Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Álltalános kérdések
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
1, 2
khatcs
Tisztelt Fogyasztóvédelem!

Lehet , hogy én kissé türelmetlen vagyok de szeretném megkérdezni, hogy miért nem kapok választ a kereskedő avagy a fogyasztó címü levelemre?
Nézegettem a panasz és a válasz közötti időpontokat és azt tapasztaltam, hogy az nap de legkésöbb egy-két nap eltéréssel választ kapnak a fvf-től.
Reménykedve várom a mielöbbi válaszukat!

Köszönöm!

Khatcs
Joooe
Pjotr reagált rá, biztosan FVF is fog, de azóta nem járt még a fórumon.
Én is reagálnék, de amihez nem értek (az említett porbléma pedig ilyen), nem okoskodok bele smile.gif
(vagy csak kicsit tongue.gif)
FVF
MIlyen kérdés? Mindjárt megtalálom, remélem. Nekem is van szabadságom szerencsére:)
Elnézést, de annak ideje alatt nincs állandó e-hozzáférésem, más meg ezt nem tudja csinálni.
Franciska
Üdvök
TopShop üzletében vásároltam egy terméket, és közölték velem, hogy nincsen visszavásárlás, ha az üzletben vásároltam meg a terméket, ami ugyanolyan, mintha rendeltem volna. Ezt kissé nem értem.
Lehetséges az, hogy valóban nincsen erre visszavásárlási garancia? Hiszen ott sem próbálhattam ki, és ott sem tudhattam meg, hogy milyen a hatása ennek. Ugyanolyan szerintem, mintha postai úton rendeltem volna meg.
Ha tudtok nekem ebben segíten, azt megköszönném : ))
Franciska
Pjotr
Igazuk van csak a távollévők közötti szerződéseknél van 8 napos visszavásárlás.
Az üzletben vásárolt termékekre nincs.
Hiába van a cégnek csomagküldő hálózata ha nem azon keresztül lett megvéve a termék.
A rendlet szerint kizárólag egy vagy több távközlő eszköz használata útján létrejött szerződésekre vonatkozik.
Joooe
Kérdés, hogy a reklámban hírdették-e a visszavásárlási garanciát, illetve megfelelően utaltak-e rá, hogy az nem a termékre jár, hanem csak telefonos rendelésre.
Ariadne
Ha az üzletben vetted, akkor az üzletben vetted, ez egyértelmű. Ebben az esetben ha hibás, három napon belül kérheted a cseréjét, utána javítást,stb. Ha jól értem, akkor nem ezzel van azonban gondod, hanem azzal, hogy nem tudja azt, amit kellene neki. Az általános vásárlási feltételeik neten található változata szerint minden termékre vállalnak visszavásárlási garanciát, legalábbis nincs ott, hogy a személyesen átvettekre nem... Ezzel érvelhetsz nekik, de igazából sokat nem lehet tenni, mert nem kötelező ilyen visszavásárlási garanciát adniuk.

Pontosan ez a szöveg volt benne:
"Minden termékünkre két hetes visszavásárlási garanciát vállalunk (kivéve a Kosmodisk gerincbántalmi segédeszközünket, amelyre 3 hét), amelyet nem a számla keltétől, hanem a csomag átvételétől számítunk. Eltérő feltételekről estén kollégáink a megrendeléskor tájékoztatják az ügyfelet, illetve a speciális feltételek a mellékelt számlán a megjegyzés rovatban olvashatóak."

Előnyösebb lett volna neten rendelned, mert akkor 8 napon belül indoklás nélkül elállhatnál a szerződéstől, így viszont elvileg nem. (Mondjuk ha ők tényleg abban a hitben vannak, hogy ez ugyanolyan, mintha rendelted volna, és nem akarod ebben a hitben megingatni őket devil.gif , akkor közölheted velük, hogy ennek szellemében a távollévők között kötött szerződés szabályai szerint 8 napon belül visszaadhatod indoklás nélkül, és fizessék ki az árát rögtön... biggrin.gif )

És mivel tagjai az áruküldők egyesületének, van nyilvántartási számuk is, ezért az áruküldőknél is panaszkodhatsz szerintem, mert nem határolják el egyértelműen az áruküldő és a személyes vásárlás szabályait...
Franciska
Köszönöm : ))
Ebben az az érdekes, hogy én egy hasonszőr cégnél dolgozom, és ott biza az is visszahozhatja, aki az üzletből vitte el.
Utánajárok, és szőrszálakat hasogatok a hátukon.

