Mozigépész
2010.10.11, 20:41
Ha kicsit olvasgatnál a 15 nap nem kőbevésett, és bíróság előtt is 30 nap után lesz jelentős kellemetlenség.
Másik, részlete a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletből:
"6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi
csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell
megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és
visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik."
Cserét bármikor kérhetsz, de ezt elutasíthatják aránytalan többletköltség miatt.
Panaszkönyv még szervizben is kell lennie, de mivel TE a bolttal vagy jogi viszonyba, ott kell megtenned a megfelelő lépéseket.
Köszönöm szépen,h. válaszoltál. Természetesen olvasgattam a lehetőségeket és természetesen a 15 nap is az ,ami. Értem a lényegét.
Nem is az háborít fel,h. még nincs kész,hanem az eljárás. T.illik ,h. meg sem próbálkoztak a helyszíni javítással ,mivel szemmelláthatóan zokon vették,h. ki kellett szállniuk a helyszínre.
Hogy nem tájékoztattak bennünket a hiba ,ill.ve a javítás jellegéről,ezen már meg sem lepődöm! Végül is úgy sem értünk hozzá! Akkor most megint ott tartunk,h. bokázhatok a saját pénzemért -tv-ért- és reménykedhetek,h. még mielőtt átállnának a digitális adásra,talán-tán még élvezhetjük az az "új" televiziónkat! Tán-tán még ebben az évben...
Bandee007
2011.01.11, 18:45
Sziasztok!
December elején elromlott a még júniusban vett mikrohullámú sütőnk. Először is bementem a kispesti Saturnba, ahol vettük, megkérdezni, hogy hova kell vinni ilyenkor a terméket. Azt válaszolták, hogy oda hozzájuk, mert ők intézik a garanciális javítást. Be is vittem pár nap múlva, december 6-án. Akkor azt mondták hogy körülbelül 2 hét mire megcsinálják, de előtte majd telefonon úgyis értesítenek. Reméltem, hogy karácsony előtt még készen lesz, de nem hívtak ezért december 26-án bementünk megkérdezni, hogy mivan a készülékkel. Akkor azt mondták, hogy 20-án vagy 21-én(már nem emlékszem pontosan) írták bele a szervízesek, hogy még két hét legalább a javítás és menjek vissza január 4-e körül, addigra valószínűleg készen lesz, de úgyis telefonálni fognak. Ma már 11-e van és elegem lett, bementem megkérdezni, hogy mi van már. Erre azt mondták, hogy még a szervízben van, de nem tudnak róla semmit, majd ha kész lesz telefonon értesítenek. Nagyon mérges lettem, hogy mi a fene tart több mint egy hónapig egy mikro javításán, ráadásul eléggé hátráltat a dolog. Mivel azonban nem vagyok az az odamegyek és kiverem a balhét típus, ezért szeretnék segítséget kérni, hogy ilyenkor mi a teendő, hogy ne vegyék semmibe az embert, mert azért a több mint egy hónap javítási idő már túlmegy minden határon. Kihez forduljak, mit tehetek ilyenkor?
Válaszokat köszönöm előre is.
L_Matyi
2011.01.18, 16:47
Vásárlók könyvébe írjál be mindenképp, hogy ez a bajod. De tulajdonképpen el is állhatsz a szerződéstől. Azaz ez már olyan hosszú javítás, hogy az már jelentős kényelmetlenség, és ezért vásárlók könyvébe való beírással elállhatsz a szerződéstől (vagy tértivevényes levél), azaz vissza kell adniuk a vételárat és megtarthatják a mikrót.
Sziasztok!
