Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Televiziók
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Pjotr
A következőképpen megy dolog, ha tudnak ugyanolyat adni, akkor csak arra cserélhetik, ha nem, akkor vissza kell adniuk a teljes vételárat, nem kötelezhetnek levásárlásra.
Szóval elvileg köteles vagy elhozni a tv-t, de ha meg tudsz velük egyezni, ráfizetsz egy másikra, akkor válaszd azt, de az csak tőlük függ.
kameszka
(Pjotr @ 2006.02.21, 08:48) *

A következőképpen megy dolog, ha tudnak ugyanolyat adni, akkor csak arra cserélhetik, ha nem, akkor vissza kell adniuk a teljes vételárat, nem kötelezhetnek levásárlásra.
Szóval elvileg köteles vagy elhozni a tv-t, de ha meg tudsz velük egyezni, ráfizetsz egy másikra, akkor válaszd azt, de az csak tőlük függ.

Hát szomorú vagyok.Már csak azt szeretném megtudni,hogy a 30 nap a készülék bevételétől számít vagy ahogy a szervíz kitalálja.
Pjotr
30 nap sincs már, csak 15 nap és arra is csak törekednie kell sad.gif
Márha a javítás határidejére gondolsz...
SuzIS
Sziasztok!

Az én kérdésem is a javítási határidővel kapcsolatban lenne. Tavaly agusztusában vásároltam egy autóhifi kereskedésben egy pár hangszorót 15 ezer ft. értékben. Mivel természetesen van rá garancia és az egyik fele elromlott így most február 3.án vissza is vittem garanciára. Akkor azt mondták, hogy hétfőn felkűldik Pestre a szervízbe és a hétvégére meg is kaphatom. Na már most azóta minden hétvégén telefonáltam rájuk sőt voltam is a boltban de a válasz,hogy még nem érkezett meg de a hétvégére várjuk sad.gif
Ha jól számolom a 15 napos határidőn már túl vagyok bár a 30 naposan még nem. Amennyiben még most hétvégére sem lesz készen mit lehetne tenni?????? Természetesen csere darabot nem kaptam sad.gif
Lehetséges esetleg visszaadni a hangszoró másik párját is egy bizonyos napok után és vagy levásárolni az árát vagy visszafizetettni?????Mik lehetnek a megoldások ez ügyben?
localnet
kameszka: Próbáld meg inkább elérni, hogy levásárolhasd náluk a TV árát, ebbe általában belemennek az üzletek.

SuzIS: Szerintem még legyél türelemmel max. 1-2 hétig. Sok esetben a szervízekben ragad a termék egy ideig ha egyszerre sok érkezik be.
ende
Na nekünk is a nyakunkba szakadt egy jó kis probléma. Szívesen vennék a megoldására ötleteket. A helyzet a következő:
Egy televízió jótállásának érvényesítésével kapcsolatban merültek fel problémáink. jó egy hónapja vásároltunk egy televízió készüléket egy internetes webáruházban. A készülék meghibásodását követően mi telefonáltunk az üzletbe, hogy legyenek szívesek a helyszínen megjavítani vagy elszállítani a készüléket. Erre ők nem voltak hajlandóak, arra hivatkozva, hogy az általuk kiadott Jótállási jegyben leírták „Az értékcsökkent termékekre való tekintettel a meghibásodott készüléket nem áll módunkban sem a helyszínen javítani sem elszállítani”. Az általunk kapott számlán semmilyen információ nincs azzal kapcsolatban, hogy ez egy értékcsökkent készülék lenne, sőt mikor megvásárlás előtt rákérdeztünk, hogy hibás-e a termék, azt a felvilágosítást adták, hogy nem. Ezt követően felhívtam a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség ügyfélszolgálatát, ahol az általam elmondottak alapján azt a felvilágosítást adták, hogy a rendelet nem tesz különbség a termékek között, az értékcsökkentre is vonatkozik az a rendelet, hogy az eladó kötelezett a terméket helyszínen szervízelni, vagy javításra elszállítani. Később visszahívtam az üzletet, erre hivatkozva, de az eladó ekkor sem volt hajlandó a készüléket elszállítani azzal, hogy ők egy bizományi üzlet, és hogy rájuk nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Ez viszont sehol nem derül ki, hogy az üzlet ilyen jellegű lenne.
Mit tehetek ilyen esetben, ha nem viszik el a készüléket, mikor szerintem kötelességük. Mert én 250km-ről biztosan nem fogom furikázni....aztán majd menjek vissza ha kész......és utána megint elromlik.....ördögi kör ez. Nem gondoltam, hogy egyáltalán baj lehet a készülékkel. De 150e forint kiadása után nem ilyen hozzáállást vár az ember....meg az asszony se. Milyen esetben kérhetem vissza pénzemet. Mert őszintén ezek után már nem szívesen állok velük szóba......vagy nekünk is végig kell járni a szervízes, és cserés utat? A másik pedig hogy egy márkás termékről van szó, mégsem vihetem a legközelebbi márkaszervízbe, ha már erről van szó, 25km-re szívesebben elvinném, mint 250-re. De csak nekik lehet visszavinni.
Mit tehetek.
Köszönöm a segítséget.
ende
Ariadne
Megkérdezhetem, melyik webáruházról van szó?
ende
www.grx.hu Electro Outlet
ende
Persze ha nekik tényleg nincs ilyen kötelezettségük, elfogadom és akkor furikázom a tv-t.........mást nem tehetek. crybaby.gif De szeretnék tisztába lenni a dolgokkal, hogy milyen jogok is illetnek meg......feleslegesen nem autókázom. Még sohasem kerültünk ilyen és hasonló helyzetbe sem, elég tájékozatlan vagyok ilyen téren. És próbálom előbb kicsit tisztázni a helyzetet, még mielőtt hivatalosan is a Fogyasztóvédelemhez fordulnék. Feleslegesen nem csinálok hülyét magamból............az már megvolt. huh.gif
Joooe
Nem véletlen kérdezte Ariadne, hogy melyik áruház, a szerződéskötés körülményei fontosak smile.gif

