Vettem egy LG házimozi rendszert, ami az mp3akat fura, kattogó zaj keretében játsza le, fimmel ill. audio cdvel nincs gond. Az mp3 cdk a kézikönyben leírtaknak megfelelő specifikációkkal lettek ellkészítve.
Szervízbe lett küldve, ahol megállapították a hibás alkatrészt, majd rendeltek egyet, hogy kicseréljék. Vissza csak egy faxot kaptak, miszerint a lejátszó csak 192kbps minőségű mp3-akat tud lejátszani, holott ez egyrészt nem igaz (lejátszik nagyobbat is), másrészt a kézikönyben max. 320 van írva, harmadrészt pedig egy ugyanilyen típusú készülék nem hibáz.
A Micro-Vox, mint mo-i forgalmazó nem hajlandó a kérdéses alkatrészt, ill. az egész készüléket cserélni.
Mi a teendő?
Ez eléggé szakmai kérdés. Amennyiben mindent előírásszerűen csináltál, és mást igértek, mint amit a gép tud, akkor - amennyiben jótállás is van még - ki kell javítani vagy cserélni. Amennyiben egyiket sem teszik meg, kérni kell, hogy küldjék be szakvéleményt kérve a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségre.
Minden a kézikönyv szerint lett csinálva. Próbáltuk a hibát saját magunk megoldani, pl. lassabban írtuk a cd-ket, mindenféle tömörítéssel, de nem használt. Nem lett szétszedve, csak a cd-kkel kísérleteztünk. Még garanciás is.
A kézikönyvben 32-320 kbpsközötti tömörítésű számok lejátszását írja, az mp3-ak az összes a kézikönyvben szerepelt kritériumot teljesítették.
Ja, még valami. Debrecenben nincs valami kirendeltsége az FVFnek, hogy ne kelljen felvinni Pestre a dvd-t,ha úgy alakul?
A Megyei Közigazgatási Hivatal melett működik a megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. A www.fvf.hu oldalon megvannak a pontos elérhetőségek.
A gond majd az lehet, hogy fenyegetés esetén ők a (valószínüsíthetően) nem legális mp3-ak lejátszásával fognak vádolni.
Ez nem ritka eset, már itt, az oldalon is volt egy ilyen.
Amennyiben ez sem áll fenn, akkor meg kell próbálni.
Akkor maximum valahonnan szerzek legális mp3-at, 100%, hogy azzal is hibázik majd.
Igen, ez így már jobb. És ne mondd, hogy használtál illegálisat.
Hisz soha nem is használtam...

Köszi az infokat, ha alakul valami,majd jelzem...
Úgy néz ki találtam a neten legális mp3 oldalt (mp3h.owns.it), innen töltögetek majd egy cdre valót, ebbe beleköthetnek, ill. ha igen akkor hogyan tudom bizonyítani a származást, ill. a legalitást?
Nem, adott esetben, ha rákérdeznek, akkor csak innen, bizonyítod, mert fenn vannak, és Neked azok vannak meg.
Elárulom ha a CDn van üres média díj, te pedig "rádióból" esetleg TVből magán célra rögzítetted a felvételt, esetleg netes rádióra is hivatkozol, akkor már nyert ügyed van. MP3 ügyben ha a letöltésnél kapnak el, ha megosztasz, stb. akkor van gond. De akkor nagy,
Shia-ko
2004.05.11, 14:52
Zenénél mindenféle cdr?l (kölcsön, saját, letöltött mp3) készíthetsz Magyarországon, illegális, ha másnak csinálod, eladod, megosztod. Perzse ez a jogászok szerint is a sapka esete.