Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
"ingyenes" Reklám A Neten
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
belinea
Nem tudom, hogy tud-e nekem valaki segíteni...
Anyukámék szobakiadással foglalkoznak, és megígértem nekik, hogy készítek egy honlapot a vendégházukról, és próbálom hirdetéseken keresztül vendégeket szerezni nekik.
Az első néhány alkalom után több szállásinfós cég is jelezte emailben, hogy náluk is regisztrálhatnék.
Így kaptam egy emailt az UPPS.at-től is májusba, hogy 1 hónapig ingyen reklámozhatom a honlapjukon szüleim appartmanját.
Regisztráltam, és el is felejtettem volna őket, nyugodt lelkiismerettel, hogy 1 hónap lejárt, és már törölték rég a reklámot, ha nem kapok július végén egy 13 hónap!!! reklám szolgáltatásról szóló 30.000Ft-os számlát!!!!
Ekkor olvastam el először alaposabban a szerződési feltételeket, ( ) melyből én regisztráláskor azt vettem ki, hogy egy hónap után ha nem nyitom meg a mat, akkor a reklám automatikusan törlődni fog.
Hát lehet, hogy elértettem. ...

Jó! Gondoltam, akkor lemondom email-ben a szerződést, ahogy a feltételek közt is szerepel, azaz kapnak még 3 hónap felmondási határidőt amit én kifizetek, így 2005.06.05-2005.08.01 +3hónap időtartammal megúszom a zsebmetszést.

De nemfogadták a felmondásomat, és azóta késedelmi kamatot
belinea
Szóval...
De nem fogadták a felmondásomat, és azóta késedelmi kamatot is számoltak fel.

Az üzleti feltételeik itt olvashatóak:
http://www.upps.at/add/add_hotel_agb_print.php? lang=hu&cook_land=28

Ha tud valaki segíteni, hogy jogos-e a felháborodásom, vagy kötelezően fizetnem kell a teljes időszakot, akkor, kérem írja meg nekem!

Köszönöm!
Joooe
Azt hiszem elsősorban nem fogyasztói szerződésről van szó.

Ha nem tartják magukat a szerződésben foglaltakhoz, azt bíróságon lehet behajtani.
Joooe
A használat időszaka az elektronikus regisztrációval veszi kezdetét, majd a következő 13 hónapon át tart. A szerződés meghosszabodik miden alkalommal 12 hónapra mindaddig, amíg az üzletfél egy felmondást benyúj 3 havi felmondási idővel. A használat időszaka 30 napos (az 1. hónapra) ingyenes használatot foglal magába. Az ügyfél az első hónapon belül (30 napon belül) közölheti (faxolhatja, vagy emailben elküldheti), ha nem kívánja igénybe venni az onlineservice használatának jogát, amely a 31. használati nap kezdetével (határnap a regisztráció napja) költségekkel jár. Amennyiben az ügyfél nem nyújtja be a szerződés felbontását, akkor elfogadja ezt a szerződést minden tartalmával együtt

Hopsz, azt hiszem ez bukott sad.gif

Tudom közhely, de ingyen semmit nem adnak unsure.gif
Ariadne
(Joooe @ 2005 Aug 24, 06:20 PM)
Azt hiszem elsősorban nem fogyasztói szerződésről van szó.

Ha nem tartják magukat a szerződésben foglaltakhoz, azt bíróságon lehet behajtani.

Joooe: Fogyasztói szerződés az a javából, nézd:

"d) fogyasztó: a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő személy;

e) fogyasztói szerződés: az a szerződés, amely fogyasztó és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti; a törvény jótállásra és kellékszavatosságra vonatkozó szabályai alkalmazásában az a szerződés minősül fogyasztói szerződésnek, amelynek tárgya ingó dolog, kivéve a villamos energiát, a - tartályban, palackban vagy egyéb módon korlátozott mennyiségben vagy meghatározott űrtartalommal ki nem szerelt - vizet és gázt, továbbá a végrehajtási eljárás vagy más hatósági intézkedés folytán eladott dolgot, valamint az olyan árverésen eladott használt dolgot, amelyen a fogyasztó személyesen részt vehet (fogyasztási cikk)." sleeping.gif

(Ptk. 685. §)

Egyébként szerintem is bukta, legközelebb végig kell olvasni a szerződést és az általános szerződési feltételeket is, mielőtt belemész a dologba. Ez mondjuk mindig érvényes, legyen szó akár új bankkártyáról, utazásról, vagy lakáskölcsönről cool.gif .
belinea
Szóval ki kell fizetnem a teljes évet, nem mondhatok fel hamarabb semmiképpen?
belinea
Most kaptam:

"Tisztelt *** Kisasszony!

