Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Szemétdíj Beszedése Rózsaszín Postai Csekken?
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Közműszolgáltatások
C5a6a
Szeretném megkérdezni, hogy jogszerű-e ha a szemétdíj megfizetéséhez Belföldi postautalványt, vagyis rózsaszín postai csekket biztosít a szolgáltató?
A szolgáltató állítása szerint azoknak küldenek ilyet, akinél a díjbeszedő nem tudja beszedni a pénzt (általában munkaidőben a munkahelyen vagyunk).
Ennek a csekknek a feladásakor a befizető fizeti meg a pénzfeladás/küldés költségét is. Ezáltal a szemétszállítás díja 5-10%-kal magasabbnak is értelmezhető.
Szerettem volna sárga színű csekket kérni (amit minden egyéb szolgáltató biztosít: áram, gáz, telefon, stb.). Elmondták, hogy ilyen náluk nincs. Magyarázatként a magas költségeire hivatkoztak.
Tapasztalatból tudom, hogy ennek előállítása mennyiségtől függően 5,- Ft körül van.
Ők inkább a fogyasztóra terhelnék a pár száz forintos pénzfeladási díjat.
Ariadne
Más módon lehetséges ezt befizetni? Például banki átutalással? Vagy személyesen? Mert ha van "normális", költségmentes megoldás (mondjuk az átutalás nem az), akkor szerintem mondhatják, hogy ha más nem, legyen rózsaszín csekk. Bár azért érdekes, már rég nem használ ilyet szinte soha senki, egyetlen más szolgáltató sem, és ez nem lehet véletlen. Szemét/ség... cool.gif

Ez a szubjektív véleményem, panaszt a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségnél lehet tenni, lehet hogy mondanának rá valamit.
Pjotr
Hát igen ezért jó Kaposváron lakni, mert itt nincs szemétdíj, a szemétszállítás hozzátartzik a város alapszolgáltatásaihoz, pl. a kismamáknak szóló ingyenes tömegközlekedéssel együtt... tongue.gif
asdf
(C5a6a @ 2005 Sep 6, 09:05 AM)
Tapasztalatból tudom, hogy ennek előállítása mennyiségtől függően 5,- Ft körül van.
Ők inkább a fogyasztóra terhelnék a pár száz forintos pénzfeladási díjat.

Nem az 5 forint a lenyeg, hanem hogy a feladasi dijat /szerzodes szerint van az osszeg, de kevesebb, mint amit te fizetsz a rozsaszinen pluszban/ levonja a posta a szolgaltatonak feladott osszegbol. En mondjuk ebben az eseben /azon kivul, hogy anyazok/ siman feladnek fel evi szemetdijat elore, aztan osszak be maguknak /gondolom nem lehet akkora hatalmas osszeg, ami hanyattvag barkit is/.
C5a6a
Persze, hogy van díjmentes módja is a díj megfizetésének: (ez jó mondat lett!!! biggrin.gif )

1. Díjbeszedő: A szemetes cég elmondása szerint akkor küldenek ki rózsaszín csekket, ha a díjbeszedő nem találja otthon a "vevőt". Időközben megtudtam, hogy az érintett időszakra az egész falut ilyen csekkekkel szórták meg. Minden ismerősünk, és az idegenek is ilyet kaptak, tehát díjbeszedő felénk se szagolt.
2. Személyes befizetés üsz. irodán: Munkaidőben a falumból menjek be Dabasra, és az irodájukban befizethetem... Munkaidőben én Budapesten vagyok, mert itt van a munkahelyem. Az én szempontomból ez nem is annyira díjmentes...

Tudom, hogy nem csak 5 Ft-ról van szó, de a tag mégis a csekkek előállítási költségét hozta fel példának.

Van arra valamilyen jogszabály, ami kimondja, hogy az ilyen szolgáltatások díját milyen módszerekkel szedhetik be a szolgáltatók? Van jogszabály, ami kimondja, hogy a többletköltséget igénylő befizetési forma jogellenes?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.