Sajna nem én vittem el a monitort a gariba, hanem faterom, mert nem értem rá akkor.
Ellenben van sorszáma az átvételinek, ami alapján csak vissza lehet keresni.
Én nem nyerészkedni akarok, de ez a "minimum 4hét" kicsit erős.

Ui.: ez a 15 nap tuti?
Csaba_20
2007.10.27, 02:40
(orion @ 2007.10.27, 01:27)

Sajna nem én vittem el a monitort a gariba, hanem faterom, mert nem értem rá akkor.
Én nem nyerészkedni akarok, de ez a "minimum 4hét" kicsit erős.
Ui.: ez a 15 nap tuti?
49/2003 (VII.30.) GKM rendelet 4.§.(2)A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
(orion @ 2007.10.27, 01:27)

Ha sem az elotte, sem az utanad levokere nem irtak datumot, nem mesz sokra vele (no meg valamiert az a prekoncepciom, hogy nem veletlenul nem kerult datum a tiedre)
Akkor van egy sanda gyanúm, hogy igencsak ki kell várnom a 30 napot(vagy többet). Mondjuk abba még bele tudok majd kapaszkodni, ha odáig fajul a dolog, hogy a bolt postán küldi fel a szervízbe(GELKA), annak viszont van dátuma, és kell lennie szállítólevélnek is, ha jól sejtem.
Ellenben, ha letelik a 30 nap, akkor bemegyek, és addig verem az asztalt, amíg nem adják vissza az árát, vagy adnak egy új monitort.
Itt viszont felvetődik az a kérdés, hogyha az árát nem adják vissza, és újat/másikat kapok, akkor az általam kifizetett 93.000ft lesz a "cserealap"(nemtuom hogy fogalmazzam meg), vagy egyszerűen választhatok, egy hasolnó tudású monitort(ami a mostani árakat nézve olyan 40-50.000ft) ?
Az az igazság, hogy ezek után jobban örülnék neki, ha szépen visszaadnák az árát, és vennék olyan helyen/olyan forgalmazótól monitort, aki nem húzza el egy hónapig a javítást/cserét.
Kovalic
2007.10.29, 19:42
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
2007. október 2-án kaptam kézhez az egyik legnagyobb Magyar internetes áruházban rendelt Viewsonic vg2230wm monitoromat. Kicsomagolás után azonnal pixelhibát fedeztem fel. Vissza küldtem és egy héten belül kicserélték.
Az újonnan megkapott monitoromon érdekes hibát fedeztem fel. A bal oldalsó sávban kissé zavaros a kép.
Visszaküldtem a monitort, ahol 2-3 napos állítólagos tesztelés után megállapították, hogy semmiféle hibája nincs, azt mondták nálam van a gond. Én több gépen kipróbáltam, több ismerősöm is megnézte.
Visszaküldték a monitort és még 3 ezer forint szállításai költséget is kifizettettek.
De én ezt nem akarom annyiban hagyni.
Milyen követeléseim, jogaim lehetnek???
Nagyon felbosszantottak, szeretnék elégtételt venni! Jó, ez egy kicsit véresen hangzott, de tényleg szeretném tudni, hogy meddig mehetek el és mit tehetek...
Köszönöm!
Captain Crash
2007.10.30, 07:08
Körülnézhetsz a fórumon, elolvashatod a jogaid...stb. Erre vannak összefoglalóink, lásd a hozzászólásom alján található linkek. Igazából ezzel kéne kezdeni, hogy utánaolvasol. A te esetedben a 17/1999-es Korm. rendelet nyújt eligazítás, amely a távollévők között kötött szerződések kérdését rendezi. Ezen rendelet tartalmaz egy indoklás nélküli elállási jogot a fogyasztónak. Ha erről tájékoztattak szerződéskötéskor, akkor 8 munkanapon belül, ha nem, akkor 3 hónapon belül gyakorolhatod ezen jogodat. A visszaszállítási költségek természetesen téged terhelnek, de ha az említett feltételek teljesülnek, akkor legalább meg tudsz szabadulni az ilyen kereskedőtől, aki rád próbálja sózni a szart.
Ellenben pedig hibás teljesítés kapcsán jótállási jogaidat érvényesítheted. Én megpróbálnék velük egyezkedni, megnézném, hogy valahol a weboldalukon rendelés folyamán tájékoztattak-e ezen jogról és annak fényében cselekednék.
Azóta újabb problémával szembesültem.Hosszas töprengés után végül nem a Media Marktba vittem vissza a monitoromat,hanem elszállíttattam a ups-szel a csehországi központi szervízbe,tehát az Acerrel magam intéztem az ügyet, remélve, hogy így gyorsabban kész lesz.
Így is történt,10 nap múlva kaptam egy sms-t, hogy a monitort megjavították, feladták a címemre,és 2 napon belül megérkezik hozzám.Meg is érkezett,épp október 31-én délután, és még örültem is,hogy a négy napos szünet előtt kaptam meg.
Csakhogy kicsomagolás után kiderült (fekete műanyag fóliáva volt burkolva a doboz), hogy ez nem az én monitorom, hanem egy új. Ez még jó is lett volna, de sehol nem volt mellékelve a szervíz papírja a cseréről, és garancialevél se, csak a szokásos európai garancia, amivel Magyarországon semmire se megyek. Felhívtam az Acer ügyfélszolgálatot, hogy most mi van,és közölték, hogy örüljek az új monitornak.Kértem, hogy valami írásos nyomy legyen a cserének,a garancia miatt,de azt mondták,ne aggódjak,persze,hogy újra kezdődik,elég,hogy náluk nyilván van tartva.
Szerintem ez elég egyoldalú, hogy csak úgy minden szó nélkül cserélnek, és semmi nyoma nincs az egésznek.Nem hiszem, hogy jogszerű lenne, de kérdem én, hogy hajthatok ki belőlük egy lepecsételt garanciajegyet, ha még a cseréről sincs papírom??!
Ennyiből jobb talán, ha a kereskedőhöz visszük vissza a hibás terméket, mert ott személyesen követelni lehet a jegyzőkönyvbevételt, és csere esetén a lepecsételt garanciajegyet.
Captain Crash
2007.11.08, 12:04
No comment...majd asdf ezt is megoldja, úgyis olyan okos volt.
Clelía: A magyar garancaiajeggyel is elhajtottak nem? UPS pedig ezzel is megy
Igen, az eredeti garanciajegyet és számlamásolatot kellett a monitor dobozába tenni.Ezért is nem tetszett a külföldi javítás. Ha itt leadom a szervízbe, kérhetem, hogy írják rá az átvételi lapra, hogy "garanciajegyet átvettem".
Van fénymásolatom a garanciajegyről, és eredeti számlám, de ezzel nem sokra megyek, ha a központi szervíz nem állított ki egy papírt,hgy x gyáriszámú monitort y gyáriszámúra cserélte.Állítólag a technikus kollega néha "elfelejti" a dobozba tenni, de ez kb.olyan,mintha az autómnak "elfelejtenék" a forgalmiját visszaadni a szervízben.
Csaba_20
2007.11.09, 03:37
Nem véletlenül javasoltuk, hogy a forgalmazón keresztül intézd az ügyet, elkerülhetőek az ilyen problémák. Illetve kezelje le a forgalmazó és ne te rohangálj érte. Minden esetre bízz benne, hogy a kapott eu-s garanciás papír elegendő lesz egy újabb probléma esetén. Kérdés persze, hogy milyen garanciát is kaptál a monitorra.
asdf: Remélem ebből te is tanultál.
Újabb "fejlemények".
Ma délelőtt voltunk bennt az Auchan-ba, és érdeklődtünk, hogy van-e valami előrelépés az ügyben.
Az eladó/ügyintéző hölgy közölte, hogy nem tud mit tenni, még nem kapták vissza, és ötlete sincs, hogy mikor érkezik vissza. Hozzátette szolidan, hogy az egy hónap is szinte csoda lenne, mert volt olyan is, hogy 3-4 hónapig húzódott a monitorcsere.
Azt ígérték, hogy szerdán felhívnak(mert akkor lesz bennt az illetékes elvtárs), és akkor majd tisztázzuk a dolgokat.
Namost én ezek után nem igazán kívok élni a cserével ebben az üzletben.
Abban kérném a segítségeteket, hogy konkrétan mire hivatkozva kaphatom vissza a vételárat, mert elegem lett az egészből .
Ha szerdán nem lesz ott a monitor, akkor tovább nem kívom húzni a dolgot, és elállok a szerződéstől.
Előre is köszönöm !
Mod.: az átvételi dátum tisztázódott, így attól már nem kell taranom, hogy erre hivatkozva kezdenek el kekeckedni velem.
Mozigépész
2007.11.13, 17:33
(kiakadtam.hu @ 2007.11.12, 19:54)

