Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Vision Expressz
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
rob74
kb 1 hete bementem az Europarkban lévő fent említett "intézményhez" és megörülvén akciójuknak elkezdtem szemüveg után kutakodni. Úgyis aktuális miért ne lehetne kettő. (akció lényege, hogy ha vásárolok egyet, a másikat ingyen adják hozzá)
nos sikerült választanom.
jött egy nagyon kedves hölgy.
kérdeztem, miből lehet kiválasztani leendő, szép ingyenszemüvegemet.
mutatta és hozzátette, hogy ezek nem ingyen vannak, hanem klf összegek kifizetésével juthatok hozzá.
Csodálkozva mutatom a szórólapjukon szereplő, szép nagybetűs "INGYEN" feliratot. Aztán felhívja figyelmem, hogy ott az a pici csillag és az alapján a részletekről érdeklődjek az üzletekben. De akkor ott nem annak kéne lennie, hogy "KEDVEZMÉNYESEBB ÁRON"???? ph34r.gif
Ez nem a vásárlók megtévesztése???????? nuke.gif
vagy csak engem néztek palimadárnak? huh.gif
ki szankcionálhatja ezt a számomra nagyon is felháborító üzleti hozzáállást???
Pjotr
A Gazdasági Versenyhivatal GVH
Egészen pontosan ezt kell kitöltened:Űrlap
zafir
(rob74 @ 2005.06.23, 11:15) *

kb 1 hete bementem az Europarkban lévő fent említett "intézményhez" és megörülvén akciójuknak elkezdtem szemüveg után kutakodni. Úgyis aktuális miért ne lehetne kettő. (akció lényege, hogy ha vásárolok egyet, a másikat ingyen adják hozzá)
nos sikerült választanom.
jött egy nagyon kedves hölgy.
kérdeztem, miből lehet kiválasztani leendő, szép ingyenszemüvegemet.
mutatta és hozzátette, hogy ezek nem ingyen vannak, hanem klf összegek kifizetésével juthatok hozzá.
Csodálkozva mutatom a szórólapjukon szereplő, szép nagybetűs "INGYEN" feliratot. Aztán felhívja figyelmem, hogy ott az a pici csillag és az alapján a részletekről érdeklődjek az üzletekben. De akkor ott nem annak kéne lennie, hogy "KEDVEZMÉNYESEBB ÁRON"???? ph34r.gif
Ez nem a vásárlók megtévesztése???????? nuke.gif
vagy csak engem néztek palimadárnak? huh.gif
ki szankcionálhatja ezt a számomra nagyon is felháborító üzleti hozzáállást???

