europaiember
2005.07.19, 21:55
átlag állampolgárként, a nagy bevásárlásokat a hypermarketekben bonyolitjuk a párommal. párhéttel ezelött ,az AUCHANBAN elöszőr nagytételben vásároltunk tejet,1 kartonnal vagyis 12db-ot a márkája: NASZÁJ TEJ! (tartós)az elsőt miután felbontottuk,2 óra múlva kellemetlen ize volt, a második felbontás után már fél ór a mulva rossz volt az ize,ekkor már gyanakottunk,másnap megpróbáltuk a harmadikkal hátha csak nem volt szerencsénk, de ezzel betelt a pohár,mivel az elsö korty már ihatatlan volt!
ami furcsa hogy nem savanyú vagy a szokásos romlott tej íz, hanem keserű és valami elmondhatatlan mű íze volt,a többit már megse próbáltuk.ami vicc az egészben hogy még a kutyának se kellett,mivel gondoltuk legalább a kutyának jó lesz,de nem . asszem többet nem veszünk nagytételben tejet:(
ami bosszantó hogy azóta már többszőr láttam kitéve a polcokra az auchanban,ugyanúgy akcióban mint mi vettük!
Captain Crash
2005.07.20, 08:05
Akció...
TESCO Akció….(BP. XIV. Fogarasi út – 2005. augusztus 23) Gazdaságos?? De kinek?
Az akció leírása:
Végy 1 db egész Tolle Csemege (nem Trappista) sajtot. Dobd fel a mérlegre és állítsd be az egységárat – 1 389,-Ft/kg. A mérleg leméri (1,513 kg) és kiadja neked a nyalókát a vonalkóddal, meg az árral – hiszen ez egy egyszerű szorzás. (na jó kerekítéssel)
Így vehetek egy sajtot 2 100 Ft-ért. (1389,-Ft/kg x 1,513 kg = 2100,-Ft). Eddig világos?
Ezután az akció keretében csökkentjük az egységárat – 1 099,-Ft/kg. Jól ki is írjuk, hogy mindenki jól láthassa…de a mérleget már elkerüljük, és elveszünk a számok tengerében. Egyszerűen írjuk be a súlynak az előző nyalókán szereplő árat (2 100,-Ft). A gép megint szoroz (na jó kerekít). Máris megvan az akciós ár: 2 307,-Ft. Az akcióban a sajt ára 207 Ft-tal emelkedett, viszont nehezebb is lett cirka 0,5 kg-val…vagy csak azt hiszem...?
A bosszantó csak az, hogy ezt egy hete telefonon jeleztem (minden hívást rögzítenek – kinek is az érdekében…?), de ez a kép tegnap készült. Igaz a több folyóméternyi sajtból tegnap már csak 2 db volt a pulton…az egyiket az ügyfélszolgálatnál hagytam….
Aki megtalálja ingyen elviheti….
Én maradtam a Trappistánál...de nem a Tesco-ban
kisButyi
2005.09.13, 12:08
(europaiember @ 2005 Jul 19, 09:55 PM)
átlag állampolgárként, a nagy bevásárlásokat a hypermarketekben bonyolitjuk a párommal. párhéttel ezelött ,az AUCHANBAN elöszőr nagytételben vásároltunk tejet,1 kartonnal vagyis 12db-ot a márkája: NASZÁJ TEJ! (tartós)az elsőt miután felbontottuk,2 óra múlva kellemetlen ize volt, a második felbontás után már fél ór a mulva rossz volt az ize,ekkor már gyanakottunk,másnap megpróbáltuk a harmadikkal hátha csak nem volt szerencsénk, de ezzel betelt a pohár,mivel az elsö korty már ihatatlan volt!
ami furcsa hogy nem savanyú vagy a szokásos romlott tej íz, hanem keserű és valami elmondhatatlan mű íze volt,a többit már megse próbáltuk.ami vicc az egészben hogy még a kutyának se kellett,mivel gondoltuk legalább a kutyának jó lesz,de nem . asszem többet nem veszünk nagytételben tejet:(
ami bosszantó hogy azóta már többszőr láttam kitéve a polcokra az auchanban,ugyanúgy akcióban mint mi vettük!
Átlag emberek.
Személy szerint csak azt nem értem, hogy ha egy tesco áruházban az van kifüggesztve JÓL LÁTHATÓAN, hogy "ha két embernél többen várakoznak ön elött akkor új pénztárat nyitunk míg mindet ki nem nyitottuk" na én csak azt kérdezném, hogy miért kell agresszívan és sértően visszaszólnia egy tesco dolgozónak mikor én csak kérdezni szerettem volna. Pontosabban: az egyik délután a Pesti uti tescoban közel 30-percet vártunk mire a fizetésre kerűlt a sor. Megszámoltam és 12 pénztár zárva volt, a többinél állt a sor, soronként 5-10 kedves vásárló. A fizetés után odamentem az ügyfélszolgálati pulthoz ahól ismét sor fogadott, mivel csak 1 leányzó dolgozott, a 3 helyett. Ott is csak kérdezni szerettem volna mire az a nyüzüge biztonsági őr akinek még az is megeröltető lett volna, hogy egy poharat felemeljen, azt mondta: ha nem tetszik a rendszer nem kell itt vásárolni. Na itt van a legnagyobb hiba, mikor egy senki zavar ki egy áruházból és az ott dolgozók szinte semmibe veszik azokat az embereket akik a fizetésüket adják.
építkező
2005.09.30, 12:34
üdv mindenkinek,
hozzáadnám a listához a Cora-t is, én most a "bizalompontjainkat" váltanám be náluk ajándékra, de mindent elkövet az áruház, hogy ez ne sikerüljön.
A módszertár változatos:
Reggel 08:00-kor hívom az áruházat - recepciós felveszi, kapcsolja az illetékes ügyintézőket, akik nem veszik fel a telefont / felveszik majd mellérakják (! legutóbb 10 percig hallgattam a háttérzajokat, de nem szólt bele senki) / felveszik majd lerakják...
Szóval bunkó személyzetben nálam a Cora vezet!
Hello !
Tatabánya reggel 7:30 Tesco "Tuskó" Áruház! Párommal gondoltuk veszünk némi csirkecombot pörköltnek. Odamentünk a pulthoz, ahol egy rém "kedves" középkorú alkalmazott "leste" minden kívánságunkat. Mondom neki, mit szeretnénk, de hozzá tettem még, hogy ha lehet kisebb darabokat adjon, mert az nekem jobb. Rám se hederített, azt kaptam, amit markolással ért.
Ez még nem is olyan nagy baj, ne legyek már annyira válogatós ugye. Majd a pénztárnál kedvesem észrevette, hogy a hús úgy bűzlik, mintha dögkútban tenyésztették volna. A pénztáros volt olyan kedves, hogy ő is slukkolt egyet a tételből, elzöldűlt arcán láttuk, egyetért velünk. Párom visszavitte a kiló csirkecombot, ahol megkérdezték mi a baj vele. Mondta : "büdös. "
Válasz :" pedig ma kaptuk" ... Ennyi .... Szerintem egész nap azt árulták, mert ugye a profitorientált istennyilával nem egyeztethető össze a romlott termék kidobása. Majd valaki rosszul lesz tőle, akkor meg tagadunk.....
Soha többet Tesco húsrészleg.
Üdv.
Zottjoghurt
2006.02.08, 17:28
SPAR:
Megemliteném a SPAR "saját márkás" Tokaji Aszúját, mint az egyik maradandó borzalmas élményt.
999.-ért vesztegetig, természetesen gyártó nincs rajta, csak egy szám: termelte 0021.
Az alkoholtartalma a cimke szerint 13%, a valóságban viszont jó, ha 1-2%. Sajnos ez rögtön feltűnik.
Gyakorlatilag selejt bor. Ezeket senki nem ellenőrzi?
Nemcsak ezzel a saját márkás termékkel voltak gondjaim, de ez volt a legemlékezetesebb..
Óvnék mindenkit az ilyen áruházláncok áltál kinált
saját márkás hulladékoktól..
Sajnos ez minden sajátmárkásra igaz.
Ariadne
2006.02.08, 17:38
(Zottjoghurt @ 2006 Feb 8, 05:28 PM)