Sziasztok!
Ha szeretnétek, hogy a mindennapos problémák, kiszúrások, megtévesztő akciók minél több emberhez eljussanak, látogassatok el erre az oldalra is:
http://www.kiakadtam.huÍgy talán segíteni tudjunk a civil szféra erősödését. Szóval hajrá!
ADMIN!Szerintem a felhasználót
TÖRÖLNI kellene a spam hozzászólások miatt!
Ez már
SOKK!
Sziasztok!
Megpróbálom röviden, pontokba szedve összefoglalni a történteket, hogy ne kelljen sokat olvasni.
Monitor: Samsung SyncMaster 957p, 1 év csere, + 2 év szervizgarancia, vásárlás 2004. október 20.
- Első kör: Kb. fél, vagy inkább háromnegyed éve lehetett, nem tudom, hogy hol van a bizonylat, kék és piros szellemképes lett a képernyő. Vittem a helyi garanciális szerviz képviseletébe (MOD), ahonnan vitték fel Pestre garanciális szervizbe. Kb. 1 hónap alatt sikerült visszahozniuk, elvileg megforrasztottak rajta valamiket.. A szellemkép el is múlt, de olyan szürke lett a képernyő, hogy max fényerőn is mintha ködben lettem volna, tehát még mindig rossz volt, igaz most más baja lett, de egyértelmű, hogy a "javításnak" köszönhetően. Persze ők ezt ott teszteléskor nem vették észre.. (-1 jótállási jegy).
- Második kör: Persze egy-két nap múlva vittem is vissza, mert nem ezt szerettem volna, de közben írtam a Samsungnak, hogy megérdeklődjem, hogy mi ilyenkor a teendő. Írták, hogy adnak egy számot, hivatkozzak arra, amúgy meg vigyem vissza megint, akkor majd megjavítják. ("Javasoljuk, ismét keresse fel begyűjtőhelyünket, ahonnan továbbítják a készüléket a szervizhez.") Senki nem kérdezte és nem is tudom hol kellett volna rá hivatkozni, úgyhogy gondoltam majd ha mégegyszer előfordul ez, akkor hivatkozok rá és akkor majd tudják, hogy már volt egyszer bajom. Szóltam az itteni szervizeseknek, hogy majd teszteljék le ők is, ha megjött, mielőtt átveszem, hogy nehogy még egy minuszom legyen. Röpke 1 hónap múlva ismét megjött a monitor, ezúttal az volt ráírva, hogy cseréltek benne valami alkatrészt. Hívtak a szervizből, hogy megjött, de azért letesztelik akkor.. Megnézték és ugyanolyan rossz volt, mint semmit nem csináltak volna vele. Persze -1 jótállási jegy.
- Harmadik kör: Mondtam nekik, hogy akkor nem veszem át, mert megint elvész egy jegyem a semmiért és már több mint két hónapja nincs monitorom. Azt mondták, hogy muszáj átvennem, mert ők csak szállítanak, nincs lehetőségük ellenőrizni ott a pesti szervizben, hogy jó lett-e a monitor. De miután "átvettem" rögtön újra átveszik és küldik is Pestre. Úgyhogy átvettem és ment ismét. Ezúttal ismét 1 hónapig nem volt monitorom, ami nem túl kellemes, figyelembe véve, hogy azon dolgozom otthon. Na jó, azért persze van itthon néhány 17"-os crt, de designerként a 19"-es is kevés, nemhogy a 17"-es. Tehát visszaért ismét a monitor, ezúttal már tényleg jó volt a képe, se színhiba, se fény hiba nem volt tapasztalható. Három garjegyből megcsinálták nekem, 3 hónap alatt. Persze közben írtam ismét a Samsungnak, ezúttal már volt is milyen számra hivatkoznom és ezt írták vissza: "Jelen helyzetet a szervizünk tudja megoldani, oly módon, hogy ismét visszakerül hozzájuk a készülék." Köszi!
- Negyedik kör: Néhány boldog, de gyanakvó állapotban eltöltött hónap múlva (talán három) ismét előlről kezdte a piros-kék játékot a monitor, mondhatom örültem neki.. De hát nem volt mit tenni, küldtem ismét vissza.. Másfél hónap garanciális szerviz után visszaküldték azzal, hogy "Tartós tesztelés során a hiba nem jelentkezett." Aha.. szóval hülye vagyok. Legalább az utolsó garanciális jegyet nem tépték le, így csak simán másfél hónapig várattak. Itthon persze ismét előjött a hiba két hét után, most is épp szép kék és piros csíkokon keresztül írok, mert egyelőre nem hoztam fel a 17"-est. Úgy sejtem ismét valamit csináltak vele, de mivel az utolsó garanciajegyem volt rajta, talán megsajnáltak és nem tépték le, hanem visszaküldték ezzel a szöveggel. Ha nem lenne semmi baja, még szemet is hunynék felette, de mivel ugyanolyan rossz, ismét csak a garanciához tudok fordulni, akik aztán egy hónapig ülnek rajta, aztán csinálnak vele valamit (vagy semmit) és ugyanott leszek ahol voltam, csak max. tényleg elfogynak a garancia jegyeim.
Javaslat? Van jogom a fogyasztóvédelemre hivatkozni és valami kártérítést, cserét, vagy ilyesmit kérni?
Most sietek, de elso tanacsom, hogy fenykepezogeppel, mobiltelefonnal megorokiteni a hibat, es mellekelni leadaskor. Viszont ha nincs meg minden papirod, hogy mikor adtad le, mikor adtak vissza, akkor nem tudod bizonyitani, hogy miert nem futottal meg ki a 3 evbol, remelhetoleg ez korrektul ra van vezetve a garijegyre.
(asdf @ 2007.11.16, 20:26)