Pirossal kiemelve az oldalon: "Minden TV -re 1 év teljes körű garanciát vállalunk"
Ez úgy tűnik a te javadra szól.
Emlékszem, hogy Ariadne mutatott nekem egyszer egy GVH határozatot, ahol a "teljeskörű garancia" kifejezés értelmezésével kapcsolatban is állást foglaltak. Nem emlékszem pontosan a részletekre, igyekszem majd megkeresni.
(De előtte egy kis sport meg reggeli biggrin.gif Addig hátha Ariadne is megjön rolleyes.gif )
ende
Köszi Joooe. Jó sportolást és reggelit. smile.gif
Igazad lehet, hogy a "teljes körűbe" esetleg bele lehet kötni. Mikor tegnap a fogyasztóvédelmist kérdeztem hogy csinálhatnak-e olyat hogy ilyen kikötést tesznek a helyszíni javításra és szállításra, azt mondta nincs joguk felülírni a rendeletet, miszerint kötelesek elszállítani. Akkor viszont még nem derült ki, hogy a bolt jellege esetleg változtat-e ezen a dolgon. Met később mint írtam ezzel akart kibújni a dolog alól az üzlet, hogy ők nem egy hagyományos műszaki üzlet, hanem bizományi.......persze a mi papírjainkon ez sehol nincs. Szerint az hogy esztétikai hibásak a tv-k, még nem volt feltűntetve akkor, amikor vásároltuk. De ha még ott is volt, a miénk nem esztétikai hibás, hanem halmozottan sok műszaki baja van.....ami csak sokasodik, már rendesen listát írunk róla, hogy milyen bajai vannak......ezeket szerintem már képtelenség megjavítani (egy másik fórumba olvastam, hgoy talán szériahibások ezek a tv-k....de ez most másik tészta).
Köszi, ende
várom a további ötleteket.
Ariadne
Itt vagyok! smile.gif Én tegnap este sportoltam, meg ma este fogok, meg holnap este, meg... biggrin.gif

Az ilyen szépséghibás cuccoknál úgy tudom az a szabály, hogy arra a hibára, amelynek tudatában vetted, nincs jótállás (fel kell legyen tüntetve, hogy pl. karcos vagy hiányzik a kábel), de minden másra ugyanúgy.

Bizományinak egészen biztosan nem tekinthetők, mert nem használt dolgokkal foglalkoznak (ez nem szerepel a honlapon), hanem új, de kifutó, szépséghibás vagy bemutató termékekkel. Ez szerintem nem változtat azon, hogy el kell szállítaniuk és meg kell javíttatniuk.