Óvnék mindenkit az ilyen áruházláncok áltál kinált saját márkás hulladékoktól..
Sajnos ez minden sajátmárkásra igaz.
Nekem voltak jó tapasztalataim is sajátmárkás cuccokkal, még a Tescóban is, ugyanis sok ilyen termék ugyanaz, mint a mellette lévő márkás, ugyanaz a gyártó gyártja ugyanott, csak a csomagolás "csíkos". Csak meg kell találni, melyek az ilyenek. Most így hirtelen eszembe jutott a tecsós pattogatni való kukorica (Mogyi), pudingpor (Haas), vaníliáscukor. Van még jópár hasonló.
Boros témába ne menjünk bele, mert ittmaradunk (vagy gyertek át egy bortopicba vitázni velem:)), de a gyártó/palackozó kérdésre kitérnék.
A jogszabály lehetővé teszi, hogy a palackozó neve helyett OBI kód szerepeljen. Ez véleményem szerint még akkor is ellentmond a Fogyasztóvédelmi törvénynek (FVM rendelet létére), ha a kódok több honlapon is elérhetőek. Mindegyik mögött pincészet húzódik meg, csak nem vállalják a nevüket az ócska 1000 Ft-os aszúra. De igaz ez más borokra is.
Egy 1000 forintos aszú élvezeti értéke meg sem közelíti mondjuk egy Oremus 2000 3 puttonyos értékét, mely ugyan 3000 Ft, de ugyanúgy 3 puttonyos.
A sajátmárkás termékekkel kapcsolatban pedig meg kell jegyeznem, hogy sok vizsgálatunk alkalmával voltak a legjobbak között, ezért az alapvető elvetés hibás szemlélet.
papiking
2006.02.08, 18:17
undefined
[quote name='FVF' date='2006 Feb 8, 05:59 PM' post='11793']
Boros témába ne menjünk bele, mert ittmaradunk (vagy gyertek át egy bortopicba vitázni velem:)), de a gyártó/palackozó kérdésre kitérnék.
A jogszabály lehetővé teszi, hogy a palackozó neve helyett OBI kód szerepeljen. Ez véleményem szerint még akkor is ellentmond a Fogyasztóvédelmi törvénynek (FVM rendelet létére), ha a kódok több honlapon is elérhetőek. Mindegyik mögött pincészet húzódik meg, csak nem vállalják a nevüket az ócska 1000 Ft-os aszúra. De igaz ez más borokra is.
Egy 1000 forintos aszú élvezeti értéke meg sem közelíti mondjuk egy Oremus 2000 3 puttonyos értékét, mely ugyan 3000 Ft, de ugyanúgy 3 puttonyos.
Hálistennek nem igazán játszik szerepet az életemben a tokaji aszú... de ha ez így megy tovább, akkor a szalámin csak az lesz: gyár112, vagy a tv-n tvüzem 223, az autón meg csak annyi, autógyár! hogy a fenébe szabad engedni a év nélküli értékesítést? akinek nincs netje, soha nem tudja meg, kinél reklamáljon, vagy mit ne vegyen soha többé....
Mivel nem találtam boros topicot