Most sietek, de elso tanacsom, hogy fenykepezogeppel, mobiltelefonnal megorokiteni a hibat, es mellekelni leadaskor. Viszont ha nincs meg minden papirod, hogy mikor adtad le, mikor adtak vissza, akkor nem tudod bizonyitani, hogy miert nem futottal meg ki a 3 evbol, remelhetoleg ez korrektul ra van vezetve a garijegyre.
Heló!
Természetesen az utolsó papír megvan és a jótállási jegy is, így tudom bizonyítani, arról nem is beszélve, hogy egy barátom dolgozik az átvevő helyen és nekik is van példányuk az átvételi papírokról, úgyhogy ezzel nem lesz gond. A problémám nem is az, hogy elhiszik-e, hogy rossz, vagy hogy átveszik-e, hanem - azont a nem elhanyagolható tényen túl, hogy most megint nem lesz egy jó darabig monitorom -, a végén majdnem biztos, hogy ugyanott leszek, ahol voltam, azaz rossz monitorral, csak max garancia nélkül. Esetleg kapok másik garancia lapot (mert ilyet is hallottam), de mit érek vele, ha a monitorom még mindig rossz? Ezt játszadozhatom évtizedekig, hogy visszavitetem, "megcsinálják", aztán újra. Érdekes módon a HP-nál egy rossz CRT helyett adtak egy vadi új TFT-t. Kár, hogy a Samsung nemhogy nem ennyire nagyvonalú, mégcsak meg sem tudja javítani fél év alatt remek termékét.
Üdv,
Prompt
torma99
2007.11.21, 11:14
Csak gyorsan átfutottam a sztorit , de nem akarsz elállni a szerződéstől mivel jónéhány hónapig nem volt monitorod (ergo jelentős kényelmetlenség ért) ,v agy nem akarok elérni legalább hogy kicseréljék egy másikra? Én még anno Nokia monitorral jártam így ,amit 3ikra sikerült megjavítani, de azóta is szerencsésen működik, persze én is elgondolkozhattam volna az elálláson/cserén amikor már picit több mint 3 hónapja kellett lennem nélküle.
Remélem jól gondolom, hogy ez a lázadás ideje, nem is beszélve arról , hogyha jól néztem a monitort, ez nem is egy olcsóbb darab?
Többiek?
(torma99 @ 2007.11.21, 11:14)

Csak gyorsan átfutottam a sztorit , de nem akarsz elállni a szerződéstől mivel jónéhány hónapig nem volt monitorod (ergo jelentős kényelmetlenség ért) ,v agy nem akarok elérni legalább hogy kicseréljék egy másikra? Én még anno Nokia monitorral jártam így ,amit 3ikra sikerült megjavítani, de azóta is szerencsésen működik, persze én is elgondolkozhattam volna az elálláson/cserén amikor már picit több mint 3 hónapja kellett lennem nélküle.
Remélem jól gondolom, hogy ez a lázadás ideje, nem is beszélve arról , hogyha jól néztem a monitort, ez nem is egy olcsóbb darab?
Többiek?

Szerintem is itt az elállás ideje.
Mindenesetre javaslom, hogy ha tényleg számítógépes grafikus vagy, ruházz bele egy új 19-es LCD-be. De jól nézd meg, mielőtt megveszed...
Az elállásból meg pénzed lesz, bár lehet, hogy csak 2 év múlva, de én nem várnék rá semmiképpen... ugyanis valószínőleg egy 2 éves modellből nem fognak tudni cserélni, szóval így is, úgy is marad a pénzvisszafizetés.
Vigyázz, hogy elálláskor a vételár jár vissza, nem valami csökkentett érték: ami a számlán szerepel, az jár vissza.
Üdvözletem!
Ha gyári csomagolásból kibontás után 1 mély és hosszú karc van a kijelző közepén akkor az működési hibás termék vagy szépséghibás? A pixelek ugyanis vagy nem vagy csak torzultan látszanak a kijelzőn a karc alatt.
2007.10.24-én lett véve egy ilyen lcd monitor. Megkarcolni kibontáskor nem lehetett, mert fejjel lefelé van a csomagban. Vissza lett vive a termék a vásárlás után másnap, bontási jegyzőkönyv is lett mellékelve 2 tanúval. A nagyker meg azt mondta, hogy jó egy hónap múlva talán lesz válasz, mert tovább kell adnia a beszállítójának mivel nem müködési hibárol van szó. december 6-ra ígértek választ. Hívtam és írtam faxot a Samsung-nak, 2 hét után képesek voltak válaszolni, de véletlenül sem hívtak fel. Nekem kellett addig folyamatosan naponta emlékeztetni őket. A leírt kérésemre és kérdésemre sem válaszoltak. Helyette egy általános 3 napos csere szöveget küldtek, és az aljára odaírták, hogy nekik ennek betartására nincs ráhatásuk. azt írták, forduljak a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez.
Ez abszurdum szerintem hogy veszek egy monitort, másnap hibásan visszaviszem és másfél honapra se a pénzem se a monitorom nem látom.
Köszönettel
Captain Crash
2007.11.26, 09:34
Függetlenül attól, hogy a működési hiba, vagy esztétikai hiba, a hibát ki kell javítaniuk. A hatályos jogszabályok szerint törekedniük kell, hogy a kijavítást, ill. kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezzék. A kifogásról jegyzőkönyv kell készüljön, kijavításra vonatkozó igény esetén elismervény ellenében kell a terméket átvenniük.
A választott szavatossági (jótállási) jogod - kijavítás, vagy kicserélés - teljesíthetőségéről, amennyiben a kifogás jelzésekor nem tudnak nyilatkozni, úgy legfeljebb 3 munkanapon belül nyilatkozniuk kell.
Amennyiben ezek valamelyike nem történik meg, az szabálysértés, melyet a fogyasztóvédelemnél kell jelenteni, és a hatóság ezeket szankcionálhatja.
A törvényi vélelem az, hogy a hiba már a teljesítéskor megvolt, ellenkező bizonyításig a kötelezett a jótállási és szavatossági felelősség alól nem mentesül.
3 munkanapon belül érvényesíteni kívánt csereigény esetén a kötelezett nem hivatkozhat az aránytalan többletköltségre, hanem csereigényt kell teljesítenie, feltéve, hogy a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza. (Ez azt hiszem fenn áll.)
Kérdés, hogy milyen dokumentumokkal rendelkezel!?
A hatóság (NFH) egyéni polgári jogvitákban nem rendelkezik döntési jogkörrel, csak az esetleges szabálysértéseket szankcionálhatja, amely lehet pénzbírság is. A szerződéses jogviszonyod kapcsán felmerült jogviták eldöntésére a bíróság hivatott. Azonban a polgári per előtt érdemes a számodra ingyenes Békéltető Testületi eljárást igénybe venned.
Ezeket annyi helyen leírtuk, de senki sem olvas, csak választ vár...
Köszönöm szépen!
Elnézést hogy nem olvastam itt utána, örültem hogy a keresö kidobta ezt az oldalt. A kis forcsa csak az hogy a mai napon felhivtam a fogyasztovédelmi felügyelőséget és elmondtam röviden a problémámat, erre a hölgy elmondta, hogy örüljek ha kicserélik és menjek bele minden lehetöségbe mert nem kellene cserélniük. Azzal indokolta ezt Ő is, hogy esztétikai hibárol van szó. Ahogy irtad ez a hiba akadályozza a rendeltetés szerű használatot, tehát ez lehet az egyik kulcs.
Dokumentumjaim: számla, garancialap, garanciális átvételi elismervény (egyikre sincs irva hogy az árut sérülésmentesen átvettem).
A monitort kicserélte a Samsung... jött az email. Meg is van.
Viszont az ténleg érdekes hogy a Nemzeti Fogyasztovédelmi Hatoság megint azt mondta a telefonban, hogy mivel külső sérülés van a monitoron ezért örüljek ha adnak másikat, mert akár bíróságig is mehet a dolog.
Örülök akkor most
bye
Nos a dolog még mindig nem áll sehogy.
A múltkoriban nov. 28-át jelölték meg dátumnak. " Ha addigra nem lesz kész, akkor visszaadjuk az árát".
28-án természetesen nem jött meg a monitor, és nem hajlandóak a pénzt visszaadni, holott elismerte a hölgy, hogy megigérte a visszafizetést.
Tettem a panaszkönyvben egy bejegyzést, amiben jeleztem, hogy elállok a szerződéstől.
A beírásra azóta sem jött válasz, semmi érdemi információt nem kapok a javítás határidejéről, csak annyit, hogy ők bizony nem adnak vissza pénzt, ha fejreállok akkor sem.
Még ma délután telefonálok nekik, hogy van-e valami előrelépés a dologban, vagy sem. Ha nem, akkor írok nekik egy ajánlott levelet, (aminek a tartalmát innen "kölcsönöztem"