Az utolsó darabokkal már nem vagyok ilyen biztos a dolgomban, sőt egyáltalán nem. Erről FVF-et kellene megkérdezni, hátha erre jár mostanában. (Mindenesetre szerintem ezt a minőséget is fel kell tüntetni a jótállási jegyen vagy valahol...)
ende
Ariadne!
Köszike. Ez az érdekes, hogy a mi számlánkon semmilyen megjegyzés nincs, még arra se, hogy ez esztétikai hibás lenne. Én is úgy gondolnám, ha ilyen baja lenne, akkor ráírták volna számláta, hogy pl x forint, esztétikai hiba miatt (pl karcos) lejön belőle y %. Nem?
Most tárgyalgatok egy fogyasztóvédelmissel.....az előbb hívtam telefonon, most majd vissza kell hívnom. Ő affelé hajlik, hogy nekünk kell szállítani, de szerintem ez hülyeség, hát ott van, hogy 10kg-nál nehezebb.....azt mondja ha azt nézzük el lehet szállítani tömegközlekedési eszközön. Hát megnézném én azt,hogy egy 50 kg-os tv-t valaki felpasszíroz a buszra meg vonatra. Akkor meg majd jegyet vetetnek készülék helyére is. smile.gif De azt mondta a nőci, hogy utána kérdez. Majd megírom mit mondott, mindjárt hívom.
Ariadne
Az biztos, hogy a szabály szerint 10 kg feletti vagy közlekedési eszközön nem szállítható vagy rögzített bekötésű termékekről van szó, és mivel ez 10 kg feletti, ezért ez a rész szerintem biztos.

Lehet, hogy érdemesebb e-mailben kommunikálni a fogyvédelemmel, nekem jobban bejött, telefonon sajnos többször is adtak már téves információt, levélben sosem. smile.gif
ende
Na a telefon: azt mondta a hölgy -nagyon rendes volt-, hogy kötelesek elszállítani üzlet típus ide-vagy oda. És mivel sehol nincs feltűntetve hogy esetleg ez egy használt készülék lenne....bár az oldalon is úgy volt írva, hogy bontatlan, nem lehet kifogásuk. MErt hogy használtnál esetleg mások a szabályok de fél év garancia ott is járna. Úgyhogy azt mondta, írjunk egy levelet az üzletnek, hgoy a készülék meghibásodott, és legyenek szívesek kijönni megjavítani, vagy elszállítani. Azt mondta a hölcs, ha 15-20 napon belül semmilyen írásos válasz nem jön, az összes dolog másolatával fordulhatunk a fővárosi fogyasztóvédelemhez.
Szóval ennyit sikerült egyenlőre intéznem. Délután fogalmazom is a levelet, most viszem a gyerkőcöt oltásra.
Üdv, ende
Joooe
Nagyon jó, ha nem használtak a cuccok akkor tényleg így van smile.gif
Ariadne
Küldd tértivevényes ajánlott levélben, mert úgy bizonyítható, hogy átvették, mert alá kell írniuk, nem tudják letagadni. wink.gif
Captain Crash
(Ariadne @ 2006.03.21, 09:11) *

Az utolsó darabokkal már nem vagyok ilyen biztos a dolgomban, sőt egyáltalán nem. Erről FVF-et kellene megkérdezni, hátha erre jár mostanában. (Mindenesetre szerintem ezt a minőséget is fel kell tüntetni a jótállási jegyen vagy valahol...)

Megkérdezhetem, hogy utolsó darabok és nem utolsó darabok között a jogszabály hol tesz különbséget? Elmondom mi az én véleményem.

"Minden termékünkre 3 hónap garanciát vállalunk, kivéve a TV készülékeket, a mikrohullámú sütõket, videókat, digitális fényképezõgépeket, melyekre a garancia 1 év."

Ez a kijelentés a jótállásra vonatkozik, azonban ezt a kötelező jótállásra vonatkozó 151/2003-as Korm. rendelet, valamint a mellékletét módosító 72/2005-ös Korm. rendelet felülbírálja, mivel - ahogy Ariadne is írta, nem derül ki, hogy használt termékeket forgalmaznának - és így 1 év kötelező jótállás hatálya alá tartozó tartós fogyasztási cikkek közé tartozik a TV-n, a mikrohullámú sütőn, a videón és a digitális fényképezőgépen kívül még például az hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép, villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett...lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvévők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett...
Tehát mindazon termékekre vonatkozóan 1 év kötelező jótállás van, melyekre a 72/2005-ös Korm. rendelet és a 2005. junius 1-ét megelőző szerződéseknél a 151/2003-ös Korm. rendelet melléklete meghatároz.