Mint a Grafik Schrall cég képviselője, megválaszolom mindkét a 2005.0815-én érkezett emailjét:

Mint Ön maga is említette, önkéntesen jelentkezett be az upps.at turizmusplattformjára.
Ügyvégyje valószínűleg felvilágosította Önt, hogy nemcsak a 3 hónapos lemondási idő előtti három hónap betartandó, hanem a próbaidő lejárta előtti felmondási idő is betartandó.
Amennyiben a próbaidő lejárt, a szerződés ideje 12 hónapra hosszabbodik meg.
Ezért a számla ügyfelem részére Ön által hiánymentesen fizetendő.

Így feltűntetem a tanácsadásomért járó költségeket, melyet kérem a következő számlaszámra fizessen: Számla szám: ***:

A számla összege € 119,5
A bekapcsolásommal járó költségek € 36,--
Összesen € 115,52

Amennyiben a befizetés 2005.09.10-éig nem történik meg, az illetékes hivatalnál Ausztriában benyújthatom az Ön elleni keresetem. Ezáltal Ön még magasabb költségek fizetésére lenne köteles. Ezért az Ön érdekében kérem a pontos fizetést.
Az ügyfelem megjelölte a az éves szerződés lejártának szerződésbontási határidejét.

Tisztelettel

RA Dr. R*** H*** "

Ezt kaptam.
Ezt jól megszívtam! crybaby.gif
Pjotr
Álljon meg a menet!
Az rendben van, hogy a számlát kifizeted, de -szerintem- olyan nincs, hogy az ő ügyvédjük költségét is ki kelljen...
Ez valami vicc, fizesd ki amivel tartozol és kész.
belinea
Szóval a folytatás...
Jó néhány álmatlan éjszaka után kitaláltam valamit...
Szeptember 5-én reggel felmentem a honlapra, és az összes adatot amit felvittem az Upps-ra töröltem.
Utána átutaltam az 1 ingyen hónapot levonva+ a 3 felmondós hónapot hozzáadva a szolgáltatásuk díját.
Nem fizettem ki az ügyvédjüket, mert én azt nem igényeltem, és nem fizetettem ki azt az időszakot sem amire nem kaptam szolgáltatást.
Utána írtam nekik egy levelet:
FVF
Nem is szabad kifizetni, ez nonszensz. Azt peres úton behajthatják, de ennek nincsen realitása. Szerintem ez blöff. A szerződésről a véleményemet megírtam privátban.
belinea
A lényege, hogy megtörtént az átutalás, a többi pénzhez csak polgári peres úton juthatnak hozzá, de akkor sem, mert nekem van igazam, és felajánlottam nekik, hogy kijavítom az összes helyesírási, és nyelvtani hibát az "Általános üzleti feltételeik"-ben, csupán válaszoljanak nekem (magyarul zaklassanak csak továbbra is) bármilyen módon én elkészítem, elküldöm nekik, és ez 30.000Ft-jukba fog kerülni. laugh.gif

Érdekes módon egyetlen emailt kaptam azóta:

"Tisztelt Hölgyeim, Tisztelt Uraim,

Az Ön által fizetett összeget hiánytalanul megkaptuk.
Megköszönjük bizalmát.

Üdvözlettel

....aláírás.... "

Szóval, így sikerült nekem az igazságszolgáltatás.

Úgy tűnik, valamikor csak úgy menekül meg az ember az átveréstől, ha teljesen sarokba szorítja azt, aki át akarja verni...

Csak hát én a kislányaimat egy szép, jó világra készítem fel, ahol érdemes aranyosnak lenni, egyszerűen, mert hátha jobb lesz ez a világ!
De úgy tűnik a fenti bölcsességemet is át kell adnom nekik...
Ez van.

Mindnesetre köszönöm a segítséget Joooenak, Ariadnenak, és FVF-nek!
Joooe
Csak hát én a kislányaimat egy szép, jó világra készítem fel, ahol érdemes aranyosnak lenni, egyszerűen, mert hátha jobb lesz ez a világ!
De úgy tűnik a fenti bölcsességemet is át kell adnom nekik...
Ez van.

Mindnesetre köszönöm a segítséget Joooenak, Ariadnenak, és FVF-nek!

