudják időben javítani. Oldják meg, te meg ne hagyd magad lerázni.
ccrider
Kerlek definiald a "bekemenyitek"-et ?
A fogyasztovedelem "ajanlasatol" biztosan nagyon tartanak 8-)))
Shia-ko
1 hónap után szoktam kétszer rájukcsörögni, hogy mi van, általában 1, max. 2 nap szünettel, aztán bemegyek személyesen, hogy mostmár át akarom venni, de telefonon már felkészítem rá, hogy túl vannak a határidőn, tehát mire bemegyek, már tudnak mondani egy 1-2 napos határidőt, amire készen lesz, és ezt is elfogadom, hisz nekem a termék kell, nem a balhé. Eddig mindíg elég volt, és az mp3 lejátszómat 2x cserélték, mert nem jött meg egy pár100 Ftos alaktrész, de én untam várni rá. Eddig mindig elég volt. Legutóbb majdnem FVF lett belőle, mert vitatták a garit, de végül elfogadták az érveimet. tongue.gif
ccrider
Telefonon nem lehet elerni oket 8-)
Honlapjuk szerint "telefonjaik tulterheltek" , gyarorlatban , nem veszik fel es csak egy vonaljuk van .
Probaltam , az uzletbol hivtam oket 8-)))
Ennyit a szavahihetosegukrol ....
Email pedig .... arra minden habozas nelkul ra lehet vagni , hogy nem kaptak me g, vagy virusos volt es automatice torlodott , etc ....
TheElf
Szabályok szerint az ügyintézés miatt utiköltségedet is ők térítik meg, ha ezt elég keményen hajtod be, akkor rájönnek nem éri meg húzni az ügyet.
ccrider
Szervusztok ,

Telefonon probaltam elerni oket, de termeszetesen nem veszik fel .
Kuldtem email-t is melyben erdeklodtem a javitas felol , mivel nem halottam feloluk semmit .... termeszetesen nem valaszoltak a mail-re .... valoszinuleg "nem kaptak meg" .
Elkuldom nekik ismetelten , remelem reagalnak ra .
Amennyiben nem , elnezek hozzajuk , elore is kivancsi vagyok akkor mivel fogjak kivagni magukat 8-((
ccrider
(TheElf @ 2004 Oct 26, 07:35 PM)
Szabályok szerint az ügyintézés miatt utiköltségedet is ők térítik meg, ha ezt elég keményen hajtod be, akkor rájönnek nem éri meg húzni az ügyet.

Ugy latszik tenyleg nem marad mas megoldas , elerhetetlenek 8-(
Egy utolso mailben megprobalom felvenni veluk ismetelten a kapcsolatot , teljesen joindulatu szandekomrol is informalom oket , remelem reagalnak .
Ebbe szeretnem beidezni az utikoltseg teritesere vonatkozo jogszabalyt .
Meg tudna valaki mondani pontosan hol talalom meg az idevonatkozo reszt ?