Ezenkívül had kérdezzem meg, hogy postai utánvéttel megrendeltétek ezt a terméket? Merthogy mondtad, hogy webáruházban vettétek...Tehát azt is megvizsgálnám, hogy postai utánvétellel megrendelt termék esetében 17/1999-es Korm. rendelet vonatkozik-e a TV-re. Ariadne, szerinted?

U.i.: Ki kell állni amellett, hogy ez nem használt termék, mert nem úgy forgalmazzák. Használt termék esetében fel kell tüntetni, hogy az használt. De használt termék esetén pedig érvényesül, amit a honlapon közzétettek, vagyis 1 év jótállást (garanciát) vállaltak a TV-re. Használt termékekre min. 1 év szavatosságot kötelesek vállalni. (Egy évnél rövidebb elévülési határidő használt termék esetében sem köthető ki.)
Joooe
Szándékosan igyekeztem magam távol tartani a használt vagy nem használt, illetve ez kiderül-e témától, ebben egy picit bizonytalan vagyok, meg nem is volt kedvem annyira átnézni a honlapot biggrin.gif Ezért közelítettem meg a "vállaniuk kell" irány helyett egyszerűn "vállalták" irányból a dolgot, de úgy látom nem ússzuk meg biggrin.gif
Azt hiszem, hogy egyértelműen csak akkor korlátozható a kötelező jótállás, ha használt, és ezt kifejezetten közölniük kell. Szerintem a 17/1999 még akkor is vonatkozik rá, ha használt, bár lehet elnéztem, de nem láttam ellenkező kikötést, meg logikusnak is tűnik hogy nincs.
Captain Crash
Joooe: Had szögezzem le, hogy jelen esetben nem használt termék forgalmazásáról van szó. Használt termékre nem vonatkozik a kötelező jótállás. De had szögezzem le, hogy jelen esetben nem használt termék forgalmazásáról van szó. Használt termékekre a vállalt jótállás, - ami jelen esetben 1 év - illetve minimálisan 1 év szavatosság vonatkozik. De had szögezzem le, hogy jelen esetben nem használt termék forgalmazásáról van szó.

U.i.: Had szögezzem le, hogy jelen esetben nem használt termék forgalmazásáról van szó. biggrin.gif
Joooe
Tessék egy kalapács a szögezéshez wink.gif
Captain Crash
OFF: Hol a sarló? Vagy a szeg? biggrin.gif
Joooe
Ja még az sincs? Hát hogy akarsz így szögezni? naughty.gif
Captain Crash
Joooe: Foglalkozzunk a problémával. wink.gif
Ariadne
OFF: Hmm, akinek kalapácsa van, mindent szögnek néz? bangin.gif

Szeirntem egyértelmű, hogy nem használt (sehol sincs ilyen feltüntetve, a honlapon sem és ezek szerint az átadott papírokban sem), és Kapitánnyal egyetértek abban, hogy semmilyen jogszabályban nem tesznek különbséget az utolsó és nem utolsó darab között. Ezzel kapcsolatban van azért valami, nem tudom, itt motoszkál a fejemben, hogy az, hogy utolsó darab, és kifejezetten ilyeneket árulnak itt, megalapozhat talán valamilyen "csökkentést" a jótállási kötelezettségben, ahogy mondjuk a karcos tv-nél nem hivatkozhatok arra, hogy karcos, mert tudtam, hogy az. Bár ettől függetlenül az biztos, hogy megjavíttatni kötelesek lennének, szállításostul mindenestül...
Joooe
(Ariadne @ 2006.03.21, 13:25) *
Ezzel kapcsolatban van azért valami, nem tudom, itt motoszkál a fejemben, hogy az, hogy utolsó darab, és kifejezetten ilyeneket árulnak itt, megalapozhat talán valamilyen "csökkentést" a jótállási kötelezettségben, ahogy mondjuk a karcos tv-nél nem hivatkozhatok arra, hogy karcos, mert tudtam, hogy az.

