Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Gyerekjáték
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Egyéb termékekkel kapcsolatos problémák
roxy
Kedves FVF !

Májusban vásároltunk a fiamnak egy parking garage névre hallgató fából készült remek játékot. Tartalmaz egy mechanikus kis liftet is, melyen van egy pici sorompó. Ugye, ez a sorompó igen nagy terhelésnek van kitéve nap mint nap, főleg, hogy ez a gyerek kedvenc játéka. És ez a sorompó most letört. A játék kizárólagos forgalmazója húzódozik, mondván, hogy a sorompó csak úgy nem törik le. Még benne vagyunk a hat hónapban. Ilyenkor nekik kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerűen használtuk, jól tudom ? Most mi a teendő ? köszönöm
Pjotr
Igen jól tudja, a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy rendeltetésellenes használat okozta a meghibásodást.
Jegyzőkönyvet kell felvetetni a kereskedővel ami tartalmazza az adatokat, a hibát és az elintézés módját.
A kereskedőnek ilyenkor joga van bevizsgáltatni a terméket ennek a költségét, ha a vevőnek volt igaza a boltnak kell állnia.
Ha az lesz az eredmény, hogy nem rendeltetésszerű hasz6nálat okozta a hibát, akkor nem lehet tenni semmit, illetve lehet, mert lehet szakvélemyént kérni, hogy a játék nem alkalmas gyerekjátéknak valamint lehet bírósági pert kezdeni, de ekkora összegnél..
roxy
Mi van ha nem találom a számlát ? sad.gif
Pjotr
Baj...valamivel igazolni kell, hogy ott lett véve ermm.gif
andurka
Nagyon köszönöm a segítséget, majd megírom mit tudtam intézni. Szedtem össze elég anyagot ami a játék béléséböl jött ki és elküldöm egy fotó kiséretében.
andurka
Ariadne
Kedves Andurka!

Nem FVF vagyok ugyan, de azért megpróbálok válaszolni. smile.gif Tipikusan az ilyen játékokat szokta betiltani a fogyasztóvédelem, a www.fvf.hu honlapon fent is vannak a már betiltottak. Tudtommal elég, ha bejelentést teszel hozzájuk a játékról, esetleg fényképpel együtt, megjelölve a gyártót/forgalmazót, ami a címkéjén szerepelt, illetve azt, hogy hol vásárolták. Ha veszélyesnek találják, biztosan meg fogják vizsgálni, a magyar fvf teszi magasan a legtöbb ilyen jellegű bejelentést az EU tagállamok közül, ahol egy nemzetközi rendszerben "köröztetik" a veszélyes termékekről szóló információt.
L_Matyi
(Ariadne @ 2006.07.28, 18:11) *

a magyar fvf teszi magasan a legtöbb ilyen jellegű bejelentést az EU tagállamok közül, ahol egy nemzetközi rendszerben "köröztetik" a veszélyes termékekről szóló információt.

Azért mert olyan jól dolgoznak, vagy azért mert van miből válogatni? biggrin.gif
Ariadne
(L_Matyi @ 2006.07.29, 06:29) *

Azért mert olyan jól dolgoznak, vagy azért mert van miből válogatni? biggrin.gif

Gondolom is-is. Hogy válogatni van miből, az tuti. tongue.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.