Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Újabb fapados átverés?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
oqnq
crybaby.gif sajnos ismét elhittem egy mesét. azt mondták itt, hogy 990-ért eljuthatok 6 európai nagyváros bármelyikébe. Szándékosan nem nevezem meg a céget, mert nem fizettek hogy reklámozzam őket.
de mondtak mást is. például, hogy ma (május 10-én) június 24-e van!
kitettek egy menetrendet, ami a tavalyi év akciós jártatait tartalmazza, és egy keresőt, ami nagy' okosan közli, hogy sajnos nincs járat egyik megadott napon sem (végigpróbáltam egész májust).
jóllehet a címlapom öles betükkel szerepel, hogy június 24-től!
rendben, az is ott van, hogy promóciós árak.

tessék mondani, akkor miért van az, hogy a lent látható LEGUTOLSÓ RENDELHETŐ járatra is ötször annyiba kerül a jegy, mint ahogy azt promotiválták:

Utas/Gyerek díjtétel 4990 HUF
Szo, 30 Okt 04 Járat WZZ 231 10:50 Indulás Budapest - Ferihegy 2B
13:10 Érkezés Barcelona - Girona

merthogy a júniusi jegyek még 9900,- ért kaphatók, kábé tízszer annyiért, mint ahogy reklámozzák.
megnéztem a többi várost is: átlagosan 4999 a jegy.
íme london:
Utas/Gyerek díjtétel 10990 HUF
Szo, 17 Júl 04 Járat WZZ 203 18:40 Indulás Budapest - Ferihegy 2B
20:05 Érkezés London - Luton
satöbbi...
jó hír: katowicébe tényleg 990-ért repülhet az, aki akar.

naszóval komolyra ferdítve a szót: FOGYASZTÓ MEGTÉVESZTÉSE 3 pontban:
  • itt a hazug beköszöntő
  • itt a reklám
  • itt a megtévesztő menetrend (tavalyi)
FVF
No ez a fogyasztó megtévesztése az, ami tényleg a Gazdasági és Versenyhivatal hatáskörébe tartozik.

Ne felejtsük el, hogy ezek mellett többnyire még reptéri illetéket is kell fizetni!

Csak egy hozzászólás, bár a linkelt anyagból úgyis kiderül: én nem titkolnám, mert nem tartom pozitívnak azt, ha megjelenik a cég neve. Sőt: az az oldal lényege, hogy okulhassanak az emberek a negatív példákból.
TheElf
Engedelmeddel megnéztem és első próbára találtam Rómába jegyet 990 forintért, igaz a repülőtéri illeték 4800 forint, a visszaút pedig 10990 forint + 3790 forint repülőtéri illeték. Athén irányába is sikerült találni hasonló ajánlatot. Katowice kapcsán te is jelezted. Londonra is találtam. Párizs kapcsán is minden rendben. Prága is megvan. Ez eddig 7 közül 6, amikor 5000 darab akciós jegy oszlik meg sok járat között, és ebből 1 olyan irány van ahol lehet, hogy elfogyott, lehet, hogy nem találtam meg. Ellenben a visszaút drága, ha enni kérsz fizetsz, ha az illemhelyre mész fizetsz, ha kell egy pohár víz fizetsz. A fapados légitársaság így működik. A reptéri illeték a többszörösébe is kerülhet az akciós jegynek. Nem tudom mennyi poggyászt vihetsz és mennyi után jön külön díjfizetés. Szóval a hihetetlen akció nem biztos, hogy hihetetlenül jó is...
TiB
Fapados legitarsasag ... fuuuuujjjjj smile.gif

Ugyancsak divatos szidni ezeket a tarsasagokat, holott nemsokban kulonboznek a "nagyoktol". Akarmelyik legitarsasagnal nezed meg a jegyarakat nem tartalmazzak az illetekeket amiket ugyanugy ki kell fizetni. A poggyasz merete, mennyisege es sulya ugyanugy korlatozva van. A tulsulyos poggyaszert ugyanugy fizetni kell. Mindossze a szolgaltatas es arpolitikajuk ter el, igy pl. az etkezes nincs benne a jegyarban; nem alkalmazkodnak csatlakozo jaratokhoz (meg sajat jarataikhoz sem); a jegy ara a pillanatnyi foglalasoktol fugg; nincsennek code share jaratok; nincs re-tour kedvezmeny; a csatlakozo jaratokra nem lehet egyben megvenni a jegyet; az atszallas csatlakozo jaratra bonyolult (minden repteren check-out es ujabb check-in); kisebb forgalmu/illeteku reptereket hasznalnak, melyek elerhetosege gyakran rossz. (maganvelemeny: mindazt kihagytak, ami az utazast hatekonnya es kenyelmesse teszi)

Amit szinten lehet hallani, hogy a "fapados tarsasagok tobb jegyet adnak el egy jaratra mint ahany hely van azon" ... nos ezt overbooking-nak nevezik es a "nagyok" is alkalmazzak ... igaz a merteke uzleti titok

A fapadosokkal szembeni ellenerzest leginkabb azok keltik akik ezeknek a tarsasagoknak a megjelenese elott soha nem utaztak repulon es teljesen analfabetai a legi utasszallitasban es olyan dolgokkal szembesulnek amikre eddig nem is gondoltak es teljesen felkeszuletlenek.

En azt javaslom, hogy mindent alaposan meg kell nezni, el kell olvasni a szallitasi felteteleket es tajekozodni kell mindenrol.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.