Reklámban egyértelműen szerepel a visszavásárlási garancia, mághozzá a Kosmodisk, amit mi vettünk, esetében 3 hetes.
És nincsen semmiféle elkülönítés.
Arra hivatkoznak, hogy visszavásárlás csak akkor van, ha a telefonon rendelem meg, és "nem tetszik a termék". Ez érdekes hozzáállás részükről.

Nekem meg egy tanulsággal több : ))

Azért nem rendeltem, mert 3-4 (sok) hét, amíg megérkezik, és minek fizessek 1500-1900 Ft-ot a szállításért, ha egyszer arra megyünk haza.
Ariadne
Gyerünk, légy kemény velük, hasogass! biggrin.gif

Közben bekukkantottam az áruküldő egyesület honlapjára, és ők vitás esetekkel is foglalkoznak, így biztos tudnak tenni valamit!
Joooe
Ariadne: nem 8 nap, két hét, ennyit vállaltak blow.gif
Ariadne
Khmmm, valóban. cool.gif happy.gif Ezért kell több szem meg agy ide...
fxmwtnbu
Üdvözletem!

Budapest belvárosában legalább egy éve osztogatják a "Végkiárusítás -90%" szórólapokat, rajta olyan bőrcipőt kínálva, ami kb. 22.900 forint helyett most csak 2-3000 forintba kerül. Az egyik üzlet kirakatában ezen kívül olyan "akció" is van, ami szerint egy nyakkendő most 5.990 forint helyett csak 1.990 forint.

A kérdéseim a következők:
- Tarthat-e egy évig a "végkiárusítás"?
- Egészen nyilvánvaló, hogy a háromezer forintért kínált cipők "eredeti" ára nem 23 ezer forint. Kell-e tudnia bizonyítania a kereskedőnek, hogy azok valóban leértékelt áruk és ő nem pl. 1.000 forintért szerzi be azokat?
Pjotr
igen ezen már én is elgondolkoztam.
Jó felvetés!
Állandóan minden boltban végkiárusítás, 50%-os akció van, alíg van bolt, ahol nincs.
Egész biztos, hogy nem szabályos ez.
Csak most egyenként jelentgessük fel a boltokat a GOV-nál?
Én megteszem, csak adjon érte valaki fizetést...
Joooe
Miaza GOV? rolleyes.gif
Pjotr
Jóvan na, a GHV-t akartam írni, nem tudom, hogy jött a gov...
Joooe
GHV? GVH? tongue.gif

Engem is zavarnak néha az ilyenek, de már igazából fel sem tűnik. Egy csomó kirakat valótlan kedvezményekkel raagasztgatja körbe magát, ezt valamiért a GVH eltűri, nem hiszem, hogy mi fedeztük itt ezt fel, hogy valami nem stimmel smile.gif
Pjotr
Amíg a GVH helyett nem az ÁVH jön addig nagy baj nincs...
fxmwtnbu
én itt most kifejezetten egy boltra gondolok, aminek a neve gyakorlatilag az, hogy "végkiárusítás -90%", immár egy éve.
Joooe
Tegyél bejelentést ha úgy gondolod, az még nem kerül semmibe, legalább megtudjuk mit válaszolnak smile.gif
www.gvh.hu
mezi
Ezekkel tele van a város, annyira a ruhákhoz/cipőkhöz nem értek, de ezeken látszik, hogy gyengeminőségű termékek.

Az ár, amit írnak nem igaz, ezenkívül egy kicsit tovább hirdették a termékeket, mint egy hónap. Ilyen boltokban nem tanácsolom a vásárlást...
Epertorta
(fxmwtnbu @ 2005 Sep 26, 09:19 AM)
én itt most kifejezetten egy boltra gondolok, aminek a neve gyakorlatilag az, hogy "végkiárusítás -90%", immár egy éve.

Egy bolt? A város minden pontján van ilyen!!! Soroljam? Körtér, Ferenciek tere, Blaha, stb. stb. Agresszív szórólapozók nyomják a kezembe a reklámcédulát naponta 5x. Azokat is fizetni kell, és még a 90% árengedmény... biggrin.gif Nagy kamu az egész, szerintem elfekvő raktárkészleteket vásároltak meg valahol és azt próbálják így elsózni. Vagy pénzmosoda. Vagy mindkettő.
Epertorta
Egyébként itt egy topik róla az indexen, bár nem túl sok hozzászólás...
http://forum.index.hu/Article/showArticle?...725&la=39301319

Én már a szemetelésért megbüntetném őket. :-)
Mall
Kedves Mindenki!

