Captain Crash
2007.04.16, 23:17
Igen, az toreki jó ötlete.

Ha valakinek, akkor az APEH-nak illik tudni.
Hali,
Gyors kérdés, nem találom a választ:
Autó javítás, ismétlődő hiba. Megjavítják, 2 hónap és újra jelentkezik a hiba. Megint megjavítják, újra ugyanez... Mit tegyen az autós? Pláne ha munkaeszköz az autó?
Köszi
Captain Crash
2007.04.25, 15:30
"Azonos jellegű hiba esetén a kicserélés tekintetében a hiba kijavításával etöltött időket össze kell adni,.."
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...ost&p=24809 "Véleményem szerint azonos jellegű hiba esetén az áttérés a kicserélésre alapból indokolt, mert szerintem ilyen esetben a hiba kijavításával etöltött időket össze kell adni."
http://www.fogyasztovedelem.com/forums/ind...ost&p=24612 Ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül egyébként, két BH is alátámasztja: BH 1981/98, BH1981/454.
De amúgy ptk. 308. §. (3) is azt mondja, hogy a szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint
a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
Köszi a választ.
Kicsit konkrétabban: Fényezési hiba, egy "crash"

után új karosszéria elem. Egy 1-2 hónap után lejön a fényezés. Ezt a pici részt újrafényezik, majd ismét hólyagosodik, pereg...
Itt mit kellene cserélniük vagy hogyan álljon el a szerződéstől az illető?
Mert egy tévékészülékre értem a linkeken található infókat, de autóra a fentiek tekintetében nem, mert tök vagyok
Captain Crash
2007.04.26, 09:14
A fényezés az egy szolgáltatás volt, amely x összegbe került. A fényezés láthatóan nem rendelkezik azzal a minőséggel, amely azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos, és amelyet a jogosult elvárhat, tehát a kötelezett hibásan teljesít.
Az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004-es Korm. rendelet szerint a személygépkocsik karbantartása és javítása során, ha a szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és az anyagköltséget is magában foglaló díja a húszezer forintot meghaladja, akkor a szolgáltatást nyújtó vállalkozót jótállási kötelezettség terheli.
A jótállás ilyen esetben 6 hónap, ennél kevesebb időtartam meghatározása semmis. Véleményem szerint a fényezés, mint javító- karbantartó szolgáltatás esetében, amennyiben a bruttó 20 e Ft-ot meghaladta, úgy jótállási kötelezettséget ró a vállalkozóra, aki elvégezte.
Tehát amennyiben a fényezés a személygépkocsi javításának minősül, akkor kell kapjál jótállási jegyet, különben a kereskedő szabálysértést követ el. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása ezesetben sem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.
A szavatossági igény gond nélkül érvényesíthető. Miután az újbóli elvégzés, - kicserélés - megtörtént, vagyis egyszer már érvényesítették a jótállási, vagy szavatossági jogot, ezért szerintem az van, amit fenntebb írtam.
A többiek majd megírják, ha nem így van.
2007. február 22-én vettem egy autókereskedésben egy használt autót, amire 20000 km. garanciát kaptunk. A kereskedő a próba úton legalább 5x említette, hogy nagy szervízen esett át az autó, mennyibe került, hogy új gyertyákat tetetett bele, és tip-top állapotban van. Már az elvitel előtt tapasztaltuk, hogy a hátsó hangszóró nem szól, és az egyik hátsó ülés el van törve, a ködlámpa pedig szikszalagozva lett. Átvételkor természetesen már nem volt ott az illető, aki rábeszélt minket az autóra, de szólt a helybeli dolgozóknak, hogy hozzák helyre a hibákat. Ez sem volt semmi. Az udvaron szétszedték az ajtót, elvágták az összes zsinort és meg szikszalagozták, mondván, hogy vigyük szakszervízbe, ha nem akarjuk, hogy kigyulladjon az autó. A ködlámpát kicserélték. A hátsó ülésről annyit, hogy egy másik zafírából kivették és átteték a mienkbe, mondván, hogy azért csak csütörtökön jönnek. Az ablaktekerőből kiugrott egy kis pöcök, amit szintén a másik zafírából pótoltak. Ezt hívják sufni tuningnak.? Arról már nem is beszélve, hogy amikor megkérdeztük, hogy hol található a tempomat, az volt a válasz, hogy nem tudja. Ami nem is csoda, hiszen nics benne. Amin jobb idő lett, kiderült, hogy a klíma berendezés sem működik. Felhívtuk az eladót, aki kézszégesen behívott minket a kereskedésbe, de sajnos nem volt ott a megbeszélt időben, és nem is tuott róla senki, hogy megyünk. Ekkor egy másik eladó kért másnapra időpontot egy klíma szervízbe, ahová másnap elmentünk. Ott kiderült, hogy a klíma nem is működhet, hiszen el van rohadva. Kiszedték, és ár ajánlatot adtak a kereskedőnek. A kereskedő azt mondta, hogy 1-2 nap múlva hív, hogy hová vihetjük megcsináltatni. Azóta is várjuk a hívást. Május 30-án elindultunk családi látogatásra, amikor az autó szó szerint, kilőtte a gyertyát, amit a kereskedő hangoztatott, hogy mennyi pénzért cseréltetett. A családot a rokonok szállították haza, mert az autót ott kellett hagynunk vidéken. A kereskedő ígéretet tett, hogy elszállítja, és a hibákat megcsináltatja. Az óta vagy nem veszi fel a telefon, vagy ha mégis, csak annyit mondt, hogy 1 perc múlva visszahív. Ennek már lassan 1 hónapja. Mit lehet ilyenkor tenni? Valaki segítsen..
Azt irom le először amit rosszul csináltatok:
Eleve addig ímg szakszerű javítás nem történik az autót se átvenni, se kifizetni nem lett volna szabad.
A kiderült hibákat írásban jelezni kellett volna a kereskedőnek.
Amit tehettek: írásba foglalni mindent és tértivevényes levéleb elküldeni, a klíma, ködlámpa hiba miatt - szerintem - nem lehet visszaadni azautót, Captain szokta ismerni a bíróság határozatokat, lehet, hogy tudja, hogy mekkora %-nál lehet elállni a szerződéstől.
Nem vagyok autószerelő, de a kiköpte a gyertyát számomra igen komoly gondot jelez.
Érdemes lenne elvinni az autót a márkaszervízbe és kérni az átvizsgálást, utána amizt tehettek, ha igen komoly motor problémáról van szó, akkor írásban jelezni a kereskedőnek, hogy elálltok a szerződéstől és kéritek vissza a teljes vételárat vagy jelzitek a kereskedőnek, hogy ezek a hibák vannak és csináltassa meg, vagy elmentek a fogyasztóvédelemhez és megkérdezitek, hogy a környéketeken hol lehetne hivatalos, elismert szakvéleményt készítettni a kocsiról azt megcsináltatjátok majd a összes költséget megpróbáljátok behajtni a kereskedőn.
Amennyiben önként a kereskedő nem jelentkezik, ajánlanám a papírmunkához egy ügyvéd felkeresését, ő tudni fogja, hogy hol és hogyan kell fizetési meghygást kérni a kereskedő ellen vagy elállni a szerződéstől.
Nagyon köszönöm a gyors reagálást.
Sajnos már az autó kifizetése után derült ki, hogy mik a hibák. Hiszen a próba út alatt, megkérdeztük, hogy milyen a rádió? Erre azt válaszolta a kereskedő, hogy nem tudja a kódot, azért nem tudja bekapcsolni. A ködlámpának pedig ekkor még nem volt semmi baja. Mivel a rádió később hol szólt hol nem, elvittük egy ismerőshöz, aki megállapította, hogy nincs a helyén, ezért hol érintkezik, hol nem. Ekkor kiderült, hogy nincs is kódolva. A tempomatra pedig azt mondta a kereskedő, hogy nem tudja hol van, majd ad egy könyvet, abból mindent megtudunk. Se könyv, sem pedig tempomat. Éppen most találtam erről a cégről egy jó kis szaftos cikket, amit szintén egy károsul írt, és Ő meg is nevezte ezt a kereskedést. Úgy látszik ott minden autó 80 e. km körül fut csak.
Ha ez egy ilyen cég, akkor az első lépés egy ügyvéd legyen, inkább költsetek ügyvédre pár ezret mint bukjatok a kocsin...
Viszont arra is készülni kell, hogy lehet, hogy nem lesz egyszerű.
Captain Crash
2007.05.15, 11:08
Ugyanazt tudom javasolni, amit Pjotr javasolt, az első egy ügyvéd, illetve, lehetőségként felmerülhet egy jogbiztosító is, mint amilyen a
D.A.S.
Sokminden kavarog a fejemben, és egy ügyvéd biztosan jobban átlátja, de egy pár dolog, ami hírtelen eszembejutott:
Sajnos nem tudom személygépjárművek esetében, hogy milyen %-ban lehet elállni a szerződéstől, azt tudom, hogy jelentős kényelmetlenség esetén el lehet állni, hogyha a hiba nem jelentéktelen hiba. Gondolom Pjotr is arra célzott %-osság terén, hogy mekkora/milyen hiba számít jelentéktelennek.
Ha fogyasztónak minősülsz és a kereskedő a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében kötötte, akkor fogyasztói szerződésről beszélünk. A fogyasztói szerződések esetében pedig a hibás teljesítés jogkövetkezményei közül a szavatosság egy fokkal nagyobb felelősséget ró a kereskedőre, mint a nem fogyasztói szerződések esetében. Ez megnyilvánul például a bizonyítási teher tekintetében is, valamint a szerződésszerű állapot visszaállításával kapcsolatos költségek tekintetében is. És mivel fogyasztói szerződésről beszélünk, így a 49/2003-as GKM. rendeletben foglaltak szerint kell a kötelezettnek eljárnia, és a szerződésszerű állapotot visszaállítania. Vagyis, a kötelezettnek törekednie kell arra, hogy a kijavítást, ill. kicserélést legfeljebb 15 napon belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül elvégezze. Ha ezt jelentősen túllépi, vagyis, ha jelentős kényelmetlenséget okoz, akkor árleszállításra, ill. elállásra van jogod.
Bár nem írtad, hogy cégen keresztül, vagy magánszemélyként vásároltad a személygépjárművet, de nem természetes személy is minősülhet fogyasztónak, amennyiben az értékesítési lánc végén végfelhasználóként jelenik meg.
A ködlámpák kapcsán annyit jegyeznék meg, hogy a személygépjárművek esetében a ködfényszóróknak és a hátsó helyzetjelzö ködlámpának a gépkocsira való felszerelésénél a 23/1975. (XII. 31.) KPM számú rendelet 28. §, a 35. § és a 41. §-át kell szem előtt tartania a szerelőknek. Amennyiben a ködlámpa felszerelését nem ennek megfelelően tették meg, akkor e tekintetben szerintem a kötelezett még mindig hibásan teljesít. Vagyis a 15 napot szerintem már jelentősen túllépték.