elore is koszonom
Anci
Szervusztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Barátnőm vásárolt egy szg.-et, amit az üzletben szereltek össze, és leragasztották a házat. A későbbiekben egy újabb alkatrész beépítése miatt felbontották a házat. Persze a gép elromlott.
A garancia levélen egyértelműen szerepel, hogy a szalag sérülése esetén megszűnik a garancia. De miért???
Nem jár minden alkatrészre külön-külön is a garancia? Ha nem komplett gépet vásárol, hanem darabonként, akkor nem járhat így???
Tehát végül is. A szervíz szerint a garancia így nem érvényesíthető! Már a bevizsgálást is csak pénzért hajlandóak megtenni.
Tényleg megszűnt a garancia az új alkatrész beszerelése miatt???
Shia-ko
Ők az egész konfigra vállalták a garanciát, és ha más eszköszt veszel, arra is gyakorlatilag addig kapsz, amíg valaki be nem rakja a gépbe, és utána a szerelőnek kell vállalnia rá a gart. Ha komplett gépet veszel, akkor nagyon vigyázni kell a matricára, persze ez is megoldható, de legjobb a gar. végéig mindent ott bővíteni.
Melyik boltról van szó?
FVF
Tényleg nincsen ekkor garancia. Ezt sajnos meg kell érteni. Ha veszel bele új alkatrészt, akkor azt velük kell beszereltetni. A beszerelésnek is sokszor szakszerűnek kell lennie, s a kompatibilitási kérdések sem mellékesek.
joola
Sziasztok. Van egy Lg f700b monitorom, és lassan 10 hete szervizben van. Minden héten kitalálnak valamit, hogy most leltár, most nincs alkatrész, most külső szervizben van, és szomorú hangon közlik velem, hogy majd érdeklődjek következő héten. Eredetileg ugy volt hogy adnak cseremonitort, de nekem nem arra van szükségem, mert van másik, hanem el szeretném adni. De 3 hónap alatt már buktam rajta nem kis pénzt. Egyébként ez egy nyíregyházi szerviz.
beatron
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne ,hogy tegnap vettem egy LCD monitort.Megkértem az eladót hogy próbáljuk már ki az esetleges pixelhiba miatt,mire ő azt mondta hogy ez nem lehetséges.Mindegy gondoltam megbiztam a nagyáruházban,és elhoztam a monitort.Miután itthon beüzemeltük kiderült hogy van 1 fő pixel hibája ráadásul a monitor közepén ami nagyon zavaró.Kérdésem az lenne mit mond erre a jogszabály?Állitólag 4-5 pixelhiba esetén cserélhető csak.De ha 3 munkanapon belül visszaviszem akkor ki kell e cserélniük?
Köszi a választ
bea
FVF
Végülis - amennyiben látszik - ki kell cserélniük. Én nem vennék olyan helyen, ahol nem lehet kipróbálni. Ez tény. Márcsak ez az eset is ezt támasztja alá.
InfiniteReality
(beatron @ 2004 Dec 11, 08:49 AM)
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne ,hogy tegnap vettem egy LCD monitort.Megkértem az eladót hogy próbáljuk már ki az esetleges pixelhiba miatt,mire ő azt mondta hogy ez nem lehetséges.Mindegy gondoltam megbiztam a nagyáruházban,és elhoztam a monitort.Miután itthon beüzemeltük kiderült hogy van 1 fő pixel hibája ráadásul a monitor közepén ami nagyon zavaró.Kérdésem az lenne mit mond erre a jogszabály?Állitólag 4-5 pixelhiba esetén cserélhető csak.De ha 3 munkanapon belül visszaviszem akkor ki kell e cserélniük?
Köszi a választ
bea

Hali!

A TFT monitorokat úgynevezett minőségi osztályokba sorolják.

Class1-es TFT-nél a megtűrt pixelhibák száma 0, azaz egyetlen pixelhiba is hibának minősül a jótállási időn belül.

Class2-es TFT esetében (ezek jóval olcsóbbak) a szabvány bizonyos elrendezésben bizonyos mennyiségű pixelhibát megenged, még 3 napon belül is.
A szabványt én sem tudom fejből, úgyhogy itt a link! Nem árt tájékozottnak lenni a témát illetően, mielőtt elmegyünk asztaltverdesni...

TFT minőségi osztályok és pixelhibák magyarul!!

Bye!
FVF
Köszönjük!!!
maxL
Vettem egy Belinea montiort alig több mint fél éve. (1+2év garanciás). Azóta az elromlott. A termék helyszíni garanciás, ami azt jelenti, hogy 1 éven belüli meghibásodás esetén kijönnek házhoz megnézik és elszállítjaák szervízre. Ez telefonos egyeztetés után történik. A megadott időpontban a szállító nem jelent meg az adott helyen, és a szerződésben található 2 munkanapot már túllépte szervíz és még nem történt meg az elszállítás. Milyen jogaim vannak, kinél érvényesíthetem. Cserélhető ilyen esetben a monitor? Illetve követelhetek-e pénzvisszafizetést? Kösz: maxL
TheElf
Mit jelent az 1+2 év, kezdjük itt, mert ezek szerint kicsit megvezettek. A monitor többnyire nehezebb mint 10kg így eleve a törvény írja elő a helyszíni garanciát, nem sokat kell magyarázni, és az ügyintézésre vonatkozó határidők is adottak igaz ezen belül a szállítás csúszhat, arra nincs 2 nap ha jól tudom. Mivel 1 év kötelező jótállás van ezért az 1 év helyszíni garancia mint hangoztatott előny eleve kérdéses, hogy mekkora extra érték. A +2 év kapcsán megjegyzem, hogy ebből az első évben még amúgy is lenne szavatosság a monitorra, így érdemben annyi a különbség ki előlegezi meg egy bevizsgállás költségét. Magyarul 1 évvel tovább van valamilyen garancia a termékre, de az első év után már nem teljesértékű a jótállás. Nos, azt hiszem az 1+2 év garancia üzenete nem ezt mondja, hanem sokkal nagyobb extrát ígér, magyarul ügyes marketinges nagyon jól tudta hogyan lehet élni a helyzettel amit a jogait nem kellő képpen ismerő ember jelent: Kis extrát ad nagyot reklámoz. Döntsd el mit vársz a cégtől akinek nem futja 3 év teljeskörű garanciára, ahol ugye 1 évet ad érdemben, és ahol nem kötelező ott nem teljes körő a garancia, ott ő extra előnyként említi, hogy az első évben amit a törvény előír azt tartja. No comment.

