Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Televiziók
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
tybike
hELLO sziasztok!

Azután érdeklődnék, hogy 2004. novemberében vásároltam egy 72cm-es 100Hz orion televíziót 1 boltban! Ott a tulaj kérdezte hogy ha akkor nem kérek számlát akkor tud a tv árából engedni+plussz a garijegyet nem bélyegzi le mert ugy is ő a szervizese a városunkban/bár ne tettem volna/ ! eddig minden nagyon cool csak van 1 kis bibi!!: a tv elromlott hülyeségeket csinál és ő meg nem hajlandó meg csinálni rendesen, hol a dvd-re hol pedig a hosszabítóra fogja a hibát pedig köze sincs hozzá! Ja plussz nekem kell a tv-t hozzá elcipelni, és hazahozni/szerintem ez se helyes hogy én hurcolom a készüléket/! szerintetek mivel vagy hogyan tudnám rávenni hogy megcsinálja a TV--t!!!

előre is köszi mindenkinek és várom a segítségeteket!
Captain Crash
balek. crybaby.gif
asdf
Es mar az orionnal elrontotta a dolgot, a szamla nelkuli vasarlassal csak tetezte wink.gif /bocs/
Pjotr
Sajnos mivel bevallaltad az ar miatt, hogy nincs jotallas, ezert sok mindent nem lehet tenni.
Esetleg el kell vinni egy masik szerelohoz.
tybike
azt tudom hogy a számlával elcsesztem az egészet, de a tulajt hogy tudnám rávenni hogy javítsa meg a készüléket rendesen hisz tőle vettem és ő a szervizese is?????
Ariadne
Sajnos semmivel, mivel nincsen semmilyen papírod, amivel igazolhatnád, hogy tőle vetted. Csak pénzért tudod megjavíttatni, azt meg bárhol lehet.
vargamac
Bár nem egyszerű, de mond el neki, hogy ha nem csinálja meg rendesen, a következő szervízre az APEH-hoz viszed.....A gyári számok alapján az adóhivatal talán ki tudja kerestetni, hogy melyik kereskedő vette át a gyártól. Talán....De ha garanciát akarsz jobb nem spórolni. Különösen egy ilyen biztos tipusnál....
mmm
Még májusban vásároltam a Samsung televiziót egy országos üzlethálózatnál. Mivel nem ismertem a készülékek tulajdonságait, hagytam magam meggyőzni az eladótól, hogy a polcon levő darab nagyon sokat tud, de siessek a döntéssel, mert jelenleg csak ez az egy darab van és nem tudják lesz-e belőle később is. Döntöttem.
Az első meglepetés akkor ért, amikor kicsomagoltam otthon a televiziót.
A készülék leírásának csak a tartalomjegyzékre volt a dobozban.
Telefon a boltba. OK, menjek be letöltik az internetről a kezelési utmutatót, és már használkhatom is a készüléket. A megbeszélés ellenére egy órás várakozás az üzletben, mert csak utána kezdték letölteni, amint bementem.
Kezelési utmutató a kézben, lehet ismerkedni a készülékkel.
Első oldal, távirányitó fénykép. Az általam kapott távirányitó nem a készülékhez való.
Újabb telefon. Megigérték, hogy a gyártól lekérik a készülékhez való távirányítót.
Ez kb. két hét mulva meg is érkezett, csak otthon derült ki, hogy ez sem az igazi, viszont a továbbiakban már az illetékes szakszervizhez utasitottak, mondván most már ők az illetékesek.
Nem szaporitom a szót másfél hónap mulva megkaptam a jó távirányítót, mire kiderült, hogy a TV egyik funkciója nem müködik.(ez csak a távirányitóval derült ki, így még a három napos visszaváltási lehetőséget sem használhattam ki!)
Szerviz. Két hét mulva müködőképes a készülék.
Egy darabig.
Ujabb meghibásodás ezelött másfél hónapja.
Azóta szervizben van, mert a gyártó a mai napig nem küldte le a szerviznek a szükséges panelt.
Hogyan tudom érvényesíteni a jogaimat?
Ki tudom-e cserélteni ezt a készüléket egy müködő képesre?
Joooe
Az okozott jelentős kényelmetlenség véleményem szerint egyértelmű, egyrészt az ismétlődő problémák, másrészt az elhúzódó javítás miatt.
A PTK ebben az esetben felhatalmaz, hogy elállj a szerződéstől, visszakapd a készülék vételárát.
Vidandi
Októberben vásároltunk egy televíziót. Két hétig élvezhettük, majd meghibásodott. A márkaszervíz elszállította. Ennek immár 3 hete. Érdeklődésünkre folyamatosan arra hivatkoznak hogy nincs alkatrész. Megrendelték,de nem érkezett még meg. A kérdésem meddig lehet hitegetni a vásárlót? Milyen lehetőségeink vannak?
asdf
Rajtad ez nem segit, de pl. a tobbiek okulasara leirod, hogy mely ceg gyart ilyen csodateleviziokat, es melyiknek van ily' csodas markaszervize. smile.gif
Joooe
Hűű mostanában nagyon megszaporodtak az iylen túlsokáigjavítják esetek. kicsik ki kéne csinosítani a határidőkről szóló irományt és kiemelni valahol.
minvest
Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam egy THOMSON Projektoros tv amibe 10 hónap után beégett az RTL logo, 40 cm hosszúságba kis kiockák jelentek meg a képernyőn. Felkerestem a márkaszervíz ahol közölték, hogy bocsi de a beégés az én bajon, azt csak akkor javítják meg ha kifizetem. A többi hiba miatt elvitték a készüléket de nem javították meg sem 15 sem 30 után. Most itt vagyok tv nélkül. Elolvastam de nem igazán értem továbbra sem, hogy az esetemben mire vagyok jogosult. A tv-t addig javítják amíg akaraják? 30 nap után nem mondhatom, hogy bocsi akkor kérem vissza az árát? Ráadásul az egyik hibára még azt is mondják, hogy az nem garanciális, tehát meg sem javítják.

