Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Barebone
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Számítástechnikai eszközök
nostalgia
Sziasztok. Vettem egy ASUS S-presso barebone pc-t (68500+ÁFA). Székesfehérvárról felutaztam Bp-re, hazavittem, ment is egy darabig.

(rövid leírás az érthetőség kedvéért - aki ismeri, hagyja ki: egy multimédiás barebone system 2 rendszer van rajta. Az első installálást úgy kell csinálni, hogy partició nélküli vinyót kell belerakni, erre előszőr felmegy egy linux-os instant on nevű rendszer. Ez teszi lehetővé, hogy windows-os indulás nélkül lehessen rajta zenét (mp3-at is) hallgatni, dvd-t, filmet vagy képeket nézni. mindezt távirányitóval. Ezután mehet rá a kiválasztott OS (nekem win xp), amihez még lehet telepíteni az asus home teather nevű programot, amiben szintén lehet távirányítót használni.)

Elromlott benne a tv tuner kártya 1-2 hét után. Kivettem, úgysem nagyon használom. Ezután kb 1 héttel a készülék elején levő lcd panelen figyelmeztetett a proci túlhevülésére. Gyorsan kikapcsoltam, majd újra be, bementem a setup-ba, ahol a hardware monitor részben extrém piros számok fogadtak: cpu temp: -113 C fok, a 15 v az csak 8,7 stb.)

Felvittem, garanciába javítják, tuti alaplap hiba. A tv tunert át sem vették. Fenn volt 2 és fél hétig (15 munkanap a határidő). Jó.

Elkészült felmentem újra Bp-re (ez már a harmadik 200Km-es utam), kérdeztem mi volt a baj. Azt mondták nem tudják a nagyker, ahol javították nem adott munkalapot, csak egy kódot irtak a géphez (81, vagy nem tudom, de mindegy). Amikor kérdezték hogy mit jelent ez a kód, csak annyit mondtak: "javítottuk".

Ezután azt mondtam, hogy ha most hazamegyek, és nem lesz jó a gépem, akkor leszámlázom a 4 utat, + az én könyvelői rezsióradíjamat is.

A gép nem lett jó (14 óra szenvedés), nem indult el az instant on. Többször telepítettem, de sehogysem, így a távkapcsoló nem volt használható.

Írtam egy levelet nekik, hogy nem szeretnék tovább foglalkozni a géppel, milyen alternatívákat ajánlanak: csere (árengedménnyel egy másik gépre stb).

Az ügyvezető nem kívánt foglalkozni a problémámmal, vigyem fel, ha garanciális az újabb hiba, akkor ezt az utamat kifizetik. De beszélni nem tudtam vele, letagadtatta magát, stb.

Arra gyanakodtam, hogy a baj a bios, ami nem egyezett azzal, ami elöször volt. Egy T2-es bios volt a gépen, ami egyel régebbi barebone pc-je az asusnak.
Elég rugalmas vagyok, mondtam a szervizes fiúnak, akit nekem rendeltek mint elérhetőséget, hogy felrakom rá a saját bios-át, hátha tényleg csak ez a hiba. Felraktam, nem az volt. Lehúztam a távirányítót, és ekkor elindult az instant-on!

Bocs hogy ilyen hosszan mondom: a végeredmény az lett hogy nézegettem a vezetékeket, letöltöttem az s-presso és a t2 hardware leírását, és t2-es alaplapot raktak a gépembe!! Majdnem ugyanolyan, csak annyira más, hogy nem működik.

Mit kérhetek? Kész átverés. és semmi segítőkészség. (A géphez nem adtak magyar nyelvű leírást - ez kötelező, nem?)

Én cserélni szeretném egy Shuttle nem multimédiás barebone-ra, még most is rugalmas vagyok... Milyenek a tárgyalási pozicóim?

Üdv, és előre köszönöm: Molnár Csaba
ityam
Szia!

