Nekem már nincs problémám.
Akkor miért írom le a sztorit? Azért, mert lehet, hogy egyszer valakinek segít, és akkor már volt értelme.
Vásároltam egy X (magyar) gyártó linux operációs rendszerrel forgalmazott laptopját Y kereskedőtől. Írott dokumentáció alig volt benne, de volt 5 CD. Akkor még azt gondoltam, hogy a felhasználói kézikönyvet tartalmazó CD-n megtalálom a műszaki leírást... Mert nekem a rendeltetésszerű használathoz (linuxszal) kizárólag ezekre az információkra van szükségem. Nem találtam.
Írtam a gyártónak egy emailt az észrevételeimmel (még azt is felhoztam nekik, hogy nem tudok mit kezdeni a windows felhasználóknak írt felhasználói kézikönyvükkel), és kértem a nekem szükséges (és szerintem egy laptophoz kötelezően járó, mert ha egy alaplaphoz jár, miért is ne járna egy laptophoz?) dokumentáció elküldését. Elküldtem 07.20-án. Nem válaszoltak.
Azért a gyártónak, mert tuti, hogy original csomagolást bontottunk fel az üzletben (még a ragasztószalagon is ott volt a gyártó logoja), és mert magyar a gyártó, meg egyébként is eredetileg az ő felelőssége.
Aug. 6-án meguntam a várakozást. Írtam egy kissé "keményebb" emailt. Beidézgettem nekik egy kicsit a PTK-ból és egy kicsit a fogyasztóvédelmi törvényből, természetesen szigorúan csak a leginkább vonatkozó részeket. A nyomatékosság kedvéért a levél másolatát elküldtem a Fejér megyei FVF-nek is (szfvári a cég). Hivatalos megkeresés nem lesz
Milyen hatékony is tud lenni egy panaszlevél másolatának megküldése az illetékes fogyvéd.szervnek?
A következő munkanapon a cég egyik üzletág igazgatója keresett meg mailben, hogy mielőbb oldjuk meg a problémát
Azóta természetesen megkaptam a műszaki leírást.
Talán érdemes ezt a módszert (is) bevetni a panasz ügyintézésbe.