Sajnálattal tapasztalom, nem elég hogy átvágják az embert, de még reklamálni is nehéz. Bevallom minőség mániám határtalan, ebből kifolyólag a kereskedők réme vagyok. Első ránézésre kiszúrom a profinak tűnő hamisítványt is ami a legtöbb márkaszaküzletben ott bujlkál a az eredeti között. Tisztelet a kivételnek,ámbár
ilyen üzlettel még nem találkoztam. Olyannal már egyre többel ami elméletileg márkaszaküzlet, de a címkén a MADE IN TURKEY, CHINA, stb...Sok helyen így a bevásárlóközpontokban is kuriózum az eredeti cucc. Nem akarok senkit elkeseríteni (én már bepánikoltam) de mi a kínai gagyidömping fő célpontjai vagyunk.(mert vevők vagyunk rá) nuke.gif

Néhány jó tanács:
-A márkás cucc mindíg rafináltan szabott, nem véletlenül.(a kínai hülye hozzá lekoppintani)
-A nyaknál bevarrt cimkéket nagyon alaposan vegyük szemügyre. Szokásos hiba a cserélt cimke ami megtévesztően hasonlít az eredetire. A cimke felett látható a varrat toldása, van amikor még a cérna színe is elüt.
-Hasonlítsuk össze a cimkéket más fazon cimkéjével, milyen a tapintása, színe, vastagsága, hímzése. Ha nagyon eltérő bangin.gif vágjuk az eladó fejéhez és angolosan távozzunk.

-A márkás cucc oldalában (nadrág szárában) MINDÍG!!! van cimke amin az anyagösszetétel, kezelési útmutatót és a gyártó országot jelöl. Ha MADE IN CHINA, TURKEY, INDIA stb... akkor a kereskedő édesanyját invitáljuk egy csuklásra.
-Nézzük át a legtöbb varratot, legfőképp a tűzéseket, rögzítésekez. Kapargassuk meg a tűzéseknél.(a kínai igénytelen, képtelen szépen doldozni)
-Fogjuk meg a nadrág egyik szárát és a derekát, pulóvernél az ujját, oldalát stb.. húzzuk meg egy kicsit erősebben, ha roppant a cérna sikerült kifognunk valami gagyit. Ha lehet próbafülkébe kövessük el, mert a gyengébb idegzetű eladó ezt nem bírja.
-Ha minden jel arra utal, hogy gagyi a cucc, nyiltan és erélyesen kérd meg az eladót mutasson eredetit. Ha zavarba jön estleg fenyeget, tuti beletrafáltál. Ebben az esetben tégy belátásod szerint. devil.gif

Ami még nagyon bevállt nálam: kérek az üzletben katalógust és megnézem benne e-van a kiszemelt ruhadarab. Ha nincs katalógus, vagy nincs benne, akkor tegyünk le fogyasztói szándékunkról.

Végezetül:Ha biztosak vagyunk benne hogy nem odavaló gagyi cuccra bukkantunk, merő jóindulatból nyomjuk fel az üzletet az illetékes szervnél. Hisz merő jóindulatból próbáltak átvágni minket, de mi nem haggyuk.

Jó vásárlást! clap2.gif
Joooe
Köszönjük az infókat clap2.gif

(Bocs, hogy belenyúltam és átmozgattam, de az ilyen hozzászólásnak a kiemeltek között a helye, ne veszzen el valami hömpölygő panaszos topikban)

Én nem értek hozzá de nagyon hasznosnak tűnik amit írtál. Ha valaki esetleg nem értene egyet veled itt meg lehet vitatni smile.gif
Epertorta
Biztos vagy benne, hogy a nagy márkacégek NEM a távol-keleten gyártatják (bérmunkában) a cuccaikat? Én nem annyira...
Mall
(Epertorta @ 2006 Feb 4, 03:44 PM) *

Biztos vagy benne, hogy a nagy márkacégek NEM a távol-keleten gyártatják (bérmunkában) a cuccaikat? Én nem annyira...