) .
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy eljut-e a dolog a pereskedésig, de nem sok kedvem lenne hozzá
Captain Crash
2007.12.04, 13:35
Ha elállási jogodat jogszerűen gyakoroltad, akkor fizetniük kell. A polgári peres eljárás előtt igénybe lehet venni a Békéltető Testület eljárását, amely számodra ingyenes. Ez a bíróságon is jól jöhet, hiszen jelzi, hogy te mindent megtettél, hogy a pert elkerüld, küldtél fizetési felszólítást, mentél békéltetőkhöz...
Ha a fizetési felszólításra sem reagálnak időben, akkor két út van előtted, - amellett, hogy Békéltető Testülethez fordulsz - az egyik, hogy felszámolást kezdeményezel ellenük, a másik, hogy küldesz egy fizetési meghagyás, ha azt vitatják, akkor autómatikusan perré alakul.
(orion @ 2007.12.04, 13:27)

Ha nem, akkor írok nekik egy
ajánlott levelet, (aminek a tartalmát innen "kölcsönöztem"

) .
Tertivevenyest!
Köszönöm a tanácsokat .

Azóta ott tart a dolog, hogy az ügyintéző hölgyet nem lehet elérni (szerintem letagadják) ... tegnap kb. 20X telefonáltam, de mindig épp máshol volt.
Egy szó, mint száz, megy nekik a levél (elállás+fizetési felszólítás).
(Blade @ 2007.11.23, 11:07)

(torma99 @ 2007.11.21, 11:14)

Többiek?

Szerintem is itt az elállás ideje.
Mindenesetre javaslom, hogy ha tényleg számítógépes grafikus vagy, ruházz bele egy új 19-es LCD-be. De jól nézd meg, mielőtt megveszed...
Az elállásból meg pénzed lesz, bár lehet, hogy csak 2 év múlva, de én nem várnék rá semmiképpen... ugyanis valószínőleg egy 2 éves modellből nem fognak tudni cserélni, szóval így is, úgy is marad a pénzvisszafizetés.
Vigyázz, hogy elálláskor a vételár jár vissza, nem valami csökkentett érték: ami a számlán szerepel, az jár vissza.
Sziasztok ismét!
Először is, köszönöm a hozzászólásokat, örülök, hogy ti sem amellett vagytok, hogy vigyem vissza szervizbe, hátha most tényleg megcsinálják.

Azóta felvettem a kapcsolatot a Samsunggal és írták, hogy cserekérelmem (mert azt szerettem volna) az elbírálása érdekében küldjem el a jótállási jegyet és a vásárlás dátumát igazoló számlát faxon. Természetesen ezt meg is tettem és mostanra kaptam választ, levélben..