ezért ide írrom, szóval szerintem biztos van valami boros érdekvédelmi szövetség, lehet, hogy van a Tokajinak külön is, hozzájuk kellene fordulni, hogy az adott bor viselheti-e egyáltalán a tokaji aszú elnevezést.
A vonatkozó hatóság az Országos Borminősítő Intézet, az OBI. Mondom, a boroknál speciálisan szabad ilyen feltüntetést alkalmazni, de ez - mint írtam - szerintem ellentmond a fogyasztóvédelmi törvénynek, mert egyébként annak alapján nem lehet kódot alkalmazni, fel kell tüntetni a gyártót/forgalmazót.
Amúgy a minőséget is az OBI vizsgálja, a legtöbb bortól eltérően a tokaji borkülönlegességek (ezen az összefoglaló néven) védettek, mind eredet, mind technológia tekintetében. Ezektől eltérni nem lehet, bár biztos, hogy páran megteszik. A minőségellenőrzés ilyen nagy tételben sajnos nem egyszerű dolog, de azért most remélem, hogy a megnövekedett bevételből az OBI sokszorozza ellenőrzéseit.
Zottjoghurt
2006.02.09, 20:00
Nekem voltak jó tapasztalataim is sajátmárkás cuccokkal, még a Tescóban is, ugyanis sok ilyen termék ugyanaz, mint a mellette lévő márkás, ugyanaz a gyártó gyártja ugyanott, csak a csomagolás "csíkos". Csak meg kell találni, melyek az ilyenek. Most így hirtelen eszembe jutott a tecsós pattogatni való kukorica (Mogyi), pudingpor (Haas), vaníliáscukor. Van még jópár hasonló.
[/quote]
akkor csak gratulálni tudok...
mondjuk ezeknél a termékeknél nem könnyű észrevenni a minőségbeli különbséget.
Vegyél Spar Aszút születésnapra! Tuti sikert aratsz.
A gyártó ugyanaz, de kétlem, hogy ugyanazt tenné a sajátmárkásba is. Nézz rá egy csikos oliva olajra. Nem merném megvenni. Olvass utána milyen vegyi uton nyerik ki a salsát (remélem jol irom) a végtelenségig kifacsart olivábol. Na ezt teszik bele a Tesco uvegbe meg műanyag kannákba, és persze a gyár sem meri már hozzáadni a nevét.
Ez a sajátmárkás megoldás teret enged rossz minőségnek.. Nem irnám, ha nem tapasztaltam volna már nagyon soxor..
Legutóbb: Spar 20L szemeteszsák, kibontom, olyan kicsi, hogy még a fejemre sem tudnám ráhúzni.. volt vagy 50.-
Kénytelen voltam rendes "céges" 20 literest venni, kb. 170.-, de az már tényleg 20 L volt.
(Pjotr @ 2006 Feb 9, 08:35 AM)