Végig az én véleményemet/tudásomat tükrözi (közel sem a törvényest, hivatalost)

1, A tunert, ha hibásnak mondod, át kellett volna venniük, nincs olyan, h nem veszem át...
2, A 15 nap ajánlás, nem határidő...... Törekedni kell rá. (elvileg kötelező, gyakorlatilag a 18-20 nap belefér)
3, Meglepne, ha valaki is megtéríteni a 4 utadat+könyvelődet smile.gif Ha -asszem- 10kg-nál nehezebb a cucc, a kereskedő gondoskodik a szállításról. Ha te utaztatod, akkor -ha nagyon jóindulatú- esetleg kompenzál...
4, Az alternatívák sztem a következők: javítják és ha nem tudják, cserélik, ha azt sem képesek, akkor valami más megoldásra juttok (elállás, akármi)
5, Az ügyvezető -szvsz- nem azért van, h az egyéni garival foglalkozzon. Arra megvan a megfelelő ember (szervízes, support, stb)
6, Van az ő oldalukról valami nyoma, h más típusú alaplapot pakoltak a gépedbe? Akár csak egy gyári szám, v valami? Ha nincs -és negatívak- akkor azt mondják, h Te cserélted ki...
7, A magyar nyelvű leírás kötelező, az eredeti gyárival megegyező tartalmúnak kell lennie.

Szumma: szerintem nem sok esélyed van, ők javítják/cserélik, te elfogadod. Ennyi.

De valami bölcsebb ember úgyis pontosítani fogja a fentieket smile.gif
Joooe
Fenn volt 2 és fél hétig (15 munkanap a határidő).

Nem munkanap, naptári nap, de kicsit valóban túl lehet csúszni. De attól még határidő, indokolatlanul nem lehet nyújtani. Főleg ha még oda is szállítod nekik...

A 151/2003-as korm. rend. szerint az üzemeltetés helyén kell megjavítani, vagy ők szállítják, ahogy ityam is írta. Ebből ne engedj. Esetleg akkor ha ők fel is ajánlanak valamit azért ha felviszed.

Jogszabályt sértettek, ha nem vettek fel jegyzőkönyvet, és abból nem kaptál egy példányt (49/2003)

A fentiek tudatában keress velük egyezséget mondjuk, ők többször hibáztak, te hajlandó vagy ettől eltekinteni, és a felvinni a cuccot helyettük, ha értékegyeztetéssel kicserélik olyanra amit te szeretnél (a számlán szereplő vételár az elszámolási alap), mert nem akarsz ezzzel tovább bajlódni.

Természetesnek kellene lennie, hogy a javításkor nem csak csinálnak vele valamit, hanem hibátlan terméket adnak vissza.

A PTK. szerint a javítást, kicserélést a fogyasztónak okozott jelentős kellemetlenség nélkül kell megoldani.
nostalgia
köszönöm, az eddigi segítséget, várom még hogy többen is hozzászóljanak! Egy félreértés: én vagyok a könyvelő, és a saját rezsi óradíjammla fenyegetőztem.

Na az most lehet jóindulatú egy hivatalos szervíztől, hogy gagyibb alaplapot tesz bele?

Egyébként : PCLAND Kft. Olvasgattam a fórum témái között, az ő nevükkel lehet találkozni a mistral mellett.
Pjotr
Csak akkor tehet bele márik alaplapot, ha te beleegyezel, és a különbözetet kifizetuik.
Joooe
Azért mondtam, hogy próbálj megegyezésre törekedni, mert ha ők elzárkóznak a dologtól, akkor csak a bíróság segíthet, de egy polgári per meg elég macerás dolog.

Hemzseg a jogsértésektől a dolog ha jól ltom, így elég jó tárgyaslási alapod van szeritnem, borigatni kell az asztalt.
MUŁĐER
Helló

Nemrég vettem egy ASUS S-presso nevű barebone-t, amiben 865-ös chipsetes Intel lap van.. mint kiderült szériahibás, kinyírja a ramokat elég gyorsan. Sajnos két 512 Mb-os Kingmax 466-os modulom is áldozatául esett, de rajtuk 10 napja lejárt a garancia.

A boltal ahol vettem a cuccot nemsokára beszélek, de szerintem elhárítják a felelősséget.

Kinek a felelőssége ez? Egyáltalán megtéríti a kárt valaki? Mert nem kevés, 25e FT ~
Pjotr
Szakszervízben kellett volna összerakatni....
Sajnos anélkül nem bizonyítható, hogy az alaplap tette tönkre a ramokat, ha bizonyítható, hogy az alaplanak ez egy szériahibája, akkor lehetne az Asus-hoz fordulni.
De ha ők nem ismerik el ezt.....
MUŁĐER
ezután vettem samsung ramokat agépbe, amiket a szervizben raktak bele, és azok is meghaltak...szval tuti a cuccal van valami...nem én nyírtam ki mindegyiket. Szériahibát úgysem ismerik el.
Pjotr
Ha a szervíz kiállít egy papírt, hogy az alaplap meghibásodása okozta a ramok meghibásodását, akkor van remény..
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.