Na ezzel most kivételesen nem értek egyet blush.gif Mármint kötelező jótállás estén.
Ariadne
Ez is igaz. Mondtam, hogy csak motoszkál. biggrin.gif Ha a tudva karcosan eladás csorbíthatja a jótállási jogokat, akkor talán a tudva utolsóként eladás is... Bár igaz, attól hogy utolsó, még ugyanolyannak kell lennie, egyetlen különbség, hogy nem lehet cserélni, mert nincs mire. Sokkal valószínűbb, hogy nektek van igazatok, de jó lenne tudni biztosra. smile.gif

szerk: FVF-ék nem tudom, merre kóborolnak, mostanában nem járnak erre. Hátha valami fogyasztóvédelmi roadshown népszerűsítik a hivatalt. whistling1.gif
Joooe
És a fórumot clap2.gif
Vagy enniyre kiütötték magukat legutóbb? naughty.gif Fú de jó, hogy én időben abbahagytam biggrin.gif

Itt a különbség szerintem abban, van, hogy a karcosság a szolgáltatott dolog hibája, az hogy utolsó darab, az meg szerintem nem.
ende
Sziasztok!

Majd csak ideérek. Sajnos a sok idegeskedés eredménye, hogy egy kis betegség ütötte fel a fejét.....meg ütötte le az én fejemet. bangin.gif
Mint írtátok ez tényleg nem használt, oda is volt írva, hogy "Dobozos, bontatlan csomagolásban." És mint írtátok, azt írja, hogy TELJES KÖRŰ.....nem pl azt, hogy korlátozzuk a jótállást, és ha elromlik Neked kell behozni. Mert ha ezt tudjuk előre, meg se vesszük.....de ahogy felvilágosítottak, nem is igen korlátozhatják ezt a jogot......nem bíralhatják felül amit jogszabály ír elő. Tegnap ezt mondták, hgoy ilyet le se írhatnak.
Úgyhgy holnap küldjük a levelet -tértivevényesen-, amiben megkérjük őket, hogy legyenek szívesek kifárani, vagy elszállítani a készüléket, mert műszaki problémák merültek fel ezzel kapcsolatban. Gondolom ilyenkor elviszik az eredeti Jótállási jegyet. De a számlát ugyan ki nem adom a kezemből, nehogy utána az legyen, hgoy nem is vettünk tv-t. Mi az az idő, ameddig "javíthatják"? Nehogy utána itt betartsanak és direkt ráülnek a tv-re.....sajnos azt hiszem ezek után kitelik tűlük. Sajnos abban sem lehete biztos, hogy meg fogják javítani, vagy kicserélik....ha vissza is hozzák, úgysem várják meg, míg megnézem, hgoy rendben van-e a tv. nehéz dió ez......kellett nekünk ilyen tv.....meg ilyen messziről. Ha bp-en laknék, biztosan meg se fordult volna a fejembe, hogy velük vitessem el, zokszó nélkül bevittem volna a szervízbe. Mondjuk nekem érdekes az is hogy hivatalos márkaszervízbe se vihetem. De állítólag akkor kellene valami mellékletnek lennie a Jótállási jegyhez.....ami nincs. sad.gif
Hogy fogunk ebből kimászni....meg mennyi idő alatt?!?!?!
Ha még van valami furfangos ötletetek, várom. smile.gif De már így is sokat segítettetek. Köszönöm!

Bocsánat a hibákért......kicsit nem vagyok magamnál......de most telefonáltak, hogy nyertem vmi ajánékcsomagot....végre vmi feldobja a napomat. smile.gif
Ariadne
A jótállási jegyet se add oda nekik, vagy legalább fénymásold le, hogy biztosan meglegyen. A javításról pedig kérj papírt, amíg nem adnak semmilyet, ne vedd át tőlük... wink.gif
ende
Azt ki is felejtettem, hogy futárszolgálattal lett kiszállítva a készülék. De errős sajna nincs meg a papír. A dobozon volt, amitől azóta már megváltunk.
Azt mondta a hölgy mikor beszéltünk, hogy ez nem befolyásolja a Jótállás érvényességét, mármint a doboz hiánya. Gondolom aki panelban lakik sem őrizgeti évekig a dobozt.....vagy ki tudja. smile.gif Persze az apróságoknak mi is eltesszük, de ez túl nagy, még kilapítva is.
Esetleg ha írunk nekik, tájékoztassuk őket, hogy a doboz nincs meg, és ha el akarják szállítani gondoskodjanak erről? Mit gondoltok erről?