2008-ban vettem egy lcd tv-t.Az áruházban rábeszéltek egy happycare biztosításra.Ez első alkalommal jól jött mert a garancia lejárta után a tv meghibásodott.Ezt a hibát gyorsan 10 nap alatt kijavították nem volt gond,bár már akkor szoltam megjelenő fekete csíkokról is azt mondták rá adáshiba.Három hónap múlva mégis kiderült,hogy nem adáshiba.Ekkor megint bejelentettem a biztosítónak.Az AEG szerviz megint jött,megnézték a tv-t és közölték,hogy olyan hibája van amit már a biztosító nem fog finanszírozni inkább cserélik a készüléket.Ez 2009 11 29-én volt. karácsony előtt telefonáltam,hogy mi a helyzet.Ekkor már az volt,mégis javítanak dehát mivel a tv már elavult(mondták ők) alkatrészre várnak.2011 01 23-a. van és még mindig nem történt semmi a biztositó leráz a szerviz ugyszintén a fogyasztovédelem illetékese azt mondta nyeljem le békát mert alkatrészhiányra hivatkozva bármeddig joguk van húzni a dolgot tehát ott sem volt kedvük a problémámmal foglalkozni.Szivesen várnám a hozzászolásokat mit tegyek?
L_Matyi
2011.02.12, 08:04
Tudni kéne, hogy a happycare biztosításnak mi van a leírásában. Ha garancia hosszabbítás, akkor rájuk is vonatkozik a 2 hétre való törekedés és a többi határidő, ha meg le van írva, hogy mi van benne, akkor meg az, így látatlanban ez nehéz.
tuncimano
2011.06.22, 22:22
Sziasztok,
egy gyors kérdés...
5hó 30án leadtam javításra egy nikon vázat d7000 a 220volt-hoz
a mai napig nincsen készen szóval holnap a 25ik napja,
mivel nekem munkaeszköz így sajnos nagyon meg vagyok lőve
múlt héten adtak egy cserekészüléket úgy hogy hisztiztem 2 napig, ami nyilván nem ugyan olyan hanem egy jóval rosszabb
mit tegyek?
nekem ez munkaeszköz...
előre is köszönöm a választ holnap hívok őket mert mélyen hallgatnak...
Vásároltam egy Samsung Galaxy minit egy Telenor boltban 2 év hűségidővel. A készülék már másnap hibásan működött. A gyártóval telefonon egyeztettem, azt mondták vigyem be a készüléket cserére ahol vettem. Azonnal be is utaztam a bolthoz, ahol közölték, hogy nem cserélik, mivel akkor éppen a hiba nem jelentkezett. Kértem vegyen fel jegyzőkönyvet, hogy nyoma legyen annak, a cserére nem hajlandóak, de ezt sem tették meg.

Patt helyzetbe kerültem. A készüléket bevizsgálásra beküldték így a szervízbe. Az eladó szerint ez 1 hét alatt megtörténik, de a munkalapon a legkorábbi visszaszállítási időnek 2 hét volt beírva. A készüléket csak 4 nappal később küldték be a központi elosztóba, ahonnan további 7 napra volt szükség a szervízbe érkezésre. Illetve már állítólag 2 nappal korábban oda megérkezett, csak a szervíz nem találta. A szervízben 3 napot töltött a készülék és újabb 1 hét kellett az üzletbe való visszaszállításra. Megjegyzem a bolt mellett van egy Samsung gyorsszervíz. Szóval a bevizsgálásra adott 3 napból 19 napra volt szükség. A szervíz a cserét megállapította. Az eltelt közel 3 hét alatt többször próbáltam érdeklődni, hogy mikor lesz kész a készülék, de a Telenor folyamatosan félre tájékoztatott. Én már tudtam hogy a készülék csütörtökön elhagyta a szervízt (a szervíz internetes oldalán minden adat és a munkalap is rajta volt) a Telenor viszont szombaton küldött sms- hogy a készülék még javítás alatt van

. A cég így a 15 napot sem tudta teljesíteni, csak azért, mert az üzletben dolgozónak ez kényelmetlenséget jelentett volna. Én írtam alá a hűségnyilatkozatot és nem ő. A hűségnyilatkozat a vásárló részéről semmilyen okkal nem mondható fel, csak ha kifizetem a kötbért.

