Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Televiziók
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
DTF
(ibax @ 2010.09.16, 15:15) *

Sziasztok. Ma fogják kicserélni a plazma tv-m paneljét. Ilyenkor erre kapok újabb 1 év garanciát vajon?

Minden kicserélt alkatrészre, részegységre van jótállás, a jótállás időtartama alatt, min 1év. Ha a Samsung a TV-hez 2 vagy 3 év garanciát adott, akkor az új panelre 2 vagy 3 év a jótállás.
Lényeg h a jótállási jegyre írják rá a cserét!!! (ha nem teszik, akkor adniuk kell vmiféle dokumentumot, ami igazolja az új alkatrész cseréjét)
Mozigépész
A kicserélt alkatrészre újraindul a garancia! A tv-nél annyival nő a gari idő amíg nem tudtad használni a készüléket!
DTF
Jogszabályilag MINDENRE újraindul, de a kereskedőknek van egy sajátos és teljesen téves elképzelése és mindig a főalkatrészzel jönnek...
Figyelni kell arra is, hogy a jótállás időtartama nő: a bejelentés napjától, amíg nem szólnak, hogy átveheted a dolgot. Sajnos gyakran előfordul az is, hogy azokat az időpontokat írják rá, mikor a szervizben van a cucc, pedig ha közvetlenül a forgalmazóhoz viszed, akkor eltelik pár nap, mire szervizbe jut és onnan vissza.
Mozigépész
(DTF @ 2010.09.18, 09:15) *

Jogszabályilag MINDENRE újraindul

Hol is???
klaszlo
Üdv!

Vásároltam egy FullHD LCD TV-t. A full HD-t igencsak rapszodikusan tudja, gyakran képzavaros, kép elmegy-visszajön, szóval arra jutottam, hogy ez egy 150 ezres tévénél nem járja. Miután a gyártó vérét napokig szívtam, azt tanácsolták, forduljak a kereskedőhöz. Mivel dolgozom, szépen lecsúsztam a 8 napról, de azért sikerült a készüléket visszajuttatni. Ez történt lassan másfél hónapja. Ígértek egy átmeneti cserekészüléket, ami "éppen egy vásárlónál van", természetesen nem kaptam. Érdeklődés gyanánt elküldtem néhány emailt, semmi válasz. Telefont nem vették fel kb. két hétig, ekkor döntöttem úgy, hogy ebből elég. Soron következő emailemben leírtam, hogy akkor vagy új készülékre csere, vagy pénz vissza. No, erre már méltóztattak válaszolni, amelynek lényege volt, hogy egyik sem. Utánanéztem az - ezen a fórumon is említett - törvényeknek és rendeleteknek, majd a fizetési felszólítást és elállást az itt mintául leírtak alapján helyzethez igazítottam és elküldtem. Válaszlevelükben voltak olyan jók, és elküldték a jegyzőkönyvet, valamint leírták, hogy "kérésemet", miszerint elállok, nem teljesítik.

Zanzásítva a történet tehát, hogy ideküldtek egy selejtet, majd elvitték, ülnek a pénzemen, én tévé helyett a falat nézem lassan másfél hónapja, és így jártam, röhögnek a képembe.

Ettől a cégtől nem akarok semmit, nem akarom a javított készüléket, nem akarok újat, a pénzemet akarom. Egyfelől tutira nem márkaszervízben javíttatják, ennek ugyanis utánakérdeztem, és semmi kedvem a Sanyibácsi összebarmolt javítása után a ki tudja milyen készülékhez, másfelől pedig semmi kedvem ugyanezt a tortúrát végigjátszani egy esetleges cserekészülék meghibásodása alkalmából.

A fogyasztóvédelem a békéltető testülethez irányított, de igazából én úgy látom, hogy nem kötelesek elfogadni a testület javaslatát, tehát ez semmire nem jó.