Ez után azt hiszem, nem várhatod azt, hogy amit a garanciával kapcsolatban vállaltak azt szóról szóra betartják, hogy te a beígért garanciáért vfizettél többet ami nem úgy van ahogy mondták, nem annyi és mgsem annyira extra? No te már fizettél, és pénztártól való távozás után ... smile.gif
maxL
Lényegében annyi lenne a kérdésem, hogy mivel a monitor még garanciás, kérhetem-e a meghibásodás miatt az eszköz kicserélését avagy pénzvisszafizetést?
FVF
Elf: ráadásul a monitor egyértelműen tartós fogyasztási cikk, tehát 3 év szavatosság van rá, nem kettő...

Természetesen kérheted a kijavítást vagy a kicserélést első olvasatban. A pénz visszafizetése csak akkor kötelező, ha nem lehet javítani, cserélni, s másban sem tudtatok megegyezni.
TheElf
FVF: Szavatosság alatt is ők kéne, hogy állják a szállítást?
maxL
Igazából a szavatosság fogalmával nem vagyok tisztában!
JÓTÁLLÁSI JEGY-en ez szerepel:

A jótállás időtartama:A vásárlás napjától számított 36 hónap, de legfeljebb a gyártás dátumától számított 39 hónap, mely kizárólag az első 12 hónapra helyszíni garanciát tartalmaz.

A vásárló jótálláson alapuló jogai:
A vásárló a 117/1991. (XI.10) kormányrendeletben meghatározott jótállás estében a Polgári Törvénykönyről szóló 1959, évi IV. törvény 306., 307. paragrafusaiban, valamint az 1978. évi 2. törvényerejű rendelet 6. paragrafusának (1.) bekezdésében megállapított jogok illetik meg:
A vásárló válsztása szerint:
-díjmentes kijavítást vagy megfelelő árleszállítást kérhet
-ha a vásárló kijavítást kér, a javítást a hiba bejelentésétől és a hiánytalan csomagolással beszállított készülék átvételétől számított 15 napon belül - cserekészülék biztosítása esetén 30 napon belül - a vásárló érdeksérelem nélkül úgy kell elvéágezni, hogy a javítás folyamán a termék értéke és használhatósága az azonos rendeltetés-szerűen használt, hibátlan termékhez képest nem csökken.

Helyszíni garancia feltéáteleivel kapcsolatos tudnivalók:
A vásárló telefonon vagy a hotline@display.hu e-mail címrn jelzi a meghibásodást, megadja nevét, címét, telefonszámát, vásárlás dátumát, garancialevél sorszámát, a készülék típusát és gyári számát. A szervíz az ügyféllel egyeztetett 6 órás intervallumon belül legkésőbb a bejelentést követő második munkanapon elszállítja a hibás készüléket. A készülék helyszíni garanciájának feltétele a teljes eredeti csomagolás megőrzése.
Ha az ügyfél hibájából legalább 2 alkalommal nem sikerül átvenni-átadni a megbeszélt időpontban a monitort, az ingyenes helyszíni garanciát csak abban az esetben biztosítjuk, ha a fenti hiábavaló próbálkozások fuvarköltségét megtéríti a Display Szervíz Kft. részére.

