Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Mi Legyen Azokkal Azokkal Az Alkatreszekkel Amik
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
1, 2
Pjotr
Egyszerű a dolog, ráírod a számlára, hogy 333-as nyomtatóhoz vásárolta.
Egyszer kellett vennem egyet a Tescoban, ott kifelé a biztonsági őr kibontatta velem és alá kellett írnom egy papírt, hogy erre volt szükségem.
Ha nagyon problémás az ügyfél le kell írni, hogy mit mondott és mit kért pár perc az egész és minden meg van oldva.
Ilyen egyszerű a szó elszáll...
ityam
(Pjotr @ 2005 Jul 9, 02:44 PM)
Egyszerű a dolog, ráírod a számlára, hogy 333-as nyomtatóhoz vásárolta.
Egyszer kellett vennem egyet a Tescoban, ott kifelé a biztonsági őr kibontatta velem és alá kellett írnom egy papírt, hogy erre volt szükségem.
Ha nagyon problémás az ügyfél le kell írni, hogy mit mondott és mit kért pár perc az egész és minden meg van oldva.
Ilyen egyszerű a szó elszáll...

es ezt te jogosnak erezted hogy ala kellett irnod hogy tenyleg ez kellett neked? vagy egyertelmunek kellene lenni hogy az kellett ha megvetted?
mert ez viszont nekem tunik nevetsegesnek. vagy csak en vagyok igy vele? hogyha most itt nem gondolnatok hogy nekem kelllene igazat adnotok ha beismernetek hogy nevetseges akkor ti is belatnatok hogy ez hatalmas LOL.
Pjotr
Ez nem LOL ez törvény...
Én egyáltalán nem bántam, hogy alá kell írnom, miért kellett volna bánnom.
Azt, hogy rá van írva a számlára, hogy kj1234 tipusú tintapatron hp321 nyomtatóhoz ez csak egy sor, de több napos vitát lehet megelőznni vele, miért olyan nagy baj ez.
Neked kizárólag abban van igazad, hogy nehéz a bizonyítás, minden más csak kötekedés tőled.
Leírom neked én is törvényt, ha nem tetszik menj el a parlamentbe...

1959. évi IV. törvény
a Polgári Törvénykönyvről
277. §

(1) A szerződéseket tartalmuknak megfelelően, a megszabott helyen és időben, a megállapított mennyiség, minőség és választék szerint kell teljesíteni. A szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában
..
c) alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett, valamint
..
(4) A felek a szerződés teljesítésében együttműködésre kötelesek. A kötelezettnek a szerződés teljesítése érdekében úgy kell eljárnia, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható, a jogosultnak pedig ugyanilyen módon elő kell segítenie a teljesítést.
(5) A felek a szerződés teljesítését érintő minden lényeges körülményről kötelesek egymást tájékoztatni.

(6) A kötelezett, dolog szolgáltatására irányuló szerződés esetén, köteles a dolgot - a jogszabályok rendelkezéseinek és a szakmai szokásoknak megfelelően - azonosításra alkalmas jelzéssel ellátni és a dologról a rendeltetésszerű használathoz, a felhasználáshoz szükséges tájékoztatást megadni. Ha a kötelezett gazdálkodó szervezet, a dolog minőségének tanúsítására is köteles.

A hibás teljesítés
305. §

(1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
asdf
(Pjotr @ 2005 Jul 9, 07:20 PM)
Azt, hogy rá van írva a számlára, hogy kj1234 tipusú tintapatron hp321 nyomtatóhoz ez csak egy sor, de több napos vitát lehet megelőznni vele, miért olyan nagy baj ez.

Mert van olyan hp patron, ami ugy 10 fele nyomtatoba rakhato bele /es az ido teltevel megjelenik egy uj nyomtato, es akar meg ahhoz is egy regi patron kell, namost mondjuk arul egy bolt 15-20 fele hp patront, mindegyikhez csak 5 nyomtato tartozik, ez mar egy majd' 100 elemu lista, hat tartsa ezt karban a hoher tongue.gif. ugyfel bejon, es mond egy patronszamot, vagy mond egy nyomtatoszamot, egyeb eset nincs biggrin.gif/.