Érdemes mindent írásban megtenni, jegyzőkönyvezni, ahogy a 49-es rendelet előírja...de a legjobb megoldás az ügyvéd, szerintem.
Köszönet mindnkinek, aki tanácsot ad. Elég rossz, ha az ember még nem járt így, és fogalma sincs a lehetőségeiről. Már jobb a közérzetem is, hogy olvaslak beneteket. Arra gondoltam, hogy szakértővel megnézetném a kocsit, hogy kiszerelt klímával, kilőtt gyertyával, stb. mennyit ért az autó, és ár csökkenést ráverni a kereskedőre, a garanciáját pedig egye meg. Csak nem tudom, hogy járok jobban. Ma történt egy kis forduló, de nem is tudom mire vélni... S.M.S -t írtam a kereskedőnek, hogy mivel 1 hónapja nem tudta elintézni az autó elszállítását és javítását, már ne is küldje a trailerest aki 1 hete úton van, csak még nem ért oda, már elhozattam saját kontómra, és nyugodt lehet, hogy nem hagyom ennyiben a dolgot. Később felhívott a cég állítólagos vezetője, aki csak hebegett, és arra kért, ha már saját lábán jár az autó, akkor hívjam fel, és megbeszéljük a teendőket. Nem tudom már, hogy mire gondoljak. Az autót magán személyként vettem. Csak az a baj, hogy amíg nem tudom használni, addíg a megélhetésem is veszélyeztetve van, hiszen a munkámhoz nélkülözhetetlen. A régi autónkat megvennék, de félek, hogy el áll a vevő még attól is, mert időt kértünk. Vajon ezt is rá lehet verni a kereskedőre, vagy ezt is nekem kell lenyelnem? Nem beszélve arról, hogy idegileg már teljesen ki vagyok.
Sziasztok!
Már nagyon régóta böngészgetem a fórumot, de nem igazán találtam a kérdésemre választ.
07.10-én a Hervisben vásároltam kerékpárt, 07.11-én a párom is egy ugyanolyan típusút. A kötelező szerviz után, 07.12-én visszavittük mindkettőt, mert a hátsó váltója fordítva vált!! (shimano deore típusú hátsó váltóhoz fordított húzású váltókar kellene, hogy normális váltású legyen a bringa, de ők csak vmi gagyi shimano váltókart raktak rá, így fordítva vált). Az üzletvezető sietve közölte, h szerinte ez normális, de ha nem fogadjuk el, szakvéleményt készíttet. Jegyzőkönyv készült, azt mondta 15 napjuk van a szakvélemény elkészíttetésére, amit természetesen ők fizetnek. Kíváncsiságból előbb is felhívtam már őket, még semmi eredmény, igaz, csak 12 nap telt el.
Amitől az egekbe szökött a vérnyomásom: a telefonban ma egy hölgy azt mondta, h ha nincs igazunk, nekünk kell kerékpáronként 10e Ft-ot fizetni a véleményért. Az eddig olvasottak alapján ha jól sejtem ez nem igaz, ugye???
A másik, hogy a hölgy azt mondta, hogy a kerékpárokat még el sem szállították tőlük véleményezésre, mert a Fogyasztóvédelemnél azt mondták, h szabadságolások vannak. Akkor most mi lesz a 15 nappal??
Hivatkozhat erre a Hervis, ha túllépi a 15 napot??? Akár egész nyáron is várnunk kell a bringáinkra?
És lenne még kérdésem, bár nem teljesen a fórum címéhez vág, de mivel ehhez az esethez tartozik leírnám itt (max kidobtok érte):
Típusspecifikus használati utasítást nem kaptunk ( a főfelügyelőségen azt mondták, h kellene), amiben felvilágosítanának minket arról, hogy a termék használata a "szokásostól lényegesen eltérő feltételek megvalósítását igényli". (1996. évi LVII. tv 8. §) Ez most akkor a fogyasztó megtévesztése? Kötelesek reagálni a Hervisnél a használati hiányára, ha a jegyzőkönyvben leírtuk?
Harmadszro, ők a kifogás rendezésének módjához azt írták, h szakvélemyén, azt mondták, nekünk is ezt kell a fogyasztó igényéhez. Én azért még hozzáírtam, h indokolt esetben kártérítés (a bringa normálissá tétele ugyanis elég sokba kerülne - ha vkit érdekel, és ért esetleg a témához, leírom miért bonyolut az eset-, vagy pedig nem sokba, de az csökkent a kerékpár értékén (egyébként 60e Ft/db-ért vettük őket, tehát nem az ultragagyi kategória).
Ha nekünk lenne igazunk (bár a hozzáállásukat tekintve sajnos nem tartom valószínűnek...

