Aug 6-án a budaörsi IKEA-ban vásároltam -többek között- 2db szimla, és 1db dupla ágyra való ágytakarót. A pénztárnál kiderült, hogy a nagyobb takarón is a kisebb kódja szerepel. Miután telefonon tisztázták a helyes kódot és fizettem, a biztonsági őr közölte, hogy még nem mehetek el, mert erről azonnal jegyzőkönyvet kell felvenni! Vagyis azzal vádoltak, hogy én cseréltem ki a cimkét olcsóbbra! Ami nyilvánvaló tévedés, hiszen:
-az olcsó takarón kívül még kb. 31 000 Ft értékben vásároltam, mért pont azon akartam volna spórolni
-véleményem szerint még a legügyetlenebb csaló sem tesz két kis takaró mellé egy kétszer akkorát, hiszen akkor a legbutább pénztárosnak is észre kell vennie, hogy nem kerülhetnek ugyanannyiba
-más áruházakban is előfordulnak hibás cimkék, de a dolgozóik ügyetlenségével nem terhelik a vásárlóikat
-stb.
Hosszas és megalázó veszekedés és várakozás után megérkezett a kissé írástudatlan jegyzőkönyvvezető és az állítólagos főnök. Az áruházi jegyzőkönyvhöz meg kellett adnom a lakcímemet, a telefonszámomat, sőt még a személyi számomat is! Közben "megnyugtattak", hogy nem vádolnak semmivel (még jó), de minden hibás cimke felbukkanása esetén ez a kötelező eljárás, és ez csak egy "hibás cimke" jegyzőkönyv (de akkor az áruházi hiba, ahhoz nekem mi közöm?!). Egyébként, ha valaki véletlenül egy, a valósnál drágább cimkéjű (tehát szintén hibás) áruval téved a kaszához, arról természetesen nem készül jegyzőkönyv...
Ezek után (talán érthető okból) szerettem volna elkérni a panaszkönyvet, mire a "Mondd el nekünk a véleményedet!" (és dobd be egy kis cetlin) pulthoz irányítottak! Végül az árucsere pultnál sikerült hozzájutnom a remélhetőleg valódi panaszkönyvhöz... Várom az IKEA válaszát!
Valóban joga van Az IKEA-nak ahhoz, hogy elkérje a személyes adataimat, azért mert az egyik alkalmazottjuk hanyagul cimkézte fel az árukat?!? Ha igen nem lehetne ez ellen tenni valamit?