Kérdés: hogyan tovább? Mi a törvényes rendje a dolognak?
L_Matyi
Írj egy tértivevényes levelet annak akitől vásároltad, hogy elállsz a szerződéstől, mert ők nem teljesítették a kötelezettségeiket és nem törekedtek a 15 napra. Ha negatív a válaszuk, akkor meg igenis a Békéltető a legjobb megoldás, különben rögtön bíróságra kéne menni és az drága. A Békéltető nem kötelez, de erősen nyomást tud gyakorolni. Ide is írjad le a cég nevét.
klaszlo
(L_Matyi @ 2010.11.25, 10:19) *

Írj egy tértivevényes levelet annak akitől vásároltad, hogy elállsz a szerződéstől, mert ők nem teljesítették a kötelezettségeiket és nem törekedtek a 15 napra. Ha negatív a válaszuk, akkor meg igenis a Békéltető a legjobb megoldás, különben rögtön bíróságra kéne menni és az drága. A Békéltető nem kötelez, de erősen nyomást tud gyakorolni. Ide is írjad le a cég nevét.

Köszi a választ! Ahogyan említettem, az elállásról szóló levelet elküldtem (előző hó 10-én). A válaszlevéllel együtt kaptam meg a panaszfelvételi jegyzőkönyvet, melyet 3 napon belül át kell adniuk nekem. Egyébként a válaszukban természetesen elzárkóznak úgy a cserétől, ahogyan a pénz visszafizetésétől, valamint megemlítik, hogy "rossz telefonszámot" adtam meg. Fölöttébb érdekesnek találom, hogy a hívásátirányítás nevű, nyilván feketemágiával rokon szolgáltatás az égvilágon mindenkivel működik, csakis az ő esetükben mondott csődöt. Mindegy is, mert csak addig kerestek, míg el nem vitték a készüléket, utána sűrű csönd.

Az illető szégyenfalra való cég a 220volt.hu Kft.; a vélemények nagy százaléka szerint megbízhatóak, ahogy utánaolvastam. Többen megpendítették esetükben a szürkezónás import lehetőségét is, gondolom ezt nyeltem most be.

A békéltetésben azért nem hiszek, mert levelükben nagylelkűen megemlítették, hogy oda fordulhatok. Gyanítom, úgy fog lezajlani a dolog, hogy nem ismerik el magukra nézve kötelezőnek a dolgot, és ezzel részükről lezárva. De azért megpróbálom.

Á, és köszi a topic áthelyezését, elnéztem dry.gif
Badb0y
Sziasztok!

Októberben vettem egy panasonic 42"-es plazma tv-t itt: BBstudio BB studio (csak, hogy keresők megtalálják)

Januárban láttam, hogy pixelhibás, de nem foglalkoztam vele, de kb 3 hete elszállt a tápja. Ugye vásárláskor megkérdeztem mi a teendő ha elromlik, ó hát be kell vinni a márkaszervizbe és ott megcsinálják.

No, ez jelenleg gy néz ki, amint elszállt a tv, felhívtam márkaszervizt másnap ki is jöttek el is vitték 5 napra rá hívnak panasonic kicseréli, de kell a kis kék papír amit CSAK Mo-n vett tv-hez adnak (Pl.: Média Markt) és boltba visszamenve ezzel a papírral adnak egy új tv-t.

És innentől kezdődik a történet:

Mivel a TV Németországból van, ezért a fenti opció nem működik. A boltot heti szinten hívom, mert a beszerzője az éves nyaralását tölti, ami 4 hét szokott lenni és senki nem tud neki semmit infót mondani, hogy mit is kell ilyenkor csinálni. Ez megy 3 hete. Ma is hívtam, mondja délután visszahív, ez még nem történt meg. A beszerző még nincs itthon, de valószínű a művelet az lenne, hogy kiviszik Németbe és a garanciális csere ott történne meg, de nekem kezd a hócipőm tele lenni ezzel a huza-vonával, mert nem azért vettem 250.000 ft-os tv-t, hogy 4 hete egy ócskavasat nézzek.