Mivel nem találtam boros topicot

ezért ide írrom, szóval szerintem biztos van valami boros érdekvédelmi szövetség, lehet, hogy van a Tokajinak külön is, hozzájuk kellene fordulni, hogy az adott bor viselheti-e egyáltalán a tokaji aszú elnevezést.
Csak azt tudom javasolni a Spar igazgatójának, hogy minél többet vigyen ki ebből a valamiből a franciaországi láncukba is. Biztos óriási sikert fog aratni vele, a Tokaji nevét pedig öregbítheti..
A minőségellenőrzés ilyen nagy tételben sajnos nem egyszerű dolog,Tényleg nem egyszerű bemenni egy ilyen marketbe és megkeresni a borospolcot,
a Tokaji Kereskedőház 3 puttonyosai mellett (1600.-) rögtön ott van a Spar 3 puttonyos alkoholmentes hulladéka...(999.-)
még mindig ott vannak..

ja a nevemről... semmi közöm a Zotthoz, az Indexen már régóta igy futok... akkortájt vettem fel, amikor a Zottot megbüntették 30 milliora, mert joghurtként próbálta eladni a nem joghurtot...
Most csak annyit kérdeznék, hogy a Spar miért árulhatja büntetlenül a hamis tokajit a saját neve alatt, ha az az ő terméke, ő felel érte? Erre senki nem bukik? Szegény Zottot miért inzultálták anno?
Nem rosszabb minőségű a Spar 3 puttonyos, mint a kerházas, sajnos ez a baj. A Tokaj kerházzal ugyanaz a baj (a Szarvas-dűlős sorozatot kivéve) felvásárolnak. A felvásárlás alkalmával pedig szinte lehetetlen ellenőrizni a minőséget.
Nem hamis aszú, ezt nem lehet mondani. Csak jóval gyengébb minőségű, s lehet, hogy nem is bothrytizálódott, ami pedig elvben alapfeltétel lenne. Olvasd el a bortörvényben, minek kell megfelelnie egy tokaji aszúnak, s nem túl hosszú a felsorolás...
NAgyon sok cég van (köztük rengeteg, eredetileg a Kunságról induló "neves" cég, melyek nagy tömegben vásárolt alapanyagból készítenek bort, aszút. Olyan mennyiségben, mely szinte már lehetetlennek tűnik.
Szerintem 2000 Ft alatt nincs igazi minőségű aszú a piacon. A többivel átverheted magad, kiteheted a polcra, de nagyon átvered magad, ha azt tartod, hogy EZ a TOKAJI, ami világhírű.
A minőségellenőrzés annyira összetett, hogy épp nemrég volt a neten hírek között, hogy a német (!!!) borhatóságot verte át próbából egy gyenge, olcsó magyar szürkebaráttal egy német termelő, hogy kíváló minőségű német borként adta be, s semmit nem kifogásoltak rajta. Itthon pedig nincs olyan rendszer és technológia az ellenőrzésre, mint ott...
Ariadne
2006.02.10, 10:06
(Zottjoghurt @ 2006 Feb 9, 08:00 PM)