Én viszont szerettem volna, ha a szerződés megszűnik és azonnal tudok venni egy másik készüléket, mivel nem értem rá arra, hogy kihasználjanak, és pont elkellett utaznom, ahova ez a készülék nagyon kellett volna. Jeleztem a Telenornak, hogy ezért a sorozatos hibáért kártérítést kérek, de ők csak 22 nap után álltak velem szóba, de akkor sem adtak az összes kérdésemre választ. Ráadásul a vásárláshoz bónusz pontok is felhasználásra kerültek, amit viszont elvesztettem. Viszont másik készüléket kértem, és így a korábbi bónusz összeget is fel akartam volna használni. Erre ők nem adtak választ, a kártérítés elől pedig elzárkóztak. Van a szívemmel egy kis probléma, ezért fontos, hogy működő képes telefonom legyen. De telefon nélkül ez nehéz és a felesleges idegeskedés, és tehetetlenségnek szerintem ára van. A Telenor folyamatosan hangoztatja, hogy nekik fontos az ügyfél elégedettsége, de ez már látom, hogy csak duma. Jeleztem nekik, hogy amíg nem hajlandóak minden kérdésemre válaszolni, és a készüléket a címemre kiszállítani addig a készülék az üzletben marad. Nem vagyok hajlandó az eladó megjegyzéseit újra végighallgatni, ezért engem nem fizettek meg.

Arra is gondoltam, hogy veszek egy készüléket és a számla összegét a Telenor fizesse meg.
Hédi
Mozigépész
2011.09.24, 22:00
Nos megértem a felháborodásodat, de sajnos nincs igazad.
3 napon belül tényleg cserélniük KELL, csak mint írtad a hiba nem jelentkezett leadáskor, akkor milyen alapon cseréljenek, hisz nem volt hiba. Gondolom ezért küldték bevizsgálásra, és ki is derült a hiba, és ezért cserélték.
Jogszabály szerin és a bíróság szerint is, bevizsgálásra ugyan az vonatkozik, mint a javításra, törekedni kell a 15 napra. A 15 nap NEM FIX idő, így még a bíróság sem adna neked igazat. Nem írtad kaptál e csere készüléket, de sajnos nem is kötelességük adni. Ha kaptál, akkor sajnos a 19 nap sem kellemetlenség. Bíróság előtt is csak a több mint 30 napnál lehet jelentős kellemetlenségre hivatkozni, de ez jelen esetben sincs meg tehát nem állhatsz el a szerződéstől, főleg úgy, hogy cserélték a készüléket.
Kártérítés. Mivel mint írtam a jogszabály szerint minden szabályos volt, így semmilyen kártérítést nem követelhetsz. A tájékoztatás miatt indíthatsz polgári pert, de nem látok olyan dolgot, ami miatt bármit is elérnél.
Mozigépész
2011.09.25, 20:50
Kis kiegészítés, 15 nap a bevizsgálásra, utána még 15 nap a cserére ha készlethiány van a termékből, így már nem 30 nap után lehet elállni a szerződéstől, hisz ennyi idő van legálisan nekik, erre rá kell hagyni még pár napot.
zolika04
2011.09.28, 13:12
Sziasztok!
Egy Nokia 2730 telefonom kb. 3 hete van szervízben, már 3x visszajött "elkészült" címszóval a Nokia Központi szervízből,de továbbra sem működött megfelelően,a NokiaCare ügyfélszolgálatosa át sem adta,mert ő is belátta ezt.A reklamációs osztály felterjesztette kérésemre cserére, de elutasították! Meddig mehet ez még így?
Mozigépész
2011.09.28, 13:57
Javíthatnak amennyit akarnak, de ez után már jogos a csere, ha nem cserélnek el lehet állni a szerződéstől.
A telefonoknak van külön topikja, és onnan kiolvashattad volna a választ.