Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
T-kábel / Adsl
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
Ádám
Sziasztok!

Én Gödön élek, és rendszeresen kapok mindenféle hirdetést bedobva a T-com-tól ill. a T-kábeltől, hogy most váltson ADSL-re, telefonon ill. kábeltv-n stb.

A probléma viszont, hogy Gödön az Invitel a telefonszolgáltató, így a T-com ADSL szolgáltatása problematikus lehet (vagy inkább nem elérhető), viszont a kábeltv, az T-kábel, még akkor is ha nem tudnak rajta ADSL-t szolgáltatni, csak hirdetik...

Szóval a kérdésem:
Megteheti-e a szolgáltató (jelen esetben T-Kábel ill. T-Online), hogy adott területen olyan szolgáltatást hirdet, ami jelen esetben ott még nem elérhető?
...És mondjuk azzal elintézi, hogy a hirdetés apró betűjében megjelöli hogy a szolgáltatás mely területeken érhető el.
(De akkor minek hirdetik ott ahol nem működik?)

A dolog, csak azért bosszant, mert már többször érdeklődtem, hogy mikor lesz az ADSL szolgáltatás kábelen is elérhető, de még hozzávetőleges időpontot sem tudnak mondani, ha egyátalán válaszra méltattak.
Szerintem, ez így nem egy korrekt hirdetés, csak egy újabb adag papírszemét, amiből sajnos egyre több van...
Pjotr
Kábelen soha nem lehet ADSL-t szolgáltatni, esetleg kábelnetet, a kettő teljessen más technológia.
Egyébként meg mindenki azt és ott hirdet ahol akar, akár még Madagaszkáron is hirdethet ha sok a pénze.
Szerintem valami hiredtő cégtől megrendelték a hirdetést az meg nem is tudja, hogy mi hol elérhető csak szórja a hirdetést mindehová.
De ezért nem lehet felelőségre vonni senkit.
Majd ha az invitel bőviti a hálózatot felétek, akkor majd előfizethetsz bármelyik szolgáltató adsl csomagjára, de addig...
Ádám
Bocsánat... kábelnet.

Invitel ADSL egyébként elérhető kb. 10eFt-os havidíjért + 2-3eFt telefon alapdíj, szemben a kábeltv 2,5eFt + kábelnet 3eFt. Ennyit még ki is fizetnék érte... Ha lenne. tongue.gif
tomika15
Szakember véleményét szeretném megtudni azzal kapcsolatban hogy a T-online már 1 éve igéri, ám de nem köti az internetszolgáltatását hozzánk be.
a www.adsl.matav.hu cimen ha beirom lakhelyemet akor azt irja ki hogy itt létesíthető az adsl ők viszont azt mondják hogy nem!
nem akarják bekötni az internetem.

1 éve várok.

Mit tegyek?

köszönettel Mészáros Tamás ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
tibu
(tomika15 @ 2005 Sep 20, 03:42 PM)
Szakember véleményét szeretném megtudni azzal kapcsolatban hogy a T-online már 1 éve igéri, ám de nem köti az internetszolgáltatását hozzánk be.
a www.adsl.matav.hu cimen ha beirom lakhelyemet akor azt irja ki hogy itt létesíthető az adsl ők viszont azt mondják hogy nem!
nem akarják bekötni az internetem.

1 éve várok.

Mit tegyek?

köszönettel Mészáros Tamás  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif

Nem vagyok szakember, de ha egy 1eve igergeti akkor lehet, hogy muszaki oka is van annak, hogy nem kotik be.
Eloszor is hivd fel 1212-t es kerdezd meg, hogy bizosan letesitheto-e az ADSL(lehet az adatbazis is pontatlan), ha letesitheto, akkor meg keressel egy normalis ISP-t, a T-Com teruleten boven lehet valogatni. smile.gif
Polo
Szép Napot nektek!

