Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
álszú
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
mária
Tisztelt FVF!

2004. január végén vásároltam egy sarokülő garnitúrát.
A problémám a következő: felételezésem szerint házicincér, vagy kopogóbogár "zabálja" az ágy fa részét. Állandó rágásra lettem figyelmes, először szúra gyanakodtam, de utánanéztem, milyen kártevőről lehet szó... álszúként említi a szakirodalom.
A garancia már lejárt, de biztos vagyok benne, hogy már így vásároltam meg a sarokülőt. Ezt támasztja alá, hogy az egyetlen oka annak, hogy ez a kártevő még nem támadta meg a szobában lévő többi fa anyagot (szekrény, parketta, asztal stb.) az, hogy "be van zárva", még nem sikerült kirágnia magát onnan.
Amennyiben erre sor kerül, veszélybe kerül minden fából készült tárgy a szobában...
(Egyébként 100 %, hogy abban van a kártevő, ugyanis a garnitúra ezen részét többször kivittem a szobából, hogy megbizonyosodjak róla.)
Egy ismerősöm szerint régen ilyen esetben a garancia lejárta után is térítésmentesen kicserélték a bútort.
Ez igaz? Van erre lehetőség?
Ha nincs, mit tehetek?

Segítségét köszönöm:
Mária
mária
Nem tud nekem senki segíteni? crybaby.gif
Joooe
Kedves Mária!

Szavatosság alapján van lehetőség reklamálni a vásárlástól számított 3 éven belül, de ehez önnek (neked smile.gif ) kell bizonyítani, hogy ez a fenevad már vásárláskor benne lakott...
mária
Köszi a reagálást, Joooe!
Captain Crash
Ilyesztően hangzik, és hogy értve rágásra lettél figyelmes? Csámcsog és böfög is? laugh.gif

Viccet félretéve, szakértői véleménnyel tudod és kell is alátámasztani az igazad, keress fel egy szakértőt, vagy kérj vizsgálatot az FVF-től akár!
FVF
Hát ebben az esetben nem lesz könnyű. Ha az üzlet nem segít a reklamáció megoldásában szerintem hívj egy szakembert, aki ezeket a kártevőket ki tudja írtani, fertőtlenít. Ennek a költségeit utólag megpróbálhatod ráverni a forgalmazóra, de ennek bizonyítása nagyon nehéz lesz. Egy bíróság sem tekinti bizonyító erejűnek, ha "szerinted" már benne volt vásárláskor. Ettől még persze lehet igazad, de továbbra sem látom át, hogy miként lehetne ez bizonyítható. Még akkor sem egyértelmű, ha egy vizsgálat alátámasztaná, hogy a raktárjuk szuvas.
mária
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.