Köztudott, hogy a nike cipők és sok más termék tajvanban, korreában, indiában gyártják. Meg is látszik. Hiába a kiváló anyag, ha nem tudják minőségben megmunkálni. Nincs megfelelő képzés, olcsó munkaerő, nagy profit = szar minőség. Ilyenkor kell márkát válltani. Vannak még márkák amik valóban minőséget képviselnek, csak jobban kell keresni őket. A férjem is nike párti volt, de leszokott róla miután 3. javítás után is szétment a cipő közel 2 hónap leforgása alatt és ez sok cipővel előfordult. Valahol sajnálom, szerettem a nike cipőket, de szerintem minden 3. gyártáshibás. Szinte mingíg varrás, ragasztás a probléma, ami néhány hét után adja meg magát. Sokat vettem a gyerekekenek is, gyorsan tönkre mentek, igaz egy gyerek jobban strapálja a cipőket. Nagy szerencse kell ahoz hogy a pénzedért azt a minőséget is kapd. clover.gif
Epertorta
Hát igen...
De mondj már légy szíves POZITÍV példákat. Tehát melyik cégek termékei készülnek még Európában/USA-ban? MEgmondom őszintén, én egyet se ismerek.
Mall
Ami kis városomban hozzáférhető, igaz ermm.gif nem túl sok: Heavy tools, Budmil, Scholl, Levis, Marc, Rider.
Magyarországon gyártottak, igaz alsóbb kategóriás márkák: Cactus clon, Teresa (ezek inkább gyerkholmikban van) Agressor, Thomas jeans.
Ariadne
Nem szégyellem névvel megnevezni az egyik üzletláncot, akiknél furcsa módon rendre szétmennek a márkás sportcipők, a náluk vett márkás póló pedig néhány mosás után szétmegy. Nevük Playersroom, a Szinga Sport Kft. működteti őket, és a bpi békéltetők 2005-ös listájában 7 azaz hét alkalommal marasztalták el őket az eljárásuk miatt... Itt biztos nem fogok vásárolni sohasem. ermm.gif

Ellenkező, POZITÍV tapasztalat (remélem az is marad) az Office Shoes egyik vidéki üzletében: megveszem a 12k körüli cipőcskémet, az eladó leányzó közli velem, hogy 2 év garancia van a cipőre, első fél évben javítás vagy csere, fennmaradó másfél évben pedig javítás. És a cipő mellé adott katalógusukban a teljes cipőválaszték mellett külön két teljes oldalon ecsetelik, mit tesznek, ha visszavisz az ember egy hibás cipőt (bevizsgáltatják - megjelölték a két vizsgáló céget is pontosan; felhívják a forgalmazót, típushibáról van-e szó...), és mi a szavatosság pontos tartalma. A blokkot pedig gondosan hozzátűzték egy "Használati-kezelési útmutató"-hoz, aminek a címlapján lejjebb szerepel, hogy ez "A fogyasztói szerződések alapja". smile.gif Eddig az ott vett cipőm tökéletesen működik, remélem ezután sem kell az ügyintézésükről valódi tapasztalatot szereznem, mindenesetre eddig le a kalappal előttük, ezt valahogy így kellene csinálnia mindenkinek. clap2.gif
Mall
Hol lehet találni office üzletet?
Epertorta

A Heavy Toolsról nincs infóm, összesen 1x voltam a Mammutbeli üzletükben. Nem nyűgözött le a minőség, de ettől még nem biztos, hogy kínai cuccok. A Riderről viszont 99%-ra azt hittem, hogy kínai. Szlovákiában is lehet kapni, ott láttam "gyanús" dobozokat ilyen felirattal. A Cactus Clon magyar????? :-OOO Hiszen még a sokkal magasabb kategóriájú (és jóval drágább) One Way márkát is Indiában gyártatják!!! Szerintem a CC. kínai cucc. Tele van vele a kínai piac is.