Elrettento pelda:
(51645A)
Nagykapacitású fekete tintapatron DeskJet 710 / 720 / 815 / 820 / 850 / 870 / 880 / 890 / 895 / 930 / 950 / 959 / 960 / 970 / 980 / 990 / 995 / 1100 / 1120 / 1125 / 1220 / 1600 / 6122 / 6127 / 9300 sorozat; OfficeJet G55 / G85 / K80 / R45 / R65; PhotoSmart P1xxx sorozat nyomtatóihoz.
ui: es akkor az olyan perverz esetet mar nem is emlitem, amikor hp patron kell egy panasonic faxba... biggrin.gif
Pjotr
Hát igen a logikus gondolkodás....
Nyilván azt az egyetlen nyomtatót kell ráírni a számlára amihez a vevő kérte.
Mi értelme lenne a dobozon lévő feliratot lemásolni tongue.gif
ityam
(Pjotr @ 2005 Jul 10, 08:46 AM)

es ha nincsen rairva akkor az azt jelenti hogy nem mondott nyomtatoszamot?
Amugy sok helyen nem tudnak barmit rairni a szamlara. mivel nem birnak modositani termeknevet hogy adott esetben rairjak a nyomtato szomat. igy mondjuk 2 szelet csokit sem irhatok a szamlara amikor 2 CDt vettek.
Pjotr
Sok számlázóprgram tud olyat, hogy megjegyzés, de rá lehet írni 10 másodperc alatt kézzel is.
ityam
(Pjotr @ 2005 Jul 9, 02:44 PM)

Alapból egy szimpla biztonsági őrnek vagy bárkinek is mi köze hozzá, h miért/mihez vettem az adott dolgot?! (hacsak nem illegális blink.gif )

Ugye Te sem gondoltad komolyan, h minden egyes számlára ráírja bárki is, h az adott terméket (most éppen patront) mihez kérték... Még akkor sem, ha az adott számlázó prg tudja is ezt; kézzel meg pláne nem. Tény, h vitát előzne meg, 1000 vásárlásból kb félszer smile.gif Szimplán nem éri meg az erőfeszítést, nem gazdaságos.

De játszunk el a gondolattal: vegyen emberünk mondjuk egy csomag fotópapírt, mondjuk 270g-sat.
-Milyen nyomtatóba kellene?
-Hát, olyan HP fotónyomtatóba.....
-Kicsit pontosabban?
-Nem tudom, de kipróbálom és ha nem jó, akkor visszahozom, jó?

