Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
"alkatrész"-ellátás Bútorok Esetén
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
Eonymus
Bosszantó az eset, bár lehet, hogy nem jogsértő...
Vásároltam jópár elemet egy Natuzzi bőr ülőgarnitúrából.
Elég drága volt és nem voltam biztos, hogy szükség lesz-e még egy 2 üléses kanapéra is, vagy az már túl zsúfolttá tenné a nappalit. Úgy gondoltam, hogy egyenlőre inkább kevesebb darabot veszek, élünk egy kicsit a megvásárolt elemekkel és ha úgy érezzük, hogy kell még az a kétüléses kanapé is, akkor később megvesszük.
Nem telt el 6 hónap és visszamentünk érte...

A cég közölte, hogy a modellt még gyártják ugyan, de az általam vásárolt bőrrel már nem lehet kapni. A problémámra sajnos nem tudnak megoldást javasolni.
Kiváncsi lennék, hogy hogyan teljesítené a Natuzzi a garanciális kötelességeit, ha szüksége lenne ilyen bőrre.
A megvásárolt garnitúráért annyi pénzt fizettem, hogy abból egy új autót is lehetett volna kapni, ha nem is túl nagyot. Az autógyártókat szigorú törvények kötelezik az alkatrész utánpótlás biztosítására az eladástól számítva legalább 10 évig. A bútorgyártóknak nincs semmi hasonló kötelességük?
Még azt sem tudom mondani, hogy megrendelem a modellt egy másik kárpittal, rendelek hozzá az eredeti bőrből és saját költségemre áthuzatom.
Mi van, ha az én hibámból megsérül a bútor és szükségem van "alkatrészre": az eredeti bőrre?
Pjotr
Az autógyártókat sem kötelezik már kötelező alkatrész utánpótlásra.
(Bár lehet, hogy a közlekedés kivétel) de mindenhol máshol biztos, hogy nincs kötelező alkatrész utánpótlási kötelezettség, mert "sérti az árúk szabad áramlását..."
Szóval nincs megoldás.....nem jogsértő az eljárásuk.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.