Kedves Mindenki!
Azért írok erre a fórumra, mert kíváncsi vagyok, hogy találkozott-e Valaki már ehhez hasonló problémával. Minden témával kapcsolatos történést, tapasztalatot, javaslatot szívesen fogadnék. Nem szeretném annyiban hagyni a történteket... Előre is köszi. Történet:
Édesanyám megkért, hogy elhunyt nagymamám panellakásának rezsidíját segítsek rendszerezni, amikor a következő dologra lettem figyelmes. Havi díjai között előfordul a távhőszolgáltató által kiszámlázott: hidegvíz (Ym3 * 205 Ft + 15% ÁFA), illetve a szennyvíz (Ym3 * 129 Ft + 15% ÁFA) természetesen a melegvíz + hődíj + fűtés alapdíj mellett. Ugyanakkor a Víz és Csatornázási Művek is küldi havonta a számlát a vízdíj (Ym3 * 205 Ft + 15% ÁFA) és a csatornadíj (Ym3 * 129 Ft + 15% ÁFA) tételek feltüntetésével. Ezek alapján a fogyasztó ugyanazért a hidegvízmennyiségért 2 helyre fizeti ugyanazokat az összegeket. Szerintetek jogos ez? Vagy csak addig jogos, míg Valaki nem áll az ügy megoldása élére? Szándékomban áll a közös képviselő felkeresése, a szerződések megnézése, illetve az ügy jogi útra terelése. Ti mit javasoltok? /egyébként a lakók többsége támogatást kért az önk.-tól a díjak fizetésére/ Egy normális városban a Távhőszolgáltató és az Önk. közötti szerződés megtekinthető a város honlapján de a mi városvezetésünk ezt nem tette közzé. Van esélyem, hogy igazságot szolgáltassanak az ügyben?
Köszi előre is, Dóra
Szerintem teljesen jol van szamlazva, mivel havonta Ym3 melegviz,
el lett fogyasztva, azt meg valamibol nekik iselo kell allitani, igy a szamla all,
az Ym3 hidegvizbol(ivoviz)+Ym3 melegviz(nekik is fel kell melegiteni)
+Ym3 szenyviz, mivel feltelezik, amennyi viz elfogyott annyi,
le is folyt a szenyviz lefolyon.
udv!
Köszi tibu a véleményedet, ám írtam, hogy azt le is számlázza a távhőszolgáltató,
arra van külön melegvízóránk és fizetünk is érte melegvíz (Xm3 * 129,2Ft + 15% ÁFA) és melegvíz hődíjat (Xm3 * 209Ft +15%ÁFA).
Valami szerintem nem stimmel, ugyanazért az áruért 2 helyre ne fizessünk!?
Nekünk a hidegvíz ezáltal 668Ft köbméterenként, míg a meleg csak: 338,2Ft.
Ha csak a melegvízcsapot nyitom meg attól a hidegvízóra-mérő nem pörög
Igen egy vicces megoldás rövidtávon: csak melegvizet folyassak, rá kell köttetni a budit is a melegvízóra ágára....
Ertem en, hogy azt is leszamlazza, itt is

Ym3=Xm3 nem?
Most latom, h nalunk is detto ugyan azok az arak vannak mint nalatok.
Igazad van Tibu, én láttam rosszul. A melegvíz köbméterét számlázza ki hidegvíznél is.
Most mar csak az bánt, hogy ennyire drága.

Köszi a megvilágítást.
Dóri
(doraki @ 2005 Jul 22, 09:36 AM)
Igazad van Tibu, én láttam rosszul. A melegvíz köbméterét számlázza ki hidegvíznél is.
Most mar csak az bánt, hogy ennyire drága.

Köszi a megvilágítást.
Dóri
Igazan nincsmit.

Sajna itt is ilyen baromi dragan merik

udv
Sziasztok!
A kérdésem a problémám a következő:
elvárhatja-e a hőszolgáltató tőlem a pontos nyilvántartása érdekében, hogy a fogyasztó nevének átírása miatt tulajdoni lap másolatot (4000 Ft) váltsak ki a Földhivatalnál?
A fogyasztási hely (lakás) már évek óta az én tulajdonomban van. A hőszolgáltatónál fogyasztóként Édesapám van bejegyezve, mert ő volt a lakás haszonélvezője és a haszonélvező lehet fogyasztó. Édesapám tavaly elhunyt. Szerettem volna, ha a továbbiakban a szolgáltatók az én nevemre küldik a számlákat. A gáz- és az áramszolgáltató gond nélkül eleget tett kérésemnek a hagyatéki eljáráson készült papírok alapján. A hőszolgáltatónak ez nem elég. Telefonon és e-mailben is megkerestem őket. Levélben válaszoltak, hogy a pontos nyilvántartásuk érdekében csak a tulajdoni lap másolata alapján hajlandóak átírni a fogyasztót és hogy ennek hiányában a továbbiakban is az elhunyt nevére számláznak. Természetesen a számlákat fizetem.
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy mi jogon várhatják el tőlem, hogy én fizessek azért 4000 Ft-ot egy hivatalnak, hogy az ő nyilvántartásuk pontos legyen? Egyáltalán kötelezhetnek-e ilyesmire?
A válaszokat előre is köszönöm!
tintin
Hat, amennyiben nem erint kellemetlenul havonta latni, hogy egy halottad reszere erkezik posta /halistennek nincs tapasztalatom ezugyben/ en azt mondom, hogy pukkadjanak meg, es szamlazzanak tovabbra is mas nevere. De igazabol nem ertem, hogy mi a fenenek nekik a tulajdoni lap... Van egy szemelyi igazolvanyod, van egy lakcimkartyad, ezek birtokaban tokeletes szolgaltatasi szerzodest lehet kotni. Szerintem...