Szerinted? És ez bőven nem elméleti példa volt.......
ityam
Nah sikeresen kideritettem hogy amiert inditottam a forumot arra nem jo. Az iment jott be egy ugyfel aki a mediamarktos gepebe szeretett volna dvd olvasot venni. miutan megkerdeztem hogy nem lehet hogy van benne mar alapbol(leven hogy egy "eleg draga 170000Ft os gep" volt, es most lett veve),elbozonytalanodott es mondta hogy elviszi aztan majd visszahozza ugyis ha nem kell. aztan kozoltem vele hogy visszavasarolni sajnos nem tudjuk, mire elkezdte mondani a mondokajat hogy ezt hogy kepzeljuk, mert hogy ha ki sem bontja akkor kotelesek vagyunk visszavenni stb stb stb.
aztan megmutattam neki a forumot es nem hitte el hogy Pjotr azt irta hogy semmit nem vagyunk kotelesek visszavenni.merthogy a mediamarkban is azt mondtak neki hogy ha visszaviszi a termeket bontatlanul akkor visszaveszik. hiaba mondtuk hogy az nem kotelezo csak mivel nagy ceg ezert o bevallal bizonyos plusszt. mi csak a levasarlast tudjuk felajanlani.
de latszott rajta hogy ezt nem fogadja el, es ha nem felel meg neki akkor vissza fog jonni es verni fogja az asztalt.
(vegul abbol a par papirfecnibol ami nala voltkideritettuk/nagy valoszinuseggel/ hogy CD olvaso van benne csak.:"helyezze be a CD olvasoba az UHU linux telepitocdjet")
Pjotr
Ha ezerből félszer fordul nálatok ez elő, vagyis kétezerből egyszer, akkor akár ki is cserélhetitek a patront, ha a vevő azt állítja, hogy rosszat adtatok, ő nem ezt kérte, nem hallna bele a bolt...
A többi példa sem jó, mert nyílván fotópapírt nem lehet visszahozni, hogy mégsem jó (ha csak komplett csomagot árultok) ha árultok lapra is, akkor megteheti a bolt, hogy a maradékot visszaveszi.
A dvd olvasós embernek meg nem adtam voilna semmit... mégis hogy gondolja, ki fúrni ki tudja a szegecset, kicserélni ki tudja a olvasót, de nem tudja, hogy dvd vagy cd??? blink.gif
Ha meg vissza tudja hozni bontatlanul, akkor nem lenne egyszerűbb először megnéznie és utána megvennie?
Szóval ez a hülye vásárló tipikus esete.
ityam
(Pjotr @ 2005 Jul 10, 02:20 PM)
Ha ezerből félszer fordul nálatok ez elő, vagyis kétezerből egyszer, akkor akár ki is cserélhetitek a patront, ha a vevő azt állítja, hogy rosszat adtatok, ő nem ezt kérte, nem hallna bele a bolt...
A többi példa sem jó, mert nyílván fotópapírt nem lehet visszahozni, hogy mégsem jó (ha csak komplett csomagot árultok) ha árultok lapra is, akkor megteheti a bolt, hogy a maradékot visszaveszi.

A kibontott patron és a kibontott papírcsomag (csak csomagban árulunk) sztem bőven egy kategória.
A patront, ha bontatlan a külső csomagolása is (és eladható állapotban van), akkor általában ki szoktuk cserélni, különösebb problémázás nélkül. De felbontva nem! És itt szokott utánna a vita kialakulni.... Nevezhetsz cinikusnak, de ez üzlet. A haszonba kényelmesen beleférne, de miért fizessen a cég más "okossága" miatt?
Bár, ha egyik "sem" jó, akkor felesleges ezen vitatkoznunk.... blink.gif
nezzuk a te tescos peldadat egy egy sexshop ajtajaban? biggrin.gif
Pjotr
Akárhogy magyarázod, ha rossz patront adtok és felbontva nem cserélitek vissza, akkor törvénysértést követtek el.
Írhatsz bármit, kitalálhatsz újabb ide nem illő hasonlatot, akkor is.
Az, hogy így álltok hozzá, hogy mivel a vevő úgysem tudja bizonyítani, akkor mehet a francba, ez a tipikus primitív, bunkó magyar boltos mentalítás.
ityam
(Pjotr @ 2005 Jul 10, 06:07 PM)
Akárhogy magyarázod, ha rossz patront adtok és felbontva nem cserélitek vissza, akkor törvénysértést követtek el.
Írhatsz bármit, kitalálhatsz újabb ide nem illő hasonlatot, akkor is.
Az, hogy így álltok hozzá, hogy mivel a vevő úgysem tudja bizonyítani, akkor mehet a francba, ez a tipikus primitív, bunkó magyar boltos mentalítás.

Mi nem vagyunk lamak es nem adunk senkinek rossz patront! csak akkor ha nem megfeleloen informal minket.leven hogy nem jutalekrendszerben vagyunk ezert nem erdekem rasozni azt amit nem kert az ugyfel.
de ettol fuggetlenul szerintem kutya kotelessege megneznie a szamlat az ugyfelnek hogy biztosan azt kapta e amit kert, meg akkor is ha nem iratjuk ala a szamlat vele.
.

hanyszor mondjam el hogy nem azert vagyunk itt hogy most kb tizedszer mondjatok el hogy ez milyen kocsog hozzaallas. ezt en nem vitatom mint mar tizszer el is mondtam.
asdf
(Pjotr @ 2005 Jul 10, 08:46 AM)