[quote name='Ariadne' date='2006 Feb 6, 12:28 PM' post='11567']
Nevük Playersroom, a Szinga Sport Kft. működteti őket, és a bpi békéltetők 2005-ös listájában 7 azaz hét alkalommal marasztalták el őket az eljárásuk miatt... Itt biztos nem fogok vásárolni sohasem. ermm.gif

Én is láttam ezeket az elmarasztaló határozatokat, de csak átfutottam, így nem jött le azonnal, hogy ez a cég egyenlő a Players Room boltokkal. Köszi, akkor én is kerülöm majd őket. :-) Egyébként régebben tök más volt a boltjuk neve. Lehet, hogy azért változtattak nevet, mert a korábbi céget is már jópárszor elmarasztalták? NEm rossz módszer. De mi figyelünk!!!! biggrin.gif
Ariadne
(Mall @ 2006 Feb 6, 06:57 PM) *

Hol lehet találni office üzletet?

Bp az összes plázában van, Westendben kettő is, de Árkádban és Mammutban is vannak, ezen kívül Békéscsabán, Debrecenben, meg még néhány helyen az országban. smile.gif
Mall
B.pest melett, van Cactus clon gyár, a polár termékek egész türhetők gyerekcuccban. A raidert hamisítják, főleg női és gyermek fazonban, de az eredeti BRAZIL. Nem könnyű megkülömböztetni, de nem lehetetlen. Szerintem jó középkategóriás papucsok. A Heavi Tools leginkább a künnyű vékony anyagokat részesíti előnyben a felsőruházatban, azért lehetett gyanús. Nekem éppen ezért jön be, nagyon kellemes viselet, kiváló az anyagösszetétele, és még nem hamisítják.
Pjotr
A Cactus clone-nak tényleg vannak jó dolgaik, vettem egy szövetszerű kabátot tőlük, alegjobb tulajdonsága, hogy szointe alíg lesz cigaretta szagú, munkáskabátnak vettem, de amióta erre rájöttem, abban járok szórakozóhelyekre is, mert nagyon utálom a cigiszagot.
Joooe
OFF
Az tök jó egy kis iszogatás után én is mindig gyalog megyek haza még ha van is busz/vili, hogy kicsit kiszellőzzek. Én is utálom.
lazurdeak
(Mall @ 2006.02.05, 16:49) *

Ami kis városomban hozzáférhető, igaz ermm.gif nem túl sok: Heavy tools, Budmil, Scholl, Levis, Marc, Rider.
Magyarországon gyártottak, igaz alsóbb kategóriás márkák: Cactus clon, Teresa (ezek inkább gyerkholmikban van) Agressor, Thomas jeans.

Sajnos, szűkül a lista: a Scholl-ról kénytelen vagyok lebeszélni a fórum tisztelt olvasóközönségét. Mi kétszer egymás után jártuk meg vele. Éppen csak túlélték a papucsaik a garanciális időszakot, márpedig ilyen árkategóriájú terméket nem egy-két szezonra vesz az ember.

Abban már nem vagyok biztos, hogy hol gyártják őket, de azon sem csodálkoznék, ha követve a világtendenciát ezek is Kínában készülnének.

Epertorta
(Mall @ 2006.02.13, 19:02) *

B.pest melett, van Cactus clon gyár, a polár termékek egész türhetők gyerekcuccban.

Tudsz róluk bővebbet? Mert az internettudakozó gyárról nem igazán tud. Ezt találtam:

2. ATRO Kft. (189715).
Budapest / Budapest
http://www.cactusclone.hu

• kiskereskedés, nagykereskedés, szolgáltató

• CACTUS CLONE

• ruhaipar, ruházat, ruházati termék

• hosszúujjú felső, kabát, nadrág, ruha, táska

• Cégünk ruházati termékek kereskedelmével foglalkozik. További információért kérjük keresse fel weboldalunkat.

Meg azt sem igazán értem, hogyan kerülnek tömegével a józsefvárosi és egyéb kínai piacokra, kínai boltokba ezek a ruhák. Olcsó termékek, tehát nincs miért hamisítani őket. A minőségére nekem sincs panaszom, csak nehezen tudom elképzelni, hogy itthon gyártják.

Ariadne
A Figyelő Net cégkeresője ezt adta ki, szerintem ők lehetnek azok (bocsi, ha véletlenül nem):

ATRO Befektetési Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név: ATRO Kft.
Teljes név: ATRO Befektetési Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 29.
Telephelyek száma: 0
Alapítás éve: 1990
Adószám: 10559392-2-13.
Alaptőke: 3 millió Ft felett és 5 millió Ft alatt

Fő tevékenységük: Ruha-, lábbeli-nagykereskedelem

Nekem nincs bajom a termékeikkel, volt már egy-két Cactus Clone cuccom, szerintem kedvező áron normális minőségűek.
Epertorta
(Ariadne @ 2006.02.14, 16:53) *

Fő tevékenységük: Ruha-, lábbeli-nagykereskedelem

Nekem nincs bajom a termékeikkel, volt már egy-két Cactus Clone cuccom, szerintem kedvező áron normális minőségűek.