Előre is köszi a választ.
Vidandi
A márka Grundig, bár nem hiszem, hogy ebből messzemenő következtetéseket kellene levonni a márka minőségével kapcsolatban. Ezzel szemben a szervíz cég munkája és főleg a titkárnőjük modora elég felháborító. Miután a férjem megkérdezte miért hazudták pénteken azt, hogy hétfőn mehetünk a tv- ért még ő volt megsértve, de leginkább az nem tetszett neki mikor kilátásba helyeztük, hogy felvesszük a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel. No erre lecsapta a telefont. Ez a profi módon működő cég Pécsen található és Profi System névre hallgat.
Vidandi
Az LG videonk jótállási jegyén viszont van egy érdekes mondat. "Ha a jótállásra kötelezett a termék kijavítását a megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el , a jogosult a hibát a kötelezett költségére maga kijavíttathatja."
Ariadne
(Vidandi @ 2005 Nov 29, 11:46 PM)
Az LG videonk jótállási jegyén viszont van egy érdekes mondat. "Ha a jótállásra kötelezett a termék kijavítását a megfelelő határidőre nem vállalja, vagy nem végzi el , a jogosult a hibát a kötelezett költségére maga kijavíttathatja."

Ez így is van, de nagy hátránya, hogy ki kell fizetni más szervíznél a javítás költségét, aztán meg leperelni a jótállásra/szavatosságra kötelezett cégen. Cseberből vederbe...
asdf
(Vidandi @ 2005 Nov 29, 11:42 PM)
Ezzel szemben a szervíz cég munkája és főleg a titkárnőjük modora elég felháborító. Miután a férjem megkérdezte miért hazudták pénteken azt, hogy hétfőn mehetünk a tv- ért még ő volt megsértve, de leginkább az nem tetszett neki mikor kilátásba helyeztük, hogy felvesszük a kapcsolatot a fogyasztóvédelemmel. No erre lecsapta a telefont. Ez a profi módon működő cég Pécsen található és Profi System névre hallgat.

Ilyenkor celszeru felvenni a kapcsolatot a hazai forglamazoval, es beszamolni, rola nekik, hogy mekkora egy kocsog szervizpartneruk van /es remenykedni abban, hogy masok is igy tettek, es kirakjak a szerviz szuret a francba, illetve odahatnak, hogy tortenjen vegre valami/.
Ide mehet az ajanlott level vagy a fax:

Grundig Magyarország Kft
Bécsi út 85
Budapest
1036
Tel +36 (01) 250 8145
Fax: +36 (01) 250 8144
Vidandi
Köszi a reagálásokat! A cseberből vederbe témát mi is végiggondoltuk az este elkeseredésünkben, mert hogy a tv a család karácsonyi ajándéka csak kicsit előbb vettük mert megtetszett meg összejött a pénz... stb. A Grundig székesfehérvári cégének már küldtünk egy szívhez szóló e mailt, de kösz a tippet a pesti címre is fogok írni, mert ma megint beszéltem a szervízzel és 200 lett a vérnyomásom tőlük, pedig én nyugodt hangnemben érdeklődő partnerként hívtam őket. Nem volt könnyű.
Samsung SlimFit tulaj
Előre is elnézést, hosszú leírás következik…

Okt. 24-én vettem egy Samsung SlimFit ws-32z308p-t (ez a 82-cms, 16:9-es, HDTV Ready modell; 170e Ft.). Az első nap feltűnt, hogy a szín/kontraszt/fényerő beállításokra rendszeresen vissza kell térnem – mintha az értékek elállítódnának. Egy nap tesztelgetés után kiderült, hogy ez valóban így is van – sikerült találnom egy módszert, amivel elő tudtam csalni a hibát. A tv-t visszavittem 72 órás cseregaranciába, kaptam helyette egy másikat. Az új készüléket elhozva kiderült, hogy az egy ws-32z306t típusú modell. (A két készülék külsőre a megtévesztésig hasonló egymásra.) Visszamentem a boltba reklamálni, ahol a boltosok is nagyon meglepődtek. Kiderült, hogy a 306t-t ugyanazon a cikkszámon forgalmazzák, így az eladók sem vették észre az eltérést. A nyugtát (blokkot) alaposabban megnézve kiderült, hogy azon a „sam ws-32z306/8” szöveg szerepel az áru megnevezéseként. (Tehát mindkét modell.) A két készülék közül a 306t tud kevesebbet, a következő főbb funkciókkal:
- nem HDTV-s;
- nem pip-es;
- nem Dolby-s;
- nincs komponens bemenete; nem tud progresszív pásztázást;
- nincs hangkimenete.
A boltosok kapcsolatba léptek a Samsung-gal, ahol azt mondták, hogy a 306t a 308p javított utódja, ugyanannyiba került. 308p-t nem fognak küldeni mert sok volt vele a gond. A Samsung szerint a 2 tv között árkülönbözet nincs. (A boltosok fair-ek voltak, végighallgattam a telefont.)
Ekkor lett volna lehetőségem elállni a vásárlástól; mivel azonban bankkártyával fizettem; a pénzt nem kaphattam volna vissza, csak azután, hogy beérkezett a központjukba, ott átfutott minden szokásos adminisztráción, majd ezután kezdeményezik a visszautalását. Ez realista becslések szerint 1-2 hetet vehet igénybe. Ezért úgy döntöttem, megtartom a 306-ost. Ez a történetnek nem a vége – a java csak innen kezdődik.

