Tisztelt FVF!
A következő problémával futottam össze. Vásároltam egy miskolci bútor szaküzletben egy űlőgarniturát (110E Ft.). A leelőlegezés után 5 hétre meg is érkezett a bútor. Közvetlen a leszállításkor jeleztem, hogy az egyik alkatrész egy merő rozsda és lesz szívesek cserélni. Ez kb 1.5 hónapja volt. Készségesen közölték velem, hogy természetesen cserélik. Rendben gondoltam. A kiszállítást követően 3 napra a fotelek lavorrá változtak. Azaz megörizték a hátsom lenyomatát. Ismét felhívtam őket, hogy van egy újjabb probléma meg tudjuk-e oldani. Természetesen! Közölte egy bájos női hang, miközben folyamatosan a gyártóra hivatkoztak. Nos ezt itt nem nagyon értem. Engem abszolút nem érdekel ki a gyártó mivel én a bútorüzlettel kötöttem üzletet és a garanciát is ő kell, hogy adja felém.
A gyártó kb 4 hete tesz rám egy nagyot. Gondoltam jelzem ezt a kereskedőnek aki készségesen jelezte, hogy ismét felveszi velük a kapcsolatot. Természetesen ezután sem történt semmi. Nos én türelmes ember vagyok egy ideig. De kezd elegem lenni abból, hogy mindenhol csak a hülyét akarják csinálni az emberből.
Mindezidáig papír alapú reklamáció nem történt. Mivel elsőre mindig jóhiszemű vagyok. Sajnos. A papíralapú reklamációt holnap fogom megtenni.
Azt szeretném kérdezni, hogy mit tehetek én ebben az esetben? Illetve a javítás idejére kérhetek-e csere bútort mivel nem szeretnék a földön ülni?
Ebben a helyzetben van-e valami emberi megoldás, vagy csak a fenyegetőzés avagy a drasztikussabb meggyőző érvek segíthetnek?
Válaszát előre is köszönöm!
ui.: Miért van az, hogy ebben az országban az emberek nagy része a másik ember átveréséből akar megazdagodni? És mindezt a másik ember szemébe mosolyogva.