Az elszállítás 2005. január 7.-e óta nem történt meg! Mit csinálhatok ezek alapján?
Kösz: maxL
gp5589
Sziasztok !

Tavaly decemberben vettem egy Samsung 795MB monitort. A helyszínen ugyan megmutatták, de nem elég alaposan. Otthon vettem észre, hogy a kép fehér, illetve világos kép esetén foltos. Ezen a lemágnesezéssel sem lehetett segíteni. Miután 3 napon túl helyeztem üzembe és vettem észre, a hivatalos Samsung szervizbe vittem. Ott sem tudtak vele mit kezdeni és közölték, hogy a foltosság a Samsung által megadott tűréshatáron belül van. Pedig eléggé észrevehető, nem csak tiszta fehér felületnél. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e a gyártótól független szabvány a foltosság mértékére, illetve ha egyáltalán szabad szemmel is észrevehető, attól még lehet elfogadható ? Mit lehet ilyen helyzetben tenni ?

A másik kérdésem, hogy szintén utólag vettem észre, hogy a garancialevélen az eladó nem töltötte ki a gyári számra vonatkozó sort. Felvetődhet, hogy egy monitorcserével szándékosan sózták rám ezt a monitort. Ezen hiányosság miatt lehet-e valamit kezdeményezni az eladóval szemben ?
FVF
Nehéz ügy. Én úgy tudom, hogy egy ilyen független szabvány kidolgozása éppen folyamatban van Eu-s fogyasztóvédelmi bizottságnál. HA többet tudok, szólok. A jótállási jegy kitöltésének hiányosságai szabálysértési eljárást vonhatnak maguk után, de a változtatási kérelemre ezért ki is javítják a rossz adatokat.

Amúgy bevallom, nem értem mire gyanakszol.
kola
mad.gif

Sziasztok.

Kicsit mérges vagyok.

Vettem 04/12/06 SEX-re egy Samsung 793MB moncsit 3 év GARival..
Januárban nekiállt csikozni a kép.
Printscreen. Tök semmi nincs rajta.lefényképeztem digitgéppel.Így meg van.
cserélek VGA-t,megint csíkok.Cserélek másik monitorra vissza,semmi hiba.
Minden vissza,megint csíkok.
Megpöckölöm oldalt abbahagyja.
Tehát a 3 hetes moncsi betojt.
Na irány a garipapíron az ügyfélszolg száma.
Vigyem be egy céghez.
Bevittem.
1 hét mulva rákérdezek mi van.
Átirányítanak másik céghez.Moncsi ott sincs.Irány Bp, telefonon felhívtam a szervízt.Megvan a monitorom,de nem találják hibásnak.Ráteszik valami gépre,3 nap nonstop teszt.Ma kérdeztem ,nincs baja.
Erre elküldöm a srácnak a képeket a hibáról,+panaszos levél a Samsungnak.

DE.Beszéltem a sráccal ahol vettem.Ők nem cserélik csak ha javíthatatlannak minősíti a szervíz.,A szervíz meg mit mond ma? nincs hiba,nem jelenkezett visszaküldjük.

Kezdek ideges lenni.
Ahol vettem nem szolgáltak ki rendesen,csak sokára,flegmán,és nem cserélnek moncsit.
Mondom akkor se cserélitek ha beírok a panaszkönyvbe,fogyasztóvédelemnekl stb?
Azt kérdezte milyen jogon írogatnék.
Hát itt lecsaptam a telefont.

A kérdéseim:
-hova fordulhatok panaszt tenni a céggel kapcsolatban,mert emiljük,egyéb elérhetőségük nuku.
-a gyárnak írtam levelet+képek,de még függő a válasz.Kérhettem volna egybőli cserét?(van egy szintén Samsung vinyóm arrag 3 év helyszíni gari van.A mocsi garjegye nincs nálam,de neten 3év TELJES KÖRŰ-t találtam az infoban)
-mennyi idő alatt kötelesek nekem visszaadni javítva a monitorom?
-mi van akkor ha náluk tényleg nem jelentkezett a hiba ,és visszakapom a monitort?mit tehetek ilyenkor?