A 306-oson szűk 3 nap múlva azt vettem észre, hogy huzamosabb használat után, amennyiben AV-jelet fogad (bármelyik bemeneten), a baloldali hangcsatornában egy erősödő sustorgás jelenik meg, ami huzamosabb tévézés után már 40% körüli hangerőn, bő 4-5 méteres távolságból is zavaróan hallható. (Mint utólag kiderült, a hiba már a vásárláskor fennállt – a köztes időben egyszerűen nem ment annyit a tv, hogy észleltem volna.)
Egyeztettem a szervizzel (Bp.), ahonnan pár nap múlva kiküldtek egy szerelőt, aki megállapította, hogy a hiba tényleg fennáll, és hogy a helyszínen semmit nem tud vele csinálni. A beszállításig újabb pár nap telt el; végül a hibabejelentés időpontjának november 2-t vettek fel. Ezzel megkezdődött a szervizes garanciális javítás története.

Egy hét után kezdtem el érdeklődni. Azt a felvilágosítást kaptam, hogy a készülékkel nem nagyon tudtak mihez kezdeni, ezért leküldték a Samsung-gyárba, ott van. (A Samsung garanciális javítási politikájáról azt tudtam meg, hogy a fogyasztóvédelmi törvény értelmében törekednek a 15 napos javítási határidőre, de cseréről 30 napig nem igazán akarnak tárgyalni.)
Pár nap múlva azt a felvilágosítást kaptam, hogy a bejelentett hiba nem egy rossz/defektes alkatrész beépítéséből származik, hanem egy új típushibára/konstrukciós hibára derült fény. Hosszú javítás várható.
A 15. javítási nap környékén arról tájékoztattak, hogy meg tudják majd csinálni a készüléket. Ezen kívül szerencsés vagyok – így szólt a bíztatás – ugyanis a készülékből „etalon készüléket” [sic] csinálnak. Ez az elmesélés szerint azt jelenti, hogy nem csak az általam detektált hibát javítják meg, hanem az egyéb ismert típushibákat is; és újra beállítják a készüléket.
A javítás harmadik hetében elmondták, hogy a tv készen van, a héten még elviszik egy valamiféle belső bemutatóra (mert hogy ez „etalon készülék”), és a hét végén visszakapom.
A negyedik héten azt a felvilágosítást kaptam, hogy a tévét még azért nem kaptam meg, mert további bemutatókat tartanak a cég munkatársainak. De a hét végén visszakapom, és nagyon elégedett leszek vele. Csereutalványt célszerűtlen volna kiállítaniuk, mivel a kereskedelmi forgalomban lévő modell ugyanazzal a típushibával rendelkezhet, mint amivel ezt beadtam.

A készüléket végül ténylegesen december elsején kaptam vissza. A kiszállító Samsung munkatársak (nem a bp-i szervíz rakodói hozták, hanem a jászfényszarui gyár emberei) közölték, hogy tudomásuk szerint semmiféle „etalon javítást” nem végeztek rajta; semmi máshoz nem nyúltak, mint az emlegetett hanghibához; egyébként nincs szó semmiféle típushibáról. A készülék közepesen mocskos volt; a szürke műanyag részekről egy helyen pereg le a festés/szinterezés (a műanyag ház nem anyagában olyan színű, hanem valamivel felület-kezelve van) ráadásul az a pont fájdalmasan szembeötlő helyen van. A javításról semmiféle dokumentációt nem kaptam (még a garanciajegyet sem kaptam vissza); amikor rákérdeztem, közölték, hogy majd postán küldik.
A következő hétvégét (december 3-4) a készülék próbálgatásával töltöttem. Viszonylag hamar sikerült három hibát észlelni rajta:
1.) Hanghiba: az AV1-es videobemenetet használva a hangcsatornákban torzan a tv-adás hangja szól. 2.) Képhiba: a készülék a tv-képek két oldalát olyan erősen csonkolva jeleníti meg, hogy több csatornának nem látszik teljes egészében a logója. Ugyanezen hiba tüneteként bizonyos teletext oldalak úgy jelennek meg, hogy a szélső karakterek nem láthatóak a képernyőn. 3.) Időszakos hiba: a készülék „készelnléti/stand-by” állapotba kapcsolva időnként elfelejti az óra beállításait (e nélkül nem működnek az időzítési funkciók sem).
A hanghiba akár kezdetektől is fennállhatott, mivel a korábbi hanghiba miatt ezt nem hallhattam. Elvileg a másik két hiba is jelen lehetett a vásárlástól – de mivel október 24-től december 5-ig összesen 9 napot volt a birtokomban a készülék, elképzelhető, hogy nem észleltem.
A hibákat december 5-én, hétfőn reggel jeleztem ugyanannak a szervíznek, ahol – elvileg – a garanciajegyem is van. Arra kértek, írjam le nekik a panaszaimat. Megtettem, a képhibákról fotókat is mellékeltem, és elküldtem nekik e-mail-en. Fél nap múlva rájuk telefonáltam. Közölték, hogy „éppen most” olvassák a levelet (ez egyébként a megszólítástól az aláírásig 1346 betűből, és 3 fényképből állt), és „rögtön” visszahívnak.
Azóta még nem hallattak magukról.