Igen, sajnos nekem is meggyűlt a bajom az ADSL-el.
Budapesten lakom, sokszor megszakad az internetem, valószínűleg nincs jól kiépítve a hálózat.
Naponta akár 20x is megszakadhat 1-2 percre ami nagyon idegesítő, megprobáltunk telefonon hatni rájuk, de nem sok sikerrel a telefonba végül azt hallottuk:
-Sajnáljuk, a hibát nem tudjuk elhárítani a 4Mbit túl gyors és válasszanak más csomagot.
Ez elég rosszul ért.
Ha valaki tudna nekem ez ügyben segíteni hálás lennék.
tia
(Ádám @ 2005.09.19, 13:17) *

Sziasztok!

Én Gödön élek, és rendszeresen kapok mindenféle hirdetést bedobva a T-com-tól ill. a T-kábeltől, hogy most váltson ADSL-re, telefonon ill. kábeltv-n stb.

A probléma viszont, hogy Gödön az Invitel a telefonszolgáltató, így a T-com ADSL szolgáltatása problematikus lehet (vagy inkább nem elérhető), viszont a kábeltv, az T-kábel, még akkor is ha nem tudnak rajta ADSL-t szolgáltatni, csak hirdetik...

Szóval a kérdésem:
Megteheti-e a szolgáltató (jelen esetben T-Kábel ill. T-Online), hogy adott területen olyan szolgáltatást hirdet, ami jelen esetben ott még nem elérhető?
...És mondjuk azzal elintézi, hogy a hirdetés apró betűjében megjelöli hogy a szolgáltatás mely területeken érhető el.
(De akkor minek hirdetik ott ahol nem működik?)

A dolog, csak azért bosszant, mert már többször érdeklődtem, hogy mikor lesz az ADSL szolgáltatás kábelen is elérhető, de még hozzávetőleges időpontot sem tudnak mondani, ha egyátalán válaszra méltattak.
Szerintem, ez így nem egy korrekt hirdetés, csak egy újabb adag papírszemét, amiből sajnos egyre több van...

Sziasztok!
Bár nem vagyok szakember, de ilyen hirdetési dolgokról azért tudok. Sajnos a kéretlen szórólapok nem nem tiltottak, mind az internetes hirdetések. Ha kellő tájékoztatás van a szórólapon a szolgáltatás elérhetőségéről, és minden másról akkor nem jogszerűtlen szerintem. Ha bármilyen fontos infó nincs benne amibe belelehet kötni akkor megállná a helyét a reklamáció. A felesleges papírszemét tényleg nagy gond, talán a környezetvédelmisek indíthatnának ellene valami kampányt mint anno az ingyen táska miatt. Addig is, nekünk maradt a szelektív hulladékgyűjtés. Én azt teszem az ilyen szóróanyagokkal. dry.gif
lazurdeak
(Polo @ 2008.11.26, 18:22) *

Szép Napot nektek!

Igen, sajnos nekem is meggyűlt a bajom az ADSL-el.
Budapesten lakom, sokszor megszakad az internetem, valószínűleg nincs jól kiépítve a hálózat.
Naponta akár 20x is megszakadhat 1-2 percre ami nagyon idegesítő, megprobáltunk telefonon hatni rájuk, de nem sok sikerrel a telefonba végül azt hallottuk:
-Sajnáljuk, a hibát nem tudjuk elhárítani a 4Mbit túl gyors és válasszanak más csomagot.
Ez elég rosszul ért.
Ha valaki tudna nekem ez ügyben segíteni hálás lennék.

Én ezt megpróbálnám írásba kapni tőlük: pl. leírnám egy levélben a beszélgetés összefoglalóját, és elküldeném, hogy erősítsék meg.

Ha megteszik, tehát bizonyíthatóan elismerik, hogy a rendelt szolgáltatást nem tudják teljesíteni, akkor szerintem
- Elállhatsz a szerződéstől, azaz következmények nélkül felbonthatod a meglévő csomagot (gondolom, most valami hűségidős szerződésed van).
- Visszakövetelheted az edddig kifizetett díj egy részét (elismerték, hogy nem kaptad meg az ígért szoláltatást)
- Esetleg feljelentheted őket a NHH-nál, de ezt előbb ott tisztázd, hogy milyen jogcímen.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.