JA és a szervizt is ugye ilyen esetben nekünk kell kifizetni, mert nem tudjuk felmutatni a papírt. Természetesen a bolt számlájára fogom kérni a díjat. Tehát ennyit ér az EU gari itthon. Én próbálok hinni az eladónak, de már nincs kedvem.

Ebben kérném segítségetek, mit tegyek, amivel könnyen hozzájutok vagy a pénzemhez, vagy egy TV-hez. Számlám mindenem van természetesen csak TV nincs.
Kenderice
Kezdjük azzal, hogy nem a szervizbe kellett volna bevinned, hanem a boltba. Te a bolttal állsz szerződésben, nem a szervizzel. Azzal a bolt van.
Hogy a bolt honnan és hogyan szerzi be, azzal már te ne foglalkozz, meg ne is érdekeljen.
A javíttatást a boltnak kell intéznie, te ne foglalkozz semmilyen kék papírokkal, neked elég a garancia papír.
15 napon belüli javításra törekedniük kell, 30 nap után már jelentős kényelmetlenségre hivatkozva (elhúzódó javítás) el lehet állni a szerződéstől és vissza lehet követelni a vételárat.
yoher
Üdv !

A következő problémában kérnék segítséget tanácsot .
Vásároltam egy plazma tv-t /panasonic/kb 4 hónapja egy közelembe lévő hipermarketben.
Arra lettem figyelmes , hogy a rtlklub lógója beleégett a képernyőbe.
Befáradtam a boltba és közöltem , hogy mi a problémám . De közben a gyártónak is elküldtem e-mailbe a panaszom. Először a boltban azt sem tudták , hogy mit csináljanak , tőlem kérték a garancialevélen lévő szervizek címét , vigyem be a készüléket stb stb.
A gyártó azt írta vissza , hogy ez a jelenség létezik és nem vonatkozik rá a garancia . Megkérdeztem tőlük , hogy a weben vagy a bárhol máshol miért nem publikálják , mert akkor nem veszek plazmát. Erre nem kaptam választ csak annyit hogy zoom-ba nézzem és van esély rá , hogy eltűnik a beégés. Azóta többször írtam nekik , de válaszra sem méltattak !!!!!
A boltban is szinte ugyanezt tudták mondani , nekik is a gyártó ezt mondta.
Ezzel a dologgal 3 hét ment el. Ismét bementem a boltba és mondtam , hogy nincs rajt a garanciapapíron , hogy nem szabad tv nézésre használni , és a leírásában is csak pár sor van arról , hogy nem ajánlott a kép kimerevítése meg játék céljára használni mert hosszas használat során beéghet. Kértem , hogy vegyünk fel egy minőségi kifogásról szóló jegyzőkönyvet a panaszaimmal. Erre először nem voltak hajlandóak , megígérték , hogy próbálnak valamit intézni és jeleznek. Ismét 1 hét eltelt. Hívtak , hogy rakjam össze a tv-t és vigyem vissza Ők elküldik szervizbe. Megtettem (bár nem nekem kellett volna) bevittem és kiállítottak egy mínőségi kifogás című jegyzőkönyvet és papírokat , hogy átvették tőlem a tv-t és tartozékait. Azt ígérték hogy 3 napon belül közlik , hogy mi lesz a készülékkel. Nem hívtak ! Jártam arra rákérdeztem , természetesen más személy volt akkor már az vevőpultban . Ja igen elküldtük szervizbe . Még szerencse gondoltam . Most a 10. napon ismét rákérdeztem , a válasz háát mi 2 hét után szoktunk utána kérdezni , de lehet hogy alkatrész kell akkor még biztos 2 hét mire meglesz.

Végig olvastam a jogszabályokat és törvényeket sok dolgot tudtam meg.
Tudom , hogy csak törekedni kell a 15 napos javításra és nem okozhat jelentős kényelmetlenséget stb stb.
Kérdésem ha 20 nap után sem történi semmi , akkor milyen hivatalos jogszabály v törvényre hivatkozva kérhetem vissza a vételárat ? Van rá valamiféle formátumú levél ? Vagy egyszerűen a vásárlok könyvébe beírva tehetem meg ?