A következőt írják:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérésével és levelének áttanulmányozása után az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni.
Sajnálattal kell közölnünk, de a cserével kapcsolatos kérelmét nem áll módunkban teljesíteni.
A Samsung Zrt Központjában szerviz tevékenység nincs. A meghibásodotott termékeink javítását és cserekérelmek elbírálását szerződött szerviz partnereink végzik. Amennyiben a meghibásodott készülék valamilyen okból nem javítható, vagy a javítási igénynek a készüléktől független oka van, a szerviznek egyeztetni kell az illetékes Samsung kapcsolattartóval és a Samsunggal kötött szerződés szerint kell eljárniuk. Szervizünk (HRP Szerviz Kft 1133 Budapest Véső u. 7. T.: 452-4670) tájékoztatása szerint a készülék a műszaki előírásoknak megfelelően működik, így nem indokolt a készülék cseréje.
Megértését köszönjük.
Tehát azért nem akarják kicserélni, mert nem az ő feladatuk és amúgysem hiszik el, hogy rossz, mert azt mondta az a szerviz. (Ezt az utóbbit, tehát hogy a szerviz szerint jó, persze megírtam a Samsungnak is, úgyhogy nem értem miért lepődtek meg, hogy ők azt mondták, hogy jó.)
Az első kérdésem, hogy vajon miért kellett nekik elfaxolni a papírokat, és minek kérdezték meg az említett szervizt monitorom állapotáról, ha úgysem ők döntenek az ügyben?
A második pedig az lenne, hogy vajon azt hiszik, hogy viccből levelezek velük egy olyan hibára hivatkozva ami nem is létezik? Nagyon jól tudják (és remélem sejtik, hogy én is tudom), hogy könnyen kideríthetnék, hogy kamuzok-e, azzal, ha bekérik a monitort vizsgálatra. Hiszen épp a szervizzel van bajom, hogy nem tudják megcsinálni a monitort, ráadásul azt állították utoljára, hogy nincs is baja.. Akkor miért őket kérdezik meg, hogy az rendben van-e? Azért kértem a cserét, mert abban a szervizben nem bízom, amelyik negyedszer sem tudta megjavítani, és így átléptem a jelentős kényelmetlenség határát. De ezt imádom ebben a rendszerben, hogy ha a szervizes azt mondja, hogy az a monitor jó (mert mondjuk színvak és nem látja, hogy piros és kék csíkok vannak rajta), akkor én nem tehetek semmit, mert ő tudja jól. Szóval kérhették volna inkább, hogy vigyem be, ha nem hiszik el nekem, de ne a szervizt kérdezzék könyörgöm..
Mitévő legyek szerintetek? Hogy működik ez a szerződéstől való elállás? Felhívjam esetleg a szervizt megkérni őket, hogy nyújtsák be ezt a bizonyos cserekérelmet, vagy szerződéstől való elállást? Esetleg küldjek a Samsungnak képeket a monitor csíkosságáról (nem mintha úgy vélném, hogy azt bizonyíték értékűnek ítélnék)?
Mellékesen csak remélni tudom, hogy ez nem egy szabvány levél, amit mindenkinek kiküldenek, mert nem elég, hogy következetlen, még nyelvtanilag is hagy maga után kívánnivalót (az utolsó mondatban az a "készülékes" szóismétlés nagyon durva, plusz nem tett a levél írója az írásjelek után space-t, ami megintcsak elég alap lenne

).
Szia,
az enyém is ugyanezt a zúgást csinálja (930BF), csak már rég kezdte, és nemrég el is romlott...
Mégpedig úgy, hogy a DVI bemenet nem működik.
Most készülök vele a szervízbe, te hová vitted?
Tom
(Zag @ 2007.10.18, 21:25)

Kedves Fórumtársak!
Segítségeteket kérném a következő ügyben. Két hete vettem egy Samsung 19" LCD monitort egy számítástechnikai boltban. Használat közben vettem észre, hogy nagyon furcsa elektromos zúgást ad ki
Zag
Visszavittem oda, ahol vettem, és ők küldték tovább a szervízbe. Szerintem nézd meg a Samsung magyarországi weboldalán, hol vannak szervízek, és nyugodtan vidd be a legközelebbibe, szerintem ez a legegyszerűbb megoldás.

(tom32 @ 2007.12.11, 19:32)

Szia,
az enyém is ugyanezt a zúgást csinálja (930BF), csak már rég kezdte, és nemrég el is romlott...
Mégpedig úgy, hogy a DVI bemenet nem működik.
Most készülök vele a szervízbe, te hová vitted?
Tom
(Zag @ 2007.10.18, 21:25)

Kedves Fórumtársak!
Segítségeteket kérném a következő ügyben. Két hete vettem egy Samsung 19" LCD monitort egy számítástechnikai boltban. Használat közben vettem észre, hogy nagyon furcsa elektromos zúgást ad ki
Zag
Újabb fejlemény.
Ma hívtak telefonon, hogy kész a monitor (röpke két hónap alatt).
Mivel már írásban is elálltunk a szerződéstől, így gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán átvegyem-e, vagy majd a bíróság eldönti, hogy mi legyen.
Arra jutottam, hogy elmegyek, és elhozom, mert nem hiányzik még több hónapos várakozás.
A monitort átvétele után kiderült, hogy a jótállási jegybe semmit sem jegyeztek be.
Sem azt, hogy mi volt a baja, sem azt, hogy mettől-meddig volt szervízben, sem azt, hogy jótállás ideje meghosszabodik.
Felajánlottam, hogy otthagyom a jótállási jegyen (persze valakivel aláiratva, hogy átvette), és pótolják a hiányosságot, mert (állítólag) csak a szervíz jegyezheti be a jótállásra ezeket a dolgokat.
Erre nem volt hajlandó az ügyintéző úriember.
Így a monitor ottmaradt. Azért ennyire ne vegyenek már hülyére.
Mostmár tényleg nem tudom, hogy mitévő legyek, mert a készülékre szükségem van, de annyira nem, hogy minden jogomat (?) semmibe vegyék.
Magyarország 2007

Mod: előkerült az áruház igazgatója, és sikerült végül megegyezni vele, hogy pótolják a papírokat.
Aki teheti ne vásároljon komolyabb műszaki cikket az Auchanban.
The end.
virágocska
2008.01.10, 16:34
Megtörtént velem az a dolog amibe szerintem már mindenki beleesett Monitor elromlás!Xerox márkájú monitorom van amire 3 év garanciát kaptam a vásárláskor.Két éves lett december hónapban és egyik percről a másikra eltünt róla a kép és utánna egy jó öt perc múlva súgó-zúgó recsegő hangot adott ki. 2007.December 8-án visszavittem oda ahol vettem mivel még garanciás át is vették megnézték ott is ugyanazt a hangot adta ki mint nálam.azt mondták elküldik másnap a szervizbe.Mi másnap vagy harmadnap már nem tudom felhívtuk a szervízt hogy megérkezett e de azt mondták nem.teltek múltak a hetek a két ünnep között bementem,hogy ugyan mégis mi a helyzet a monitorral de csak himültek hámoltak hogy ha ott valami alktrészre kell várni akkor még hetekbe telhet!Kérdem én ha én evvel dolgoznék itthon,és mondjuk ez lenne a fő állásom akkor ki fizetné meg nekem azt a pénzt amitől én elesek mert ugyanis azt mondták hogy cserekészüléket ők nem tudnak biztositani!Na most én bementem a múlt hétvégén érdeklődni és azt mondták hogy talán a jővö hét elején már küldi a szerviz/egy hónapja már nincs monitorom/És akkor most a hét elején is bennt voltunk és azt mondták nem jött a szervizből a monitorom majd nézzek be pénteken és akkor talán de ez nem 100%
Nem tudom mit tegyek márvagy tulajdonképpen hogyan mükődnek ezek a dolgok de ugy tudom 15 nap vagy max.30 nap a javitási idő nem?Főnökkel nem lehet beszélni telefonszámot nem adnak de személyesen sem lehet
(virágocska @ 2008.01.10, 16:34)

Nem tudom mit tegyek márvagy tulajdonképpen hogyan mükődnek ezek a dolgok de ugy tudom 15 nap vagy max.30 nap a javitási idő nem?Főnökkel nem lehet beszélni telefonszámot nem adnak de személyesen sem lehet