Egészen véletlenül egy közeli rokonom élelmiszert gyárt, és egyszer megpróbálta bejuttatni a termékét az egyik multi sajátmárkás termékeként, szóval TUDOM, hogy ugyanaz van benne, csak más a csomagolás, hidd el nekem. Nem minden cuccra érvényes ez természetesen, de azért lehet bőven ilyeneket találni...
Sziasztok!
Az előző tejes dologra szeretnék válaszolni. Én is megjártam már párszor ilyen nonév cuccokkal, nem tudtam mást tenni mint a márkásabb dolgota választani. Egyébként tényleg tej volt ráírva? Nem reggeli ital?

Lehet hogy megveszel egy olcsó valamit, nem is érzed hogy rossz lenne, mert úgy teletömték tartósítószerrel meg aromával hogy romlottam is jó íze lenne, de az ilyen 'akciós' áruk akkor is árthatnak a szervezetnek. Persze nem kell a legdrágábbat venni, csak mondjuk középkategóriásat. Például én sok arós dolgot szoktam venni és annak ellenére hogy olcsóbbak az átlagosnál mégis finomak. Vagy olyan kisebb cégek termékét veszem meg amelyekről tudom (rokon ott dolgozik, hallottam pár dolgot) hogy nem pusszatják agyon a terméket. Ebben az esetben pl: Kemenesi tej, egész jó és nem is drága.
Biztos hogy nincs olyan szabály mely alapján sosem vernek át, de szemfülesnek kell lenni!
Mindenkinek sok szerencsét kívánok a vásárláshoz, azon kb 60% múlik.
Üdvözlet
Zottjoghurt
2006.02.13, 17:28
(Ariadne @ 2006.02.10, 10:06)

(Zottjoghurt @ 2006 Feb 9, 08:00 PM)

Egészen véletlenül egy közeli rokonom élelmiszert gyárt, és egyszer megpróbálta bejuttatni a termékét az egyik multi sajátmárkás termékeként, szóval TUDOM, hogy ugyanaz van benne, csak más a csomagolás, hidd el nekem. Nem minden cuccra érvényes ez természetesen, de azért lehet bőven ilyeneket találni...
Én meg azt TUDOM, hogy akármikor próbáltam ilyen cuccokat venni, mindig megjártam a minőséggel.
Régebben volt egy újságcikk is, amikor kezdtek terjedni ezek a sajátmárkások, és ott is azt állapitották meg, hogy ezeknek a minősége jóval alatta van ugyanannak a márkásnak.
De ez logikailag is végigvihető: ha egy termékemet bejuttattam egy láncba saját néven X forintért, nem fogom ugyanazt beletenni a lánc sajátmárkásába is, hogy olcsóbban adja mellettem a polcon. Ezzel magam alá kavarnék. Eleve nonszensz. Ráirni a nevemet meg pont a rosszabb minősége miatt nem fogom. Igy már el is jutottunk a SPAR aszúhoz és szemeteszsákhoz.
A múltkor nem 500-at spóroltam a boron, hanem 1000-et vesztettem. Egyáltalán mi értelme a sajátmárkásnak igy?
Abban is biztos vagyok, hogy a láncigazgatók soha nem visznek haza ilyesmit a családjuknak.
Nem rosszabb minőségű a Spar 3 puttonyos, mint a kerházas, sajnos ez a baj. A Tokaj kerházzal ugyanaz a baj (a Szarvas-dűlős sorozatot kivéve) felvásárolnak. A felvásárlás alkalmával pedig szinte lehetetlen ellenőrizni a minőséget.de legalább van benne alkoholizmus.