A tied viszont a logikatlan tongue.gif

Kivancsi vagyok mit tennel, ha eladsz egy 25-os patront, a vevo azt mondja, hogy ez az 1234-es nyomtatohoz kert patront, ezt ravezeted a szamlara, majd visszajon a vevo reklamalni, hogy hisz' ez a patron nem is jo ahhoz a nyomtatohoz, amilyen neki van, es mi adtunk rosszat, itt van a szamlan is, hogy az 1234-es tipusu nyomtatohoz adtuk, es megsem jo hozza, es mennyire hulyek vagyunk, es teljesen egyertelmuen mi rontottuk el, azonnal csereljuk ki /a kibontottat is, mert a mi hibank volt, a szamla is azt mutatja, hisz' rajta van, hogy az 1234-es nyomtatohoz valo, mikozben pedig az 5678-hoz/.
Mindegy, kicsit tulrugozzuk ezt, mert egyreszt szokoevenkent egyszer van ilyen, masreszt szerintem tovabbra is ket eset van, vagy patronszamot mond az ugyfel, es akkor azt kapja, vagy nyomtatotipust, es ahhoz kap, ha rossz szamra emlekezett, akkor igy jart. Bontatlant par napon belul jofejsegbol cserelunk, de ha kibontotta, akkor csak a karomat tudom kettetarni.
Joooe
Kivancsi vagyok mit tennel, ha eladsz egy 25-os patront, a vevo azt mondja, hogy ez az 1234-es nyomtatohoz kert patront, ezt ravezeted a szamlara, majd visszajon a vevo reklamalni, hogy hisz' ez a patron nem is jo ahhoz a nyomtatohoz, amilyen neki van, es mi adtunk rosszat

Pontosan ez a lényege Pjotr elgondolásának, ha a vevő 1234-es nyomtatóhoz kér patront, és a kereskedő nem olyat ad, akkor törvényt sért, és így ez számonkérhető.
Pjotr
Ha rajt lenne a számlán akkor 2 másodperc alatt kiderül, hogy ki volt a bűnős.
Ityam, persze, ti sosem adhatok el rossz patront, hogy is gondolhattunk ilyet, hogy hibázhat egy bolt...
De látom nem nagyon fogják fel a boltosok amit irok meg amit a törvény kimond.
Felelősséggel tartoztok a kiadott termékért, a vevőnek nem kell értenie a dolgokhoz, azért ment szaküzletbe, és mivel nem ért hozzá nem tudja eldönteni, hogy jót kapott-e.
Ha elmész egy autószerlőhöz és betetsz egy alkatrészt amit neked kell megvenned a boltban, és ott adnak egyet ami csak 150km-ig, jó de te olyat akarsz ami 200-ig jó, a dobozra az van írva, hogy lklo150HCT, akkor neked ebből tudnod kéne, hogy bolt rosszat adott, mert Ityam áttanulmányozza a dobozt meg a számlát, de mégis nekimész egy fának miatta, akkor ki a hibás?
Még egyszer leírom utoljára, aztán többet nem szólok hozzá, ha a vevő 1234-es patront kér és az nem jó, akkor a vevő a hibás, ha hp456-os nyomtatóhoz kér patront és rosszat kap, akkor a bolt.
Ha a bolt ezt nem ismeri el, akkor tövényt sért.
Pont.
ityam
1, ha rajta lenne a szamlan akkor tudnank hogy ki a bunos de leven hogy nincs rajta ezert lehet feltetelezni hogy o nem a nyomtato szamat mondta, mert akkor ott lenne smile.gif
2, ha a szerelo azt mondja hogy vegyem meg az alkatreszt akkor mondom a szerelonek hogy irja fel pontosan hogy mit kell megvennem, ha pedig jobbat akarok akkor a szerelotol kerdezem meg hogy ha jobbat szeretnek akkor melyik tipust vegyem es nem nyulok hozza ahhoz amihez nem ertek. Ha en tudom hogy nem ertek hozza teszem azt az autohoz es olyat ajanl ami nincs felirva akkor vagy nem veszem meg vagy megkerdezem a szerelot hogy ez jo e hozza, vagy rairatom en akkor a szamlara hogy mihez valo az biztos. ha en nem ertek valamihez akkor azt en biztosan nem fogom babralni. barcsak mindenki igy tenne.
3 ilyen tenyleg szokoevente egyszer fordul elo hogy azt reklamalja hogy nem azt kapott amit kert. ezt en csak azert hoztam fel hogy mi van akkor ha ezt mondja annak erdekeben hogy vegyuk vissza tole, amikor biztosan tudjuk hogy nem adtunk rossz termeket neki. most ne csak nyomtatopartonra ertelmezzuk ezt hanem alltalanosan.
asdf
(Pjotr @ 2005 Jul 10, 07:08 PM)
De látom nem nagyon fogják fel a boltosok amit irok meg amit a törvény kimond.
Felelősséggel tartoztok a kiadott termékért, a vevőnek nem kell értenie a dolgokhoz, azért ment szaküzletbe, és mivel nem ért hozzá nem tudja eldönteni, hogy jót kapott-e.