ende

Oké, vettem....jegyzetelek. Tehát nem vagyok köteles odaadni az eredeti jótállási jegyet? Már mindent scannel-tünk. smile.gif Biztos ami biztos. És még anno a dobozról is lefotóztuk a vonalkódos matricát. Le nem vettük. Na majd még szerintem a tv hátulján is van valami papír, mielőtt elviszik, azt is rögzítjük, azon biztosn van sorozatszám, vagy hasonló. Most kicsit nehéz mozgatni, azért csak 50kg.
Jó, és ha nem adnak papírt a visszaszállítás után, addig ki sem engedem őket az ajtón. smile.gif
Captain Crash
(Captain Crash @ 2006.03.21, 10:07) *

Ezenkívül had kérdezzem meg, hogy postai utánvéttel megrendeltétek ezt a terméket? Merthogy mondtad, hogy webáruházban vettétek...Tehát azt is megvizsgálnám, hogy postai utánvétellel megrendelt termék esetében 17/1999-es Korm. rendelet vonatkozik-e a TV-re. Ariadne, szerinted?

Ariadne?
ende
Gondolom arról is kérjek papírt, pontosabban adniuk kell, hogy elvitték!
Joooe
jegyzőkönyvet kell felvenniük 49/2003 gkm rendelet alapján.
Ha szerviz viszi el és nem a forglamazó (akitől vetted), akkor "csak" átvételi elismervényt smile.gif
Ariadne
(Captain Crash @ 2006.03.21, 14:07) *

(Captain Crash @ 2006.03.21, 10:07) *

Ariadne?

Úgy emlékszem, volt erről egy nagy vita régebben, amiből kiszálltam. De valószínű, hogy érvényes rá, ha "távközlő eszköz útján" rendelték, függetlenül a fizetés idejétől - talán ez volt a vita kiemenetele, de nem vagyok biztos benne. rolleyes.gif
ende
Olyan rendesek vagytok! Sokat segítettek és tartjátok bennem a lelket. smile.gif smile.gif smile.gif Persze folyamatosan tájékoztatlak majd Benneteket, hogy hol tart az ügy....bárki okulhat majd belőle, aki erre téved, akárhogy is alakul a dolog. Most úgy érzem, a mi javunkra dőlhet el a dolog....bár biztosan nem volna szabad elbízni magamat. Lehet majd az üzlet is változtat az álláspontján, elvégre mi csak egy fogyasztó vagyunk a sok közül...ennyit kibírnak. Vagy ebbe ne bízzak?
schcsabi
(ende @ 2006.03.21, 13:57) *

... Mondjuk nekem érdekes az is hogy hivatalos márkaszervízbe se vihetem. ....

Ez nelkem is érdekes..
Kiváncsi lennék hány szervizzel van a cégnek szerződése.
Esetleg megkérdezhetem milyen márka ?
Joooe
ende: láttunk itt már olyan (szvsz normális) felfogású boltot is aki, a jogszabályi előírásoknál is sokkal többet megtett a fogyasztó elégedettségért, meg olyat is, amelyik akkor is ragaszkodik jogszabályba ütköző elveihez, ha szinte semmibe nem kerülne neki a szabályos eljárás

schcsabi: valszeg nem a hivatalos terjesztői hálózaton keresztül importálnak, ez önmagában még nem jogellenes
schcsabi
(Joooe @ 2006.03.21, 14:46) *

schcsabi: valszeg nem a hivatalos terjesztői hálózaton keresztül importálnak, ez önmagában még nem jogellenes

Persze, tisztában vagyok vele, csak kiváncsi vagyok.
ende
Samsung márkáról van szó.
Mert tényleg, ha arról lenne szó, szívesebben bevinném 25 km-re, mint 250-re. Olyanra is gondoltunk, hogy bevinni a közeli szervízbe, aztán majd ők rendezik. De ezek után nem hiszem hogy örülnének az ötletnek.Beszéltünk erről a férjemmel, hogy lehet a Samsung-ot is meg lehetne keresni ezzel kapcsolatban. Vagy tényleg csak olyanok vihetik oda, amely üzletekkel szerződésük van?! De akkor minek országos szervíz-hálózat?!?!?
Captain Crash
A jogszabályok szerint a fogyasztó a kijavítás iránti igényét a forgalmazó által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti. Ez nem kötelező, csupán lehetőség.
Véleményem szerint egy levél a Samsung-nak is nyugodtan küldhető a problémádról. Engem is érdekel a válaszuk. smile.gif
schcsabi
Egy levelet szerintem is érdemes lenne írni a Samsung fele.