, mit kérhetünk?
Előre is köszönök mindenféle segítséget!!
Ariadne
2007.07.24, 13:56
(bittus @ 2007.07.24, 14:41)

Sziasztok!
Már nagyon régóta böngészgetem a fórumot, de nem igazán találtam a kérdésemre választ.
07.10-én a Hervisben vásároltam kerékpárt, 07.11-én a párom is egy ugyanolyan típusút. A kötelező szerviz után, 07.12-én visszavittük mindkettőt, mert a hátsó váltója fordítva vált!! (shimano deore típusú hátsó váltóhoz fordított húzású váltókar kellene, hogy normális váltású legyen a bringa, de ők csak vmi gagyi shimano váltókart raktak rá, így fordítva vált). Az üzletvezető sietve közölte, h szerinte ez normális, de ha nem fogadjuk el, szakvéleményt készíttet. Jegyzőkönyv készült, azt mondta 15 napjuk van a szakvélemény elkészíttetésére, amit természetesen ők fizetnek. Kíváncsiságból előbb is felhívtam már őket, még semmi eredmény, igaz, csak 12 nap telt el.
Amitől az egekbe szökött a vérnyomásom: a telefonban ma egy hölgy azt mondta, h ha nincs igazunk, nekünk kell kerékpáronként 10e Ft-ot fizetni a véleményért. Az eddig olvasottak alapján ha jól sejtem ez nem igaz, ugye???
A másik, hogy a hölgy azt mondta, hogy a kerékpárokat még el sem szállították tőlük véleményezésre, mert a Fogyasztóvédelemnél azt mondták, h szabadságolások vannak. Akkor most mi lesz a 15 nappal??
Hivatkozhat erre a Hervis, ha túllépi a 15 napot??? Akár egész nyáron is várnunk kell a bringáinkra?
Az az ő dolguk, hogyan bizonyítják, hogy "jók" a bringák, ha végül tényleg ez jönne ki, elvileg bírósági úton követelhetik tőled a vizsgálat díját.
Nincs jogszabályi határidő a vizsgálat elvégzésére, max annyit tehetsz, hogy ha sokáig húzzák elállsz a szerződéstől és kéred vissza a pénzed, mert jelentős kényelmetlenséget okoznak neked azzal, hogy ilyen sokáig húzzák-halasztják a dolgot.
Egyébként úgy emlékszem, párom hatszámjegyű árú, LX hátsó váltós bringáján is hasonló a gond, nagyon rondán vált, mert abba meg pont nem fordított kellene... Én meg csendben vagyok a Dual Controlos fékváltókarommal, szuper egy megoldás, és jól is műxik hálistennek. Egyébként Balance bringáról van szó?
Igen, Balance 3.1
Bíróságon követelhetik a szakvélemény díját? De nem az volt, hogy a jótállási idő alatt nem fizettehetnek velem semmi ilyesmit?
Vagy ahhoz javítást kellett volna kérnünk, és az a sz*mét fickó tényleg csőbe húzott?
(Ariadne @ 2007.07.24, 14:56)