Köszönettel:
yoher
Mozigépész
Ilyen esetről már volt itt is szó, ott sem oldódott meg ha jól emléxem, és ilyenkor megy a pereskedés, sajnos sad.gif
yoher
(Mozigépész @ 2011.04.01, 19:21) *

Ilyen esetről már volt itt is szó, ott sem oldódott meg ha jól emléxem, és ilyenkor megy a pereskedés, sajnos sad.gif

Üdv !

Igen végig olvastam a teljes fórumot . Ha jól emléxem akkor volt olyan hozzászólás is , hogy a garanciajegyen nem szerepelt , hogy a beégésre nem vonatkozik és ezért mégis cserélték.
Annyiban változott a tényállás , hogy ma felhívtak a szervizből és közölték , hogy csak halványítani tudták , de nem tüntethető el a beégés. Rákérdeztem konkrétan , hogy ezen típusnál ez szériahiba e . Azt mondták már 5 éve javítanak garanciában , de ennél a típusnál még nem fordult elő náluk.
Ilyenkor mit tehetek köteles vagyok átvenni az ugyanúgy hibás tv-t ?
Nem kérhetem vissza az árát ?
Vagy átvegyem és 3 napon belül vigyem vissza ?
Valami ötlet ?

Előre is köszi
yoher
(yoher @ 2011.04.01, 20:24) *

(Mozigépész @ 2011.04.01, 19:21) *

Üdv !

Igen végig olvastam a teljes fórumot . Ha jól emléxem akkor volt olyan hozzászólás is , hogy a garanciajegyen nem szerepelt , hogy a beégésre nem vonatkozik és ezért mégis cserélték.
Annyiban változott a tényállás , hogy ma felhívtak a szervizből és közölték , hogy csak halványítani tudták , de nem tüntethető el a beégés. Rákérdeztem konkrétan , hogy ezen típusnál ez szériahiba e . Azt mondták már 5 éve javítanak garanciában , de ennél a típusnál még nem fordult elő náluk.
Ilyenkor mit tehetek köteles vagyok átvenni az ugyanúgy hibás tv-t ?
Nem kérhetem vissza az árát ?
Vagy átvegyem és 3 napon belül vigyem vissza ?
Valami ötlet ?

Előre is köszi

Üdv !

Tud valaki segíteni ez ügyben ??
Ha nem tudták megjavítani és a szervíz elmondása szerint ez nem garanciális hiba akkor mit tehetek ?
A beégés az megmarad . Köteles vagyok átvenni ? Kérhetek cserét ? Ha cserélni nem akarják és megjavítani nem tudják ,hibás teljesítésre hivatkozva visszakérhetem az árát?
A vásárlók könyvébe kell jeleznem igényeim ?

Köszönettel:
yoher
getrazol
Kedves egybegyűltek!

egy szép, verőfényes (na jó: esős) csütörtöki napon egy budapesti számtech boltban vettem egy tévét. Mivel áruhitelt vettem igénybe, a boltba személyesen mentem be, viszont a szállítást futárral kértem a vidéki címemre (autó nincs, vonaton ilyet nem viszünk). Hétfőn futár érkezés, tévé kibontás, összeszerelni nem tudás: rossz (talán más típushoz való) talp volt az egyébként sértetlen csomagolásban (és lepecsételetlen garijegyek mellett). A hibát még aznap, 72 órán belül telefonon és e-mailben is jeleztem, néhány nap késlekedés után (csütörtökön) futár jött érte, elvitte bevizsgálásra. Következő hétfőn (telefonálásomra) a hibát elismerték, és azt mondták, hogy átkérnek egy másik tévét egy másik üzletükből, majd azt küldik csereként futárral. Ezt tették újabb négy munkanapig, amikor ismételt csütörtöki telefonra már azt mondták, hogy "termékmenedzser döntése szükséges az esethez", de délután visszahívnak. Nem hívtak. Következő hétfő, újabb telefon: rendeltek alkatrészt (talpat) a gyártótól, mert mégsincs másik készülék. A talp elvileg 1-2 nap alatt ott van, és majd hívnak szállítási időpont egyeztetése végett. Csakhogy mondtak már sok mindent, és eddig egyetlenegyszer hívtak fel (a legelején, hogy megkapták az emailes panaszt), én meg őket vagy ötször. Lassan harmadik hete nincs kezemben a termék. Cserekészülék, visszatérítés/levásárlás, "elnézést kérünk" (azmiaz) nem került szóba.

