Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Garanciajegy
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Általános Fogyasztóvédelmi Fórum
Shia-ko
Az lenne a kérdésem, hogy szabályos-e, ha a garanciajegyen nem a legújabb szabályokra való hivatkozás szerepel, és ezzel megtévesztik a vásárlót, illetve, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
FVF
Nem. Amennyiben ezt mi vizsgálnánk, szabálysértési bírságot kapna az illető. Te figyelmeztetni tudod őket erre. NO meg írhatsz a vásárlók könyvébe. No meg nekünk is tehetsz bejelentést.
Happy
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy érvényes, kitöltött (gondolom szabályosan) garancijegy elégséges-e a garancia érvényesítéséhez, vagy kell a számla is?

Melyi számla?
(nagyker, kisker, .... tovább ne is ragozzam wink.gif )

--
Köszi, Happy.
Shia-ko
Valamelyik topicba volt róla szó, hogy nem kell, a számla csak a szavatosság érvényesítéséhez kel, mert az túlnyúlik a garancián. garanciális ügyintézéshez a garanciajegy elegendő, hisz azon rajta van a vásárlás dátuma is.
Happy
(Shia-ko @ 2004 May 21, 04:22 PM)
Valamelyik topicba volt róla szó, hogy nem kell, a számla csak a szavatosság érvényesítéséhez kel, mert az túlnyúlik a garancián. garanciális ügyintézéshez a garanciajegy elegendő, hisz azon rajta van a vásárlás dátuma is.

Köszi, akkor ha lehet kellene pontosabban, esetleg jogszabályi hivatkozással.
Ugyanis ma a "Libra HP-Buda" szakáruházból úgy vágtak ki mint azt a bizonyos macskát, amikor számla nélkül gari levélle szerettem volna javításra leadni egy nyomtatót.
Arra hivatkoztak, hogy törvény ide, törvény oda, náluk az van, amit a HP nekik előír, és az pedig aként rendelkezik, hogy a számlát le kell másolniuk.
(Azt ugyan nem tudom, hogy mi közük van a számla tartalmához, és hogy lemásolhatják-e)

Ha számít, akkor leírom hosszabban a számla viszonyokat.
(nagyker-kisker-"mi"-ügyfél)

Érdemes parádézni velük?

Köszi a segítséget.

Ui: Ha nem ide való, akkor tegyük át magánba.
Shia-ko
Nem tudom a jogszabályt, mert nem is érdekel. A törvénynél negatívabb szabályt nem vezethetnek be, így mond meg nekik, hogy téged meg a HP belső szabályzata nem érdekel, nem tudod hol a számla, ha nem fogadják el a garancialevelet, ekkor írj a vásárlók könyvébe, és a te példányoddal tegyél panaszt az FVF-nél. Ők megnézik, és kiszabják a büntetést, vagy ami valószínűbb, beveszik a terméket garanciális javításra.
Ha érdekel a jogszabály, akkor áss bele a fórumba!
FVF
ErrQl a 49/2003 GKM rendelet és a Ptk, valamint a 151/2003 korm rendelet rendelkezik.

Egyértelmü: szavatosságot blokkal számlával, jótállást jótállási jeggyel lehet elintézni. Kész, passz.

A két rendelet itt van fenn, egy topiccal feljebb.
Happy
(FVF @ 2004 May 21, 05:58 PM)
ErrQl a 49/2003 GKM rendelet és a Ptk, valamint a 151/2003 korm rendelet rendelkezik.

Egyértelmü: szavatosságot blokkal számlával, jótállást jótállási jeggyel lehet elintézni. Kész, passz.

A két rendelet itt van fenn, egy topiccal feljebb.

Sziasztok!

Ismételten körülnéztem, de nem találom.
Persze, ezek után is lehet, hogy inkább az én garanciajegyemet kellene keresni... smile.gif

Szóval a
" Fogyasztóvédelem Fórum -> Fogyasztóvédelem.com -> Információk a Fogyasztóvédelemről" alatt a "Pinned: 2003. november 22-t?l új jótállási rendelet" topicban keresgéltem, de az ott lévö lin "halott".
(http://www.fvf.hu/newweb/hirdocs/Anditoljotallas.doc)

Ha ez a fenti rendelet vonatkozik a jótállásra, akkor újjab kérdés vetödik fel:
A rendelet hatálybalépése elött vásárolt termékre is vonatkozik?
(A kérdéses nyomtatót október 17-én vásároltuk)

Egyel feljebbi topicban pedig ha jól értem a szavatosságról van szó.

Szóljatok rám nyugodtan, ha túl flame... wacko.gif
FVF
Amennyiben elQtte vásároltad (2003 július 1-e elQtt) akkor tényleg kell a számla. NO de ezt elQtte nem mondtad...
Happy
Jó-jó, látom rosszul kezdtem hozzá.

Tehát:

Egy ügyfelünk számára, vettünk egy nyomtatót, természetesen cégünk nevére, egy kiskerben. (mert épp csak ott volt cool.gif )

Akkor egy kis mese stilusban:

Nagyker Kft. kiállította a garlevelet.
Kisker Kft. az eladás napján lebélyegezte, és dátumozta. (2003.10.17.)
Ertéke: nettó 49eHUF volt. Nem tudom van-e szerepe.
Szervíz Kft. (mi) továbbszámláztuk Pancser Kft. számmára. (talán még aznap)

Minap Pancser Kft. szólt, hogy a nyomtató nem nyomtat wacko.gif

Ekkor én megfogtam a garilevéllel eggyütt, és besétáltam a legközelebbi HP kereskedésbe (Mondván azt hirdetik, hogy mindenütt le lehet adni)

Erre a kereskedö azzal jön, hogy neki a HP elöírja, hogy másolja le a számlát.
Talán az árképzéshez gyüjtenek adatokat ??? huh.gif

Itt már eleve aggályaim vannak, mert Pancser Kft.-nek nem szivesen adnám ki a Kisker Kft.-töl kapott számlát rolleyes.gif
A Szerviz Kft. álltal (tölünk) kapott számlának pedig semmi köze a garlevélhez.
Itt kérdezném meg, hogy egyébként milyen plusz infóhoz jut egy számlából a szervíz.

Vagy nekünk ilyenkor valamilyen más módon kellene "jótállást" vállalnunk?

Remélem most már érthetö voltam. ??

Hétföre a könyvelésen kikeresik a tavaji anyagból a bejövö számlát.
Igy viszont, mehetek újra.

Van értelme az orruk alá dugni valamilyen paragrafust, és azzal "bolygatni" az ügyet?

Köszi.
FVF
Elkérheti a számlát. De - ez még a régi szabályozás - az új szerint már nem.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.