[Az az ő dolguk, hogyan bizonyítják, hogy "jók" a bringák, ha végül tényleg ez jönne ki, elvileg bírósági úton követelhetik tőled a vizsgálat díját.
Nincs jogszabályi határidő a vizsgálat elvégzésére, max annyit tehetsz, hogy ha sokáig húzzák elállsz a szerződéstől és kéred vissza a pénzed, mert jelentős kényelmetlenséget okoznak neked azzal, hogy ilyen sokáig húzzák-halasztják a dolgot.
Egyébként úgy emlékszem, párom hatszámjegyű árú, LX hátsó váltós bringáján is hasonló a gond, nagyon rondán vált, mert abba meg pont nem fordított kellene... Én meg csendben vagyok a Dual Controlos fékváltókarommal, szuper egy megoldás, és jól is műxik hálistennek. Egyébként Balance bringáról van szó?
Ja, és utána néztünk, a megoldás tényleg a Dual Control fékváltókar lenne, kb. 20e Ft-ért. Ehhez jönne még, hogy mivel az 9 sebességes, a bringán viszont csak 8 tárcsa van, kellene egy plusz tárcsa, valamint egy ahhoz való 9 sebességes lánc is. Na ez lenne a drága megoldás.
Az olcsó az, ha a deore váltót lecserélik mondjuk Aliviora, mert akkor normális váltású lesz, csakhát akkor meg elvileg csökken a bringa értéke, lévén h az lejjebb lévő kategória!
Ariadne
2007.07.24, 16:26
Őszintén szólva kicsit vacilláltam itt, hogy most fizettethetnek vagy sem, mert valóban van ilyen, hogy nem fizettethetnek semmit, de szvsz ez csak arra vonatkozik, hogy nem kérheti el mondjuk a javítás munkadíját. Abban az esetben viszont, ha valaki alaptalanul "költségbe veri" a céget (mondjuk a te eseted nyilvánvalóan nem ez), indokolt lehet szerintem az okozott kár megtéríttetése - de ez többe kerülne bíróságostul, mint amennyit megér egy ilyen cégnek...
Nem tudom egyébként, miért nem javították, nekik is biztos egyszerűbb lenne. Elvileg a sorrend: javítás, ha nem megy, csere (ugyanolyan másikra) - ez itt nem értelmezhető, illetve teljes vételár visszafizetése - ez pedig azért egyelőre túlzott igény lenne szerintem. Szóval a hiba kijavítására kellene rámenni, pesze úgy, hogy ne járjon értékcsökkenéssel.
Biztos, hogy feltétlenül Dual Controlt kellene venni? Tény, hogy nekem is a Deore hátsó váltóhoz van ez, de ettől még úgy tudom, létezik "rendes" váltóval is Deore. Emlékszem, amikor vettem a bringámat, mondták is az üzletben, hogy ez a Dual Control olyan újfajta úri huncutság, kitalálták, hogy el lehessen adni, de attól még pont olyan jó (sőt egyesek szerint jobb) a hagyományos megoldás. Ennek azért érdemes lenne utánajárni részletesen, tudok mondani pár megbízható szaküzletet, ahol jótanácsot is adnak, ha kell.
Köszi szépen, a szaküzlet címeket azért elfogadnám, hátha szükség lesz ráju. Egyébként felhívott az üzletvezető, és mondta, h sorry, téves infót kaptam, természetesen ők fogják fizetni.
A váltóról csak annyit tudunk, hogy Deore, elvileg ilyen létezik is. És valószínűleg tényleg fordított húzású váltókar kellene hozzá, azért vált most fordítva.
Mi is javítást szertnénk elérni, hiszen nem azért vettem bringát, hogy 3 hét múlva ne legyen.
A szakértő állítólag tényleg szabin van, úh még kb. 2 hét, mire eredményt tudunk.
Köszönöm a segítséget.!
Ariadne
2007.07.24, 21:29
Nemrég épp néztük a Balance bringákat, jó áron vannak és korrekt felszereltséggel. Ugyanolyan hátsó váltóm van, mint neked, és azért a Deore már jelent egyfajta szintet, messze nem a legalacsonyabb kategória. Lehet persze cifrázni, a "sima" Deore felett van még a Deore LX, aztán az XT, meg az XTR, plusz további kategóriák, de ezek már szinte csak súlykönnyítés miatt vannak, normál használatra bőven elég a sima Deore. Ilyesminek kell lennie
link, viszont tudtommal a Deore 9 sebességes rendszerhez való, szóval lehet lesz mit cserélniük rajta, nem csak a váltókart (abból is csak 3x9-eset láttam eddig)... Ennél mélyebben én sem értek hozzá, de az előzmények alapján jó lesz a körmükre nézni, pontosan mit is cserélnek és mire.
Nem akarok külön reklámozni, csak pár nevet írok, amit ismerek, guglival mind megtalálhatóak: Ridebike (ki kell fogni az eladót), Zöld Pont (az idősebbik pasas nagyon tud), Bringabutik (személyes favoritok egyike), de dicsérik még a Probike-ot is, így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Bringaügyben mindig külön öröm, ha segíthetek.

Írd meg azért, hogyan megy tovább az ügy, remélem most már rendeződik.
Hali! Ismét itt vagyok, csak most tudok újdonságról beszámolni a Balance bringáink szakvéleményével kapcsolatban.
Hát ami a tuti, hogy nincs igazunk, a szaki szerint abszolút kompatibilis alkatrészek, működik ahogy kell

Ami meg elkeserítő, h 07.12-én otthagytuk a bringákat, és holnapután kapjuk még csak vissza őket! Felhívtuk múlt héten a Kerminél azt, aki véleményezte, és azt mondta, h már 08.06-án kész volt a véleménnyel! Múlt hét pénteken telefon a Hervisbe, ahol azt mondták, h a Kermin a sor, h visszaküldje a bringát. Ráadásul csak egyet, mert csak az egyiket küldték el, holott velünk otthagyatták a hervisesek mind2 biciklit!! Ma újra telefon a hervisbe, hát még mindig nem kaptak semmit, és noszogatásra megígérték, h utánajárnak a dolognak. Nem sokkal később kapom a telefont a Hervisből, h most kapták meg faxon a szakvéleményt.
Hát erre varrjak gombot. Ki tudja ki mit mikor csinált, és nem csinált, de egy számunkra kedvezőtlen véleményre kellett több mint másfél hónapot várnunk, a bringáink nélkül!!!
Ezek után csak azt tudom mondani, h a Hervistől vásárolni többet nem fogok, és bringát is csak akkor fogok venni, ha kipróbálom még az üzlezben, akkor is, ha a fél üzletet összedöntöm.
Ariadne
2007.08.28, 12:06
Hát, őszintén szólva most már én is kezdek kicsit szkeptikus lenni ezzel a normál/fordított húzású hátsó váltó dologgal... Barátom bringája ugye szintén iszonyú rondán váltott, hiába az LX hátsó váltó, szaki mondta szaküzletben, hogy fordított húzású váltó van rajta (gyárilag), holott nem Dual Controlos. Vettünk egy normál XT-t, és továbbra is rossz.

Pedig az emberke tényleg ért hozzá, szerintem lesz még kérdésünk hozzá. (Így viszont megkaptam a Deore-om helyett a nekem pont jó LX váltóját, fincsi lesz.