Az eset hosszú részletezésével két célom volt.
Egyrészt minden potenciális vevő-jelölt figyelmét fel akartam hívni a nevezett cég termékének minőségére, a kapcsolt szolgáltatások (garanciális javítás) színvonalára; valamint a párhuzamosan futtatott, különböző tévémodellekkel (306 vs. 308) végzett, érdekes „manőverekre”. (Itt persze hangsúlyozni kell: a fentebb említett pénz-visszautalási késedelmen túl természetesen senki nem „kényszerített” a 306-os modell elfogadására.)
Másrészt örömmel venném minden, a fogyasztóvédelemben jártas fórumtárs meglátását és tanácsát a történtekkel kapcsolatban. Hivatásos fogyasztóvédők hozzászólását külön üdvözölném.
Ariadne
Kedves Samsung Slimfit tv tulaj!

A jótállási jegyet mindenképpen ki kell adniuk neked, korrektül fel kell tüntetni rajta, mi volt a hiba, mit javítottak rajta. Késő bánat, tudom, de ha ilyen külső sérüléseket okoztak rajta, nem szabad átvenni, rá kell skrájbolni a kis papírjukra, hogy külső sérülések keletkeztek a tévén, ezért nem veszed át, adjanak másikat vagy a pénzed vissza, és vigyék ahova nem szégyellik.

Jogodban áll természetesen újra megjavíttatni, vagy kérni a kicserélését ugyanolyanra (valszeg ezzel se mennél sokra), illetve a pénzedet vissza. Lehet, hogy ezúttal ez utóbbi, vagyis a szerződéstől való elállás lenne a legjobb választás, tekintve a szervíz hozzáállását. Szvsz az etalon készülékes duma csak hanta lehetett, hogy ne panaszkodj a hosszú javítási idő miatt - bár én paranoid típus vagyok ilyen szempontból, mindig a rosszat feltételezem. rolleyes.gif

Egyébként ez az az új típusú tv, ami vékonyabb a hagyományosnál, és mégis katódos (ha jól írom...), szóval nem LCD, mégis elég vékony? Hmmm, mégse lenne jó az új konstrukció?
Samsung SlimFit tulaj
Kedves Ariadne,

köszönöm a gyors választ!
Az írásod alapján azt hiszem, az elejétől a végéigrolleyes.gif egy véleményen vagyunk. Természetesen az üdvözítő megoldást számora is a szerződéstől való elállás jelentené. A fejtörést az okozza, hogy hogyan tudom az érdekeimet úgy érvényesíteni, hogy legyen is belőle valami (mármint lehetőleg pénzvisszafizetés, és nem bírósági per). Vagyis ott vagyok gondban, hogy milyen lépéseket tegyek, és milyen formában, hogy a dolog kikezdhetetlen, és félremagyarázhatatlan legyen. (Már sokszor átfutottam a fórum "populáris linkjeit", tehát a jogszabályokat, és az azokhoz fűzött kommentárokat.)

Egyébként ez az az új típusú tv, ami vékonyabb a hagyományosnál, és mégis katódos (ha jól írom...), szóval nem LCD, mégis elég vékony?

Igen, erről a készülékről van szó.
http://www.samsung.com/hu/products/tv/dire...imfit/index.asp
Samsung SlimFit tulaj

...rá kell skrájbolni a kis papírjukra, hogy...

Bocsánat, erről eszembe jutott még egy érdekes momentum.
Semmiféle papírmunkát nem végeztek a tv kiszállításakor. Nem is emlékszem olyasmire, hogy a készüléken kívül bármi lett volna náluk. Azt sem íratták alá, hogy a tv-t átvettem.
gahan
Ez igen durva!
Hááát kösz'szépen, jól elbizonytalanodtam megint... Ugyanis én éppen Samsung Slim Fit-es tv-t akarnék venni...igaz, én nem a széles 16:9-est, hanem a hagyományos 4:3-as képarányút.
Persze tényleg köszi, értékes infó volt!

Most már csak az a kérdés, hogy a CW jelü (tehát 4:3-as, 72 centis) slim fittel is ilyen gondok vannak-e? (ebből tudomásom szerint csak 306T létezik, tehát elvileg a javított verzió)

Mondjuk az nem volt tiszta, hogy ha egyszer a 16:9-eseknél a 306T a 308P javított kiadása, akkor miért tud lényegesen kevesebb funkciókat??

S miért láttam több boltban is a 16:9-es 308P képét sokkal jobbnak (kevésbé remegő), mint a 306T-s társáét?

Megannyi kérdés, hihetetlen, hogy mennyire bizonytalan az egész téma, totális káosz és zürzavar uralkodik...pedig a Samsung egy világcég...elvileg.
Ariadne
Ez gond, mert akkor tulképp nincs szinte semmi papír a kezedben a blokkon kívül? Jáááááááj.

Alapvetően a vásárlók könyvébe kell bejegyezni, a szervíznél az ő szolgáltatásukra vonatkozó panaszt, az elállást pedig ott, ahol vetted (csak ő tudja visszaadni a pénzt), részletezve az okokat. Azt is bejegyezheted, hogy nem adják ki a jót. jegyedet, és a javításokról nem voltak hajlandóak a szintén kötelező jegyzőkönyvet kiállítani, pedig mind2re kötelesek.Itt találtam egy helyes kis tájékoztatót arról, mit és hogy érdemes beleírni.