Álláspontom szerint már ott letértek az egyenes útról, amikor csere helyett alkatrészrendelést kezdtek (a megkérdezésem nélkül módosult az elintézési mód; nyilván már akkor tiltakozni kellett volna, nem késő?). Hiszen jogom van a cseréhez vagy elálláshoz, nem válthatják ki ezt alkatrészcserével a tv szerint. Illetve tekintve az ügyintézés eddigi minőségét, ezt még alkatrészre várással vagy simán hallgatással akármeddig is elhúzhatják.

Az alkatrészek egyébként látványosan nem illenek össze, le vannak fényképezve, ezt meg is kapták az első emailben. A telefonbeszélgetéseket amúgy rögzítik.

Nagyon szívesen venném hozzáértők véleményét, tanácsát!
A becsült két nap az új talp érkezésére holnap lejár, és ezúttal már felkészültebben hívnám őket.
Mit kérjek, mivel érveljek? Pest és vásárlók könyve a következő fórum, igaz? Ebben az esetben mi szerepeljen feltétlenül?

Előre is köszönöm! :)
Mozigépész
3 napon belül cserélni KELL, nem javíttathatnak. Nos a talp csere is csere, nem javítás. Ennek idejére nincs határidő, bár a bíróság úgy foglalt állást, hogy itt is a tizenöt nap határidő alkalmazandó!
Ez után jelentős kellemetlenségre hivatkozva elállsz a szerződéstől, és kérheted vissza a vételárat.
Pannka
Segítséget kérnék!
2011 01 24-én vásároltunk egy Gaba 32-es lcd tv-t.Augusztus 1-én elromlott,visszavittük a Média Márk-ba,11-én ért a szervízbe,ott 2 hetet vártak az alkatrészre,mire sikerült megcsinálniuk.A tv-t szeptember 06-án kaptuk vissza.1 és fél hét múlva ugyancsak elromlott,most csak 3 hét kellett a javításához,és kiderült.ugyancsak alaplapot kellett cserélni ugyanúgy mint az első alalommal.Amikor már a gyártónál reklamáltam ,kijelentették ,hogy csak az 5-ik szervíz után fogják a cserekészüléket küldeni.Csakhogy én ebben a márkában nem bízok meg ezekután,a szervíz pedig csak mutogat a gyártóra és fordítva.Arról hallani sem akarnak,hogy csereutalványt küldjenek a tv helyett!
Ha valaki tud nekem tanácsot adni,hogy ilyenkor mit lehet tenni,
azt nagyon megköszönöm.
Mozigépész
Nos, egyenlőre nem tehetsz semmit, olvasgathatsz, hogy megtudd a jogszabályokból mit tehetsz.
Alapeset az, hogy annyit javíthatnak amennyit akarnak. Javításnál a 15 napra kell törekedni, de ez nem kőbevésett szabály, így ez bírósági állásfoglalás alapján 30 nap után jelentős kellemetlenség, ami miatt akár el is lehet állni a szerződéstől és a vételár jár vissza. Te nem a gyártóval, nem a szervizzel vagy szerződésben, hanem az eladóval, így vele KELL intézni a vitás ügyeket.
A bíróság a javítás mennyiségében úgy foglal állást (mivel ez sincs köbevésbe szabályozva), hogy többszöri ugyanazzal a hibával javításnál (általában háromnál több javítás esetén) lehet hivatkozni a már említett jelentős kellemetlenségre. Mivel a cég 5 javítást említ, ezt lehet még a bíróság is elfogadná, főleg ha a javítási időnél betartják a 15 napot.
Idézet egy perből:
