Munkahelyemtöl tavaly üdülési csekket kaptam, amit az akkori körülményeim miatt nem tudtam felhasználni. Lehetöség van a csekkek cseréjére a lejárati idön belül. Ez az 53 ezer forintos csekk esetében 3650 Ft kezelési díj esetében történik.
A lejárati idön túli csere nem lehetséges, nem értem, hogy miért.
Kifogásolom továbbá a csere körülményeit: 2 alkalommal legalább fél órát kell sorbanállni - rossz esetben az utcán. Elöször a csekk leadásáért, utána az új csekk felvételéért, mert az új csekk nem készül el azonnal - névre legyártják újra.
Járt kollégám úgy, hogy az ígért idöpontra a csekk még nem készült el - hiába állt sorba. (Ügyfélfogadás 8- 2 -ig - teljesen dolgozóbarát!) Érdemes tehát elöbb telefonon érdklödni. ( 344-51-88, 413-08-42 - tessék kipróbálni!) A telefon vagy mással beszél, vagy nem veszik fel. Két napja próbálkozunk, kb. 1/2 óránként, sokszor 10 percen keresztül újra és újra tárcsázva. Többször sikerült elkapni, amint foglaltról kicsöngre (és nem veszik felre) vált, és fordítva. Telefonálni képtelenség. (Ha mégis sikerül, úgy veszek egy lottót.)
Kérdéseim:
1. Ilyen kezelési költség mellett nem lennének-e kötelesek normális ügyfélfogadási feltételeket biztosítani, esetleg postai értesítéssel, ha azt nem tudják megoldani, hogy telefonon elérhetök legyenek?
2. Mi a véleményük a lejárati idön belül fel nem használt vagy be nem cserélt üdülési csekkek értékének lenyeléséröl?
Üdvözlettel:
Mircs