Jó látni a pozitív életszemléletet, ezek szerint nem vagyok túl naív hasonló gondolkodással flowers.gif
Egyébként részemről nagyon szívesen, bár én segítettem a legkevesebbet ahogy látom smile.gif
asdf
Haaaaat, nem tudom. En teljesen kamu adatokkal beregisztraltam egy szallodat, igaz a mailcim is kamu, szoval oda nem tudom mit kuldtek. Viszont ha igy neten keresztul minden secure csatorna meg hitelkartya nelkul lehet ezt csinalni, en csak arra tudok tippelni, hogy ez egy lehuzos oldal, semmi mas celja nincs, mint a gyanutlan emberek atverese, majd fenyegetese, amig az meg nem puhul, es nem kuld nemi penzt /mint ahogy ez a fenti esetben is tortent/. Nem lett volna szabad egy fillert sem kuldeni nekik, siman el kell hajtani oket, hogy aki a szerzodest kottotte, az a ceg neveben nem jogosult szerzodes alairasara, meg amugyis, ha csak igy neten keresztul megy a dolog, bizonyitsak mar be, hogy valoban a ceg rendelte meg /eltekintve attol a hulye esettol, ha a ceg neven levo internetelofizuval lett az egesz megcsinalva, meg ceg hivatalos emailcimevel/. Meg a havidijat 2000 ft-nak olvastam, namost nehogymar onnan ausztriabol 12*2000=24000 ft-ert nekialljanak perelni, meg isp-bol birosagon keresztul kiverni az adatot, hogy az adott ip-vel az adott idoben melyik elofizeto netezett...
Ez szerintem 99%-ra egy atveres, aminel a topicindito sajat karan tanult...

Szerk: A fentit velem bizonyitva latni abban, hogy a megerosito email nem nyugtazasanak ellenere /hisz kamu volt a mailcim, igy meg sem kaphattam a levelet/ maris talalhato egy Gipsz Jakab Panzio a rendszerben, budapesten biggrin.gif Tehat barki, barki neveben letrehozhat egy ilyen "hirdetest". Siman mehetne a story a Juszthoz a TV ugyvedjebe... /egy hasonlot mar lattam is ott/
belinea
Hát engem sikerült beijeszteni.
Tudod asdf, hogy nem akartam, hogy anyukámék appartman címére számlázzanak, amikor egész nyáron ha 5 vendégük volt sokat mondok, ráadásul tényleg szeretem őket, és nem akarok nekik csalódást okozni, de megfenyegettek az IP címemmel is, ami pedig a férjem nevén van, aki tuti, hogy kifizettette volna velem -egy nagy veszekedés után- a teljes összeget.
Szóval, viszonylag olcsón megúsztam...

Ráadásul itt is eddig csak olyan tanácsokat kaptam, hogy nekik van (viszonylag) igazuk, és én megszívtam, így az, hogy kifizettem, ami szerintem járt, +visszafenyegettem őket, hogy válaszemail esetén 30.000Ft-os fordítási szolgáltatásomat ők is igénybeveszik, így úgy érzem le tudtam az Upps-os esetemet.

Nem örülök, hogy átvertek, wacko.gif de legalább nem teljesen blink.gif

Ez van.

VÉGE.

(Legalábbis remélem...) rolleyes.gif
mbv
Tisztelt Hozzáértők!

Az UPPS.at minket is behúzott a csőbe, mi ki is fizettük a belinea által írt 30 000 Ft-os éves előfizetési díjat. Az 1 év 2009.04.08-án jár le. Szerettem volna a mai napon lemondani a szolgáltatást, de egyelőre nem kaptam tőlük választ.
Viszont a Szerződési Feltételek szerint a felmondási határidő 2 hónap, ha addig nem mondom le, automatikusan 1 évvel meghosszabbodik az előfizetésem, az osztrák fogyasztóvédelmi tv alapján. Elérhetőségnek csak egy osztrák cím és telefonszám van megadva. E-mailben nem értesítettek.
Tudok-e tenni bármit is, ha nem akarom igénybe venni a szolgáltatást és nem akarom újabb 1 évre kifizetni az előfizetési díjat?
Mozigépész
Mindig írásban, tértivevényesen KELL közölni a szándékodat, hogy ne akarják letagadni (nem kapták meg a levelet), és neked van a kezedben bizonyíték arról, hogy időben megkapták a felmondásodat!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.