Ugyanarról beszélünk. smile.gif Én is kereskedelmi cégként látom őket, nem találok infót arról, hogy gyártók lennének. Tényleg kíváncsi lennék rá, mert ahogy már korábban is írtam, én 100%-ig meg voltam győződve arról, hogy kínai importcuccokat forgalmaznak. És most a kínai nem fosztóképző. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tudod, Kínában is többféle minőségi szint van, "belföldi piacra ez is jó lesz" :-) (ezt kapjuk a piacokon), aztán valamivel jobb minőség az európai áruházaknak, és az igazán jó minőség a nagy márkacégeknek, ill. az USA-piacra.

A Cactus Clone minőségben is egyetértünk. Szerintem is jó az ár-érték arány.
Pjotr
Az alibaba.com sem talált ilyen kinai cuccot, pedig, ott aztán minden van...
Mall
Valóban Dunakeszi környékén van Cactus Clon, de úgyhallottam , hogy az gyár. Majd felhívom őket, már kíváncsiságból is. A jószefvárosi piacon kétszer jártam, és találtam ott is magyar terméket pl: Pam Press mákájú Disney-s pizsamát, ágyneműt, fehérneműt. Ugyanez a kínai boltokban is megtalálható, sőt még Varró márkájú zokni is csak kínaiban kapható, pedig magyar gyártmány és egész jó. ph34r.gif
Pen
Tisztelt Fórumtársak!
Kb. egy évvel ezelőtt egy ruházati reklám kérdőívére válaszolva hamarosan egy csomagot kaptam egypár mintadarabbal, azzal a kísérő levéllel, hogy ha tetszenek, akkor a mellékelt csekket fizessem be. Úgy gondoltam, egye fene, befizettem. A csomagokon egy svájci cég, svájci címmel szerepelt feladóként.
Azóta 3 havonta folyamatosan küldenek valamit, először nem figyeltem oda, sok helyről szoktam küldeményeket kapni, így átvettem, majd a szomszéd vette át "szívességből" helyettünk, amikor nem voltunk otthon. Mindegyikben egy csekk 3-4000 Ft-ról. Visszaküldésre nem is gondoltam, mivel a svájci címre több ezer forintba került volna a postaköltség, meg egyébként sem kértem hogy küldözgessen további csomagokat.
Az utolsó alkalommal sikerült a postást elkapni és nem vettük át a csomagot, mondtuk, hogy vigye vissza. Ekkor kezdődött a bonyodalom. A cég küldött egy felszólító levelet, melyben a szerintük átvett csomagok ellenértékét, kb. 10000 FT-ot, követelik rajtunk. Már a harmadik felszólító levélnél tartunk, hála isten azóta újabb csomagot nem küldtek. Fenyegetőznek, hogy jogi útra terelik a behajtás érdekében.
Úgy gondolom, hogy én nem kértem, rendeltem az eddigi csomagokat sem, így nem szeretném ezeket kifizetni. Vagy hibáztam és mindenképpen ki kellene fizetnem? Mit tegyek ,segítsetek kérlek!
Előre is köszönöm.
Üdv:
Pen
Ercsike
Helló!

Nekem ez a sztori ismerős erről már a tvben volt szó. Nem? Az igazság az hogy szerintem olyan papírt küldenek, hogy csak akkor hagyják abba a küldözgetést ha te azt kéred ha egy csomagot átvettél akkor szerintem úgy vélik hogy akkor folyamatosan külözgetnek mert nem mondtad vissza és így elfogadtad ezt a "játék" szabályt. Nos csak azt nem tudom törvényes-e, de szerintem jön majd fvf szóvivője és elmondja ezt neked, de joooo és ariadne válaszaira is adhatsz ha válaszolnak mert ők már majdnem mindent tudnak. smile.gif
Ariadne
Köszi, Ercsike, bár azért messze vagyunk még a tökéletességtől... biggrin.gif

Erre a konkrét esetre annyi a megoldás (egy barátnőm is járt így), hogy nem teszünk semmit, nem vesszük át, hadd küldözgessenek. Nem tudják még bírósági úton sem kikényszeríteni az összeget, ha egyszer nincsen a birtokukban egy aláírt megrendelőszelvény pl. tehát valami, ami igazolná, hogy tényleg megrendelte az ember azt a terméket. (És 8 munkanapon belül egyébként is vissza lehet küldeni a postai úton tényleg megrendelt terméket is, sőt úgy emléxem 3 hónapig lehet ezt megtenni, ha nem tájékoztattak arról, hogy jogod van hozzá.)