Mint felelossegteljes boltos, olyan vevonek, aki nem tudja hanyas szamu patront VAGY hanyas szamu nyomtatoba akar venni, annak nem adok el semmit wink.gif Azt alairom, hogy nem kell eretnie hozza, de ha o maga sem tudja mit akar, abban en nem tudok segiteni.
ui: Szinten utoljara ebben a temaban
ityam
nah akkor annyit segitsetek nekem hogy mit rakjak ki elso hozzaszolasomba hogy ne kelljen az embereknek 5 oldalt vegigolvasni mert itt eleg sokmindenrol volt szo.

amit en gondolok:
-Ha nem tetszik,nem kompatibilis vagy egyszeruen nincs szukseg az adott alkatreszre akkor nem koteles a bolt visszavasarolni az alkatreszt, de normalis hangnemnel es jo allapotu termekeknel(nem szettrancsirozott csomagolas hanem ujszeru allapot) jo esellyel visszavasarolhatjak, es megjobb esellyel levasaroltathatjak a kivant termeket, DE NEM KOTELEZO

-Ha nem azt kapta amit kert akkor vissza kell vasarolnia a termeket, de ezt a jogot ervenyesiteni nehez ha a bolt csunya modon nem ismeri be.

-Ha nem kapott hozza magyar nyelvu utmutatot es ezt nem hajlando potolni a bolt akkor is vissza kellene vasarolnia a termeket (???? ugye jol mondom ???)

en ezekre gondoltam. ti meg mivel egeszitenetek ki. mit gondolnatok erdemesnek elso hozzaszolasba beletenni hogy ne kelljen sokat olvasni a forumozonak?
Joooe
Most majdne írtam egy szép hosszú hozzászólást, de az új egerem kics*sz*tt velem, és véletlen nyomtam egy "back"-et crybaby.gif

Majd később megpróbálom újra blowup.gif
ityam
(Joooe @ 2005 Jul 11, 01:09 PM)
Most majdne írtam egy szép hosszú hozzászólást, de az új egerem kics*sz*tt velem, és véletlen nyomtam egy "back"-et crybaby.gif

Majd később megpróbálom újra blowup.gif

vidd vissza gariba smile.gif
es ird le hogy mit akartal:)
Joooe
Azt ***** ***** megint elnyomtam. Szerintem elátkozott ez a téma mert még csak itt fordult elő biggrin.gif

Szóval a pontajaidra akartam reagálni:

1) Ez így igaz. Ha egy bolt ilyen esetben hajlandó a vásárlónak kedvezően dönteni, azt én, mint vásárló sokkal többre értékelem, mintha pár száz (vagy ezer) forinttal olcsóbbak a cuccai. Ennek megfelelöen szoktam ÉN a helyet megválasztani ahol vásárolok.