)
Az én eddigi tudásom szerint egyébként 8 sebességes rendszerhez Alivio a legmagasabb, ami váltót lehet tenni, Deore-hoz már csak 9 sebességeset ír a Shimano honlap is. Ehhez képest a Hervis honlapján a katalógusban is az szerepel, hogy "24 sebességes Shimano Deore váltó" (nem a váltó 24 sebességes, hanem a bringa maga...). Egy tetszés szerinti keróüzletben azért érdemes lenne megkérdezni újra, hogy ez az összeállítás (8 sebességes rendszer Deore hátsó váltóval) okozhat-e ilyen gondot...
szerk.: Bírom a Hervis kerókatalógusát, olyan, mint a számtech üzletek konfig hirdetései. Azt leírja, hogy van hozzá prizma (legalább 100 Ft), duplafalú a felni (azért illik ma már), meg gyorszárasak a kerekek (ez is illik), de pl. a hajtómű, fékkarok, váltók pontos típusát nem (talán csak a hátsó váltó Deore, első gyengébb). Ehh...
szerk2: Itt a Shimano honlapról a hivatalos kompatibilitási lista, és ebből is úgy tűnik, 8 sebességes hátsó váltóhoz csak 8 sebességes cuccok passzolnak...
link No meg itt biztosan tudnak pontos választ adni:
link
Köszi a választ, sajnos hiába a shimano oldala, ha a Kermi nem nekünk ad igazat...
Ariadne
2007.08.29, 09:48
(bittus @ 2007.08.29, 09:40)

Köszi a választ, sajnos hiába a shimano oldala, ha a Kermi nem nekünk ad igazat...
Egyébként biztos, hogy a kermitől szereztek be szakvéleményt? Sok cég szokta megjátszani azt, hogy valami saját sufniműhellyel készíttet "szakértői véleményt", ami gyakorlatban nem szakértői vélemény persze, hiszen nem független szakember készítette.
Igen, ma mi is kaptunk egy másolatot róla, Kermis.
Ami még vicc, hogy elkértek vásárláskor 1000 Ft-ot a kötelező beállításért, és olyan szörnyű hangja volt a váltónak, hogy csak na.
Kis kerékpárbolt szervizében két perc alatt beállították

Akkor most mi is került 1000 Ft-ba???
Ariadne
2007.08.31, 08:05
Hááát, ha a kermi mondja, akkor hajlok rá, hogy tényleg igazuk lehet, ők elvileg tényleg szakemberek, és függetlenek... Nem lehet, hogy valamit megváltoztattak, úgy vitték a kermihez, minden adat stimmel a szakvéleményben?
selahoratt
2007.09.24, 23:41
Sziasztok. Én aug. 8-án adtam be a szervizbe az új mp4 lejátszómat. sem 3, sem 15 nap után nem jelentkeztek, amikor én hívtam őket azt a választ kaptam, hogy még nem érkezett visszajelzés a problémát illetően és nyugodjak meg, majd ők értesítenek. Már három ilyen tewlefonbeszélgetésen vagyunk túl. nem csak az zavar, hogy amit nem kevés pénzért megvettem, mindössze pár napot használtam, hanem leginkább az, hogy mennyire pofátlanul néznek hülyének. egyébként egy egyszerű akumlátor cseréről lenne szó szerintem, amit lassan 2 hónapja nem sikerül összehozni. az érdekelne, hogy az ilyen cégek ellen, amelyek enniyre etikátlanok, miyen eszközökkel lehet fellépni? az "általános igazságérzet" szerintem azt kivánná, hogy minimum pénzbüntetést, vagy akár ideiglenes működési felfüggesztést is kaphassanak. Persze gondolom, hogy ilyen nem igazán szokott történni, főleg az utóbbi, de szeretném hinni, hogy nem rúghatják csak úgy fel a szabályokat.
lazurdeak
2007.09.26, 08:33
(selahoratt @ 2007.09.25, 00:41)

Sziasztok. Én aug. 8-án adtam be a szervizbe az új mp4 lejátszómat. sem 3, sem 15 nap után nem jelentkeztek, amikor én hívtam őket azt a választ kaptam, hogy még nem érkezett visszajelzés a problémát illetően és nyugodjak meg, majd ők értesítenek. Már három ilyen tewlefonbeszélgetésen vagyunk túl. nem csak az zavar, hogy amit nem kevés pénzért megvettem, mindössze pár napot használtam, hanem leginkább az, hogy mennyire pofátlanul néznek hülyének. egyébként egy egyszerű akumlátor cseréről lenne szó szerintem, amit lassan 2 hónapja nem sikerül összehozni. az érdekelne, hogy az ilyen cégek ellen, amelyek enniyre etikátlanok, miyen eszközökkel lehet fellépni? az "általános igazságérzet" szerintem azt kivánná, hogy minimum pénzbüntetést, vagy akár ideiglenes működési felfüggesztést is kaphassanak. Persze gondolom, hogy ilyen nem igazán szokott történni, főleg az utóbbi, de szeretném hinni, hogy nem rúghatják csak úgy fel a szabályokat.
Először is, a papírmunka rendben van? Kaptál elismervényt az átvételről, azaz tudod bizonyítani, hogy mikortól javítják? Ha nem, először ezt célszerű pótolni. A telefont felejtsd el, minden érintkezés írásban történjen, hogy utólag tudd igazolni, mikor mi történt.
Ha tudod bizonyítani az eltelt időt, akkor hivatkozhatsz arra, hogy jelentős kényelmetlenséget okoztak az elhúzódó javítással, ezért javítás helyett cserét kérsz. (Vásárlók könyvébe tehetsz bejegyzést a vásárlás helyén, vagy tértivevényes levélben szólítsd fel őket.)
(Egyébként nem tartozik rád, hogy mit kellene cserélni és miért nem csinálták meg, ne is foglalkozz vele.)
Ha továbbra sem kapsz működő ketyerét, akkor írásban állj el a szerződéstől. (Hivatkozz a Ptk. 306§-ra.) Itt a fórumon van egy levélminta, célszerű de persze nem muszáj azt használni.
Elállás minta Captain Crash jóvoltából Magyarul ekkor visszakéred a pénzedet, hivatkozva a neked okozott jelentős kényelmetlenségre.
Ekkor vagy visszakapod a pénzed, vagy nem, de általában az ilyen levelekre már a legtöbb kereskedő szokott valamit tenni. Ha nem adják vissza a pénzedet, csak peres úton tudod kiverni belőlük, de idáig ritkán fajul a dolog. Vagy a kereskedő unja meg, vagy a vásárló adja fel a próbálkozást.
Pénzbüntetésre stb. ne számíts, erre csak akkor volna némi esély, ha ismétlődően megtévesztenék a fogyasztókat és ezt tudnád bizonyítani.
Ha károd keletkezett miattuk, azt elvileg érvényesíthetednéd peres úton, de nem hiszem, hogy ilyet tudsz igazolni.
Annyit tehetsz még, hogy minél szélesebb körben (pl. témába vágó fórumokon) elmeséled a történteket, természetesen cégnevekkel együtt. Máskor pedig jobban megnézed, kitől vásárolsz.
Sziasztok!
Az első hozzászólásban, ami elég tanulságoznak bizonyult, azt írták hogy " A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. PTK. 306. § (2)" a megfelelő határidő az mit jelent?
Vettem egy pendriveot, 2007.04.18.-án. Azóta kétszer cserélték ( második alkalommal egy másik márkát adtak, de ez nem baj ( számomra). Ezeket a cseréket ráírták a számlára.). 10.15-én újra meghibásodott a pendriveom, be is vittem. ( aznap). Azt mondták értesítenek, de legkésőbb 15 munkanapon belül. ( itt mimden bizonnyal a 15 napon belüli cserére való törekedés tényét próbálták kifejteni). Ok, letelt a 15 munkanap, megyek be, kérdezve, hogy hol van a pendrive, mert nem értesítettek. " Még nincs kicserélve". De mondom azt mondták, 15 munkanap. Erre azt a választ kaptam"igen, elvileg". A hölgy egy telefonhívás után azt mondta, hogy ki lesz cserélve ( mindin bizonnyal a szervízzel beszélt), még azon a héten ( ez volt előző hét szerdán). Hát jó, akkor azon a héten. Az értesítés a cseréről még nem történt meg. Nekem igen nagy szükségem lenne rá, merthogy a középiskolában ez kötelező, ezen kell hazahozni a házit informatikából, satöbbi. Hetente egyszer van informatika óránk, de igen aggasztó, hogy nekem nincs " munkaeszközöm". Lassan a 30 nap is letelik ( holnapután), és a fórumon írt okosságokból azt szűrtem le, hogy elállhatok a szerzősédtől ha addig nem javítják meg vagy cserélik ki. Így van?
Kérem, hogy valaki aki jobban ismeri a jogszabályokat írja meg, helyes e a gondolatmenetem, vagy ha nem miéprt nem, és mit tudnék csinálni.
Köszönöm: Kifli.
Teljesen jól érted. Mivel a kijavítást vagy kicserélést nem tudták lehetőleg 15 napon belül, a neked okozott jelentős kényelmetlenség okozása nélkül elvégezni, ezért jogosult vagy elállni a szerződéstől (a vételár jár neked vissza).
Javaslom, hogy menj be, és ha nem kapsz azonnal másikat (ebből mindíg szokott raktáron lenni, tuti, hogy csak szivatásból nem adtak azonnal cserét), akkor írd be a történteket a vásárlók könyvébe, és nyilatkozz úgy, hogy el kívánsz állni a szerződéstől, 8 napon belül utalják át a pendrive vételárát a számládra (ennek a számát add meg).
Eddig reméhetőleg nem jut el a dolog, de a vásárlók könyvétől meg szoktak ijedni... és az is használ, ha tisztában vagy a jogaiddal.
Szerintem csak azért szívóznak veled, mert fiatal vagy, és azt hiszik, így bármit eljátszhatnak veled...
(Blade @ 2007.11.14, 14:39)

