Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Donna Panna
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vendéglátás / Idegenforgalom
TheElf
Az alábbi üzenet két rendelés után a donna panna vendégkönyvébe is bekerült, gondolom itt is tanulságos olvasmány:

Akad bőven más probléma is:

1. A regisztrációnál célszerű lenne, ha lennének adatvédelmi elvek. + regisztráció törlése

2. A vendégkönyvnél nem célszerű az email címeket közzétenni. (weblapot kérésre viszont illik, legalábbis kedves gesztus)

3. Az online rendelésnél a szállítási költséget fel kell tüntetni, ha a rendelést enélkül igazolják vissza, akkor az jogszabályt sért. Előző rendeléskor jeleztem, azóta illett volna javítanai, vagy visszajelezni. Mivel nem nagyon tudok elérhető "vásárlók könyvéről" maradt ez a hely az ismételt észrevételre + a fogyasztovedelem.com. (Ha nem változtattok, rendel majd az FVF)

4. A megrendelt fanta nem tudom, hogy lett más márkájú üdítő. Megjegyzem, engem csak zavar, és bánt (nem ugyanaz a minőség), de akad akik bizonyos adalékanyagokra alergiásak, az ő érdekeiket kifejezetten sérti ez.

5. Hogy az ételekről nincs megfelelő leírás az külön bosszantó: Ha tudom, hogy a cipóban sült csülök nem cipóban sül, hanem pizzatésztában, és lecsós változat, nem is hasonlít igazán sült csülökre (ugyanis max a zöüldségek levében tocsogva megfőtt a csülök, arról, hogy sült csülök lenne...) akkor eszem ágában sincs megrendelni. Ahoz képest, hogy viszonylag drágább étel elég szerény adag is.

6. Szép, szép az étlapon a csirékből vagy pulykából, stb., de a rendelésnél nem árt, ha konkrétan lehet választani és nem kell mindenhol begépelni mit is szeretnénk.

7. Nem árt tudni mi a különbség a gyümölcslé, és a gyümölcsital között. A 4. pont megtapasztalása után meg kell mondjam, külön figyeltem erre.

8. Ha jól tudom házhozszállítás esetén kötelező a blokk / számla / nyugta. Itt a kockásfözetből kitépett lapra kézzel felírt adatok NEM elegendőek.

9. A cég bizonyos adatait MINDEN házhozszállítás, online kereskedelem, stb. esetében KÖTELEZŐ feltüntetni a weblapon. A "feltöltés alatt" nem megfelelő.

10. Ha megrendelő nevét felírjátok, akkor illene figyelni, hogy helyesen tegyétek, egy apró elírás is udvariatlanság, és ennyi hiba után azt éritek el vele, hogy a fogyasztó nem sokáig lesz megértő, a fogyasztóvédelem pedig még annyira sem.

Bízom benne, hogy a különböző internetes fórumokon nem csak a két rendelés során szerzett negatív tapasztalatokról, hanem a hibák kiküszöbölésére tett lépésekről is beszámolhatok, bár elég sokat kell tennie a cégnek ahhoz, hogy a két negatív tapasztalat után ismét rendeljek innen.

Ugye nem igazán tetszik, hogy se nem cipóban, se nem sült a cipóban sült csülök, a pizzásdobozbe belekerülő adag (jelzi mennyire nem cipóról van szó) bizony nem tölti meg a doboz felét se (de harmadát se...) jelzi az adagot, hogy tocsog a lecsó levében: Jelzi nem sült itt semmi. Megmondom őszintén kiváncsi vagyok a folytatásra: próbálják helyrehozni a hibákat, és visszanyerni a vásárlókat, vagy esetleg a megfelelő válasz hibája miatt komolyabb bejelentésekre is sor kerül + más fórumokon a minőségi probléma megemlítésére. Ahogy látom a netes vendgékönyvet a napokban másnak is volt panasza rájuk...
FVF
Korrekt!
TheElf
Mire számíthatnak, ha ezeket az észrevételeket a főfelügyelőség is megteszi hivatalosan? smile.gif
Captain Crash
Bizonyára az üzemeltők nem tudnak róla, hogy személyes adattal való visszaéléssel a Btk. 177/A. §-ának (1) bekezdése szerint aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, b.) az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, c) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Valamint a Btk. 177/A. §-ának (2) bekezdésének értelmében a büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott cselekményt hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan haszonszerzés végett követik el. A Btk. 177/A. §-ának (3) bekezdése értelmében a büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges személyes adatra követik el.”

És valószínüleg azt sem tudja, hogy 2004. január 1.-től az Adatvédelmi Biztos hivatalból is eljárhat a jogsértők ellen.
FVF
Számszerüsíteni nem tudom, de szabálysértési, minőségvédelmi, fogyasztóvédelmi és APEH-es szabálysértési bírság is kiszabható az ügyben.
Captain Crash
Tegyétek meg! Aztán hívjatok meg egy kólára! rolleyes.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.