2) A nehéz bizonyítást kár hangsúlyozni, nem ez a lényeg. Ha én a kihalt utcán benyomok egyet és eltöröm az orrod, azt is nehét bizonyítani, hogy én voltam, mégse tenném meg, még ha felbosszantanál sem. biggrin.gif wink.gif smile.gif Pedig erről szó sincs cat.gif
A lényeg: tény hogy ami csak szóban hangzott el azt nehéz bizonyítani, de az is tény, hogy ha nem megfelelelően jár el a boltos, törvény sért, ezt pedig jóérzésű ember nem teszi, még akkor sem ha pár forint haszna van rajta, meg akkor sem ha nehéz bizonyítani. Esetleg akkor ezt is lehetne hangsúlyozni. smile.gif

3) A magyar nyelvű útmutató kényes kérdés... fogyasztói oldalról sem illik ezzel visszaélni, hiszen ha valakinek ott lapul a zsebében a kínai felsőfokú nyelvvizsga-bizonyítvány, akkor elég álságos dolog azért reklamálni, mert csak kínai tájékoztatót kapott. de azért nem véleltlen a törvény szigora.. magyar embereknek magyar tájékoztatót. "Nacionalista" felhang nélkül mondom, hogy a magyar nyelv igazán különleges, és nem kell támogatni a háttérbe szorítását smile.gif Méltán büszke rá, aki az. smile.gif Engem nagyon zavar ez az übernemzetközi mindenki tudjon valami közös nyelven elgondolás.

Kiegészítés nem jut eszembe, de ha ötleted van vesd fel, megvitatjuk smile.gif
ityam
Kiegészítés nem jut eszembe, de ha ötleted van vesd fel, megvitatjuk

veszelyes nekem ilyet mondani ph34r.gif nuke.gif biggrin.gif
nah akkor az 1 es pontot beirom a kezdo hsz be aztan bovitjuk amit jonak talalunk meg.
Joooe
veszelyes nekem ilyet mondani

Tudom, kihívtam a sorsot cool.gif

De legalább lesz egy db. számtech eladó az országban akinek fogalma van a fogyasztói jogokról. laugh.gif

Csak tartsd is magad hozzájuk, és szobrot avatunk neked, mint nagy elsőnek biggrin.gif
Arthur
Hali,

Lehet, hogy egy kicsit durvan hangzik amit most fogok irni, de tapasztalatbol mondom, hogy igaz:
altalaban (es akinek nem inge ne vegye magara) aki egy angol nyelvu hasznalati utasitassal nem tud valamit uzembe helyezni (mivelhogy altalaban sokal jobban vannak ilusztralva es sokkal reszletesebbek mint a magyar nyelvu), az a legnagyobb valoszinuseggel a magyarral sem fogja tudni.
Csaba_20
(Arthur @ 2006.04.11, 12:41) *

Hali,

Lehet, hogy egy kicsit durvan hangzik amit most fogok irni, de tapasztalatbol mondom, hogy igaz:
altalaban (es akinek nem inge ne vegye magara) aki egy angol nyelvu hasznalati utasitassal nem tud valamit uzembe helyezni (mivelhogy altalaban sokal jobban vannak ilusztralva es sokkal reszletesebbek mint a magyar nyelvu), az a legnagyobb valoszinuseggel a magyarral sem fogja tudni.

Ez megint a gyakorlatból levont következtetésen alapul és nem a törvény betűjén.
Joooe
A használatinak magyar nyelvűnek, és közérthetőnek kell lennie, nem véletlen.

Persze, én is meg még sokan, úgy józan paraszti ész alapján is össze tudják rakni a dolgokat, használati útmutató nélkül is, de azért az erről többről szól...
schcsabi

Hali,

Ez főként azért lehet, mert sok magyarnyelvü gyakorlatilag semmit nem ér, teljesen használhatatlan, csak azért van mert kötelező - szerintem.
Feltételezem csak számítástechnikai cuccokra gondoltál ( ha már ide írtad ) .