azzal viszont egyetértek, hogy 2000 alatt nincs jó aszú, ezt legközelebb figyelembe fogom venni.
Nem hamis aszú, ezt nem lehet mondani. Csak jóval gyengébb minőségű, s lehet, hogy nem is Állitólag a SPARnak minosegelenorzo laborja is van, most olvastam vhol. És még büszkék is rá. Akkor hogy mehet át rajta ilyesmi??? Ettől még egy olcsó sör is hatékonyabb, 150-ért.
Ariadne
2006.02.13, 17:32
(Zottjoghurt @ 2006.02.13, 17:28)

Ettől még egy olcsó sör is hatékonyabb, 150-ért.
Egy Tesco gazdaságos sör pl.?

Biztos borzalmas lehet, de létezik. Bezzeg a finom Tecsó minőség őszilevet megszüntették egy ideje, pedig finom multivitaminossal járt párban egy időben...
Lilla: tudtommalaz Aro is sajátmárkás termék. Akkor ez most hogyan is van?
Zott: azért van Neked önbizalmad, hogy saját tapasztalataid és sajtóhírek alapján jössz szembe egy rakás minőségteszttel, s hajtogatod a magad igazát, aminek gazdasági oldalról ráadásul nincs is igazán és okvetlenül létjogosultsága!
HIdd már el, hogy ezek nem okvetlen rosszabbak, sőt! Előfordult, hogy a Tesco sajátmárkás párizsija lett az egyik legjobb, s tejtermék esetében is volt rá példa, hogy a legmagasabb minőség ilyen esetben volt.
Való igaz, hogy van közöttük gyenge, s az olcsóság nem feltétlen jelenti a magasabb, vagy ugyanolyan minőséget, de semmiképpen nem egészségkárosító, s sokszor ugyanolyan jó.
Nem hiszem, hogy szerencse a vásárláskor a jó minőség megtalálása, főleg 60%-ban. Az azonban tény, hogy rengeteg tudás és tapasztalat kell hozzá.
Nem a sajátmárkásra mondtam hogy nem jó, hanem ha egy termék átlagos ára 100 Ft és egy állítólag azonos termék ára 50 Ft, ráadásul még a márka is teljesen ismeretlen (erre írtam hogy noname), akkor ott valami bűzlik. Akár szó szerint is. Sajátmárkásat is szoktam venni, de nem mindegy hogy melyiket. Arosat meg Spárosat szoktam venni, de Tescosat nem.
Captain Crash
2006.02.20, 11:45
Szeretem a Tesco sajátmárkás párizsiját.
Ariadne
2006.02.20, 11:46
Én meg a színes kukacalakú Tescós gumicukrot szeretem. Vizsgaidőszakban ez volt a kabalakajám vizsga előtti nap. Hatásos volt.
Ariadne
2006.03.08, 15:31
Íme részletesen, tanulságos... Tesóék TÉNYLEG minden reggel végigjárják a környező üzleteket és jegyzetelnek! Durva.
GVH vs. TecsóEgy szösszenet:
"A reklámújság közlése szerint a termék 128 MB belső memóriával rendelkezik, ugyanakkor ennek mértéke ténylegesen csak 128 megabit = 16 megabyte."
Ha minden reklámújságot megnéznének ilyen szempontból, és bírságolnának, haj de jó világ lenne.

A GVH határozat keresője szerint 1998 óta 13-szor volt ellenük eljárás...
szerk: Egyben válasz egy korábbi vitára arról, hogy felel-e az áruház a reklámújságban feltüntetett árakért, adatokért, vagy nyomdahibára hivatkozhat. Úgy tűnik, a GVH előtt igenis felel ezekért.