Teljesen jól érted. Mivel a kijavítást vagy kicserélést nem tudták lehetőleg 15 napon belül, a neked okozott jelentős kényelmetlenség okozása nélkül elvégezni, ezért jogosult vagy elállni a szerződéstől (a vételár jár neked vissza)
....
Szerintem csak azért szívóznak veled, mert fiatal vagy, és azt hiszik, így bármit eljátszhatnak veled...

Köszi a választ!
ÉS még egy kérdés: ha nincs folyószámlám ( vagy a számát nem kívánom megadni) rendelkezhetek úgy, hogy postán küldjék?
Jah igen és ha valaki megmondaná melyik jogszaályban van hogy 8 napon belül azt megköszönném. ( vagy ez csal egy képzeletbeli határvonal?)
Hali nekem oan kérdésem lenne hogy: vettem egy telot k810i rá egy honapra nem tudtam bekapcsolni hozzáteszem semmitse csináltam vele egyszercsak reggelre mintha lemerült volna töltőre rá semi hagytam ott és két óra után felis töltött de forrű aksi és egy óra alatt leis merült onnantól semmi szervízbe be, nah és két hét után kaptam sms-t (t-mobile) hogy készvan bementem és a srác kivezsi nemjo, pedig mondja őkis meg pesten is leelenőrizték, jo nemvoltam pipa nagyon majd újra viszzaküldte cserekészüléket mindkétszer adott és hozzátette hogy valoszínű cserélik a telot, de egy hétre rá viszzakpatam hogy 3 alkatrészt is cseréltek, és most ottvok hogy 3 nap alatt lemerül érdekes a beszélgetés néha akadozik, és a zene is halk, szoval ha most beviszem akkor mitfognak csinálni? hozzányúlnak-e egyáltalán? vagy kérhetek azzonnal új telefont? léccike írjatok előre is köszi email: imperator13@freemail.hu
fulopdoc
2009.12.26, 00:02
Van egy kis csalódási problémám. Vettem egy nagyértékű "megbízható" Tag heuer órát 10 hónapja természetesen márkakereskedőnél. Már másodszor van szervízben azóta. Most már éppen 20 napja van náluk, miközben 4-5 napot ígértek. Azt mondták, hogy ne a forgalmazóhoz vigyem be, hanem vigyem egyből a szakszervízbe, mert akkor gyorsabban zajlik minden. Kihez menjek most reklamálni a határidők miatt és milyen jogszabályokra hivatkozhatok, mert mint nagyon sok mindenben itt is a tipikus "magyar" jogszabályozás semmi konkrétumot nem mutat számomra.
Mozigépész
2009.12.26, 00:54
(fulopdoc @ 2009.12.26, 00:02)

Van egy kis csalódási problémám. Vettem egy nagyértékű "megbízható" Tag heuer órát 10 hónapja természetesen márkakereskedőnél. Már másodszor van szervízben azóta. Most már éppen 20 napja van náluk, miközben 4-5 napot ígértek. Azt mondták, hogy ne a forgalmazóhoz vigyem be, hanem vigyem egyből a szakszervízbe, mert akkor gyorsabban zajlik minden. Kihez menjek most reklamálni a határidők miatt és milyen jogszabályokra hivatkozhatok, mert mint nagyon sok mindenben itt is a tipikus "magyar" jogszabályozás semmi konkrétumot nem mutat számomra.
Figyu, olvass! Ezerszer leírt lerágott csont amit kérdezel.....
1. te az eladóval állsz szerződésben se a forgalmazóval se a szervizzel
2. 15 napra törekedni kell, ez a duplájánál 30 nap után már jogos a bíróság előtt is a jelentős kellemetlenségre és elállhatsz a szerződéstől.
3. reklamálni az 1. pontban leírtak alapján
4. 49/2003. (VII. 30.) GKM, Ptk. 306. §
T-mobile-nál vettem egy Nokia mobiltelefont. Többször meghibásodott, a problémák miatt a pécsi Nokia mintaboltba vittem javításra a készüléket, legutóbb 12.05-én, azóta sincsen információm róla. A garanciajegyet a T-mobile adta, tehát ők vállalnak rá garanciát, és nem a Nokia. De a hibás készülékeket a szolgáltató a gyártó szervizébe viszi, ezáltal a T-mobile-os garanciajeggyel lehet menni a Nokia szervizbe is.
Kérdésem a következő, már bőven átestem a várakozással a 15 napon, ilyen kor kit lehet elővenni? A T-mobile-nál vásároltam a készüléket, tehát velük állok szerződésben...
zsOoCaa
2010.01.02, 22:50
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, van egy digitális fényképezőm, és már második alkalom hogy meghibásodik az lcd-kijelzője, egyszer már elvittem kicserélték benne, nem volt gond, hivatkozhatok-e erre a tényre, miszerint másodjára jelentkezik ugyan az a hiba a gépemben, hogy ne javítást, hanem ha lehetséges ugyan arra cserét, illetve ha ez sem lehetséges akkor pedig pénzvisszafizetést kérjek?
Köszönöm!
Mozigépész
2010.01.05, 17:04
(Zolar @ 2010.01.02, 20:07)