Igen, az eladónak törekednie kell a termék lehetőleg 15 napon belüli, a vásárlónak jelentős kényelmetlenség okozása nélküli javítására vagy kicserélésére. Részletesen megtalálod ennek a portálnak az általános részében.
Azt javaslom, menj be a boltba, és közöld velük, hogy ha 3 nap múlva nem lesz monitorod, hivatalosan is bejelented az elállást a szerződéstől. Mondd el nekik, hogy ez neked munkaeszköz, és nem csak jelentős kellemetlenséget, hanem anyagi veszteséget is okoz, hogy megszegik az adásvételi szerződést. És hogy téged nem érdekel, miért nem javították még ki, neked monitor kell, nem magyarázat.
Ha nem rendeződik, vagy kötik az ebet a karóhoz, akkor beírsz a vásárlók könyvébe: beleírod, hogy mikor hoztad vissza nekik, elismerték a hibát, és hogy a mai napig nem javították vagy cserélték ki, ezért elállsz a szerződéstől és követeled a vételár visszafizetését. Megadhatsz egy számlaszámot is, ahova 8 napon belül utalhatják. De reméljük erre nem kerül sor: a vásárlók könyve emlegetésétől általában sokkal kooperatívabbaká szokak válni...
Arra is készülj fel, ha esetleg arra hivatkoznak, hogy csak 1 év a kötelező garancia. Ugyanis 2 év kötelező jótállás az első év után is van, ami alatt ugyan neked kell igazolnod, hogy a hiba a termék minőségéből ered, nem a helytelen használatból, de ezt már elismerték, amikor átvették javításra, szóval ezzel nem takarózhatnak.

Igen. Még annyit, hogy ne fogadj el értékcsökkent árat, mert a vételárat kötelesek visszaadni; levásárlást szintén nem vagy köteles elfogadni: ezt rád bízom, de én nem akarnék szerződéses kapcsolatban lenni egy olyan céggel, aki már egyszer packázott velem.
virágocska
2008.01.11, 15:23
köszönöm a segítséget!ma bementünk és csodák csodájára kész lett,úgy néz ki csak durva hozzáállással lehet elintézni egyes dolgokat
(virágocska @ 2008.01.11, 15:23)

köszönöm a segítséget!ma bementünk és csodák csodájára kész lett,úgy néz ki csak durva hozzáállással lehet elintézni egyes dolgokat

Örülök hogy naggyábl konfliktusmentesen megoldódott.
Az, hogy a bolt hogy áll a dolgokhoz semmiképpen sem az LG-t hanem az eladót minősíti szerintem...
Sziasztok.Én is egyetértek azzal h ien esetekben a bolt a hibás,nem pedig a gyárto.Nekem 4éve van LG-m és hibátlanul működik...
A helyezt a következő. Vettem egy LCD monitort 2007.12.18 az Extreme digital -tól (az hogy ez mekkora hiba volt, ne menjünk bele)
Kb 1 hónap használat után ha állítgattam a fényerőségget illetve a színhőmérsékletet akkor a monitor bal oldalán egy 10 cm-es csíkban sötétebb a kép. Mindennapi használatban nem bosszant, de zavaró jelenség. Mivel garanciális a készülék, gondoltam futok egy kört, hátha javítható. Más problémám nincs a készülékkel teljesen meg vagyok vele elégedve. Edigital felhív, ő megdja hogy vannak LG szervizek (ügyfélszolgálat gyorsasága teljesen jó). Mivel veszprémi vagyok, így írány a legközelebbi Székesfehérvári szerviz. Ott leadtam, papirozva, dátummal minden.
Szólnak 1 hét múlva, hogy sajnos nem lehet javítani a készüléket így ki fogják cserélni. Hát rendben. Megérkezik a készülék, egyik ismerősöm pont akkor ott volt, megkértem ugorjon már be érte. Elhozza.
meglepetés1 : az eredeti általam leadott csomagolásban van az eszköz.
meglepetés2 : pixelhibás és iszonyatosan zavaró
Munkalapot megnéztem ez van ráírva:
' bejelentett hiba leírása: LG L1953 LCD monitor magasra van állítva a színhőmérséklet, szélén 10 cm sötét csík látható, fehár háttérben
A javítás leírása: Készülék javítása cserével. (SWAP) Az új ktípus: L1953TR, gyáriszám: 706... (az általam vásárolt eszköz 707... gyáriszámú és L1953S típusú)
Kiállítottak egy új LG jótállási jegyet immár az új termékre, amiről egy ellenőrző szelvény van levágva, és a vásárlás napja a 2007. 12. 18
Kérdéseim:
1. ha nem javítható és cserélni kell, miért egy régebbi típust kapok, ami a szerviz szóbeli tájékoztatása alapján kb ugyanolyan korú?
2. miért nem teljesen új készüléket kapok, mondjuk ugyanolyan típusút? nem véletlenül választottam ki pont azt és nem egy hasonlót
3. azon kívül hogy telefonálgatok mit tehetek, mi a kötelezettsége a szerviznek, és a forgalmazónak ilyen ügyben?
4. LG ügyfélszolgálat szerint ilyen esetben új készülék amit a polcról vesznek le.
5. hivatalos, tértivevényes levélként ez lküldjem valahova, vagy elég ha pl az extreme digital-al e-mailben kommunikálok erről?
amit én akarok. egy jól működő monitort. adjanak egy újat, ugyanolyan típusút, vagy ha ilyen nincs, akkor majd én megmondom milyet kérek és ha többlet van természetesen kifizetem. Mik erre az esélyeim?
válaszotokat, ötleteket és segítségeteket előre is köszönöm!
Captain Crash
2008.05.09, 07:56
Az első és legfontosabb, hogy kicserélni csak ugyanolyan új termékre lehetséges, értelemszerűen egyoldalú szerződésmódosításra nincs módja a kötelezettnek vagy akár annak teljesítési segédjének (a szerviznek). Tehát más termék nyújtása a meghibásodott helyett csak akkor lehetséges, ha azt a szerződő felek egyező akarattal módosítják. A te esetedben a kicserélés során ez már csak azért sem történhetett meg, mert nem te mentél a monitorért, így hiányzik az egyező akarat.
Fáradj be a kötelezetthez, és mondd el neki, hogy a hibás monitorod helyett kaptál egy másfélét, ráadásul szintén hibásat és, hogy cseréljék ki, olyan típusúra, újra és hibátlanra.
1. Miért hozta el az ismerősöd, ha egyszer nem ugyanolyan?
2. Azért, mert az ilyet alapból el sem szabad hozni, és tanuld meg, hogy akit magad helyett küldesz, azt is felvilágosítod, ha másról nem is, de arról, hogy hívjon fel.
3. A telefonálgatáson kívül személyesen is és tértivevényes levélküldéssel is intézheted az ügyet. A kötelezett és annak megbízottja (jótállási jegyen szereplő javítószolgálat), azaz a kötelezett teljesítési segédje is a szerződésszerű állapotot kell visszaállítsa. A szerződésszerű állapot ugyanolyan, hibátlan új monitor nyújtását jelenti és nem mást.
4. Akár így gondolja az LG, akár nem, hibás teljesítésnek nem orvoslása hibás, más termék nyújtása, tehát a kicserélés új, ugyanolyan készülékre nem történt meg.
5. E-mailen ne kommunikálj, először is nem bizonyító erejű, másodszor pedig, tértivevényes levéllel is beszélgethetsz velük, de elárulom: k*rva lassú, személyesen a legjobb ilyet intézni. Egyrészt a monitor, melyet adtak leadható náluk, másrészt, ha nézeteltérés van, akkor azt a vásárlók könyvébe tett bejegyzéssel rögzíteni lehet.
Egy dolgot azonban ne felejts el, elég rossz ötlet volt elhozni a hibás, másmilyen terméket, még ha azt a haverod is tette. Biztos elő fog jönni, hogy de azt te elfogadtad. Ilyenkor két dologgal védekezhetsz, az egyik, hogy joghatás kiváltására alkalmatlan akaratnyilatkozattal szerződést módosítani nem lehet, te pedig ilyet nem tettél, a másik, hogy a kicserélt készülék is hibás, tehát szerződésszegését a kötelezett mindezidáig nem orvosolta, s megpróbál rádsózni ez hibás készüléket, melyet te nem fogsz hagyni.
következő a történet következménye. szervizt nem is akartam felhívni, mert ha a munkatársuk akié az ügy (neve is rajtvan amunkalapon) tuti nem fog mást mondani
telefon az extreme digital-nak. szerviz osztályon készségesen segítettek, de azt javasolták, hogy a szervizbe vettem át a javítottat, tehát elsődlegesen ott kellene a jogaimat érvényesíteni, de ha csere akkor csere és nem másik használt pixelhibás.
következő lépésben elhívtam az LG szerviz számát, ahol elmondtam mi a problémám, ügyéfszolgálaton korrektül fogadták a hírt, megadtak egy e-mail címet, hogy oda írjam le. elküldtem, kb 3 órára rá, hívtak az LGtől, hogy arra jutottak hogy csere lesz, és ha kedden be tudok menni, akkor átadják a csereigazolást (amire a extreme digital szerviz már kiadja az új készüléket).
remélhetőleg minden gond nélkül lezáródik az ügy. egyedüli hunyó egyenlőre a székesfehérvári albacomp szerviz volt...
ha lezárul azt még leírom majd. remélem pozitív lesz a végeredmény
Captain Crash nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat, sokat segített, hogy tudtam mire hivatkozom, így igazából nem adtam nekik más lehetőséget csak a cserét
A gyari szamokbol arra kovetkeztetek, hogy nem feltetlenul uj keszuleket kaptal cserekeszulekkent, hanem egy valaki altal beszallitottat.
Egyebirant a Captain altal irtakhoz meg hozzatennem, hogy -ha jo monitort kaptal volna-, jobban jartal volna a tr-rel, hisz' azon figyel egy bonusz dvi csatlakozo, ami a tieden nem volt. Harmadreszt pedig az lg az elso 3 napban teljes pixelhibagarancias (egyetlen subpixelre is cserelnek), ergo ezt az atvetel utani 3 napban azonnal vissza is dobhattad volna nekik. Vegul pedig az LG szerviz (legalabbis pesten) nem cserel, hanem csereutalvanyt ad. Ha ott helyben cserelnek, en ott disznosagot sejtek... (de fenntartom, videken lehet, hogy ,mashogy van) Igaz, pesten is van egy szerviz, ahol neha eluszott, alkatreszre varo monitort csereltek masera, ami frissen lett bevive, es pikkpakk javitottak, de oda nem vittem tobb monitort soha

