Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Erstebank - Hitel Előtörlesztés
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
moricka
Sziasztok,

kb 2-3 éve felvettem a fenti banknál lakáshitelt az uj lakásomra, és közben előtörlesztgetek is, hogy ne öljenek meg a kamatok.

Legegyszerübb ha beidézem a levelet amit irtam nekik június 1-én, 1 hónappal az után hogy a számlájukra megérkezett az előtörlesztésem teljes összege és kifizettették velem a szolgáltatás diját is.

Tehát:
--------------------------------------------------------------
Kérem, hogy amennyiben ezt a levelet nem a jó cimre küldtem, továbbitsák azt az illetékes személyeknek!

Tisztelt Ügyfélszolgálat,

Egy folyószámlám és egy lakáshitelem van Önöknél kb 2-3 éve. 2005.05.02-án a zalaegerszegi fiókukban voltam, mert előtörlesztést fizettem be a lakáshitelemre. Az ügyintéző hölgy elmondta hogy az összeg, amit 2005.04.30-án átutaltak az xxx-s számlámról, meg is érkezett az Erste bank számlájára 2005.05.01-én.

Én kértem hogy egyből könyveljék azt át a számlámra hogy az előtörlesztéssel csökkentett tartozásom kamatozzon tovább, ha már igy is 15.000 Ft-ot kifizetek aznap ezért. A hölgy technikai problémákra hivatkozva azt mondta, hogy 1-2 napba bele fog telni, amig át tudja vezetni a számlámra az összeget és utána postán kiküldenek egy értesitőt A megváltozott havi törlesztőrészletről ill. a számlám állásáról, mivel ugy kellene módositanom az adott értéknapos átutalást az Erste bank-os számlám felé.

2 hét elteltével én felhivtam telefonon az ügyintéző hölgyet, aki továbbra is technikai problémákra hivatkozott és elmondta hogy még mindig nem vezették át az összeget a számlámra.

Ezuton szeretném Önöket kérni, hogy nézzenek utána a dolognak, mert a mai világban 1 hónapig nem áll fel technikai probléma egy bank számitógépes rendszerében. Azért is mondom ezt, mert közeli hozzátartozóm egy konkurens banknál rendszergazda, de igaziból ez mellékes.

Továbbá kérném hogy -ahogyan én alá is irtam az erre vonatkozó papirokat- az előtörlesztésemet a 2005.05.02. napra könyveljék, mert igy már most elesek egy havi kamattól, pedig én az adott időpontban a banknak átutaltam ezért kértem hogy egyből számitsák át a kamatokat ill. a tőketartozást.

Továbbá legyenek szivesek a lakcimemre egy kimutatást küldeni a jelenlegi állapotról.

Pár adat hogy könnyebben rátaláljanak az információkra:

Nevem: xy
Szül. Dátum: yyyy.mm.dd
Állandó lakcim: x
Értesitési cim: x
Számlaszám: 1199-1119-xxxxxxxxxx

Bármilyen további információra lenne szükségük, kérem keressenek meg az alábbi telefonszámomon: 06-xx-xxxxxxx

Segitségüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

xy

Erre a levélre sajnos a mai napig nem kaptam választ. De hetente elküldöm nekik a weblapon feltüntetett ügyfélszolgálati email cimre, továbbá felhivtam már többször a hölgyet akivel személyesen beszéltem a bankban, de továbbra is technikai problémára hivatkozott. Értesitést a banktól nem kaptam semmilyen formában.

Igaziból nem 2 forintról van szó, igy ha szóltak volna hogy ennyi ideig lesz technikai problémájuk, akkor addig betettem volna valahova kamatozni a pénzem.

És az a 15.000 Ft egyszeri dij az előtörlesztésre épp azért van ugye, mert mivel én "rontom a bank üzletét" legalább akkor fizessem nekik ki a veszteségük egy részét. Viszont ha befizetem a szolgáltatás diját, akkor hogy van az hogy 2 hónapig technikai problémára hivatkozva használják a pénzemet a saját hasznukra?
A boltban nekem nem fognak adni semmit ha azt mondom hogy most nem tudok fizetni, mert tecnikai problémáim adódtak sad.gif

Meg tudnátok mondani hogy ilyenkor melyik az a hivatalos szerv aki az ilyen problémákkal foglalkozik, ill. akihez fordulhatnék segitségért?

Előre is köszönöm a segitségeteket!

Üdvözlettel
moricka
tibu
Talan PSZÁF-hoz forduljal: ( www.pszaf.hu )

Az Ügyfélszolgálat címe: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39. (Krisztina Plaza)

Levélcím: 1535 Budapest, 114., Pf.: 777

Telefon: 06-40-203-776
(A telefonszám az ország bármely pontjáról helyi tarifával hívható!)

Személyes ügyfélfogadás:
Hétfő: 8 - 18
Kedd: 8 - 1630
Szerda: 8 - 17
Csütörtök: 8 - 1630
Péntek: 8 - 12

A Felügyelet központi telefonszáma: (06-1) 489-9100

Észrevételeit, kérdéseit kérjük küldje a következő címre:

Felhívjuk figyelmét, hogy konkrét panaszüggyel csak abban az esetben áll módunkban foglalkozni, ha írásban, a panasszal érintett intézmény által azonosítható aláírásával ellátva nyújtja be!

ugyfelszolgalat@pszaf.hu
moricka
Köszi, megpróbálom!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.