Ezután ízlés szerint küldhetsz nekik egy fizetési felszólítást, mely szerint szóban és írásban (vás. könyve) is elálltál ilyen és ilyen okokból, kérted a pénzed, nem adták, ezért most felszólítod őket, x összeget 15 napon belül fizessenek meg, különben megteszed a szükséges jogi lépéseket. Tértivevénnyel ajánlottan érdemes, akkor át kell venniük. Ez nagyon hasznos lehet később, és a határidők "telésére" is jó hatással van, szóval írj bele mindent, keményen. wink.gif

A saját példányoddal(aiddal) a vás. kvből és a tértivel meg a levél másolatával pedig lehet menni a békéltető testülethez (Bp: www.bkik.hu), akik a helyi kereskedelmi- és iparkamara mellett vannak, ők nem kötelező erejűen, de döntenek az ügyben, előtte meghallgatást tartanak, ahova ha kicsit is együttműködő a bepanaszolt cég, akkor el fog jönni. A 3 tagú békéltető tanácsból 1 mindig jogász.

Utána már csak a fizetési meghagyás marad, ehhez jó ha van ügyvéd (nem kötelező), de még erre is fizethetnek, és kifejezetten ellentmondást kell benyújtaniuk, hogy per legyen belőle egyáltalán (ha nem reagálnak, akkor is nyertél).

Még annyi, hogy ugyebár minden hibát a szervíznek való jelzés előtt épp néhány nappal fedeztél fel, de sosem több mint 2 hónapja. wink.gif
Samsung SlimFit tulaj
Köszönöm, Ariadne, már ugrok is neki tanulmányozni a leírtakat!

Ez gond, mert akkor tulképp nincs szinte semmi papír a kezedben a blokkon kívül? Jáááááááj.

A dolog talán nem ennyire rossz, csak valószínűleg én nem bírtam elég érthetően leírni ezt a nyakatekert szituációt.
Tehát bírtokomban van (értelemszerűen) a blokk eredetije; és egy példány a szervíz garanciális munkalapjából, amit akkor kaptam, amikor a készüléket elszállították javításra. Ezen a készülék, a tulajdonos, és a forgalmazó adatai szerepelnek, a javításra és alkatrészekre vonatkozó adatok (értelemszerűen) még nem. Azt, hogy semmiféle papírmunkát nem végeztek, kimondottan arra az esetre értettem, amikor visszahozták a készüléket. (És persze azóta sem hallottam felőlük semmit.) Ezen kívül van még másolatom a garanciajegyről, az átadás előtti állapotban.

@gahan:
Láttam a kérdésedet egy másik fórumon is, és mivel nem közvetlenül fogy.véddel kapcsolatosak, ott fogok válaszolni rájuk.
Ariadne
Így azért jobb a helyzet. Ha bármi kérdésed van még, nyugodtan írd.

Ajánlom még az Információk a fogyvédelemről témában a második oldalon van 4 "Gyakori kérdések" című topic, ezek is segítenek abban, hogy érvényesítsd az igényedet, meg a jogszabályok is ott vannak, ha idézni akarsz valamelyikből, vagy az üzletben valakinek az orra alá nyomni... cool.gif
asdf
Ide kapcsolodan jegyzem meg, hogy a 3 ev Samsung garancia nem azt jelenti, amire az ember alapbol gondol /tehat, hogy 3 ev teljes gari van ra/. Most nem tudom fejbol idezni, 1 ev teljeskoru gari, ezutani +1 ev ingyenes javitas /tehat pl kimegy a szerviz a keszulekert elfelejtve, jo kerdes, hogy az ingyenes javitast hogyan kell erteni, mire vonatkozik, munkadijra, vagy munkadij+alkatreszktsg-re/, meg + 1 ev meg valami. Weboldalukon 1 év teljeskörü 1 év ingyenes javítás 1 év szavatosság-ot irnak.
Jucus
Sziasztok!

Most találtam meg az oldalt és máris rengeteg mindent megtudtam tőletek!
Én is a segítségeteket szeretném kérni.
Vettem apukámnak egy tv-t 4 hónapja. Persze a negyedik napon nem volt sem kép sem hang .
Bevittem a szervízbe ahol közölték,hogy javíthatatlan.
Gondoltam semmi baj akkor kicserélik és ennyi.
Adtak cserekészüléket ami ugyebár had ne mondjam..... szörnyű.
( bár kép és hang van még rajta)
A szervíz tovább küldte egy másik szervízbe ahonnan nem küldik az első szervíznek a csereutalvány,ezálltal nekem sem.
Hiába hívogatom őket átirányítanak a második szervízbe,de minek??
Én a tv-t hozzájuk vittem tőlük várom a csereutalványt is .
Vagy nem jogos??
Légyszi adjatok tanácsot,hogy kaphatnék 4 hónap után csereutalványt?
Köszönöm!!!
Vidandi
1 hete pénteken bementünk mi is a szrevízbe, hogy most aztán az asztalra csapunk. Közölték, hogy épp most érkezett meg az alkatrész már szereli is a kolléga. Esteére ha minden rendben kiszállítják a tévénket Komlóra. Hozták is , csakhogy a képbeéllítás nem sikerült a jobb és a bal oldalon is hiányzott néhány centi. Hétfőn a férjem kihívta újra a szerelőket, akik a beállítás közben sikeresen elcsesztek rajta mindent. Ismét bekellett vinni a TV-t a szervízbe. Ma hozták vissza. Ugye nem kell mondanom, hogy még mindig nem jó. Most alul és felül hiányzik néhány centi. Holnap folytatjuk a tortúrát, újra hívjuk a szervízt. Jucus fordulj a fogyasztóvédelem helyi képviseletéhez, nekünk is készséggel adtak felvilágosítást a lehetőségeinkről. Bár ne reménykedj a fogyasztónak van a legkevesebb joga. A rendeletek rengeteg kiskaput hagynak, amit a szervízek pontosan ismernek. A jogaikat tudják csak a kötelességeiket nem .Na és a szaktudásról ne is beszéljünk. A férjem csak annyit mondott nekik ha ő így végezné a munkáját ( néha félre nyomna egy-két dolgot) már régen börtönben ülne, ő ugyanis mentős.
asdf
Ha visszahozzak a tv-t es rossz, nem kell atvenni. Vigyek vissza azon melegeben...
c_csaba
Sziasztok!