Azt viszont nem ertem, hogy egy tavaly evvegi tortenetben miert most akarsz lepni valamit?
(asdf @ 2008.05.09, 18:24)

A gyari szamokbol arra kovetkeztetek, hogy nem feltetlenul uj keszuleket kaptal cserekeszulekkent, hanem egy valaki altal beszallitottat.
Egyebirant a Captain altal irtakhoz meg hozzatennem, hogy -ha jo monitort kaptal volna-, jobban jartal volna a tr-rel, hisz' azon figyel egy bonusz dvi csatlakozo, ami a tieden nem volt. Harmadreszt pedig az lg az elso 3 napban teljes pixelhibagarancias (egyetlen subpixelre is cserelnek), ergo ezt az atvetel utani 3 napban azonnal vissza is dobhattad volna nekik. Vegul pedig az LG szerviz (legalabbis pesten) nem cserel, hanem csereutalvanyt ad. Ha ott helyben cserelnek, en ott disznosagot sejtek... (de fenntartom, videken lehet, hogy ,mashogy van) Igaz, pesten is van egy szerviz, ahol neha eluszott, alkatreszre varo monitort csereltek masera, ami frissen lett bevive, es pikkpakk javitottak, de oda nem vittem tobb monitort soha

Azt viszont nem ertem, hogy egy tavaly evvegi tortenetben miert most akarsz lepni valamit?
igen a gyári számból én is arra következtettem hogy régi használt (pl pixelhiba miatt visszadobott) készülékről van szó amit adtak.
plusz csati nekem is egyből feltünt a hátoldalon