Captain Crash

Hali,

Ahelyett, hogy simán kijelentesz egy általánosságot, azt kellene végiggondolnod, hogy ez jól van-e ez így? Ha azt szeretted volna leírni, hogy ez probléma, akkor szerintem azt nem így kellene tálalni, mert így pontosan ellenkezőjeként hangzik.
Calyd
Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de a topic címéből ítélve igen.
A problémám a következő:
Vettem január első hetében egy Logitech MX5000-es billentyűzet-egér párost [vezeték nélküli, bluetoothos]. Hazavittem, beüzemeltem. Értek a számítástechnikához, gyerekkorom óta foglalkozom gépekkel, info tanárira járok, tehát nem vagyok laikus a témában. Elég komoly konfiggal rendelkezem, megnéztem a termék leírását, és minden szükséges dolog megvan a gépemben, ami kellhet [hardver, op-rendszer]. Mégis folyamatosan tapasztaltam, hogy megszakad a kapcsolat a billentyűzet, és a bluetooth vevő között. Visszavittem a boltba, letesztelték, egy idő után visszakaptam, mert szerintük semmi baja. Hazavittem, már másnap vittem is vissza nekik, hogy szerintem meg mégis van baja, mert ugyanazt csinálja, mint eddig. Elküldték a Logitech-nek, ők sem találtak semmit, és vissza akarták adni nekem. Erre én mondtam, hogy nem fogom átvenni, mert tudom, hogy nálam rossz és kész. Aztan most a helyzet az, hogy ők megpróbálják nekem eladni, és ha sikerül, akkor levásárolhatom náluk az árát. Azt mondták, hogy az eredeti vételárat, ahogy illik, de már annyit csalódtam a boltban [elég furán intézik az ügyeiket smile.gif], hogy ebben már kételkedek. Azt mondták, hogy nem tudják megengedni azt, hogy levásároljam, merthogy elvileg jó a termék, és így ők tehetetlenek.

Tehát a helyzet összefoglalva: a boltban megpróbálják eladni nekem azt a terméket, amit én összesen kb. egy hétig használhattam, és elvileg jó, csak nálam nem akar sehogy normálisan működni. Már kb. 1,5-2 hónapja adják el... A pénzem benne [nem is kis összeg].
A kérdésem, hogy van-e valami más megoldás, vagy rá lehet-e őket venni arra, hogy mégiscsak levásárolhassam náluk a terméket? Azt mondják azért nem lehet ezt megtenni, merthogy elvileg jó a termék, és így nem tudják visszavenni, mert használt.

Ja igen: ez főként az én saram, de mikor vettem, úgy voltam vele, hogy Logitech, biztos nem lesz baj vele, így nem kértem számlát, és semmi hivatalos papírom nincs arról, hogy ott vettem. De mondták a boltosok, hogy ez "nem baj", mert ha kell, akkor ki tudnak adni utólag is számlát, és nem problémáztak soha, amikor visszavittem nekik. Meg a dobozon a bolt egyedi termékazonosítója is rajta van.
Csaba_20
Nincsen semmi bizonyíték a kezedben, amivel védve lennél. Nem tudod igazolni, hogy tied a billentyűzet+egér páros ráadásul már nincs is nálad. Gondolom arról se kaptál papírt, hogy leadtad nekik szervizbe. Jogilag innentől kezdve nem a tied a termék és így a törvény nem téged, hanem őket védi. Annyiszor mondtam már ismerőseimnek is, hogy üzletben nincs barátság. El kell kérni a számlát és többé nem kiadni a kezünkből! Ne szolgáltassa már ki senki magát ennyire egy cégnek se. sad.gif

Ismerős ide vagy oda, ilyet nem szabad csinálni. Egyetlen járható utat tudok neked javasolni. Kérd vissza és próbáld eladni te!
Calyd
Nem hiszem, hogy ebből bajaim lennének. De ki fogom állítatni a számlát.
ityam
szerintem egy altalam inditott masik topicba jobban beleillene, ami arrol szol hogy szerintem hibas szerintuk nem. olvass bele kicsit abba is. bar teny es valo hogy hosszura sikeredett az a topic is.

egyebkent egyre jobban erlelodik bennem hogy vezeteknelkulibol semmit.