T-mobile-nál vettem egy Nokia mobiltelefont. Többször meghibásodott, a problémák miatt a pécsi Nokia mintaboltba vittem javításra a készüléket, legutóbb 12.05-én, azóta sincsen információm róla. A garanciajegyet a T-mobile adta, tehát ők vállalnak rá garanciát, és nem a Nokia. De a hibás készülékeket a szolgáltató a gyártó szervizébe viszi, ezáltal a T-mobile-os garanciajeggyel lehet menni a Nokia szervizbe is.
Kérdésem a következő, már bőven átestem a várakozással a 15 napon, ilyen kor kit lehet elővenni? A T-mobile-nál vásároltam a készüléket, tehát velük állok szerződésben...
Olvasni, olvasni olvasni, utánna kérdezni!
1. Nokia alpból minden telóra 2 év teljeskörü garit ad, második évben a szervizbe kell vinni.
2. Viheted a szervizbe is, de probléma esetén te a T-vel állsz szerződésbe, jogaidat náluk kell érvényesíteni.
3. Jelen esetben szervizbe kell panaszkodni, hisz T-nél semmit nem tudhatnak, hisz nem oda adtad be.
4. Ha olvastál volna kicsit feljebb ott a válasz bírósági jogállás szerint 30 nap után lehet élni az elállással, cserét bármikor lehet kérni, de amíg javítani tudnak javíthatnak.
(zsOoCaa @ 2010.01.02, 22:50)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, van egy digitális fényképezőm, és már második alkalom hogy meghibásodik az lcd-kijelzője, egyszer már elvittem kicserélték benne, nem volt gond, hivatkozhatok-e erre a tényre, miszerint másodjára jelentkezik ugyan az a hiba a gépemben, hogy ne javítást, hanem ha lehetséges ugyan arra cserét, illetve ha ez sem lehetséges akkor pedig pénzvisszafizetést kérjek?
Köszönöm!
Nekedi azt tudom mondani, olvasni, olvasni!
Egy javítás semire nem indok! Erről olvashatsz
ITT!A lényeg meg a következő:
"
A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz. A fentiek szerint alaptalanul hivatkozott a felperes arra, hogy csupán az első javítás megfelelősége volt vizsgálható, a második hibajelenség már megalapozta volna a csere, illetve a szerződéstől való elállás iránti szavatossági igényét."
Már hogyne olvastam volna el. A baj, hogy a Nokia-hoz vittem, írásban hogyan álljak el a szerződéstől, hisz nem is vele állok kapcsolatban? A Nokia nem foga nekem visszaadni a vételárat...
Arról nem is beszélve, hogy a készülék nem javítható, csak főpanel cserével, ami gyakorlatilag a készülékbelső cseréjét jelenti, de újat nem hajlandóak adni, ezt telefonon közölte a Nokia ügyfélszolgálat.
Mozigépész
2010.01.05, 23:47
Igen, ezért kel a T-hez menni.... Mit nem lehet ezen érteni... Az más, hogy a T le fog passzolni, de ez az álltalános nézet, ezért kell ha másképpen nem beírni a panaszkönyvbe, fenyegetve őket.
Viszont ha panel cserével tudják orvosolni a hibát, megteheti, és ha a hiba megszünik, nincs helye a reklamációdnak. Erről szól a bírói idézet is! Mint írtam addig javíthatnak, és annyiszor ahányszor akarnak!
Megfogadtam a tanácsodat! T-Mobile szerviz kiröhögött, amikor előálltam a követeléseimmel, elzavartak a Nokia szervizbe. Fogyasztóvédelemnél is voltam, ott nem tudnak segíteni, békéltető testületet javasolták. Nokia pesti számát szinte naponta hívom, csak ígérgetnek, hogy főpanelt cserélnek, többször kértem csereutalványt, de nem adnak...
Gyakorlatilag semmilyen jogom sincsen, úgy néz ki...
Kenderice
2010.01.21, 22:16
(Zolar @ 2010.01.18, 23:50)