. pixelgarancia cserét én is mondtam erre a szerviz azt válaszolta hogy ez nem új készülék és a gari jegyen meg amúgy is az van hogy a vásárlás időpontja 2007.
azért csak most léptem ez ügyben mert az eredeti készülékben a hiba most jött elő (illetve én most vettem észre).
A csere nem egyből volt, hanem 10 napra rá, a szerviz azt mondta, hogy küldenek nekik egy másikat és azt tudom majd átvenni náluk.
elméletileg kedden megkapom a csereutalványt. remélem semmi gubanc nem lesz
csaby89
2008.05.10, 09:55
Üdv mindenkinek
Szintén LCD monitorral kapcsolatban lenne kérdésem.
Kb. 1 vagy másfél hónapja elromlott a monitorom(Benq monitor) és visszavittem a boltba ahol vettem(még garanciális volt).Ők felküldték Pestre a szervízbe és még azóta is ott van. Az lenne a kérdésem,hogy:lézezik-e olyan jogszabály amely egy bizonyos határidőt szab az ilyen garanciális készülékek megjavitására? Vagy ha egy bizonyos időn belül nem csinálják meg akkor újat küldenek.
A válaszokat elöre is köszönöm.
Captain Crash
2008.05.11, 08:44
Ezeket leírtuk ezerszer, olvass kérlek:
újabb fejlemény.... gondoltam hogy ennyire nem lehet egyszerű...
szóval a szervizben a következőt mondták: megkapták az LGtől az engedélyt, hogy a csereutalványt kiállítsák, de mivel ez swap csere volt, így fel kell küldenem ajánlott levélben az igazolást, és egy másolatot a vásárláskor kapott számlával, és az LG fog engem kártalanítani, valószínüleg (szervizes szerint 99%ban), hogy az eredeti ár visszatérítésével.
hozzáteszem, én ezzel jól járok, ha tényleg visszatérítik, hiszen december óta változtak az árak. kérdésem, hogy szokott ilyet csinálni az LG vagy gyanakodjak (alapvetően már kezdek semmit sem elhinni elsőre...)?
Captain Crash
2008.05.14, 14:19
Jogszabály szerint ha sem kijavítani, sem kicserélni nem tudja a kötelezett, akkor a fogyasztó gyakorolhatja a második körben őt megillető jogokat. Második körben a fogyasztó árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerződéstől.
Az elállás jogilag olyan helyzetet teremt, mintha a szerződést meg sem kötötték volna, a már teljesített szolgáltatások visszajárnak. A teljesített szolgáltatás a fogyasztó részéről a vételár megfizetése, tehát az jár vissza.
Ez állandó vita, hogy de azóta a termék értéke csökkent, azonban a szerződést kell nézni, s a törvényt. A törvény pedig kimondja, hogy sem kicserélés, sem elállás során a dolog azon értékcsökkenését nem vagy köteles megfizetni, amely rendeltetésszerű használat következménye.
boooooo
2008.06.06, 21:02
Sziasztok!
A problémám a következő. 2008. május 30-án vettem a párommal 2db Samsung 223BW monitort.a Lényeg nem is,ez,hanem hogy mindkét monitor 2 pixelhibával rendelkezett.Élve a Samsung 3 napos pixelhibacseréjével,visszavittük még a három napon belül a 2 monitort.Azt mondták még azon a héten megjön a Samsung véleményezése a monitorokról,hogy valóban pixelhibásak-e.A Samsung elismerte a hibát,mi pedig kaptunk 2 új ugyanilyen 223BW típusú monitort a bolttól.Kértük a boltot hogy ott helyben átvizsgálhassuk a monitorokat.Párom ezt meg is tette,és akkor ott egy monitor szintén pixelhibás volt,így azt cserélték rögtön,így az ötödik monitort kaptuk már kézhez.De miután hazajöttünk,átnéztük újra, meg újra a monitorokat még,és ma találtunk mindkettőn pixelhibát,mégpedig 3 db-ot.
A kérdésem az lenne,hogy élhetek-e azzal a jogommal jelen esetben,hogy visszakérjem a vételárat?Utánajártam a törvényes kereteknek,de nem vagyok benne biztos hogy ez valóban lehetséges-e.
Javítás ugyebár nem lehetséges jelen esetben,csere azonos típusra már történt,de mivel 5 monitor is hibás volt,így úgy érzem, jogos a csalódásom ebben a típusban,de a következő lépés az lenne,hogy más típusra cserélek.Amire viszont cserélnék,az mind sokkal drágább,mint ezek a monitorok.A kérdésem tehát az hogy kötelezhet-e ekkor az eladó arra,hogy ráfizetéssel,vegyem meg azokat a monitorokat,vagy elállhatok a szerződéstől és visszaigényelhetem-e a vételárat? (a 3 nap még nem telt le,holnap mindenképp visszaviszem ezt a két monitort is)
Captain Crash
2008.06.08, 07:59
Szerinted az eladó egy már megkötött, érvényes adás-vételi szerződés hibás teljesítése után még kötelezhet bármire is? Ő az, aki a szerződést megszegte, aki jelenleg hibásan teljesít, érvényesítenie kell a jogaid, amelyek ezesetben a kicserélés lehet.
Elállni a szerződéstől akkor lehet, ha nem tud ugyanolyan, új, és természetesen hibátlan készüléket adni a hibás helyett. Ez jelen esetben nagyon úgy néz ki, hogy így van, de én mégegyszer megpróbálnék cserét érvényesíteni, de mostmár el nem jönnék úgy, hogy nem nézem át tüzetesebben a monitorokat. Esetleg szakembert is megkérnék az ismerettségemből, hogy segítsen. Léteznek olyan programok, amelyekkel a pixelhibák és a monitorhibák kimutathatóak.
Olyat, hogy levásároltatás a jog nem ismer, tehát erre kötelezni sem lehet senkit. Olyan azonban előfordulhat, hogy egyező akarattal szerződést módosítotok, például egy másmilyen típusra. Ezesetben viszont csak akkor szabad belemenni az alkuba, hogyha az kedvező. Ha kedvezőtlen, például nem a vételár van alapulvéve a másmilyenre történő csere esetében, akkor én biztosan elállnék.
Minden kicserélés jegyzőkönyvezve lett?
boooooo
2008.06.08, 21:08
lett jegyzőkönyv készítve.
A monitorokat átnéztük a boltban,tesztprogrammal,de ott nem vettük észre őket,lehet azért mert rosszak voltak a fényviszonyok.Itthon átvizsgálva azonnal megtaláltam mindet...
A szervízes emberke nagyon kötözködött,ő olyanokat magyarázott hogy a fehér háttéren fekete pixel az nem pixelhiba,csak sötétebben világít a pixel.Érdekes,a Samsung mégis elismerte a hibát.
Végülis szerencsénkvolt mert épp akkor bejött a fönök,amikor ott voltunk és látta mi a helyzet,meg hogy már az ötödik monitor a hibás így azonnal mondta is a szervízes emberkének,hogy adják vissza a pénzt...
Alapjában véve az eladók és a főnök rendesen álltak hozzá a dolgokhoz,csak a szervízes emberke próbálja minden esetben átverni az embert...és bemagyarázni,azt hogy az nem úgy van,pedig defíníció szerint igen...
no jó,ez a típus felejtős,más fajtát fogunk venni majd.
Igazából szerencsétek volt, mert bizonyos számú pixelhiba nem szokott hibás teljesítést jelenteni. Persze ha erre a Samsung garanciát vállal... akkor telejsítsen is megfelelően.
Egyébként nekem is, meg két havernak is pontosan ilyen monitorunk van, és mindegyiken van pontosan 1 szubpixelhiba... de minket nem zavar: én szökőévente csak 1* veszem észre, pedig már tudom, hol van...
boooooo
2008.06.09, 15:09
igen,csak az a baj,hogy ezeket ajándékba szántuk az öcséinknek ballagásra,így nekünk pláne fontos volt hogy hibátlan monitorokat kapjunk.
de amúgy is zavart volna engem is,ha saját részre lett volna.a Samsung vállalta ezt,3 napos pixelgarancia,bármilyen hibára,így persze csak az lett volna a baj,hogy meddig játszuk az oda-vissza furikázást,míg végre talán hibátlan terméket kapunk.
ma már 2232bw-vel tértünk haza.meseszép.

a boltba nem voltak igazán jók az átnézési lehetőségek,így itthon marad még egy átvizslatás.remélem ez jó széria.