(Ariadne @ 2006.03.21, 09:11)

Az utolsó darabokkal már nem vagyok ilyen biztos a dolgomban, sőt egyáltalán nem. Erről FVF-et kellene megkérdezni, hátha erre jár mostanában. (Mindenesetre szerintem ezt a minőséget is fel kell tüntetni a jótállási jegyen vagy valahol...)
Megkérdezhetem, hogy utolsó darabok és nem utolsó darabok között a jogszabály hol tesz különbséget? Elmondom mi az én véleményem.
"Minden termékünkre 3 hónap garanciát vállalunk, kivéve a TV készülékeket, a mikrohullámú sütõket, videókat, digitális fényképezõgépeket, melyekre a garancia 1 év."
Ez a kijelentés a jótállásra vonatkozik, azonban ezt a kötelező jótállásra vonatkozó 151/2003-as Korm. rendelet, valamint a mellékletét módosító 72/2005-ös Korm. rendelet felülbírálja, mivel - ahogy Ariadne is írta, nem derül ki, hogy használt termékeket forgalmaznának - és így 1 év kötelező jótállás hatálya alá tartozó tartós fogyasztási cikkek közé tartozik a TV-n, a mikrohullámú sütőn, a videón és a digitális fényképezőgépen kívül még például az hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép, villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett...lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvévők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett...
Tehát mindazon termékekre vonatkozóan 1 év kötelező jótállás van, melyekre a 72/2005-ös Korm. rendelet és a 2005. junius 1-ét megelőző szerződéseknél a 151/2003-ös Korm. rendelet melléklete meghatároz.
Ezenkívül had kérdezzem meg, hogy postai utánvéttel megrendeltétek ezt a terméket? Merthogy mondtad, hogy webáruházban vettétek...Tehát azt is megvizsgálnám, hogy postai utánvétellel megrendelt termék esetében 17/1999-es Korm. rendelet vonatkozik-e a TV-re. Ariadne, szerinted?
U.i.: Ki kell állni amellett, hogy ez nem használt termék, mert nem úgy forgalmazzák. Használt termék esetében fel kell tüntetni, hogy az használt. De használt termék esetén pedig érvényesül, amit a honlapon közzétettek, vagyis 1 év jótállást (garanciát) vállaltak a TV-re. Használt termékekre min. 1 év szavatosságot kötelesek vállalni. (Egy évnél rövidebb elévülési határidő használt termék esetében sem köthető ki.)