Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szőnyegvásár
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
Dyna
Az én esetemben nem történt megkárosítás, legfeljebb csak csalódottan kullogtam haza. sad.gif
Az eset a következő volt. Szőnyeget szerettünk volna vásárolni, ismerőseim délelőtt kinézték a boltban a megfelelőt. A címkén ez állt: AKCIÓ 1000 Ft/méter. Pár órával később elindultunk, hogy megvegyük az ominózus darabot. Körülbelül dél körül értünk a boldba. A szűnyegen még mindig a fenn említett címke állt. Mivel futószőnyegről volt szó, tájékoztattuk az eladót, hogy nekünk egy 3 méteres darabra lenne szükségünk. Ő hozzálátott a szőnyeg feldarabolásának, és mivel a szőnyeget ezután szegetni küldték volna és úgyis a boltban marad, kérte a másik eladót, hogy addig blokkolja ki az árut. A szőnyegről a címkét az az eladó vette le, aki kiszolgált bennünket. Ő mondta a pénztárosnak, hogy a szőnyeg métere 1000 Ft, mire a pénztáros közölte, hogy az nem lehet és valahonnan elővarázsolt egy kupac árcímkét és keresgélni kezdett. Ő 2150 Ft-ért szerette volna a szőnyeg méterét ránksózni, amit végül nem vettünk meg.

Bár nem szenvedtem kárt az eset nagyon felháborított. Már csak azért is, mert a két eladó között is ellentmondás támadt.

Szeretném megtudni, hogy van-e joga az áruháznak ezek után 2150 Ft-ért adni nekem a szőnyeget, mikor többen is világosan láttuk, hogy a címkén 1000 Ft áll, és a címkét az egyik eladó vette le?

Néha tényleg azt érzem, hogy a magyar vásárlókkal bármit megtehetnek...
Pjotr
Az olcsóbb áron kellett volna odaadniuk.
Joooe
Egyetértek. Ez FVF korábbi hozzászólásaiból is kitűnik.
FVF
NO meg az árról szóló törvény is ezt mondja ki, így egyértelmű, hogy szabálysértés történt, máskor ilyenkor ne hagyjuk magunkat!!!
Dyna
Lenne még egy kérdésem az esettel kapcsolatban.
Ha hasonló történik, akkor mit lehet tenni a boltban? El kell kérni a panaszkönyvet? Mert azt nem hiszem, h megváltozik az eladók véleménye, ha én azt mondom nekem van igazam és engem véd a törvény.
Pjotr
Panaszkönyv és ha nem tévedek, akkor a versenyhivatalnál kell bejelnteni a dolgot.
http://www.gvh.ionlab.net/index.php?id=933&l=h
Dyna
Nagyon köszönöm! wink.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.