Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Bankcsekk átvétele, Beszedése
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
gna
Két banknál is adok le Németroszágból érkező bankcsekkekeket.

Az egyik banknál most közölték, írásos kérésemre, hogy "europan belül a csekk ellenertekenek befolyasatol szamitott 20 nap, es europan kivül 40 nap".
Már negyedszer adtam le csekket és mindegyik alkalommal a leadás után 42-45 nappal kaptam meg az összeget, de minden alkalkommal csak akkor mikor bementem megreklamálni, hogy még mindig nem jött meg. Furcsamód a reklamáció napján, vagy másnap ott van a pénz. Sőt, az internetes kivonat tartalmazza a beérkezés idejét, és az egyik alkalommal a "befolyás" és a számlámra való áthelyezés között 22 nap telt el.

Ha a bank nyíltan közli, hogy a pénzem 20-40napig saját hasznára forgatja, nincsen legalább jogom megtudni, mikor kezdődik ez az időszak? Méghozzá előre, nem pedig utólag mikor már a kivonaton van a dátum.

A másik banknál hála istennek a határidőkkel nem nagyon van gond, ott snassz egyszerűséggel a város 2 bankfiókjában összesen 1 (egy) pénztáros tudja mit kell egy külföldi beszedésre kiállított bankcsekkel tenni. A színvonalat rontja, hogy a banki rendszer többet áll, mint amennyit megy smile.gif

Mivel nem szeretnék hitelrontó lenni, nem említem a bankok nevét, csak arra vagyok kiváncsi, másoknak milyen a tapasztalata bankcsekk leadással kapcsolatban, és a fennt említett határidő kezdetének közlésével kapcsolatban.

Üdv

-gna-
Pjotr
Szerintem ebben az ügyben a pszáf-hez kéne fordulni.
www.pszaf.hu
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.