szerk: Szerintem Hibas, Szerintuk Nem

amugy elvileg ha el is ismernek hogy hibas akkor tetelezzuk fel hogy nem tudjak javitani es nem is tudjak cserelni, akkor kellene elvileg a penzt visszaadniuk.de elallni a szerzodestol jelentektelen hiba miatt nem lehet ugyebar. kivancsi lennek hogy jelentektelen hiabak minosul e az adott esetben a neha szetkapcsolodo billentyuzet.
velemenyek?
Calyd
Hát ezek után már nekem sem kell. Főleg, hogy előtte egy MX500-s egerem volt, amit imádtam.
ityam
amugy forumokon utanakerdeztel hogy masnak is elofordult mar ilyen? esetleg masik gepen probaltad a te billentyuzetedet? gondolom masik usb portba dugva azert probaltad.
amugy milyen gyakran szakitja a kapcsolatot?

egyebirant ugyanez a problema flashdrive al:
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...8&hl=flashdrive
olvasd el hogy itt mit javasoltak.
Captain Crash
A kötelezett a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik. A jótállás ideje alatt a bizonyítás terhe a kötelezetten van, és fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen.

Hibás a teljesítés jogi szempontból, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg akár a jogszabályban, akár a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

Jogszabály pedig előírja, hogy a szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában
a) alkalmasnak kell lennie azokra a célokra, amelyekre más, azonos fajtájú szolgáltatásokat rendszerint használnak, és
b) rendelkeznie kell azzal a minőséggel, illetve nyújtania kell azt a teljesítményt, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, figyelembe véve a szolgáltatás természetét, valamint a kötelezettnek, a gyártónak, az importálónak vagy ezek képviselőjének a szolgáltatás konkrét tulajdonságaira vonatkozó — különösen reklámban vagy az áru címkéjén megjelenő — nyilvános kijelentését, és
c) alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett, valamint
d) rendelkeznie kell a kötelezett által adott leírásban szereplő, és az általa a jogosultnak mintaként bemutatott szolgáltatásban lévő tulajdonságokkal

Jogszabály szerint (49/2003. Korm. rendelet) a kötelezett a jótállási ügyintézés során jegyzőkönyvet köteles kiállítani, melyben többek között szerepelnie kell a jogosult által érvényesíteni kivánt igénynek (pl.: javítás, csere), a hiba leírásának, és tartalmaznia kell a kifogás rendezésének módját. Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
Amennyiben nem készül vagy készült jegyzőkönyv, hivatkozva ezen jogszabályi kötelezettségekre a vásárlók könyvébe kell leírni a panaszodat. Konkrétan le kell írni, hogy a kötelezett nem ismeri el a hibás teljesítést, arra hivatkozva, hogy a termék nem hibás, valamint azt, hogy szerinted a termék hibás, és a hibajelenséget. Külön fejezetet kell szentelni annak, hogy a jótállási igényed bejelentésekor semmilyen jegyzőkönyv nem készült, így kénytelen voltál igényedet a vásárlók könyvébe leírni és amennyiben a kereskedő továbbra se hajlandó a hibával foglalkozni, nem bizonyítja, hogy a termék nem hibás, úgy a jogaidat először Békéltetőtestület előtt, annak eredménytelensége esetén pedig bíróságon, polgári peres eljárás keretében fogod érvényre juttatni. Valamint az itt felfedezett szabálysértésekről tájékoztatni fogod a fogyasztóvédelmet és az illetékes jegyzőt.
Amennyiben nem bocsájtják rendelkezésedre a jegyző által hitelesített vásárlók könyvét, azonnal jelezd a kötelezettnek, hogy ebben az esetben egyből értesíted a hatóságokat és innentől kezdve majd ők lefolytatják a szabálysértési eljárást.

Ez az én személyes tanácsom, így járnék el az adott esetben.
toreki
(Calyd @ 2006.04.16, 13:52) *
...nem kértem számlát, és semmi hivatalos papírom nincs arról, hogy ott vettem. De mondták a boltosok...
Amikor Jeremiás próféta földet vett az unokatestvérétől, tanúk jelenlétében írásos feljegyzést készített. Ő kb ie 600 körül élt. (Jer 32:9-12, 44)
ityam
megsem irom
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.