"A bírói gyakorlat mind a kicserélés, mind az elállás iránti igényt - kijavítható hibánál - általában abban az esetben tekinti alaposnak, ha a hiba gyakran ismétlődik, a javítások ellenére hosszabb időn keresztül fennáll, vagyis a sorozatos javítás sikertelennek bizonyul, és így a jogosultnak huzamosabb időn keresztül kényelmetlenséget, időveszteséget okoz. A fentiek szerint alaptalanul hivatkozott a felperes arra, hogy csupán az első javítás megfelelősége volt vizsgálható, a második hibajelenség már megalapozta volna a csere, illetve a szerződéstől való elállás iránti szavatossági igényét."
Pannka
Köszönöm szépen a gyors reagálást!Akkor ha jól értem,nekem a Média Márkkal kell eggyezkednem.A szerződéstől el lehet állni akkor is ha a tv-t a szervíz javítví visszaküldte?Esetleg várjam meg amíg legközelebb elromlik és akkor?A szerződéstől való elállást mikor érdemes tenni?
Mozigépész
Leírtam, el lehet állni, de ahhoz kell a késés és a sokszori javítás (ekkor érdemes elállni), de te még nem tartasz ott.
Pannka
Köszönöm szépen a választ és a tanácsot!
gabben
Üdvözletem
Problémám a következő : Euronics-ba vettem egy Samsung tévét 2010-ben , adtak hozzá 3 év teljes körű samsung garit.
Majd 1 évig használtam problémamentesen (tv-re laptopra kötve , konzolra kötve) , egy szép nap arra lettem figyelmes ,hogy laptopra kötve a fekete szín piros lesz hd csatlakozón keresztül DE csak hd kábelen jelentkezik a hiba. Bevittem a már említett boltba ahonnan elküldték pestre (tatai vagyok). 2 hét múlva mentem érte , hazavittem 3 napra rá ismét előjött a nevezetes "piros" hiba . Irány vissza a bolt irány vissza pest újabb 2 hét kész ,megint haza megint pár nap megint piros hiba . Elvittem immár 3-szor javítatni ahol közölték ,hogy a konzol (xbox) állítja el a tv-met és ,hogy ez a hiba mindig elő fog jönni !!!!!! Közöltem ,hogy nem volt rákötve abban a pár napban amíg otthon volt a tv-m és , hogy előtte majd 1 évig használtam hiba nélkül. Adjatok tanácsot ,hogy mi tévő legyek
Mozigépész
(gabben @ 2011.10.29, 06:42) *

Üdvözletem
Problémám a következő : Euronics-ba vettem egy Samsung tévét 2010-ben , adtak hozzá 3 év teljes körű samsung garit.
Majd 1 évig használtam problémamentesen (tv-re laptopra kötve , konzolra kötve) , egy szép nap arra lettem figyelmes ,hogy laptopra kötve a fekete szín piros lesz hd csatlakozón keresztül DE csak hd kábelen jelentkezik a hiba. Bevittem a már említett boltba ahonnan elküldték pestre (tatai vagyok). 2 hét múlva mentem érte , hazavittem 3 napra rá ismét előjött a nevezetes "piros" hiba . Irány vissza a bolt irány vissza pest újabb 2 hét kész ,megint haza megint pár nap megint piros hiba . Elvittem immár 3-szor javítatni ahol közölték ,hogy a konzol (xbox) állítja el a tv-met és ,hogy ez a hiba mindig elő fog jönni !!!!!! Közöltem ,hogy nem volt rákötve abban a pár napban amíg otthon volt a tv-m és , hogy előtte majd 1 évig használtam hiba nélkül. Adjatok tanácsot ,hogy mi tévő legyek

Olvasd el a 617-es hozzászólásomat. Főleg az idézetet!
gyasza
Kedves Segítő!