Csak csatlakozni tudok hozzád. Bár én sejtettem a csillag átverés. Egy további adalék, miért ne menjünk az Europarkba a Vision Expressz-hez.
Kontaktlencsét viselek, de a számítógép miatt szemüveget akarok csináltatni. Spéci szemgondom van, Gyerekkorom óta az egyik szemem tökéletes, a másik 4,75-ös. Most, hogy elmúltam 40, a jó szemem távollátová kezd válni - öregszem, ezzel jár. A másik is, de ez úgy történik, hogy korrigálja magát, és már csak 4-es. Mivel ezt a különbséget nem tudták szemüveggel korrigálni, 86 óta kontaktlencsém van, SZTK alapon is lehetne, ha elfogadnám a rosszabb minőséget. Szóval nincs szemüvegem és tapasztalatom sem a szemüveges szemvizsgálattal kapcsolatosan.
Itt az alkalom, ingyenes 2. szemüveg, gondoltam kipróbálom a VE, az eddig jól bevált és megelégedésemre dolgozó Ofotért helyett. Az üzletbe belépvén, a kutya sem foglalkozott velünk (Europarkban). Végre találtam egy eladót, és mondtam, érdekelne az akció. Röviden felvázolta az ingyenes nem ingyenességét, de ha már itt vagyok, mindegy. Lássuk előbb mire jutunk konkrét árakkal, akkor még mindig el tudom dönteni, mivel nagy vagyok már, hogy kell-e.
Az első kérdésnél már kicsit kiakadtam. Kérünk-e szemvizsgálatot, orvost, vagy valamit. Nem értettem, mi a kérdés, de a második ismétlésre sem, szóval kategórikusan kijelentettem, hogy nyilván meg kellene nézni a szemünket, hogy eldöntsék milyen szemüveg kell. Elmondtam, hogy kontaktlencsés vagyok, láthatóan nem volt rajtam szemüveg. Azt is, hogy az ofotért-hez jártunk eddig. Feltételeztem, hogy talán új ügyfél átcsábítása mindig cél a mai világban.
Hogy rövidre vágjam, egy órás várakozás után (az sem volt egyszerű) behívták a fiamat, majd engem.
Itt kezdődik az, amin aztán végképp kiakadtam.
Kérdezte a "hölgy", hogy szemüveg? Mondtam, nincs, kontaktlencsés vagyok, de nálam van a tároló, ki tudom venni. Erre olyan hangnemben kezdett kioktatni, amit sajnos itt nem tudok leírni.
"Hát így nem lehet szemüveg szemvizsgálatot tartani. Ezt tudni kellene. 24 órát pihentetni kell előtte. Miért nem vettem ki?"
Elmeséltem, bár már kezdtem igazán kiakadni a stíluson, a fent leírtakat. Erre ő közölte, hogy ilyen nincs, ne hangoztassam, hogy nincs szemüvegem, mert olyan nem lehetne. Közöltem, hogy a szemészeti klinikákon a szemészet főorvosa mondta annak idején, azóta pedig több szemész is, hogy spéci a szemproblémám, és hál'isten a kontaktlencse bevált, mert a szemüveg erre nem megoldás.
Továbbra is kitartott a stílusában, érzékeltetve, hogy hülye vagyok, tudatlan, ostobba, és ráadásul biztosan hazudok."
Nyilván otthagytam, mondtam, hogy a kolléganő talán ezt már mondhatta volna amikor bejelentkeztünk, mert akkor nem gomboltak volna le rólam 3000,- forintot a semmire.
Természetesen semmiféle bocsánatkérés, kicsi susmus a hátam mögött, majd elegem lett, odadobtam a 3 ezret a pénztárosnak és némi megjegyzéssel kijöttünk. Gondoltam majd jelzem a VE honlapján, de természetesen ott nincs email cím, csak telefon. Aminek nincs nyoma.

Remélem itt lesz, és elolvassák néhányan, továbbadják. A tanulság, ha a Visionexpresszhez mentek, előtte végezzetek el egy szemvizsgálói tanfolyamot, hogy ne okozzatok kellemetlenséget nekik, hiszen a pénzünkért mi teszünk szívességet nekik, hogy egyáltalán bemegyünk.