Legfeljebb minden marad a régi.
Szerencsés esetben meg köt a forgalmazó egy szerződést a Samsunggal ( szervizügyileg ) .
A legszerencsésebb esetben meg presztizskérdést csinál belőlle a Samsung, és megcsinálja ingyért ( jajj de optimista vagyok - vagy naív ? )

Én amikor a siemens telómmal küzködtem, írtam a siemensnek .
Ariadne
Az a fura helyzet, hogy a jogszabály szerint a jóti jegyen szereplő szervizbe beviheted és ott "el kell látniuk" a cuccot. Az meg a valóság, hogy nem szokták vállalni a más úton (hmm, finoman fogalmaztam, figyelitek?) behozott saját márkájú cuccok szervizelését, lásd Extreme Digital vs. Nikon, például. ermm.gif

szerk: Most látom csak, mit írtál, Kapitány. Én úgy értelmeztem, hogy oda is be lehet vinni, de ha már bevittem, foglalkozniuk kell vele - egyetértünk vagy nem? De persze egyszerűsíti a helyzetet, ha a forgalmazóhoz viszi be az ember. Hmm, tovább gondolva meg vigye ahová akarja, csak vigye. Szóval szvsz érdemes megpróbálkozni a szervizzel és a kereskedővel is, hátha valamelyik hajlandó elszállítani javításra...
schcsabi
Viszont, ha jól értelmezem ende hozzászóllásait, nem volt megadva szerviz.
Ilyen esetben meg csak a forgalmazó marad.

szerk : mármint vidéki szerviz. Bp-i volt egyáltalán feltüntetve ?
ende
Jótállási jegyen sajna csak annyi van, hogy "Jótállási igényét a fenti címen érvényesítheti". Ez pedig magának az üzletnek a címe. sad.gif Így lehet a hivatalos Samsung márkaszervízt buktuzk. sad.gif
Captain Crash
Egy levelet mindenképpen megér a Samsung felé, hogy tudjon róla, hogy ez így folyik kis hazánkban. rolleyes.gif
ende
Nem tudjátok esetleg a Samsung mail címét? Van ugyan az oldalon egy rész, ahol levelecskét lehet írni, de a mi készülékünk típusa nincs a kiválaszhatók között, sőt a vétel ideje is csak 2005-ig van dátumozva. Ugye a telefon meg nem tuti....a szó elszáll.
Köszike
ende
schcsabi
(ende @ 2006.03.21, 17:58) *

Nem tudjátok esetleg a Samsung mail címét? Van ugyan az oldalon egy rész, ahol levelecskét lehet írni, de a mi készülékünk típusa nincs a kiválaszhatók között, sőt a vétel ideje is csak 2005-ig van dátumozva. Ugye a telefon meg nem tuti....a szó elszáll.
Köszike
ende

Közvetlen e-mail címet nem találtam csak ezt : link
Ezen belül : világoskék betükkel "e-mail-ben" - link-re clikk
majd új ablakban Kapcsolat megnevezéssel -> alul "Egyéb" - clikk
utána már csak ki kell tölteni a megfelelő mezőket.

Hát én ennyit találtam.
Joooe
Nem feltétlen "egyéb" az uccsó klikk, lehet "televiziók" is smile.gif
ende
Tényleg! Köszike. /de hülye vagyok/
A tv-s ugye nem jó, mert nincs ott a típus, de az egyéb tökéletes. smile.gif

Ma postázzuk a levelet az üzletnek a műszaki meghibásodásról. Kiváncsi leszek mit reagálnak. Ajánlott-tértivevényes-elsőbbségi levél. Ennél több extrát már nem is tehettünk volna rá! smile.gif De a későbbiek miatt muszáj bebiztosítani magunkat. Szerintem csak annyi reagálás lesz, hogy nem jönnek ki. De majd megmondjuk, hogy ezt írják is le! Ha meg nem jön levélke, küldjük tovább az ügyet.
Szép napot!

Na már küldtem is egy levelet a Samsungnak is.
Jó volna, ha így simán elrendeződne az ügy, nem kellene bevonni a fogyasztóvédelmet. Mindenkinek könnyebb lenne. De ha egyikkel sem lehet zöldágra vergődni, akkor nem hátrálunk meg! smile.gif
Ma viszonylag jó kedvem van, kezdek megnyugodni!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.