Az utolsó hozzászólás igen hosszú és kimerítő volt. Sajnos csak most olvastam el, így kicsit késő lehet amit leírók! A televízió, melyet vásároltál igencsk nehezen érthető módon került hozzád!
1. Először létezett a 308 csak utána kezdték gyártani a "gyengébb modellt" így kicsit érthetetlen, hogyan is került a régi az újjal azonos kódra főleg, hogy a két megjelenés közt legalább 3 hónap telt el!
2. A Samsung gondolom informálta a cég beszerzőit arról, hogy két tipus van, így nem túl valószínű ez a tévedés, hacsak nem szándékosan!
3. A visszautalás sem vesz igénybe két hetet, és ha nagyon akartak volna kp is tudtak volna kártalanítani, erre megvan a megfelelő számviteli rend!

Tehát bárhol is vetted a terméket már az értékesítés módja is megkérdőjelezhető, így én a helyedben nem vennék rá mérget, hogy korrektrek voltak!

A témában azért vagyok kicsit talán jártasabb mert egy ilyen kereskedő a nagyszüleimet akkor még a 100Hz 50Hz közti külömbséggel szépen levette, mitadisten ott is Samsung készülékről volt szó! Elektro Pont ha ez mond valamit!
Jucus
Sziasztok!

Ma újra mindekit felhívtam,hogy szertnék végre csereutalványt.
Azt mondja a szervízes emberke: én 800 Forintot kapok egy tv után ,gondolhatja,hogy nem sok kedvem van vele foglalkozni!
Na ez ám az őszinteség!!
Ariadne
Akkor vidd (vitesd, ha 10 kilónál nehezebb, nekik kell) oda, ahol vetted! Kérj papírt a szervíztől, hogy javíthatatlan, aztán követeld az üzletben, ahol vetted, hogy ne utalványt, hanem egy másik ugyanolyat (!) adjanak - vagy a pénzedet vissza.
babyface
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy kötelezhető-e az eladó a vételár visszafizetésére? Ha jól tudom a 2003-as kormányrendelet eltörölte az erre vonatkozó passzust. Van ahol ez konkrétan le van írva?

Előre is köszi geek.gif santa.gif
Ariadne
Szia Babyface!

Kérdésedre a válasz tömören:

"Jogszabály szerint javítást vagy cserét lehet kérni, a csere csak ugyanolyanra cserét jelent. Általában meg lehet egyezni a kereskedővel az ár levásárlásában, ha javítani vagy cserélni tudja, akkor ez megegyezés kérdése.
Ha sem javítani, sem cserélni (ugyanolyanra) nem tudja, akkor el lehet állni a szerződéstől, ekkor a vételár visszajár, és te döntöd el, hogy levásárolod vagy sem." (Joooe-tól ollóztam, thx, Joooe a Nagy Tömörítő! wink.gif )

Részletesen egyébként a Ptk-ban van, a szavatosság szabályainál, mert azok vonatkoznak a jótállásra is. Megtalálod a linket az Információk a fogyvédelemről témában, a "Gyakori kérdések: fogyasztóvédelmi jogszabályok" topicban.

De többet is segíthetünk, ha pontosítod a problémát. smile.gif
babyface
Köszönöm! smile.gif

A probléma a következő: én a kereskedő oldalom állok ez esetben. Van egy akkumulátor ami az ügyfél szerint rossz, nekem be kell vizsgáltatnom, csak akkor cserélhetem, ha jogos a panasz (mivel a telefon meghibásodása is okozhatja azt, hogy hamar lemerül az akksija). Az ügyfélnek ez nem felelt meg és beírt a panaszkönyvembe, hogy kéri vissza a vételárat. Szeretnék neki egzakt választ adni, hogy miért NEM fogja visszakapni a vételárat. blushing.gif
Ariadne
Ó, szeretjük itt a kereskedőket is, akiket érdekelnek a szabályok. Ez végső soron mindenkinek jó! smile.gif

Igazán úgy védhető ki a dolog, ha a fogyvédelemmel vagy más akkreditált vizsgálóval megnézeted (jótállás alatt a te költségedre, azt követően a vásárló fizeti), ez a vélemény így független, és célszerű elfogadnia a vásárlónak is. Persze még mindig vitathatja így is, de ezzel azt hiszem, megteszel mindent, amit lehet.