A szervízben a ROSSZ monitorom tulajdonképpen HIBÁTLAN.
Benne van 40rugóm,és eddig tovább volt a szervízben mint nálam.
kola
Annyit még elfelejtettem,hogy SULINETES a monitor.
De egy db sulinet matrica sem volt rajt.
Igaz,ezért nem szóltak még,de remélem nem találnak ki valami hülye sztorit.

Melesleg Euroniocs áruházban vettem mert ez a típus csak ott volt kapható.
De meg se próbálta az eladó,hogy jó-e,nem mondott semmit.
Csak annyit,hogy hol fizethetek.
Pjotr
Eleve nekik kellett volna eljönni a monitorért.
kola
Bár nem lövök sokat a törvényekhez,nekem a 3 hetes moncsim szart be.

Nekem is a display kft javitja.

Nekem samsungom van.

Annyit értem el,hogy írtam emilt a displaynek is meg a forgalmazó/gyártó/nagyker akárkinek.

Egyből kitalálták,hogy mi a bibi a géppel,az emil után 2 órával hívott is a csaj,hogy lassan kész a monitor.

Erről ennyit.
kola
Arra várhattam volna, mint a másik topikban a "belineás " srác.

Annyi fejlemény van azóta,hogy írtam a samsungnak + a displaynek is emilt, a digigéppel készült hibarögzítésről(mivel náluk 3 nap folyamatos teszten semmi baja nem volt a moncsinak érdekes módon), erre 2 óra múlva hív is a samsungos csaj,hogy videocsipcsere volt a moncsin,a héten kész is.

Most csupán az a kérdés,hogy ahol vettem ővelük mit kezdhetek,mert nem tetszett a hozzáállásuk.

A fogyasztóvédelem honlapján lehet neten keresztül panaszt tenni.
Ha meglépem akkor mi történik?
TheElf
Vizsgállódnak, de a hozzáállás nem kötelező a helyszíni garancia viszont az lenne.
FVF
Örülök, hogy megcsinálták, remélem nem lesz vele több baj.

Ha panaszt teszel, akkor annyi történik, hogy a fővárosi szerv kiszáll, megnézi a helyet, s ellenőrzi, hogy rendben megvannak -e a kereskedés feltételei. Árfeltüntetés, reklámok, vásárlók könyve, magyar nyelvű címke, útmutató, stb. Általában nincs rendben, így egy 100E körüli bírság kerül többnyire kiszabásra. A konkrét esettel kapcsolatosan - főleg mivel megoldódottnak tűnik - nem nagyon lehet mit csinálni.

A panasszal kapcsolatosan persze kapsz majd egy levelet, amiben elmondják, mit tud, s mit nem tud tenni a Főfelügyelőség.

Szerintem jól csináltad, eléggé jól levédted magad, nem igazán tehettél volna többet. Én azért megjátszanám a szállítsák el kérdést, mert azért nem árt, ha tudják, tisztában vannak a fogyasztók a jogaikkal:)
kola
Köszi a válaszokat.

Igazából nem tudom,hogy helyszíni vagy "csak" teljes körű garancia van a monitorra.
A samsung vinyómra helyszíni gari van.
Jelenleg még nincs nálam.Még nem tudom,hogy tényleg megcsinálták e.

Remélem nem lesz töb gond semmilyen alkatrészemmel.
Nem akarom megint ezt a tortúrát.

Úgy gondolom,hogy panaszt sem teszek,mert már nem akarok velük foglalkozni.

Ellenben HA MEGINT valami baja lenne a közeljövőben a monitornak,akkor kérhetem az azonnali kicserélését?
És persze ezt hol tehetném meg? Vásárlás helyén,vagy a gyárnál?

Végtére is nem egy pici és egyszerű felépítésű dolog.
Nem arra találták ki,hogy javítva legyen mindig.
FVF
Nincsen meghatározva a jogszabályban, hogy mikor lehet cserét kérni, de a fogyasztó ezt bármikor megteheti, csak a kereskedő ezt elutasíthatja, ha olcsóbb a javítás, és megoldható.

Minden jótállásos termékre, amely nehezebb 10 kg-nál érvényes az, hogy a kötelezett kell, hogy gondoskodjon az el és visszaszállításáról.

