Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Erste Bank és Az Internetes átutalás...
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
Pie2005
Sziasztok,

Egy nagyobb összegü átutalast indítottam az Erste Bank internetes oldalárol egy külföldi bankba.

Ilyenkor két eset lehetséges:
-Ha az átutalast egy bizonyos idöpont elött inditom el, akkor a másnapi 11 óras külkereskedelmi árfolyamon átkonvertálodik, majd a következö napon megjelenik a külföldi számlán.
-Ha az átutalast egy bizonyos idöpont után inditom el, akkor a rákövetkezendö 2. napon átkonvertálodik és majd csak a következö napon jelenik meg a számlán.

Eddig minden szép és érthetö, akkor elmesélném az én történetemet:

Szerda este elinditottam az átutalást, csütörtökön nem történt még semmi sem (lásd 2. eset), pénteken viszont
az aznapi árfolyamon(251Ft/EUR) átváltodott és az adott összeget zárolták a számlán.
Biztonságból még péntek este felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol ezt megerösítették.

Következett a hétvége(+Pünkösd Hétfö).

Kedden megjelent a külföldi számlán az összeg, viszont a keddi árfolyammal átváltva(sajnos több mint 2Ft-al rosszabb árfolyamon, 253Ft/EUR)

Természetesen megreklamáltam.
A válasz az volt, hogy az interneten nem töltöttem ki a "Jogcím" mezöt ezért velem
felvették telefonon és e-mailen a kapcsolatot ezért volt a késedelem és ez a késedelem miatt ment át az összeg csak a keddi árfolyammal.

Amiket nem értek:
-Az igaz, hogy a "Jogcím" mezöt nem töltöttem ki, de az egy opcionális lehetöség, nem voltam felszólítva arra, hogy valamilyen adatot is onnan kiválasszak(Combo-Box).
Pl. ha az össeget nem adom meg nem is tudom elküldeni a megbízást...

-Velem senki nem vette fel a kapcsolatot, se telefonon se e-mailen keresztül.

-Péntek este még az ügyfelszolgalaton is megerösítették a 251FT/EUR-s árfolyamon történö átváltást.

-Az én felhatalmazásom nélkül, milyen jogon változtatták meg a "Jogcím" mezöt?A megérkezett megbízásban már ki volt választva egy jogcím.

Természetesen kértem, hogy küldjék el számomra a hangfelvételeket, ahol "megerösítem" a Jogcímet de semmi...ehelyett
kaptam egy standard levelet, amiben elutasítják a panaszomat...

Tudna valaki segíteni??smile.gif
Köszönöm
Pjotr
A megfelelő hatósághoz kell feljelentéssel fordulni
Pie2005
pszáf?
Captain Crash
Azt, hogy felvették veled a kapcsolatot bizonyítaniuk kell, amennyiben ez nem történt meg, kötelesek megtéríteni a Téged ért kárt.

A panaszod vásárlók könyvébe is írd be. Majd fordulj ügyvédhez. Úgy érzem egyszerüen le akarnak rázni. Sajnos azonban az ilyen banki tranzakciós jogszabályokhoz nem értek.
Pjotr
Van egy ismerősöm, az valami hasonló kis tétel miatt fordult a pszáf-hez, de tényleg pár fornit volt (ha jól emlékszem más volt a honlapon és mást számoltak) és a bankot megbüntették, ő meg visszakapta a pénzt.
Ha sokan a megfelelő hatósághoz fordulnak, akkor előbb-utóbb észbakapnak a majd a bankok...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.