Azért hogy tuti legyen a dolog, szerintem érdemes annyit rááldozni, hogy egy tértivevényes levélben írásban közölni velük: nem rendeltél semmit, ezért ne is küldjenek semmit, nem vagy köteles fizetni, hát ne zaklassanak tovább.

szerk: Lehet hivatkozni a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet e szakaszára:

8. § (1) A gazdálkodó szervezet nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan árut értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.
(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a gazdálkodó szervezet ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.
Pen
Sziasztok!

Köszönöm a gyors reakciótokat.
A cuccokat már nem küldözgetik, mióta nem vettem át utoljáta. Visszaküldeni meg már nem tudom, letelt a 3 hónap is, de az az igazság, hogy nem is akarok postaköltségre költeni.
Ezt a levél dolgot megpróbálom, de szerintem nem sok hatása lesz.
Mindenesetre nem szeretnék fizetni, de az sem lenne jó, ha rámküldenék a végrehajtót.

Üdv:
Pen
Ariadne
Nyugi, ha tényleg biztos vagy benne, hogy nem írtál alá olyat, ami szerint megrendelted volna ezeket, akkor nincs mitől félned. Végrehajtó előtt bírósági eljárást kellene kezdeményezniük, ott bebizonyítani, hogy te megrendelted, és ha ez nem megy, bebukták. smile.gif
A levél ha hatástalan is, arra mindenképpen jó, hogy a tértivevény meg a levél másolata, amit érdemes megőrizni igazolja, hogy te szóltál nekik, megtetted, ami maximálisan elvárható ilyen esetben.
Visszaküldeni nem érdemes, nehogy már azért fizessen az ember, hogy ők szórakoznak... wink.gif
Ercsike
Jaj de jó!

Ezentúl ezt fogom csinálni és sok sok jó kis cumóm lesz ingyen és még vissza se tudják követelni. devil.gif
Ariadne
(Ercsike @ 2006.06.08, 14:39) *

Jaj de jó!

Ezentúl ezt fogom csinálni és sok sok jó kis cumóm lesz ingyen és még vissza se tudják követelni. devil.gif

Igen, de ehhez az kell, hogy NE rendeld meg... biggrin.gif
Pen
(Ariadne @ 2006.06.08, 14:15) *

Nyugi, ha tényleg biztos vagy benne, hogy nem írtál alá olyat, ami szerint megrendelted volna ezeket, akkor nincs mitől félned. Végrehajtó előtt bírósági eljárást kellene kezdeményezniük, ott bebizonyítani, hogy te megrendelted, és ha ez nem megy, bebukták. smile.gif
A levél ha hatástalan is, arra mindenképpen jó, hogy a tértivevény meg a levél másolata, amit érdemes megőrizni igazolja, hogy te szóltál nekik, megtetted, ami maximálisan elvárható ilyen esetben.
Visszaküldeni nem érdemes, nehogy már azért fizessen az ember, hogy ők szórakoznak... wink.gif

Köszi mégegyszer, kicsit megnyugodtam, ha lesz további fejlemény, elmesélem.
Üdv:
Pen
popuka94
ÜDV!

A nagykőrúton az oktogon és a nyugati közt de már a váci utcában is van ilyen üzlet amiről a továbbiakban szó fog esni.
Több mint egy éve szerintem már lassan kettő is megvan,hogy a nagykőrúton ezzel reklámozzák magukat.
Az elején végkiárusítás miatt volt 90%os leárazás ect...
Mostanába láttam csődeljárást is kiírva náluk

Ilyennel próbálják beterelni a népet bár aki már lassan két éve arrafelé megy napi rendszerességel rájött hogy itt se csőd se végkiárusítás nincs.

Mitt lehet ilyenkor tenni a bolt ellen aki megtéveszti ilyen módon a népet?

Válaszotok köszönöm
starwars.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.