Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyakori Kérdések: Határidők Kifogások Rendezésére
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Információk a Fogyasztóvédelemről
1, 2, 3
Mozigépész
Ha kicsit olvasgatnál a 15 nap nem kőbevésett, és bíróság előtt is 30 nap után lesz jelentős kellemetlenség.

Másik, részlete a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletből:
"6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi
csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell
megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és
visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik."

Cserét bármikor kérhetsz, de ezt elutasíthatják aránytalan többletköltség miatt.
Panaszkönyv még szervizben is kell lennie, de mivel TE a bolttal vagy jogi viszonyba, ott kell megtenned a megfelelő lépéseket.
günter
Köszönöm szépen,h. válaszoltál. Természetesen olvasgattam a lehetőségeket és természetesen a 15 nap is az ,ami. Értem a lényegét.
Nem is az háborít fel,h. még nincs kész,hanem az eljárás. T.illik ,h. meg sem próbálkoztak a helyszíni javítással ,mivel szemmelláthatóan zokon vették,h. ki kellett szállniuk a helyszínre.
Hogy nem tájékoztattak bennünket a hiba ,ill.ve a javítás jellegéről,ezen már meg sem lepődöm! Végül is úgy sem értünk hozzá! Akkor most megint ott tartunk,h. bokázhatok a saját pénzemért -tv-ért- és reménykedhetek,h. még mielőtt átállnának a digitális adásra,talán-tán még élvezhetjük az az "új" televiziónkat! Tán-tán még ebben az évben...
Bandee007
Sziasztok!

December elején elromlott a még júniusban vett mikrohullámú sütőnk. Először is bementem a kispesti Saturnba, ahol vettük, megkérdezni, hogy hova kell vinni ilyenkor a terméket. Azt válaszolták, hogy oda hozzájuk, mert ők intézik a garanciális javítást. Be is vittem pár nap múlva, december 6-án. Akkor azt mondták hogy körülbelül 2 hét mire megcsinálják, de előtte majd telefonon úgyis értesítenek. Reméltem, hogy karácsony előtt még készen lesz, de nem hívtak ezért december 26-án bementünk megkérdezni, hogy mivan a készülékkel. Akkor azt mondták, hogy 20-án vagy 21-én(már nem emlékszem pontosan) írták bele a szervízesek, hogy még két hét legalább a javítás és menjek vissza január 4-e körül, addigra valószínűleg készen lesz, de úgyis telefonálni fognak. Ma már 11-e van és elegem lett, bementem megkérdezni, hogy mi van már. Erre azt mondták, hogy még a szervízben van, de nem tudnak róla semmit, majd ha kész lesz telefonon értesítenek. Nagyon mérges lettem, hogy mi a fene tart több mint egy hónapig egy mikro javításán, ráadásul eléggé hátráltat a dolog. Mivel azonban nem vagyok az az odamegyek és kiverem a balhét típus, ezért szeretnék segítséget kérni, hogy ilyenkor mi a teendő, hogy ne vegyék semmibe az embert, mert azért a több mint egy hónap javítási idő már túlmegy minden határon. Kihez forduljak, mit tehetek ilyenkor?

Válaszokat köszönöm előre is.
L_Matyi
Vásárlók könyvébe írjál be mindenképp, hogy ez a bajod. De tulajdonképpen el is állhatsz a szerződéstől. Azaz ez már olyan hosszú javítás, hogy az már jelentős kényelmetlenség, és ezért vásárlók könyvébe való beírással elállhatsz a szerződéstől (vagy tértivevényes levél), azaz vissza kell adniuk a vételárat és megtarthatják a mikrót.
kopasz
Sziasztok!

