Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kika, oda soha többet!
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
knori
A Kikában kb. két hete vásároltam egy franciaágyat . Az ágy összeállításánál derült ki, hogy egy olyan elem hiányzik a dobozból, ami nélkül az ágyat nem lehet összeállítani. Nem igazán örültem neki, dehát -gondoltam - mindenhol megeshet az ilyen. Másnap telefonáltam a Kikába, és a 12. hívásra fel is vette valaki a telefont. Mondták, hogy majd visszahívnak a mobilomon, hogy mit tudnak tenni. Persze, hogy 5 óra elteltével sem hívott vissza senki. Megunva a várakozást ismét elkezdtem telefonálgatni, de hiába. A Kikában ráadásul azt csinálják, hogy mindig mindenki kapcsol valakit, így tulajdonképpen senki sem foglalkozik a vevővel, miután már megvett ott valamit. A nagy multi cégeknek csak az a lényeg, hogy vegyél valamit, utána teljes mértékben le vagy szarva. ( Elnézést, de már nem tudom ezt szebben kifejezni. ) Az ügy most is ugyanott tart, mint 5 nappal ezelőtt, vagyis az ágy használhatatlan, de mivel már kifizettem a 140 ezer Ft-ot, ez már a Kikát nem érdekli.
FVF
Be kellene menni személyesen, mert telefonon minden problémás. Az ügyfélszolgálaton ott sincsenek sokan. Tudom, hogy ez problémás. Ilyen esetben a költségeket rájuk lehet terhelni. Bizonyítani nehéz, hogy hiányzott, de meg kell próbálni. Én - bár tudom, hogy macerás - de bemennék személyesen.

Bútorvásárlások esetén komolyan körbe kell nézni, mert nagyon sok a panasz a különféle áruházakra, így a KIKA-ra is.

Ne feledjük: a bútorok már nem tartoznak a tartós fogyasztási cikkek közé, (2003.11.22. óta) így csak önmaguktól vállalhatnak jótállást, törvényileg nem kötelező.

Mindemellett természetesen vonatkozik rájuk 2 év szavatosság, evvel a fogyasztó jogszabályban védett.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.