A jótállásra kötelezett mind a 3 cég lehet, ezek a kereskedő (ahol vetted), a jótállási jegyen megadott szervíz, vagy akár a gyártó. A jogszabályban pontosan benne van, hogy a fogyasztó fordulhat a kereskedőhöz, vagy a szakszervízhez is, nem küldözgethetik.
kola
Köszi.

Sokat segítetteél.
Remélem nem lesz több baja neki.
gp5589
A jótállási jeggyel kapcsolatban csak az tűnt fel, hogy számos adat ki volt töltve géppel. Nagy valószínűség szerint a nagykereskedő tette meg (az ő neve is rajta volt). Egyedül a gyári szám nem volt rajta. Ha a gyári számot a nagyker töltené ki, akkor nem tehetné meg a kiskereskedő, hogy az ilyen "nem tökéletes", de tűréshatáron belülinek mondott monitorát pl. egy havernak elpasszolják úgy, hogy a dobozokban kicserélik a monitorokat. Lehet, hogy ez a módja a jótállási jegy kitöltésének jogszabályilag helyes (hogy a kisker tölti ki), de az ilyen esetekre megvédené a nem ismerős vásárlókat. Lehet, hogy esetemben nem történt ilyesmi, de felvetődött bennem.
FVF
Nehéz bizonyítnai. Szinte lehetetlen...
FVF
Én is:)
kola
Na gyekőcök biggrin.gif itt van a moncsi az asztalomon,és megy.

Nem mondom,hogy kíváncsian várom produkálja e még a hibát.

Elvileg javították,gyakorlatilag jó.

De. Ha még 1 pici baja is lesz, egyből csere.

Köszi a segítséget még 1 x.

kola
FVF
smile.gif

Jó használatot!
kola
Úgy látszik hiába örültem.

Most nem csíkozik a monitor.

Most az érdekesség kedvéért szellemképes.Megfájdul a fejem tőle.

Mit tehetek velük?

Kicseréltetthetem? Sőt.Ki akarom velük cseréltetni.

Mit kell tennem?
FVF
Cserét kell kérni az ismételt hibára hivatkozva, de lehet, hogy még javítani akarják, s megvan rá a joguk.
kola
Kértem a cserét.Sőt.
Kitöltöttem egy csere igénylő akármilyen papírt is,ahol átvették a monitort.
Sőt.Panaszlevelet is írtam a samsungnak.

Sztem ennyi amit max tehetek.

Franc a fejüket.
Gaugamela
Tisztelt Uram! Megnézegettem a fórumot, azonban maradt néhány kérdésem. Abban az esetben, ha a terméket kicserélnék, de nem tudnak "pontosan olyan" terméket adni, esetleg hasonlót, akkor köteles vagyok-e elfogadni? A készülék nem javítható, árleszállítás szóba sem jöhet (jelentősen csökkent azóta az ára), a pénzvisszafizetést pedig nem igazán szeretnék megtenni. Én szívesen levásárolnám az eredeti szerződésen szereplő összeget (úgy tudom, ezt a ptk. oly módon szabályozza, hogy minden esetben a szerződésen szereplő összeg a releváns). Ehhez tudna nekem egy paragrafusszámot fűzni, ahol ellenőrizhetem? Ha viszont a cég megpróbálja kiszúrni a szemem egy hasonló monitorral (aminek ma már az értéke az eredeti ár töredékét éri), köteles vagyok-e belemenni? Válaszát előre is köszönöm.
Shia-ko
Az oldalon fenn van a jogszabály, ami tartalmazza, hogy ha nem javítható a termék, és nem tudják ugyanolyanra cserélni, akkor vissza kell adják a pénzt, de bármilyen kompromisszumos megoldás létrejöhet, amely mindkét fél számára elfogadható. Amennyiben felajánlanak egy legalább olyan tudásu terméket, mint az eredeti volt, akoor érdemes elfogadni, kivéve, ha az embernek jó oka van visszautasítani, mert ha visszautasítják a pénz visszafizetését, akkor azt gyakorlatilag csak visszaperelni lehet, de ha nem tudod megindokolni, hogy miért nem fogadtad el az eredetinél nagyobb tudásu terméket, akkor nincs garancia, hogy a bíróság megítéli a pénzt, mert nincs még kialakult joggyakorlat.

Többszörösen összetett mondat rulez. tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.