Olyan helyzet állt elő egy Samsung LCD TV-vel kapcsolatban, ami az Auchan-ban született és még garanciális, hogy amikor a TV leveszi a saját fényerejét (mert lehúztam pl a redőnyt..) akkor az invertel jól hallhatóan elkezd zúgni/züzögni... Ez a zúgás még 50/100 hangerőn is hallható.
Mire visszavittem az Auchan-ba, már lejárt a 3 nap... így átirányítottak az Oktogon közeli Samsung szervízbe. Már kb 4x volt ott a TV, bevizsgálták, és megállapították, hogy az xy decibel határon belül van a zúgás érték, és nem zavaró. (..jah, őket nem zavarja)
Ugyan ilyen típusú tv-t vett egy kolléga is előttem egy nappal ugyan ott, neki természetesen néma csendben működik ahogy kell.
Van bármi esélyem, hogy garanciába megjavítsák a hibát? Nem akarnak foglalkozni az üggyel...

Köszönettel: Gyula
L_Matyi
Ez a zümmögés engem is nagyon zavar, sok eszköz csinál ilyet, ha nincs rendesen leterhelve, mobiltelefon-töltők is tudják, ha épp nem töltenek. Ez egy olyan frekvencia, amit főleg a fiatalok hallanak, egy 40 éves szerelő nem fogja hallani, és biztos vagyok benne, hogy a határérték alatt van. Viszont a TV-nézés élvezeti értékét rontja.

Vidd vissza az Auchan-ba - kötelesek ők visszavenni, mert ők adták el - és mondd azt, hogy zavaró ez a hang, tudod, hogy nem így kéne lennie, láttál már másik készüléket, ezért kéred a megfelelő alkatrész cseréjét. Nem hiszem, hogy nagyon tiltakoznának. A másik lehetőség, hogy ezt a funkciót kikapcsolod, ha nincs rá szükséged. Nem valószínű, hogy nagy lenne a fogyasztásbeli különbség (de ezt nem tudom).
gyasza
(L_Matyi @ 2012.01.31, 15:17) *

Ez a zümmögés engem is nagyon zavar, sok eszköz csinál ilyet, ha nincs rendesen leterhelve, mobiltelefon-töltők is tudják, ha épp nem töltenek. Ez egy olyan frekvencia, amit főleg a fiatalok hallanak, egy 40 éves szerelő nem fogja hallani, és biztos vagyok benne, hogy a határérték alatt van. Viszont a TV-nézés élvezeti értékét rontja.

Vidd vissza az Auchan-ba - kötelesek ők visszavenni, mert ők adták el - és mondd azt, hogy zavaró ez a hang, tudod, hogy nem így kéne lennie, láttál már másik készüléket, ezért kéred a megfelelő alkatrész cseréjét. Nem hiszem, hogy nagyon tiltakoznának. A másik lehetőség, hogy ezt a funkciót kikapcsolod, ha nincs rá szükséged. Nem valószínű, hogy nagy lenne a fogyasztásbeli különbség (de ezt nem tudom).

Köszönöm a gyors választ!
Tudom melyik zümmögésre gondolsz, de ez sajnos nem olyan csendes.
A szerelő aki tényleg kb 40 lehetett, szintén hallotta, csak a műszeres mérés szerint nem zavaró... Kipróbáltam, hogy letiltom ezt a funkciót, viszont akkor sötét szobában kifolyik a szemem a fényerősségtől.
Auchanban voltam legelőször, ott nem voltak hajlandóak foglalkozni velem, mert 3 napon túl vagyok, hanem egyből elküldtek a márkaszervízbe. Nem tehették volna? Tényleg kötelesek visszavenni, javítani, cserélni a készüléket?
L_Matyi
(gyasza @ 2012.01.31, 16:20) *
Nem tehették volna? Tényleg kötelesek visszavenni, javítani, cserélni a készüléket?
Kötelesek. A számlán az ő nevük van, velük állsz szerződéses viszonyban, a PTK őket nevezi meg. Csak nekik így kényelmesebb. Egyébként ezek a nagy boltok rendesek szoktak lenni, próbáld újra mosolyogva és mondd el, hogy mennyire zavar.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.