Megfogadtam a tanácsodat! T-Mobile szerviz kiröhögött, amikor előálltam a követeléseimmel, elzavartak a Nokia szervizbe. Fogyasztóvédelemnél is voltam, ott nem tudnak segíteni, békéltető testületet javasolták. Nokia pesti számát szinte naponta hívom, csak ígérgetnek, hogy főpanelt cserélnek, többször kértem csereutalványt, de nem adnak...
Gyakorlatilag semmilyen jogom sincsen, úgy néz ki...
Inkább fogalmazz úgy, hogy nem tudod érvényesíteni a jogodat. A bolt nem hajthat el a szervizbe, velük nem állsz szerződésben. A panaszkönyvbe be kell írni, hogy jelentős kényelmetlenség (hosszú javítási idő) miatt elállsz a szerződéstől, és 15 napon belül kéred az eredeti állapot visszaállítását (pénz neked visza, teló a szervízben akivel majd egymás közt elintézik). Ha nem teszik meg, perelni kell. Békéltető testület sajnos semmire sem jó, a döntésük nem érvényes senkire, az csak egy ajánlás.
Mozigépész
2010.01.22, 21:51
Ez igaz, de ha van ilyen határozat a kezedbe, a bíróságnál is nyert ügyed van...
Ja és pont ez miatt bánnak így az emberekkel, mert nem mennek az igazukért. Én mentem, és nem is kellet a bíróság, mert a helyi Nokia szerviz megoldotta a gondot.
Kenderice
2010.01.27, 10:17
Igen, csak az a baj, hogy sokan nem mennek el a bíróságig és ezt tudják jól a szolgáltatók/eladók is és bepróbálkoznak.
Jó napot!
Következő lenne a kérdésem:
Eltelt a törvényben előírt 15 nap a javítás elvégzésére - kb. 25 napja jeleztem a hibát, azóta várom az alkatrészt - tudok-e valami konkrét lépést tenni ilyenkor?
C. L.
Mozigépész
2010.02.01, 16:39
Törekedni kell, ez a bírói gyakorlatban 30 nap után már jogos akár egy elálláshoz.
Két lehetőség van, a boltba a vásárlók könyvébe beírni, illetve tértivevényes levélbe felszólítani őket. Utána jöhet a felszólítás szintén tértivevényesen (ne tudják letagadni, hogy megkapták) az elállásról, a vételár visszafizetéséről.
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy vettem tavaly (2009-ben) egy pioneer dvd felvevőt a pioneer outletből.
A vásárláskor az eladó nem világosított fel, hogy a készülék egy már visszahozott és javított felvevő volt, és sem a helyszínen, sem pedig a honlapjukon nincs feltüntetve, hogy ilyen eszközöket árulnak.
A készülék tönkrement a 6 hónapos garancia lejárt.
A fogyasztóvédelemnél érdeklődtem, ott azt mondták, hogy írjak be a vásárlók könyvébe, amiatt, hogy nem kaptam tájékoztatást a vásárlás előtt.
Az érdekelne, hogy a felvevő így eladható-e, mármint, hogy a vevő tájékoztatása nélkül.
Kenderice
2010.05.06, 11:05
Ha veszel egy terméket és nincs ráírva, hogy használt, akkor az új termékekre vonatkozó jótállási feltételeket kell biztosítani a termékre.
Ha neked nem mondták, illetve a papírján nem szerepel, hogy használt, javított a termék, akkor minimum 12 hónap a jótállás.
zsani87
2010.07.19, 00:04
Szép estét Mindenkinek!
Mielőtt hozzászólás írásra vetemedtem volna megpróbáltam utána járni aminek csak tudok, másik dolog hogy sok jogi megfogalmazás leginkább kínai számomra, de a lényeget azt hiszem kihámoztam. De biztos ami biztos alapon inkább kérdezek:
június 11-én garanciális javításra visszavittünk egy kb 7-8 hónapja vett epilátort a közeli nagyváros egyik hipermarketébe. Az átvételi jegyzőkönyvbe "kijavítás várható időpontja: értesítés után" került.
Tisztában vagyok a 15napos "igyekszünk megjavítani" lélektani határral, és azzal is hogy nem egy hűtő, mosógép vagy plazmatv kategória, így csak a 25.napon érdeklődtem, mert akkor egyébként is dolgom volt Szolnokon. Az illetékes nem volt bent, így köv hét elején (31.napon) telefonon felhívtam őket, hogy ugyan mondjanak már róla valamit.
A hölgy eléggé negatív volt és kioktatott, hogy hát ők 2 hónapra és/vagy értesítésre szokták vállalni a javítást és nyugodjak meg -én-, és majd jön a levél. De a kérésemre lesz szíves rákérdezni, és visszahívni.(ezt azóta elfelejtette)
A problémám az, hogy csak azért nem szívesen aszalódom a buszon félórákat, és a héten egyébként is be kell mennem, így arra kerülnék hátha tudnak már valami bíztatót, csak épp szólni felejtettek el, azonban ha nem akkor is elég időszerű lenne valami konkrétum úgy gondolom.
Ezzel a "kijavítás várható időpontja: értesítés után"-nal meddig takarózhatnak, és így lassan 40 nap után, mennyire verhetem az asztalt hogy legyenek olyan jók cseréljék vagy adják vissza a vételárát, de legalább a vásárlókkönyvének mutassanak be?
A választ előre is köszönöm!
Üdv: zsani
Szajbee
2010.07.23, 18:21
Sziasztok!
2010. 06. 26-án vettem egy board shortot, ami 5-6 használat után elkezdett bomlani. Visszavittem az üzletbe (2010. 07. 19.), ahol biztosan állították, hogy eredetileg jó volt, én hibáztam stb. Akkor bevették végül mondván, hogy pénteken (2010.07.23.) menjek vissza és az üzletvezetővel beszéljem meg mi legyen vele. Ma bementem, ahogy kellett, és végül megállapodtunk abban, hogy elküldi a KERMI-be, írt is egy jegyzőkönyvet erről, de azért még megpróbálta, hogy: a bevizsgálás kb 6000 Ft-ba kerül, és ő ha úgy döntök most azonnal odaad nekem 6000 Ft-ot és a nadrágom is megmarad. Azt állította, hogy úgyse fognak erre gyártói hibát adni. Mondtam, hogy nem baj, nézzék meg, majd ők eldöntik. Eleget idegesítettem magam azon, hogy 13185 Ft-ért vett úszógatya 3 hét alatt tönkremegy, amikor az Auchanban vásárolt 3000 Ft-os gatya 5 éve hűen szolgál. Most már ha én voltam a hibás akkor is megnézetem, maximum kifizetem az összeget a bevizsgálásra és elégetem a nadrágot
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idejük van elküldeni a KERMI-hez? Azt mondta, hogy hétfőn beviszi. A jegyzőkönyvön rajta van a címem is, ugyebár azt is elküldi a KERMI-nek, és fogok tőlük kapni valami hivatalos értesítőt, ugye? Az üzletvezető azt mondta, hogy ilyenről nem szoktak küldeni szakvéleményt. én ezt hülyeségnek tartom. Ugye fogok kapni értesítést?
Köszi a válaszokat!
Mozigépész
2010.07.24, 13:10
Ha beviszi akkor adnak szakvéleményt, hisz ezért lett beadva. A szakvéleményt kinek küldik ki azt nem tudom, sőt a bevizsgálás idejét sem. ezt az illetékes tudná megmondani, akihez bevitték.
Szép jó napot mindenkinek!
Bocs,az ügyetlenkedésért,próbálom magam feltalálni!
Februárban vettünk egy 72 cm-es hagyományos tv-t,ami eddig bírta.Pontosabban ezelőtt 2 héttel bekrepált a készülék.Mivel ez széltében ,hosszában és súlyban is meghaladja a szállíthatóság fogalmát,megkértük a szervízest végezze el helyben a diagnosztizálást, ill.ve ,ha szükséges, a javítást. A szervízes enyhén sértődötten elcipelte a tv-t ,mondván,majd jelentkezik,ha már érdemi dologgal tud előállni. Természetesen a Szaki úr nem telefonált,mi voltunk a kíváncsiak,h. állnak a javítással.Azt a választ kaptuk,h. alkatrész hiányos a készülék.????!!????
Immár még egy hét telt el ,holnap a bűvös 15 napon is túl leszünk.Se infó,se tv.
Ha ma felhívom a szervízt,h. holnap v. egy működő készülékkel -lehet cserekészülék is-v.a megjavított saját készülékünkkel,v. a cserére jogosító papírral jelenjen meg nállunk,akkor nagyon antiszociálisnak fognak tartani?