szerk: Persze - szerintem - ha nagyon evidens, hogy jó, akkor elég lehet az is. (pl. más ugyanolyan telefonnal megy, ilyenek, ez csak tipp).
babyface
Itt igazából csak az gond, hogy néha ám az ügyfelek is roppant értetlenek. A bevizsgálás alap, meg is csináljuk, ebből nincs gond. De ugyebár ez némi időt vesz igénybe. Ráadásul nem is olyan könnyű beszerezni a cseredarabot, tekintve, hogy egy jó 5 éves modellről van szó!
Én szeretek utána járni a jogi háttereknek, mivel 3 boltunknak én válaszolom meg a panaszos leveleit... meg még hajdanán jártam úgy, hogy az bizony az ügyfélnek volt igaza, és megváltoztatta a rendszert! Ha van lehetőségem, ügyvéd véleményét is kikérem.
Nemrég fedeztem fel ezt az oldalt, és szerintem nagyon jóóóóóóóóó smile.gif
Ariadne
Örülök, hogy tetszik a lap, én is nagyon kedvelem. cool.gif

Az alkatrészellátás 2003 novembere előtt, a régi jótállási rendelet alapján bizony kötelező volt jópár évre, ez most is áll az akkor vásárolt készülékekre - bár a mobilt nem találtam benne, lehet, hogy nem volt rájuk kötelező jótállás, vagy csak fáradok... Ezzel arra akartam kilyukadni, hogy nagyon normális és vevőbarát dolog, hogy igyekeztek szerezni neki akkumulátort, mert szerintem nem kötelező, ha a szavatosság 3 éve (a vásárlástól) letelt. Arról, hogy meddig kell alkatrészellátást biztosítani, FVF tudna többet és biztosat mondani, még nem "nyilatkoztattuk" erről eddig, azt hiszem.

Időileg 15 napra kell törekedni, de nyilván lehet valamivel több, ha a beszerzés ténylegesen ennyi időbe telik.
Joooe
A nagy tömörítő heheheee zorro.gif sorcerer.gif shuriken.gif santa.gif
asdf
Marmint 100Hz-s tevet adott el papiron, es 50Hz-est kaptak?
Amugy isten ovjon /legalabbis engem biggrin.gif/ a 100Hz-es tevektol. Rettenetes, borzalmas, ocsmany kepe van mindnek sad.gif
Samsung SlimFit tulaj
Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzászólt a témához. Az ügyintézési tortúrám a mai napon véget ért. Ha valakit esetleg érdekel, az ügyet a következőképpen sikerült elrendeznem…

...a leírás ott maradt félbe, hogy az "etalon-javított" készülék újabb hibái kapcsán a Samsung-szervizzel akadozott a kapcsolattartás; tehát én folyamatosan kerestem őket, ők pedig azt ígérték, hogy visszahívnak, ami nem történt meg. A békés rendezés részemről utolsónak szánt gesztusaként december 2-án készíttettem egy állapotfelvételt a készülékről egy harmadik féllel, amit neten elküldtem a szerviznek, valamint az esetem leírásával egyetemben publikáltam más, nyílt, főleg házimozizással foglalkozó internetes fórumokon.
Nem tudom, hogy ezeknek a következménye volt-e (vagy csak véletlenül történt időben ezek után), de másnap felhívott a citált szerviz vezetője (6 heti kapcsolatunk alatt ez volt az első alkalom, hogy ő kezdeményezte a kommunikációt), szóban helyt adott az igényemnek, és megígérte a csereutalvány kiállítását.
A készüléket december 10-én szállították el tőlem, ugyanekkor kaptam meg a cserére jogosító utalványt is.
A vásárlás helyén az üzlet eladói nagyon udvariasan és kultúráltan viselkedtek. Tudomásul vették, hogy el kívánok állni a vásárlástól; elnézést kértek a történtek miatt, és visszafizették a vételárat.
Mit mondhatnék? Talán annyit, hogy véleményem szerint a történtek nem a „lapos-képcsöves”, új technológia hibái. A Samsung SlimFit készülékei egyszerűen nem esnek át elég szigorú minőségi vizsgálatokon, mielőtt elhagyják a gyárat.

Még egyszer köszönet mindazoknak, akik tanácsaikkal segítettek.

Ex-Samsung-Slimfit-tulaj
eszter
Sziasztok!
a Saturnban vásároltam egy asztali Thomson DVDírót februárban. Panaszomra az ottani eladó javasolta ezt a fórumot.
Sajnos a DVDíró az első 2 hétben működött így nem tudtam visszavinni. Ezt követően azonban "lefagyás" jelenséget produkált, még az on/off gomb sem működött, csak a 220 megvonása volt hatásos. Szervízbe vittük a hivatalos szervízlistából kiválasztva egyet. Ott több hónapot töltött, amikor visszaadták elmondták, hogy alaplapcserére volt szükség. Ezt követően néhány nappal ismét előállt a hiba így visszavittük újra. Ismét néhány hónap következett, aztán néhány nap múlva ismét lefagyott a DVDíró. Állítólag azért ilyen hosszadalmas a javítás mert a készülék csak a székesfehérvári szervízben javítható ahová csak 1 héten 1x mennek le/jönnek fel.

Megnéztük a garanciajegyet. Az első alkalommal a garanciajegyen (tényleg hónapokat töltött ott a gép) 1 napos javítási határidőt tüntettek fel, a 2. alkalommal nem is pecsételték le, dátumokat sem írtak a garanciajegyre. Sajnos ezt akkor nem figyeltük. Ismét visszavittük javításra a DVD-t (immár 3xra) és felhívtük a szervíz figyelmét a garancia jegyen talált pecsét hiányokra/hibákra.
A februári vételt követően kb 3 hetet tudtuk használni a készüléket. Ahhoz túl drága volt, hogy annyiban hagyjuk a dolgot. Már nem hiszünk abban hogy meg tudják javítani, szeretnénk elállni a vételtől ha ezt még lehet vagy új készüléket kérni.
Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy hogyan kaphatnánk vissza a pénzünket vagy hogyan kérhetnénk új készüléket.
Megnéztem a vonatkozó jogszabályokat, ahol szerepel hogy javítást vagy cserét kérhetek, de hogyan lehet a szervízt rávenni a cserére?