Köszi. bangin.gif
aliasz
Szeretném, ha vki segítene, mit tehetek?!
A történet nov.11.én kezdődött, mikor is fent nevezett üzletben monitorhoz való szemüveget szerettem volna csináltatni! Teljesen készségesen, zökkenőmentesen sikerült is kiválasztani mindent a hölgy közölte, hogy mivel nem dioptriás, hanem teljesen általános üveglencséről van szó, elvileg 3-4 nap alatt kész is lehet a szemüveg, de "hivatalosan" 7-8nap az teljesen biztos időpont és telefonon értesítenek, ha elkészűlt a várva-várt szemüveg! A kálvária ma kezdődött (11 nap után)megtettem azt az apró "szívességet" feléjük, hogy méltóztattam telefonon érdeklődni, ugyan miért is nincs még kész a szemüveg?! És most tessék kapaszkodni, közölték, hogy nézzem meg a vállalási dátumot a papírkámon, mert 11.30, amikorra is teljesíteniük kell a tranzakciót... Ámulva vettem észre és eszembe sem jutott, hogy ezt írják a papírra a szóban konkrétan ígért 7-8 nap helyett. Álítólag a lencsét megkapták, de elpattant beillesztéskor, így újat kellett rendelni, ami ki tudja mikor érkezik, egy ilyen nagy multi, igencsak forgalmas üzletébe. Se egy telefon, sem értesítés, hogy türelem, kézben tartjuk a dolgokat.... továbbá az elmondásuk szerint az általuk a papíron feltüntetett dátum, csak irányadó, ezért mondják szóban a 7-8 napot! Ezek után természetesen szerettem volna elállni a vásárlástól (sajnos én naív a teljes összeget kifizettem (közel 60.000ft) , de ehez nem járultak hozzá, mondjuk felsőbb vezetéssel nem tudtunk értekezni, csak a flegma és cinikus üzletvezető helyettes 20 év körüli csitrivel (bocsánat a megfogalmazásért, de ez illik rá legjobban).Miután azt is közölte, hogy a félkész szemüveget akár el is vihetem fél lencsével, itt van kész van... Panaszkönyve természetesen beírtam, se szemüveg, se pénz és ha a panasz orvoslási határidejét nézem 2 héten belül elvileg semmi érdemi döntésre nem is számíthatok, mit tegyek, vagy tehetek-e valamit, egy ilyen ÓRIÁS multival szemben, aki minden oldalról kipányvázza magát?!Köszönettel:Aliasz
L_Matyi
Sajnos el kellett volna olvasnod a kapott papírt. Annyit tudsz csak tenni, hogy esetleg a Homárra írsz, hogy a többiek már vigyázzanak, meg picit lejárassad őket, de a szó elszáll az írás...
Azért november 30 nincs olyan messze, miért kell neked ennyire sürgősen?
aliasz
Köszi, sajnos gondoltam.... az elv bánt, de az nagyon! Én ha vmit kimondok az úgy is van döntő többségében, ha mégis változna, akkor lépek és nem várom meg, hogy megelőzzenek... de én a saját magam ura vagyok, ők meg más "urai"
aliasz
belinkelnéd légyszi, hogy a Homáron hol lehet új témát indítani? sehol nem találom, kszi:)
L_Matyi
(aliasz @ 2009.11.23, 13:48) *
belinkelnéd légyszi, hogy a Homáron hol lehet új témát indítani? sehol nem találom, kszi:)
Írni kell nekik, és kiteszik, ha olyan kedvük van. (homarbox1@gmail.com)
manson
Azt szeretném megtudni, hogy csináltattam egy múltifokális szemüveget 86 000 ft-ért és a garancia idő után 2 év, 4hónap múlva elkezdtek leválni a rétegek így a szemüveg hasznélhatatlan.A gyártó azt válaszolta hogy letelt a garancia sajnos nem tud segíteni.Reális az hogy egy ilyen értékü szemüveget csak két évig lehet garantáltan használni?
L_Matyi
(manson @ 2010.01.17, 09:51) *

Azt szeretném megtudni, hogy csináltattam egy múltifokális szemüveget 86 000 ft-ért és a garancia idő után 2 év, 4hónap múlva elkezdtek leválni a rétegek így a szemüveg hasznélhatatlan.A gyártó azt válaszolta hogy letelt a garancia sajnos nem tud segíteni.Reális az hogy egy ilyen értékü szemüveget csak két évig lehet garantáltan használni?
Sajnos a garancia erről szól. Az egyetlen dolog amit tenni tudsz, hogy felhívod mások figyelmét az esetre és megpróbálod rossz fényben feltűntetni a céget, hátha akkor azt mondja, hogy "méltányosságból" kicseréli neked. Próbáld meg első körben a Homárt.
Mozigépész
(L_Matyi @ 2010.01.17, 10:42) *

(manson @ 2010.01.17, 09:51) *

Sajnos a garancia erről szól. Az egyetlen dolog amit tenni tudsz, hogy felhívod mások figyelmét az esetre és megpróbálod rossz fényben feltűntetni a céget, hátha akkor azt mondja, hogy "méltányosságból" kicseréli neked. Próbáld meg első körben a Homárt.

Na most "örülhetsz", hogy két évet kaptál rá, hisz a kötelező jótálás csak egy év! sad.gif
Sajnos fogyaztói társadolom van, vegyél ujjat szlogennel..... bash.gif
manson

Hogyan tudom érvényesíteni a szavatossági időt?Azt olvastam,hogy tartós fogyasztási cikk esetén ez 3 év.
L_Matyi
(manson @ 2010.01.17, 20:24) *

Hogyan tudom érvényesíteni a szavatossági időt?Azt olvastam,hogy tartós fogyasztási cikk esetén ez 3 év.
Ezt hol olvastad? 2 év a szavatosság.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.