2008-ban vettem egy lcd tv-t.Az áruházban rábeszéltek egy happycare biztosításra.Ez első alkalommal jól jött mert a garancia lejárta után a tv meghibásodott.Ezt a hibát gyorsan 10 nap alatt kijavították nem volt gond,bár már akkor szoltam megjelenő fekete csíkokról is azt mondták rá adáshiba.Három hónap múlva mégis kiderült,hogy nem adáshiba.Ekkor megint bejelentettem a biztosítónak.Az AEG szerviz megint jött,megnézték a tv-t és közölték,hogy olyan hibája van amit már a biztosító nem fog finanszírozni inkább cserélik a készüléket.Ez 2009 11 29-én volt. karácsony előtt telefonáltam,hogy mi a helyzet.Ekkor már az volt,mégis javítanak dehát mivel a tv már elavult(mondták ők) alkatrészre várnak.2011 01 23-a. van és még mindig nem történt semmi a biztositó leráz a szerviz ugyszintén a fogyasztovédelem illetékese azt mondta nyeljem le békát mert alkatrészhiányra hivatkozva bármeddig joguk van húzni a dolgot tehát ott sem volt kedvük a problémámmal foglalkozni.Szivesen várnám a hozzászolásokat mit tegyek?
L_Matyi
Tudni kéne, hogy a happycare biztosításnak mi van a leírásában. Ha garancia hosszabbítás, akkor rájuk is vonatkozik a 2 hétre való törekedés és a többi határidő, ha meg le van írva, hogy mi van benne, akkor meg az, így látatlanban ez nehéz.
tuncimano
Sziasztok,
egy gyors kérdés...
5hó 30án leadtam javításra egy nikon vázat d7000 a 220volt-hoz
a mai napig nincsen készen szóval holnap a 25ik napja,
mivel nekem munkaeszköz így sajnos nagyon meg vagyok lőve
múlt héten adtak egy cserekészüléket úgy hogy hisztiztem 2 napig, ami nyilván nem ugyan olyan hanem egy jóval rosszabb
mit tegyek?
nekem ez munkaeszköz...
előre is köszönöm a választ holnap hívok őket mert mélyen hallgatnak...
Hédi
Vásároltam egy Samsung Galaxy minit egy Telenor boltban 2 év hűségidővel. A készülék már másnap hibásan működött. A gyártóval telefonon egyeztettem, azt mondták vigyem be a készüléket cserére ahol vettem. Azonnal be is utaztam a bolthoz, ahol közölték, hogy nem cserélik, mivel akkor éppen a hiba nem jelentkezett. Kértem vegyen fel jegyzőkönyvet, hogy nyoma legyen annak, a cserére nem hajlandóak, de ezt sem tették meg. bash.gif Patt helyzetbe kerültem. A készüléket bevizsgálásra beküldték így a szervízbe. Az eladó szerint ez 1 hét alatt megtörténik, de a munkalapon a legkorábbi visszaszállítási időnek 2 hét volt beírva. A készüléket csak 4 nappal később küldték be a központi elosztóba, ahonnan további 7 napra volt szükség a szervízbe érkezésre. Illetve már állítólag 2 nappal korábban oda megérkezett, csak a szervíz nem találta. A szervízben 3 napot töltött a készülék és újabb 1 hét kellett az üzletbe való visszaszállításra. Megjegyzem a bolt mellett van egy Samsung gyorsszervíz. Szóval a bevizsgálásra adott 3 napból 19 napra volt szükség. A szervíz a cserét megállapította. Az eltelt közel 3 hét alatt többször próbáltam érdeklődni, hogy mikor lesz kész a készülék, de a Telenor folyamatosan félre tájékoztatott. Én már tudtam hogy a készülék csütörtökön elhagyta a szervízt (a szervíz internetes oldalán minden adat és a munkalap is rajta volt) a Telenor viszont szombaton küldött sms- hogy a készülék még javítás alatt van devil.gif . A cég így a 15 napot sem tudta teljesíteni, csak azért, mert az üzletben dolgozónak ez kényelmetlenséget jelentett