Sziasztok. Vettem egy ASUS S-presso barebone pc-t (68500+ÁFA). Székesfehérvárról felutaztam Bp-re, hazavittem, ment is egy darabig.
(rövid leírás az érthetőség kedvéért - aki ismeri, hagyja ki: egy multimédiás barebone system 2 rendszer van rajta. Az első installálást úgy kell csinálni, hogy partició nélküli vinyót kell belerakni, erre előszőr felmegy egy linux-os instant on nevű rendszer. Ez teszi lehetővé, hogy windows-os indulás nélkül lehessen rajta zenét (mp3-at is) hallgatni, dvd-t, filmet vagy képeket nézni. mindezt távirányitóval. Ezután mehet rá a kiválasztott OS (nekem win xp), amihez még lehet telepíteni az asus home teather nevű programot, amiben szintén lehet távirányítót használni.)
Elromlott benne a tv tuner kártya 1-2 hét után. Kivettem, úgysem nagyon használom. Ezután kb 1 héttel a készülék elején levő lcd panelen figyelmeztetett a proci túlhevülésére. Gyorsan kikapcsoltam, majd újra be, bementem a setup-ba, ahol a hardware monitor részben extrém piros számok fogadtak: cpu temp: -113 C fok, a 15 v az csak 8,7 stb.)
Felvittem, garanciába javítják, tuti alaplap hiba. A tv tunert át sem vették. Fenn volt 2 és fél hétig (15 munkanap a határidő). Jó.
Elkészült felmentem újra Bp-re (ez már a harmadik 200Km-es utam), kérdeztem mi volt a baj. Azt mondták nem tudják a nagyker, ahol javították nem adott munkalapot, csak egy kódot irtak a géphez (81, vagy nem tudom, de mindegy). Amikor kérdezték hogy mit jelent ez a kód, csak annyit mondtak: "javítottuk".
Ezután azt mondtam, hogy ha most hazamegyek, és nem lesz jó a gépem, akkor leszámlázom a 4 utat, + az én könyvelői rezsióradíjamat is.
A gép nem lett jó (14 óra szenvedés), nem indult el az instant on. Többször telepítettem, de sehogysem, így a távkapcsoló nem volt használható.
Írtam egy levelet nekik, hogy nem szeretnék tovább foglalkozni a géppel, milyen alternatívákat ajánlanak: csere (árengedménnyel egy másik gépre stb).
Az ügyvezető nem kívánt foglalkozni a problémámmal, vigyem fel, ha garanciális az újabb hiba, akkor ezt az utamat kifizetik. De beszélni nem tudtam vele, letagadtatta magát, stb.
Arra gyanakodtam, hogy a baj a bios, ami nem egyezett azzal, ami elöször volt. Egy T2-es bios volt a gépen, ami egyel régebbi barebone pc-je az asusnak.
Elég rugalmas vagyok, mondtam a szervizes fiúnak, akit nekem rendeltek mint elérhetőséget, hogy felrakom rá a saját bios-át, hátha tényleg csak ez a hiba. Felraktam, nem az volt. Lehúztam a távirányítót, és ekkor elindult az instant-on!
Bocs hogy ilyen hosszan mondom: a végeredmény az lett hogy nézegettem a vezetékeket, letöltöttem az s-presso és a t2 hardware leírását, és t2-es alaplapot raktak a gépembe!! Majdnem ugyanolyan, csak annyira más, hogy nem működik.
Mit kérhetek? Kész átverés. és semmi segítőkészség. (A géphez nem adtak magyar nyelvű leírást - ez kötelező, nem?)
Én cserélni szeretném egy Shuttle nem multimédiás barebone-ra, még most is rugalmas vagyok... Milyenek a tárgyalási pozicóim?
Üdv, és előre köszönöm: Molnár Csaba