Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kotelezo A Bankkartya?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
hallaz
Szerettem volna lemondani a bankkartyamat az OTP banknal, mivel nem hasznalom, de nem lehet, ugyhogy ha nem is hasznalom fizethetem a bankkartya dijjat. Rendben van ez igy?
Ariadne
Ez a lakossági folyószámla ÁSZF-jében van:

"3. A folyószámla megnyitásának feltétele, hogy a Számlatulajdonos személyazonosítására alkalmas érvényes okiratát a számla megnyitásakor bemutassa, a számla feletti rendelkezéshez szükséges aláírás mintáját megadja, illetve a folyószámla szerződésen legalább egy forint alapú kártyát vagy azonosító kártyát igényeljen az OTP Bank Rt.-től, ha a Számlatulajdonos másik Lakossági forint folyószámlához még nem rendelkezik forint alapú kártyával vagy azonosító kártyával."

Szóval ez alapján kell, még akkor is, ha nem vettél fel lakáshitelt. Bár nekem úgy tűnik, van egy "számlakártya" nevű kártyafajta is, amivel ugyan nem lehet pénzt felvenni, de nincs éves díja! Próbáld meg, hátha ilyet lehet.

Az viszont elképzelhető, hogy a lakáshitel-szerződésben aláírtál valami olyat is, ami miatt nem választhatod ezt... Ha így van, az ugyan nem fair persze, de aláírtad, és onnantól nem sokat tehetsz.

Egyébként panaszt a PSZÁF-nél lehet tenni és azt hiszem, a GVH-nál is.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.