volna. Én írtam alá a hűségnyilatkozatot és nem ő. A hűségnyilatkozat a vásárló részéről semmilyen okkal nem mondható fel, csak ha kifizetem a kötbért. crybaby.gif Én viszont szerettem volna, ha a szerződés megszűnik és azonnal tudok venni egy másik készüléket, mivel nem értem rá arra, hogy kihasználjanak, és pont elkellett utaznom, ahova ez a készülék nagyon kellett volna. Jeleztem a Telenornak, hogy ezért a sorozatos hibáért kártérítést kérek, de ők csak 22 nap után álltak velem szóba, de akkor sem adtak az összes kérdésemre választ. Ráadásul a vásárláshoz bónusz pontok is felhasználásra kerültek, amit viszont elvesztettem. Viszont másik készüléket kértem, és így a korábbi bónusz összeget is fel akartam volna használni. Erre ők nem adtak választ, a kártérítés elől pedig elzárkóztak. Van a szívemmel egy kis probléma, ezért fontos, hogy működő képes telefonom legyen. De telefon nélkül ez nehéz és a felesleges idegeskedés, és tehetetlenségnek szerintem ára van. A Telenor folyamatosan hangoztatja, hogy nekik fontos az ügyfél elégedettsége, de ez már látom, hogy csak duma. Jeleztem nekik, hogy amíg nem hajlandóak minden kérdésemre válaszolni, és a készüléket a címemre kiszállítani addig a készülék az üzletben marad. Nem vagyok hajlandó az eladó megjegyzéseit újra végighallgatni, ezért engem nem fizettek meg. starwars.gif Arra is gondoltam, hogy veszek egy készüléket és a számla összegét a Telenor fizesse meg. box.gif
Hédi
Mozigépész
Nos megértem a felháborodásodat, de sajnos nincs igazad.
3 napon belül tényleg cserélniük KELL, csak mint írtad a hiba nem jelentkezett leadáskor, akkor milyen alapon cseréljenek, hisz nem volt hiba. Gondolom ezért küldték bevizsgálásra, és ki is derült a hiba, és ezért cserélték.
Jogszabály szerin és a bíróság szerint is, bevizsgálásra ugyan az vonatkozik, mint a javításra, törekedni kell a 15 napra. A 15 nap NEM FIX idő, így még a bíróság sem adna neked igazat. Nem írtad kaptál e csere készüléket, de sajnos nem is kötelességük adni. Ha kaptál, akkor sajnos a 19 nap sem kellemetlenség. Bíróság előtt is csak a több mint 30 napnál lehet jelentős kellemetlenségre hivatkozni, de ez jelen esetben sincs meg tehát nem állhatsz el a szerződéstől, főleg úgy, hogy cserélték a készüléket.
Kártérítés. Mivel mint írtam a jogszabály szerint minden szabályos volt, így semmilyen kártérítést nem követelhetsz. A tájékoztatás miatt indíthatsz polgári pert, de nem látok olyan dolgot, ami miatt bármit is elérnél.
Mozigépész
Kis kiegészítés, 15 nap a bevizsgálásra, utána még 15 nap a cserére ha készlethiány van a termékből, így már nem 30 nap után lehet elállni a szerződéstől, hisz ennyi idő van legálisan nekik, erre rá kell hagyni még pár napot.
zolika04
Sziasztok!
Egy Nokia 2730 telefonom kb. 3 hete van szervízben, már 3x visszajött "elkészült" címszóval a Nokia Központi szervízből,de továbbra sem működött megfelelően,a NokiaCare ügyfélszolgálatosa át sem adta,mert ő is belátta ezt.A reklamációs osztály felterjesztette kérésemre cserére, de elutasították! Meddig mehet ez még így?
Mozigépész
Javíthatnak amennyit akarnak, de ez után már jogos a csere, ha nem cserélnek el lehet állni a szerződéstől.
A telefonoknak van külön topikja, és onnan kiolvashattad volna a választ.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.