Előre is köszönöm a segítséget.
Eszter
Joooe
Szia!

Ha el akartok állni a szerződéstől, akkor ezt a vásrlás helyén kell megtenni, nem a szervizben, a szerviz főleg csak javításban illetékes.
A leírtak - ha bizonyítani tudod, ezért kellett volna figyelni a garjegy pecsétekre - szerintem feljogosítanak, hogy elállj, a neked okoztt jelentős kényelmetlenségre hivatkozva. (PTK)

Itt van egy kicsit bővebb leírás, jegyzőkönyvet vetess fel, és ha valami nem jól menne írj a vásárlók könyvébe.
Ha nem veszik fel a jegyzőkönyvet, akkor vásárlók könyve -> fogyvéd felügyelőség.
Ha felveszik, de nem teljesítik az igényedet. akkor az abban foglaltak tartalmától függően, dönts hogy békéltető testülethez fordulsz-e (ingyenes)
Ehhez is kell a vásárlók könyvébe tett bejegyzés.

Panaszomra az ottani eladó javasolta ezt a fórumot.

Nocsak, már ilyen ismertek vagyunk? cool.gif
Vidandi
Jó a tévénk!!! Lekopogtam. Háromszori nekifutásra sikerült beállítaniuk a remek szemű szerelőfiúnak. Olvastam az tippet, hogy ne vegyük át addig a készüléket amíg nem tökéletes. Ezzel csak aza gond, hogy ugye nem javasolt hidegen bekapcsolni a tévét. Mire átvette a szobahőmérsékletet, addigra a szerelő már elment. Bár lehet, hogy meg kellett volna hívnom egy kávéra?! Nem volt kedvem a történtek után. Na most már mindegy sok tapasztalatot gyűjtöttünk ezekből a dolgokból és azóta is olvasom az oldalt is. A lényeg jó a tévé, lesz karácsony!
wink.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Joooe
(Vidandi @ 2005 Dec 20, 04:03 PM)
A lényeg jó a tévé, lesz karácsony!
wink.gif smile.gif smile.gif smile.gif

Már látom is a szalagcímeket:
A TV ami megmentette a karácsonyt biggrin.gif

Örülök hogy sikerült, még ha késtek is jó sokat.
smile.gif
gbravo
A Slim-Fitt (direkt írtam clap2.gif ) egy sok sebből vérző konstrukció, ha más baja nincs, akkor az biztos, hogy totál rossz a kép geometriája, szerintem egy ilyen tv-t kihozni szarvas hiba volt mostanság, de jellemző, még egy bőrt le akarnak húzni a hagyományos technológiáról, kicsit drágábban kínálva, szépen felöltöztetve. Úgy sza'' ahogy van. whistling1.gif Külföldi fórumokon is olvastam, csőstöl viszik vissza. biggrin.gif

Üdv All
tdr
Tisztelt fogyasztóvédő!

2005. szeptemberében vásároltam egy Delonghi típusú gőzölős vasalót, amely harmadjára romlott el ugyanazzal a hibával, nevezetesen a gőzgomb beszorul. Amikor harmadszorra is visszavittem a szervizbe (a jótállási jegyen 2 javítási szelvény volt, amit már felhasználtak), megkérdeztem az ügyintézőt, hogy nem kell-e kicserélni a készüléket, mivel elfogyott a javítási szelvény. Azt a választ adta, hogy nem, mert fénymásolják a jótállási szelvényeket, és ez alapján végzik el a javítást; akár tízszer, vagy húszszor is.
Azt szeretném megérdeklődni, hogyha esetleg húszszor kell javítani az egy év alatt, ami jótállási idő van a készüléken, és mégse lesz jó, akkor utána saját költségemre kell javíttatnom? Ráadásul ezek a javítások általában egy hetet vesznek igénybe, s ez idő alatt a készüléket se tudom használni.
Legyenek szívesek válaszolni arra, hogy mikor köteles a szervíz csereutalványt kiállítani?
Joooe
Üdv!

Nem javíthatják akárhányszor, bővebben itt:
Gyakori Kérdések: Javítás, Csere, Levásárlás, Pénz Vissza?, A fogyasztói jogok sorrendje
kameszka
Sziasztok!

Hozzá értő segítségét kérném a problémám megoldásában!
E hónap 25.-én kapok egy csereutalványt mert a Daewoo tévémet képtelenek voltak megcsinálni.
Ma bementem a D.Storba és szomorúan láttam,hogy ebből a kramanc tévéből még van egy darab.
Itt jön az én dilemám:
KÖTELES VAGYOK EZT A TÉVÉT ELHOZNI(A SZERVÍZBE AZT MONDTÁK ILYEN KÉSZÜLÉKET TÖBBET NE VEGYEK)ESETLEG KÖTELEZHETNEK A TV ÁRÁNAK LEVÁSÁRLÁSÁRA VAGY CSAK EGYSZERŰEN KÉRJEM EL AZ ÁRÁT?
Megmondom úgy ahogy van én az utolsó variációt szeretném de kiröhögtetni sem akarom magamat.
Nagyon szépen kérem lássatok el engem tanáccsal!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Kameszka
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.